צפייה בגירסא המקורית : החלפת מסנן דלק וצינור משאבת דלק במזדה323

tgb
30-01-10, 20:14
ברצוני להחליף מסנן דלק כחלק מהטיפול שעשיתי לרכב מאזדה 323F 96
רציתי לדעת איפה המסנן נמצא ואיך הוא נראה, מה העלות שלו והאם צריך לקנות מקורי או חילופי
האם אפשר להחליף את זה מתא המנוע מלמלעה או שצריך להרים תרכב באוויר ולהחליף מלמטה.

למשאבת הגה כוח מחובר צינור כנראה למסרק הגה אני לא בטוח כי הצינור מצד שמאל היכן שהמשאבה נמצאת עובר לצד ימין מול הרדיאטור ומגיע לצד ימין איפה שהמצבר למטה ותהמשך שלו אני לא מוצא.........., יש בו נזילה מהחיבור בין הצינור לחיבור ברזל נזילה קטנה שנמצא ליד המשאבה, מה עלות הצינור ? ובערך מה עלות החלפתו כולל עבודה

ובנוסף רציתי להחליף מסנן דלק לפורד פוקס הבנתי שהמסנן נמצא במיכל דלק,
לבצע טיפול טיימנג הרכב הגיע ל100K
וגם להחליף תושבת מנוע צד שמאל ליד השמן הגה,מיכוון שהתושבת גמורות (שאני משלב ל R יש רעידה חזקה והמנוע זז לכיוון קיר האש וקדימה).
כמה עלות העבודה צריכה לעלות בערך?? (בדקתי סט טיימנג 500 שח').

tgb
30-01-10, 20:15
שחכתי לציין המאזדה אוטומט.
הפוקוס אוטומט .2005
תודה על העזרה מקווה שלא שחכתי עוד משהו :).

שחר
30-01-10, 20:42
לגבי המסנן דלק במאזדה הוא ממוקם ממש על קיר האש (מאחורי המנוע) בצד הימני (אך מתקרב
לאמצע) ההחלפה שלו היא לא מסובכת הבעייה היא חוסר הגישה אתה צריך פשוט לשכב על כול
המנוע ולדחוף לשם את היידים, תתכונן להרבה חתכים ושפשופים בידיים כי באמת שזה לא חלק
שנוח להחליף אותו.
לגבי צינור ההגה לא בטוח שאתה צריך להחליף צינור אתה אומר שיש נזילה בין הצינור גומי לחיבור
מתכת יכול להיות שהצינור נסדק טיפה או שאולי השתחרר הבאנד נסה לבדוק את החיבור ביניהם
ולראות שהם יושבים כמו שצריך.
לגבי הפורד פוקוס יש לך ידע לעשות טיפול טיימינג או שאתה מתכוון לעשות זאת במוסך?

tgb
30-01-10, 21:35
לגבי המסנן דלק במאזדה הוא ממוקם ממש על קיר האש (מאחורי המנוע) בצד הימני (אך מתקרב
לאמצע) ההחלפה שלו היא לא מסובכת הבעייה היא חוסר הגישה אתה צריך פשוט לשכב על כול
המנוע ולדחוף לשם את היידים, תתכונן להרבה חתכים ושפשופים בידיים כי באמת שזה לא חלק
שנוח להחליף אותו.
לגבי צינור ההגה לא בטוח שאתה צריך להחליף צינור אתה אומר שיש נזילה בין הצינור גומי לחיבור
מתכת יכול להיות שהצינור נסדק טיפה או שאולי השתחרר הבאנד נסה לבדוק את החיבור ביניהם
ולראות שהם יושבים כמו שצריך.
לגבי הפורד פוקוס יש לך ידע לעשות טיפול טיימינג או שאתה מתכוון לעשות זאת במוסך?

לגביי הפילטר דלק מצאתי אותו,מה העלות שלו?
אין באנד בחיבור בין המתכת לפלסטיק יוצא משם כמו בועות ושמן כל פעם קצת מהצד של המתכת.
חיפשתי תמונה של המשאבת הגה עם הצינור ולא מצאתי כדי להראות מאיפה הנזילה...

לגביי הטיימנג בפוקוס אני לא יודע לעשות תטיפול,אני לוקח תרכב למוסך.
רציתי לדעת כמה בערך המחיר על עבודה בטיפול טיימינג.

יקיר
30-01-10, 22:49
מסנן דלק מקורי יעלה כ 80-100ש"ח ומקורי בלבד! ההחלפה כל 75Kק"מ.

את הבאנדים של המסנן דלק תהיה חייב להחליף בחדשים, הבאנדים המקוריים הם קפיץ, ולא ניתן להחזירם בחזרה, כי בשביל להדק אותם צריך כלי מיוחד לבנדים האלו, הם חד פעמיים(ולא רב פעמיים כמו שהרוב חושבים כך), תוכל להחליפם בבנדים קטנים עם בורג ולהדק ברגש.

הנזילה היא לא מהבנד או צינור, אלא כבר עניתי לך מהפלאנג' שהוא עשוי פלסטיק בצבע שחור והוא מתחבר למשאבה, אך יש לבדוק טוב.

הפלאנג' פלסטיק נוטה להיסדק, ואני לא חושב שתמצא אותו בחנויות לחלקי חילוף, אלא רק במוסך מורשה או חזי דלאל, צריך לרוקן את השמן ה"כ ולנקז אוויר.

את השמן הישן אתה צריך לרוקן לכלי נקי(זה שמן גיר אוטומט דקסרון2/3) לאחר התיקון אתה מחזיר את השמן הישן ולא ממלא חדש אלא רק מוסיף אם חסר.

אם תחליף את השמן המשאבה עלולה להרעיש ואולי תזדקק להחליפה, כי שמן ה"כ לא מחליפים.

המסנן דלק של הפוקוס נימצא יחד עם המשאבה, זמן ההחלפה הוא 120Kק"מ, בדרך כלל לא מחליפים את המסנן דלק אלא רק אם יש בעיה.
בהרבה רכבים שהמסנן יחד עם המשאבה, עשו אותו גדול ועמיד להמון זמן וכמעט ולא צריך להחליף.

מה הנפח מנוע של הפוקוס והקוד מנוע הרשום ברישיון הרכב?
בכל מקרה לפוקוס יש נועלים לטיימינג אלו חלקים מיוחדים לרכב הזה ולא לכל מוסך יש את הכלים האלו.
המחיר יהיה בין 1000 ל 1600ש"ח הכוללים מחזירי שמן ומותחנים, יש לבדוק את המשאבת מים ולהחליפה בהתאם.

יקיר.

עמית
03-02-10, 00:19
עזבו אותכם מלסנן דלק...

על הסקר הגדול כבר עניתם?

http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?p=9386#post9386 (http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?p=9386#post9386)

tgb
03-02-10, 01:14
עניתי על הסקר..
בקשר למסנן דלק,אין כלכך גישה לפרק אותו יש אולי שיטה לפרק/לחבר תצינור התחתון??
פירקתי תתושבת שמחוברת על קיר האש,2 ברגים וזה אחריי שפירקתי תסעפת של הצינור אוויר ועוד צינור שהפריע ונתקעתי בפירוק הצינור התחתון .
אי אפשר להכניס פלייר או כלי כלשהו לפירוק הבאנד למטה שמחובר לפילטר.
יש שיטה או דרך כלשהי? לפרק להזיז ,אולי מתחת לאוטו? זה דיי צפוף ומייאש
ונראה לי גם תהיה בעיה לחבר תצינור התחתון לאחר הפירוק במידה ואני יצליח

יקיר
03-02-10, 02:12
תשמע, ברכב הזה כל בעל ניסיון יגיד לך שגם לו קשה מאוד להחליף את המסנן.

צריך לעבוד אפילו עם קצות האצבעות, ממליץ לשחרר את הבאנד בעזרת "פלייר שפיץ מכופף"

אם לא תצליח, אז כדאי שתשאיר את זה לבעל מקצוע, את הבאנדים צריך להדק טוב(לא חזק מידי), כי אחרת הצינור עלול להשתחרר, והדלק יעוף לכל עבר במנוע וליצור התלקחות.

אתה צריך לעבוד על זה שאתה סופר רגוע ולא ממהר לשום מקום, הכל לאט לאט ובזהירות שלא להיפצע, קח את הזמן אם יש לך ידיים טובות אתה תצליח.
אין חוקים לגבי הגישה, מכל כיוון שתוכל להגיע למסנן תוכל לעבוד, למטה, למעלה ומהצדדים.

שוב, שים לב לצורת הכתיבה שלך, כבר הערתי על הקיצורים של ה-"ת'סעפת"

יקיר.

BG323F
05-02-10, 19:27
היום החלפתי אצלי את המסנן דלק , רכשתי חליפי אך התיכנון הוא להחליפו הרבה פחות מ75K כמו בספר רכב.
עלות החליפי - 30שח.