שלום חברים !!
אני רוצה לפרק את הפנסים הראשים ברכב ואת הזכוכית מהפנס
בכדי לצבוע את הפנים שך הפנס .
אם מישהו יודע איך לעשות זאת אשמח לקבל עזרה
הרכב הוא : MAZDA 323F 98
תודה.
לפרק את הפנס עצמו זה שתי שניות
הוא מחובר על ידי 3 ברגים, 2 רואים ישר והשליש הוא קצת בפנים כזה, צריך להסתכל על הפנס כך שיהיה מולך ואז רואים את הבורג השלישי בפנים
אחרי זה לנתק אותו מהאוטו, יש 2 דרכים לעשות את זה,
1) אתה מנתק את כל הצמת חשבל שלו ושולף החוצה
2) אתה מנתק את המנורות מהצמה ושולף אותו החוצה
אני אישית מעדיף פשוט לנתק את כל הצמת חשמל שלו, כי זה לא שאתה צריך להתעסק עם מנורות או משהו, לפות לא בהתחלה
הזכוכית עצמה מחוברת עם קליפסים כאלה, אז פשוט להוריד אותם
ולפי הפנס ששוכבר פה אצלי בחדר יש שם גם מעין דבק מסביב לזכוכית, אז כנראה תצתרך לחתוך אותו או משהו ואז לשים חדש אחרי שתסיים
לגבי איך לצבוע זה כבר אנשים אחרים יעזרו לך
אם תפרק את הקליפסים של הזכוכית הזכוכית עדיין תשאר דבוקה ואפילו חזק מאוד.
ישנו דבק מסביב לזכוכית שרק עם חום חזק ע"י פן תעשייתי תוכל להמיס אותו, וכדי להרכב בחזרה תצטרך לחמם טוב את הדבק ולהצמיד את הזכוכית.
קח בחשבון שהאטימה עלולה להיפגע ומים יחדרו לפנס ותצטרך להחליף/לתקן אותו.
יקיר.
תודה לכולם על העזרה
מישהו יכול להגיד לי מה זה בידיוק פן תעשיתי ואיפה אפשר להשיג דבר כזה
ואם מישהו פעם פרק את הזכוכית ויכול להגיד לי אם זה בטוח או שיש בזה יותר מידי סיכון ?
פן תעשייתי זה דומה לפן רגיל אבל עוצמת הרוח מאוד חמה, אפשר לקבל כוויה מהר מאוד מהרוח החמה שהוא מוציא.
לחשמלאי רכב בדרך כלל יש את הפן הזה הם משתמשים בו לחימום בידוד מתכווץ בחוטים ברכב(שרניק).
יקיר.
לא צריך שום פן תעשייתי. אני פירקתי אחד הפנסים לפני שבועיים. אתה שם תנור רגיל ביתי לחום כ-100 מעלות, מחכה שיתחמם קצת. אחרי זה שם את הפנס בתוך התנור שלא יגע בגופי חימום (אפשר לשים על המגש של התנור) ומחכה. כמה זמן? כמה שצריך! כל דקה-שתים פשוט תפתח ותיגע בפנס אם אתה מרגיש הגוף שלו כבר התחמם לטמפרטורה סבירה - שלא ישרף! אז תוציא אותו ותפרק. צריך לעשות זאת מהר לפני שהפנס יתקרר אך תפרק בזהירות שלא תשבור את הזכוכית. לפני הפירוק תצתייד בכמה מברגים שטוחים שיהיה לך אפשרות להכניס מברג אחד בין גוף הפנס לזכוכית, להשאיר אותו שם שהדבק לא ידבק חזרה באותו מקום ולהמשיך עם מברג אחר וכ'ו...
בהצלחה!
תודה לכל העוזרים חיממתי בתנור וזה יצא בקלות.