צפייה בגירסא המקורית : מאזדה Neo לקראת סוף פרויקט שיפוץ מקיף של 8 חודשים (323C)

עמית
19-05-09, 21:10
שלום לכולם.

טוב אז אחרי שסיימתי עם כל המכאניקה ברכב,סלון הרכב, חשמל ומה לא... (אני אעלה אשכולמסודר המכיל את כל העבודה שנעשתה הן על המנוע, מחשב מנוע ,גיר, ריפודים, שלדה והכל - הרכב היה מפורק לחלוטין כ 8 חודשים). והצלחתי לאסוף את כל התוספות החיצוניות שמאזדה אי פעם יצרה לרכב מסוג כמו שלי.(לקח חודשים לאתר את הכל בחו"ל)

הגיע שלב הצביעה וההרכבה על הרכב. בתכנון כך:

* צביעת מראות בצבע הרכב- כמו שבצעתי בזמנו את המראות הידניות למי שזוכר...(היום הם חשמליות).
* חצאיות צד מורכבות על הרכב - ישלחו לצביעה מחדש כנל לגבי מגיני בוץ קידמיים ואחוריים (שהיה סיוט להשיג...).
* מכסה מנוע - הגיע התוספות למכסה אשר יוצר מכסה מנוע BADBOY אבל לא בצורה ערסית,(הם חלק מהמכסה מנוע).

זה ייראה כך...

http://i24.ebayimg.com/08/i/000/ed/da/d61a_1.JPG

נשארו 2 נושאים שאני מתלבט בהם והם 2 הספויילרים האחוריים של הרכב, מאזדה יצרה למאזדה NEO 2 סוגי ספויילר: (השגתי את שניהם!!!)

1. ספויילר אחורי תחתון,מורכב משלושה חלקים, מגיע על תא המטען ועוטף את הרכב משני צידיו. נמצא לרוב בדגמים ששווקו באירופה.
2. ספויילר אחורי עליון- או בשמו לפי מאזדה "ספויילר צף" מורכב על גבי תא המטען בחלקו התחתון- נדיר ביותר

צירפתי 2 תמונות של רכב הדגמה כל פעם עם ספויילר אחר, אני הולך להרכיב את שניהם. עכשיו לגבי ההתלבטות. היא בעיניין הצבע, תא המטען ברכבי בחלקו האחורי עשוי זכוכית שקופה (ניתן להתסכל אל תוך הרכב מהחלק האחורי) ובשחור.

חשבתי לצבוע כך:

1. את החלק המרכזי של הספויילר התחתון לצבוע בשחור, ואילו את 2 החלקים שבצדדים בצבע הרכב - אדום. ובכך להמשיך את צבע תא המטען כפי שהיה, ואת הספויילר העליון לבצוע באדום.
2. שני הספויילרים באדום על כל חלקיהם, אבל כל יווצר מצב שצא המטען מזכוכית לא משתלב כמו שצריך (אגב כך הצביעה מגיע מהיצרן - הכל בצבע הרכב).
3. ספויילר תחתון כפי שמתואר באופציה הראשונה רק שאת הספויילר העליון לצבוע בשחור גם כן, מה שיגרום לו לבלוט פחות , ויהיה שילוב טוב עם תא המטען.
4. אופציי אחרונה: ספויילר תחתון באדון ועליון בשחור.

צירפתי גם תמונת קטלוג של הרכב כמו הצבע שלי עם החצאיות וכל התוספות מהחברה. שלי זהה אחד לאחד כולל חצאיות צד....

אשמח לתגובות / רעיונות.

תודה.

עידן
19-05-09, 21:20
עמית, מה עם תמונות של הרכב?

אם הבנתי נכון אז בני עבד לך על הרכב, ידיים זהב. מאמין שיצא מצויין! :blink1:

עמית
19-05-09, 22:16
נכון, בני עבד על המנוע וגיר כ 5 חודשים, (לרח המון זמן לחלקים להגיע מחו"ל).

מה שנעשה במנוע הוא:

החלפת כל רכיבי המנוע לחדשים
בוכנות,
מייסבים,
רינגים
הגדלת בוכנות
העלאת יחס דחיסה
הרכבת 2 קאמשפטים חמים חדשים לגמרי.
שסתומים חדשים
2 פולי קאמשפט מתכונן

למי שזוכר עוד מהפורום הישן , הראש מנוע בתצורתו הישנה היה דאבל קאמשפט שהיניקה נעה בעזרת חגורת טיימיניג ואילו הפליטה נעה בעזרת שרשרת אשר מחוברת אל קאמשפט היניקה, מה שמגביל את כוחו של המנוע ואת פתיחת השסתומים לטווח רחב יותר לאורך הסל"ד.

השינוי שבוצע בראש הינו הרכבת 2 קאמשפטים של מאזדה ספיד שבהם כל קאמשפט נע בצורה עצמאית עם חגורת הטיימינג והם לא תלויים אחד בשני, מה שמאפשר בצירוף פולי קאמשפט מתכוונן , לשחק את תזמון השסתומים למצב אופטימלי יותר, משמע יותר כח, מה שגרר בעקבות השינוי הרכבת מחשב מנוע JDM (שוק יפני) אשר מרחיק מנתק הצתה , ומאפשר תדלוק באוקטן גבוה יותר 98 אצלנו. מה גם שבעקבות השינוי המנוע עובד הרבה יותר שקט (אין רעש של שרשרת).

תמונות אצל בני:

http://sports.webshots.com/slideshow/570204964moyRzC

לצערי איכות הדלק בארץ ב98 היא עלובה לגמרי, רק לפני שבוע המנוע פתאום באמצע נסיעה נחנק ולאחר מכן התחיל לרעוד לגמרי בסרק , כאילו הוא עובד על 3 בוכנות, ניגשתי למאזדה , טענו שישנה בעיה בראש מנוע ובבוכנות (להזיכרך הן חדשות לגמרי), לאחר בדיקה אצל בני .ל. (תותח על ומוסכניק בחסד עליון), התברר שהדלק היה מהול, כתוצאה מכך , היה צורך בכיוון שסתומים חדש, ובהחלפת 2 שסתומי פליטה (למזלי הזמנתי בזמנו הכל כפול כך שיש לי עודפים בבית).

את תחנת הדלק שמהלה את הדלק, אני תובע בבית משפט לתביעות קטנות על הנזק. המנוע כרגע חזר לקדמותו, רק שאני שוב בהרצה בעקבות פתיחת מנוע.

חוץ מזה חזרתי לתדלק ב95 (שיש עליו יותר פיקוח במדינה) ואני פשוט מערבב עם מתאנול את הדלק כדי ליצור אוקטן גבוה.

טוב מספיק לחפור על המנוע, אני אפתח בקרוב תרד מסודר עם תמונות של כל התהליך כולל תמונות של פירוק הדלתות ברכב, הסלון, הרצפה תקרה ומה לא....

מה לגבי הספויילרים....

Zigi
20-05-09, 03:35
הספויילר הנמוך 100% חייב להיות שחור, החלק האמצע, לא החלק שמחובר לצדדים של האוטו
השאלה היא לגבי הספויילר הגבוהה, אם לעשות אותו שחור או אדום, נראה לי לא משנה אם הוא יהיה בצבע של האוטו או בצבע של התא מטען זה יהיה פצצה
מקסימום, תמיד תוכל לצבוע אותו :bigsmile:

עמית
20-05-09, 12:44
OK אז אתה מציע חלק תחתון אמצעי בשחור 2 חלקים בצד באדום, והספויילר העליון באדום...

השאלה אם זה לא יראה מוזר , ז"א לא יראו את החלק האמצעי כי הוא יטמה בתא המטען ופתאום יראו בצדדים 2 "אוזניים" אדומות...??

שיגעתי את הפחח, הוא מציע הכל באדום. אח, "צרות של עשירים".....

צריך מישהו עם פוטושופ וידיים יצירתיות...

אגב פחח, הוא מציע רעיון כך שהספויילר הגבוה, יהיה נשלף עם ברגי פרפר, כך יהיה ניתן לפרק ולשים בצד, רעיון טוב נגד ונדליזים...

Zigi
21-05-09, 04:13
לגבי הפוטושופ, צלם איזה תמונה מזווית טובה ככה ויהיה אפשר לארגן משהו
לגבי הפרפרים, אחלה רעיון, חבר שלי אחד עשה ככה אחרי שגנבו לו את הספויילר בפעם השלישית :laugh::laugh:
הבעיה היחידה שזה יעצבן קצת כל הזמן לשים ולהוריד את הספויילר

Stasik
21-05-09, 08:00
החיבור של הספוילרים המקוריים בנוי משני ברגים בכל צד (ובאעמצע... תלוי בצורה שלו). הברגים האלה תפוסים בעזרת שחבת דבק דקה ומשיכה קלה גורמת לדבק להשבר. בסופו של דבר הברגים נשארים על הרכב וגנב חוזר הביתה מאושר עם ספוילר חדש ביד.

תסימו ספוילר בנוי מפיבר! אם אתם יכולים לבנות לבד זה טוב ואם לא אז אפשר גם להזמין. ספוילר מפיבר אפשר לבנות עם פלח ברזל בחלק שמתחבר לרכב. הברגים מחוברים לפלח שהוא כולו בתוך הפיבר.

הרי לפרק ספוילר כל פעם אפשר להשתגע. חוץ מזה יבוא היום שתשקחו לפרק או לא יהיה לכם זמן ו דווקא ביום הזה יבוא "המזל"...

לצערי הרב לא צילמתי את הפלח עם הברגים לפני שהתחלתי לבנות את התבנית לבניית פיבר. בתמונות פלח עם שני ברגים מרותכים אליו מבפנים. הריבוע הלבן שאתם רואים זה כבר ציפוי פיבר שעליו בהמשך בונים את הספוילר עצמו. הברגים האלה מתחברים לרכב ואני רוצה לראות את הגבר שיצליח לטלוש את הספוילר מהרכב... :blink1:

עמית! צלם את הרכב שלך בזווית מתאימה. ניראה מה אפשר לעשות בפוטושופ...

עמית
21-05-09, 12:06
רק להבנה,

הספויילר המקורי מגיע כמובן מפלסטיק. כמו כן הוא מגיע עם שתי תושבות ברזל ותברוגת מוכנה להברגה כך שאין צורך לשים שום דבק או משהו שכזה...

אני אנסה למצוא תמונה של רכב במו שלי, פשוט אצלי הספויילרים עדיין לא מורכבים.... מחכים לצביעה.

Stasik
21-05-09, 17:33
ברור שהספוילר המקורי מגיע עם תושבות מוכנות להברגה וכ'ו... אבל התושבות האלה תפוסות בעזרת שכבת דבק דקה. וזה הסיבה שהספוילרים המקוריים ניגנבים הרבה. פשוט לא צריך להתאמץ בשביל לתלוש אותו מהרכב. תושבות האלה נשארות שלמות על הרכב בגם ספוילר נשאר שלם. צריך רק משיכה קלה... לכן נתתי לדוגמה ספוילר לא מקורי אשר בנוי מפיבר (עבודת יד). אפשר לבנות את התושבות שלו בתוך הפיבר כך שלתלוש ספוילר כזה אפשר רק עם חתיכה של הרכב... :blink1:

עמית
03-06-09, 19:58
עמית!
צלם את הרכב שלך בזווית מתאימה. ניראה מה אפשר לעשות בפוטושופ...

טוב זה לא ברכב שלי, אבל די דומה...- אצלי הטמבון לא שחור... (למי שרצה לשחק קצת בפוטושופ)

http://english.auto.vl.ru/catalog_photos/mazda/familia_neo/mazda_familia_neo_12543.jpg

אני רוצה לצבוע את החלק האמצעי בשחור... דעתכם?

כמובן שבנוסף הספויילר הגבוה יצבע באדום,עכשיו רק שוברים את הראש כיצד להפוך אותו לנשלף....

gerdamen
03-06-09, 21:12
לדעתי צבע בצבע הרכב.

Zigi
03-06-09, 22:35
כמו שכבר הצעתי לך קודם
גם לדעתי עדיף את האמצע בשחור
כי ככה זה פשוט נראה מוזר כזה, לא קשור כזה