צפייה בגירסא המקורית : פלאגים - מחיר וחוות דעת

עידן
19-05-09, 21:37
שלום לכולם,

ביום חמישי בע"ה, אני מתכנן להכניס את הרכב לטיפול, אני צריך להחליף פלאגים. הבנתי שאצלי ברכב אני צריך לשים פלאגים מסוג "ארידיום". המחיר הוא 100 ש"ח+- לפלאג, הציעו לי לשים פלאגים לא מקוריים, בעלות של כ-19 ש"ח+-, כמובן שאני מתכנן לשים את המקורי.

אך אשמח לדעת מה מיוחד בפלאגים הללו שמחירם מוגזם ביחס לתחליפי? והאם ההבדל מורגש בנסיעה?

יקיר
19-05-09, 21:51
בפלאג אירידיום לאלקטרודה אורך חיים ארוך יותר.

יש מנועים שלא מפייחים את הפלאג ואין בעיה להשתמש בפלאגים האלו, אצלך יהיה יותר חסכוני להשתמש בפלאג היקר כי הוא מחזיק יותר זמן והמנוע יעבוד יותר טוב.

מה שכן אתה לא חייב לקנות פלאג אירידיום של מאזדה אתה יכול לקנות גם של דנסו או NGK, לקנות מחנות לחלקי חילוף ולהרכיב במוסך שיסכים להרכיב.

אתה יכול להרכיב את הפלאגים הרגילים אבל אצלך יש הצתה אלקטרונית ואם יהיה פספוס בניצוץ MISSFIRE זה עלול ליגרום לנזק לסלילי ההצתה, השתמש בפלאגים מסוג אירידיום לא משנה של איזה חברה לא חייב מקורי רק שהדגם יהיה מתאים לרכב.

יקיר.

nitz999
19-05-09, 22:35
לא כתוב סוג הרכב . נישמע כמו פלגים למאזדה 3 , אם כן, קניתי פלגים לאחרונה אצל חזי דלאלל ועלה לי כ 80 ש"ח פלג מקורי, לאחר הנחת חבר מועדון מאזדה ספיד .
המלצתי תחליף רק למקורי, האורך חיים שלהם במאזדה 3 הוא שלוש שנים או 120K, מה שבא קודם, בחלוקת המחיר לשלוש שנים שווה להרכיב מקורי.

עידן
19-05-09, 22:37
הרכב המדובר הוא לאנטיס BJ, כמו שרשמתי מקודם, אשים מקורי. פשוט רציתי לדעת מה ההבדל.

יקיר, תודה על ההסבר.

ליאור
01-06-09, 19:12
ההמלצה הכי טובה זה ללכת לפי הוראות ייצרן!

כשמדובר במערכת הצתה ידוע שמדובר בוולטאג' גבוהה מאוד שנע לערך של כ- 40000 עד כ-100000 וולט והייצרן יודע בדיוק איזה פלאגים מתאימים לרכב שהוא ייצר.
ואם השאלה ללכת על מקורי או תחליפי כמובן שללכת על מקורי.

המשך יום נעים.