צפייה בגירסא המקורית : הסיפור על הצד החוקי (או הלא חוקי) של הסבת הגיר

Stasik
19-05-09, 18:50
רוצה לספר על הצד החוקי של הסבת גיר... אני הולך לרשום את כל הסיפור! תקראו הכל... עד הסוף! תאמינו לי שזה שווה!
ידוע לי שהרבה אנשים עשו זאת ונוסעים לאחר ההסבה בלי לבצע שינוים ברשיון הרכב ורכבים עוברים טסטים ואף אחד לא שם לב על זה!

כמו שידוע לחלקיכם אני עזרתי לחבר שלי לבצע הסבת גיר מאוטומט לרגיל לפני מספר חודשים. מדובר במאזדה 323 FBA. חשוב לציין שהרכב כבר עבר טסט לאחר ההסבה אך החבר שלי התעקש לקבל אישור על כך במשרד הרישוי וביקש ממני לגשת איתו ולברר מה התהליך של קבלת האישור. פה התחיל הסיפור המצחיק והעצוב!

1. ניגשתי למשרד הרישוי בקריות - חיפה (עמדה מס' 1). הפנו אותי לדלת סגורה שרשום עליה "לא ל**** בבקשה". חקיתי בחוץ כמו איזה מתומתם כ-10 דקות. לאחל ההמטנה הממושכת יצא בחור בשם בוריס ושאל אותי אני מצטט "מה אתה רוצה?" שאלתי אותו איך אני יכול לקבל אישור להסבת גיר ברכב מאזדה. הבחור קטע אותי על חצי משפט הצביע על לוח ליד הדלת ואמר "תקרא שם!" הסתובב והלך...

2. ניגשתי ללוח וראתי שם רשימת היצרנים עם מספרי טלפון ולמאתה עוד טלפון אחד ולידו רשום "לקבלת האישור להסבת גיר לפנות לטלפון הנ"ל (לאחר קבלת האישור של היצרן)".

3. לא הבנתי בדיוק מה עושים ושוב ניגשתי לבוריס וביקשתי ממנו הסבר קצר על התהליך. הוא ניגש איתי ללוח המדובר בלי רצון רב!!! נתן לי הסבר קצר והלך לשתות קפה!!!

4. לפי ההסבר שלו מצאתי מס' טלפון של יצרן מאזדה (חברת דלק מוטורס) והתקשרתי. ענתה בחורה ולאחר 10 שניות ראשונות של שיחה כבר הבנתי שאני מדבר עם קיר. לשאלה שלי על קבלת אישור להסבת גיר קיבלתי תשובה: "אין דבר כזה! אנחנו לא נותנים אישור כזה כי פשוט אסור לעשות הסבה ובכלל אנחנו לא מתעסקים באישורים!" ביקשתי ממנה להפנות אותי למחלקה שכן מתעסקת באישורים והיא אמרה שהיא שירות הלקוחות ואין עוד מקום שאני יכול לדבר איתם. התעצבנתי בפעם ראשונה וניתקתי...

5. התקשרתי למספר השני שהופיע למאתה שרשום שם לפנות אליו לאחר קבלת האישור של היצרן. חשבתי אולי הם יוכלו להכווין אותי למקום הנכון. ושוב ענתה בחורה... פשוט אמרה "הלו!" בלי להזדהות או משהו כזה. אמרתי שיש לי שאלה לגבי אישור להסבת גיר. היא אמרה לי "כן אני מקשיבה" התחלתי להסביר לה מה הבעייה וכשהתחלתי להעמיס עליה יותר מדיי מידע גם היא קוטעת אותי ואומרת "מי נתן לך את המספר הזה וזה לא קשור לשום אישורים ושיגעו אותי כבר! אל תתקשר יותר לכאן!" וניתקה בפנים! התעזבנתי בפעמם השניה!

6. חשוב לציין שעד עכשיו עם בוריס הזה דיברתי בעיברית למרות שכמו שאפשר להבין לפי השם שלו הוא רוסי ויכולתי לדבר איתו ברוסית. הפעם ניגשתי אליו ושאלתי אותו כבר ברוסית. הבחור דיבר איתי כבר אחרת וכאן התעצבנתי בפעם השלישית! הסברתי לו את הבעייה והוא אמר שלגבי היצרן הוא לא יודע כלום ושאני ידבר עם דלק מוטורס ולגבי המספר השני אמר... אני מצטט: "אאאאא..... חחחחחח.... ידוע... פשוט היא לא רוצה לעבוד לכן היא עונה ככה!" שאלתי אותו מה אני עושה. ולאחר שהוא רמז שאין שום דבר קל וחינם!!!... הפנה אותי למספר אחר לבחור בשם סמיון (חבר שלו) במשרד הרישוי בתל-אביב. אמר שאולי הוא יוכל לעזור לי.

7. התקשרתי למספר ואמרו לי שהבחור לא נמצא ולא ידוע מתי יהיה. לא מצליח להסיג אותו עד היום...

8. שוב התקשרתי לדלק מוטורס וביקשתי מהפקידה כתובת של הסניף שלהם בצפון היא אמרה שאין סניף בצפון ושיש רק סניף אחד בארץ. כבר צעקתי עליה והתעקשתי לקבל כתובת שלהם. היא אמרה את הכתובת והוסיפה שאני לא יבזבז את הזמן שלי ושאם אני אפילו יבוא אליהם אף אחד לא יכניס אותי לחברה כי אין להם קבלת קהל... רק מענה טלפוני! התפוצצתי ושוב ניתקתי לה...

9. התיישתי והלכתי הביתה. פתחתי את האינטרנט והתחלתי לחפש תשובות. התקשרתי למוסך הראשי של מאזדה, לפי בקשתי הפקידה העבירה אותי למוסכניק (נשבר לי לדבר עם הפקידות הסתומות האלה). הוא לא ידע מה לענות לי והפנה אותי לדלק מוטורס.

10. מצאתי עוד טלפון של דלק מוטורס והתקשרתי. ענה בחור נחמד... אמר לי שהמחלקה שלו לא מתעסקת באישורים והפנה אותי למחלקת אישורים! ואני מדגיש מחלקת אישורים כניראה שכבר הבנתם שהוא נתן לי את אותו המספר של אותה פקידה סתומה שדיברתי איתה... אמרתי לו שכבר התקשרתי למס' הנ"ל ושם לא יודעים על מה אני מדבר. הוא הציע לי להתקשר שוב ולבקש שיפנו אותי למנהל המחלקה.

11. התקשרתי שוב לשירות לקוחות (מחלקת אישורים כמו שהוא רקאה לזה). כאשר ביקשתי מאותה פקידה לעביר אותי למנהל היא כבר דיברה אחרת ושאלה האם היא יכולה לעזור. אמרתי שלא רוצה לדבר איתה והתעקשתי לדבר עם מנהל. היא רשמה את מס' הטלפון שלי והבטיחה שהמנהל יחזור אלי במשך חצי שעה.

12. התקשר המנהל. לשאלה שלי אמר שלא קיים דבר כזה. התעקשתי! תענטי שראיתי את האישור המדובר והוא כן קיים. ביקשתי שיברר לי. אולי הוא לא מכיר ולא יודע. אולי יש מחלקה אחרת שמתעסקת בזה. בדק לי! חזר אלי שוב ואמר שהוא בטוח במה שהוא אומר ולא קיים אישור כזה!

סיכום:
אין לי מושג מה לעשות! במשרד הרישוי טוענים שהם לא נותנים אישורים ומפנים למספר ששם אומרים שזה טעות במספר. היצרן אומר שהם לא נותנים אישורים כאלה זה לא קיים ושמשרד הרישוי חייב לתת לזה אישור. ומספיק רק להציג להם את הקבלה מהמוסך שביצע הסבת גיר.

אין לי כח! השתגעתי! מה לעשות?

roni_p
19-05-09, 22:24
חבל שביזבזת עליהם עצבים זה הרי ברור שכל מי שעובד שם לא עושה כלום כל היום חוץ מלשתות קפה ולעשן סיגריות.

Giora
20-05-09, 16:36
מכל הסיפור דבר אחד ברור וצפוי, ציטוט: "אין שום דבר קל וחינם!!!..."

Dan
22-05-09, 02:54
סטס תן לי לסדר לך כמה דברים.

היות וגם אני ביצעתי בזמנו הסבה לידני הבנתי, שארוכה הדרך לאשר זאת מכיוון שהיבואן לא מתעסק באישורים כאלה ולא אתפלא גם אם יבואנים אחרים מקילים ראשם בעניין זה.

דבר ראשון, אתה צריך אישור עם חותמת מהחברה, ללא זה, אין לך למה לגשת למשרדי רישוי.

נגיד והוצאת מהם את האישור המדובר קיים רק משרד רישוי אחד שבו תוכל לאשר זאת והוא בחולון בעמדה מס' 1 ששם מאשרים סאנרופים וכל השינויים האפשרים במבנה הרכב.

אין לך מה ללכת להוציא אישור מהיבואן כי הוא לא ייתן לך גם. הוא לא מכיר בגיר הידני וגם לא רוצה. מעניין אותו דברים אחרים שכבר לא מדבר עליהם וזה מעציב. מה שכן, תשארו עם הגיר הנוכחי, אף אחד לא יעלה על ההסבה שלכם כי הסבות לא נעשות ביומיום ולא מוכרות בקרב האוכלוסיה שלנו.

תירגעו ותיהנו מהעמל שעשיתם לרכב לטובה.:cool: