צפייה בגירסא המקורית : בעיה במאזדה לנטיס 323 bj 2003 1600

דוד
01-05-10, 18:54
שלום לכולם !

קודם כל חג שמח!

אז ככה .. ברשותי מאזדה לנטיס 323 1600 שנתון 2003 Bj,
יש אצלי ברכב מין בעיה שהיא מוזרה מאוד נדלקת נורת בדוק מנוע ומתחילה להבהב וגם לא להבהב אלא רק לדלוק והרכב מתחיל לפרפר ולאבד כח ומהירות , מנסה לתת גז והמהירות לא עולה,
במוסך אמרו שזה הממיר הקטליטי, ומצד שני אמרו לי שזה יכול להיות קשור לתיבת ההילוכים שהיא לא מכוונת נכון עם הטורים וזה גורם לחניקה, יכול להיות ? , ידוע לי שבדגמי 2003 יש 2 ממירים קטליטים , קדמי ואחורי, הבעיה היא בקדמי , חשבתי אולי אפשר להוריד את הקדמי ולנסות לנסוע בלי ויכול להיות שזה ייפסק?

תודה מראש

דוד

עידן
01-05-10, 21:19
קרה לי פעמיים שנדלקה לי מנורת בדוק מנוע, בפעם הראשונה דובר על סלילי הצתה, בפעם השנייה הממיר הקטליטי.

אתה יכול להמשיך ולנסוע, להיגרם נזק, לא יכול. (לפחות זה מה שהוסבר לי, לפני שהחלפתי את הממיר).

יקיר
01-05-10, 21:34
כניראה סלילי הצתה לא תקין, יש להתחבר עם סורק תקלות ולגלות את קוד התקלה.

יקיר.

שחר
01-05-10, 23:39
יקיר אם הוא יתחבר לסורק תקלות וסליל ההצתה שרוף המחשב לא יראה לו את זה.
אם אתה זוכר כשזה קרה לבן דוד שלי הסורק לא הראה לו שום תקלה לגבי סלילי ההצתה
אך אחד מהם הייה שרוף.
גם לבן דוד שלי אמרו שזה כנראה ממיר קטליטי אבל למרות שהוא החליף ממיר הבעייה
לא נפתרה בד"כ כשסליל ההצתה נשרף גם אחד הפלגים נשרפים.
תעשה בדיקה כזו שים את הרכב ב D תלחץ חזק על הברקס וליתר ביטחון תרים הנד ברקס
(בלם יד), תלחץ על הגז עד הסוף אם הרכב לא עובר את 2.5 סל"ד בוודאות אחד מסלילי
ההצתה שרוף.

יקיר
02-05-10, 02:44
שחר, הוא יראה, ב100%.

כל עוד הנורה CHECK דולקת הוא חייב להראות קוד תקלה.

דבר שני, הרכב הזה הוא שנת 03 שבו המחשב ניהול שונה מהמחשב ניהול של דוד שלך(01) ששם הניהול הוא פרמיטיבי יותר, מ02ומעלה המחשב ניהול מתוחכם יותר ועולה על בעיות בקלות בתקן OBDII.

מה הקשר לבדיקה שאתה מסביר לו לעשות?! זו בדיקת "חנק" לבדיקת תקינות הגיר והיא לא מומלצת כלל משלוש סיבות:

1. מי שלא יודע לבצע אותה עלול להרתיח את הנוזל ממסרה ולשרוף את הדיסקיות בגיר, ולשחוק את הממיר מומנט.
2. הבדיקה מסוכנת מאוד טעות קטנה והרכב יזנק לעבר קיר/עץ/עובר אורח
3. הבדיקה לא תצביע על שום תקלה אין לה שום קשר לבעיה, ובדיקה כזו יוצרת בלאי מואץ בטווח קצר ויש להמנע מהבדיקה הזו.

את הבדיקה הזו אסור לבצע מעל 3-4שניות, לאחר הבדיקה צריך להעביר את הידית לN ולתת לגיר להתקרר למשל 2דקות.
המנוע לא יעבור בבדיקה הזו את ה2500-2800סל"ד.

לפותח האשכול, תתחבר לסורק תקלות וחזור לעדכן איזה קוד תקלה היה, בטוח יש תקלה רשומה בזיכרון משום שנדלקה המנורה.

יקיר.

דוד
02-05-10, 03:18
שחר, הוא יראה, ב100%.

כל עוד הנורה CHECK דולקת הוא חייב להראות קוד תקלה.

דבר שני, הרכב הזה הוא שנת 03 שבו המחשב ניהול שונה מהמחשב ניהול של דוד שלך(01) ששם הניהול הוא פרמיטיבי יותר, מ02ומעלה המחשב ניהול מתוחכם יותר ועולה על בעיות בקלות בתקן OBDII.

מה הקשר לבדיקה שאתה מסביר לו לעשות?! זו בדיקת "חנק" לבדיקת תקינות הגיר והיא לא מומלצת כלל משלוש סיבות:

1. מי שלא יודע לבצע אותה עלול להרתיח את הנוזל ממסרה ולשרוף את הדיסקיות בגיר, ולשחוק את הממיר מומנט.
2. הבדיקה מסוכנת מאוד טעות קטנה והרכב יזנק לעבר קיר/עץ/עובר אורח
3. הבדיקה לא תצביע על שום תקלה אין לה שום קשר לבעיה, ובדיקה כזו יוצרת בלאי מואץ בטווח קצר ויש להמנע מהבדיקה הזו.

את הבדיקה הזו אסור לבצע מעל 3-4שניות, לאחר הבדיקה צריך להעביר את הידית לN ולתת לגיר להתקרר למשל 2דקות.
המנוע לא יעבור בבדיקה הזו את ה2500-2800סל"ד.

לפותח האשכול, תתחבר לסורק תקלות וחזור לעדכן איזה קוד תקלה היה, בטוח יש תקלה רשומה בזיכרון משום שנדלקה המנורה.

יקיר.

עשיתי בדיקה לא מזמן והמחשב הראה שהבעיה היא הממיר הקטליטי.

יקיר
02-05-10, 05:00
מה היה הקוד תקלה אתה זוכר?

יכול להיות שהממיר סתום, או שסליל הצתה תקול ועקב כך הדלק לא נשרף ולכן החיישן חמצן מזהה ממיר פגום.

יקיר.

Stasik
02-05-10, 06:03
לפי הרשום הבנתי שמדובר בתופעה שאינה קבועה - תתקנו אותי אם אני טועה!
ממיר קטליטי או שהוא סתום או שהוא לא. גם סליל הצתה או שהוא שרוף ואז המנוע מקרטע באופן קבוע או שהוא לא שרוף. לדעתי אין לך בעיה לא בממיר קטליטי ולא בסלילי הצתה. בדגם הזה התקלה של סליל הצתה תקול תמיד נרשמת במחשב. גם אם ניתקת סליל אחד אפילו לשניה, התקלה כבר נרשמה. התקלה היחידה שמופיע לך במחשב זה ממיר קטליטי.

קודם כל אני הייתי בודק האם ממיר הקטליטי שלך תקין על מנת לשלות את האופציה הפשוטה מכולם. זה שנרשמה תקלה של הממיר עוד לא אומר שהוא לא תקין. יכול להיות שאחד חיישני החמצן (למבדה) לא תקין או שקיימת בעיה אחרת שבאופן זמני גורמת לזיהום אוויר גבוה ואז נרשמת התקלה. כדי לוודא שהממיר תקין צריך להתחבר לסורק תקלות ולבדוק מהו הנתון שמתקבל משני חיישני החמצן. הנתון מהלמבדה השניה צריך להיות קבוע (ללא קפיצות) ויותר נמוך מהנתון המתקבל מהלמבדה הראשונה. יכול להיות שהממיר כבר לא תקין. אבל לפני שמחליפים אותו חובה לאתר את הבעיה שגרמה לממיר להישרף. אחרת גם הממיר החדש יישרף מהר מאוד.

בכל מקרה אני חושב שישנו גורם אחר לבעיה הזאת. כמו כן הייתי גם בודק לחץ דלק. גם משאבת דלק יכולה להיות הבעיה.

1. מתי הוחלף פילטר דלק?
2. האם ביצעת בדיקת זיהום אוויר (CO) בזמן שהייתה התופעה המדוברת?
3. האם יש לך מישהו שיכול לבצע לך בדיקה של ממיר הקטליטי ושל לחץ דלק?

יקיר
02-05-10, 06:35
סטס, סליל הצתה יכול להיות במצב "גוסס" במצב זה מתרחש פריצת ניצוץ בתוך הסליל עצמו, וקורה שמידי פעם המנוע לא מקבל ניצוץ לצילינדר מסויים לפרק זמן ואז שוב חוזר הניצוץ.

אם בורח ניצוץ בתוך הסליל אז המחשב לא יראה קוד תקלה של סליל הצתה.

יש ממיר סתום חלקית, קל מאוד לעלות על הבעיה, יש להתחבר עם שעון וואקום לסעפת היניקה, לחץ וואקום נמוך יעיד על חסימה במערכת הפליטה.

ניתן גם לחבר שעון לחץ במקום חיישן החמצן לחץ מעל 3PSI יעיד על חסימה במערכת הפליטה.

חיישן חמצן קדמי מזייף יגרום לתערובת דלק לא נכונה ועקב כך החיישן האחורי יזהה "זיהום אוויר תפקוד ממיר לקוי".

יש המון גורמים לקוד תקלה המעיד על ממיר תקול, יש למצוא את הבעיה מהשורש, ובשביל זה צריך לבצע מספר בדיקות מעמיקות.

פלאג אחד שלא מתפקד טוב גם יגרום לבעיה הזו.

צריך לבדוק שאין MISSFIRE שנגרם בגלל סליל הצתה/חוט הצתה/פלאג תקול.
יכול להיות גם חיישן גל ארכובה מזייף ולא מדווח מתי הבוכנה בנ.מ.ע ואז יש פספוס בהצתה.

יש לעקוב אחר נתוני חיישן החמצן בסורק תקלות וגלות מתי יש עליה/ירידה פתאומית בחמצן ובאותו הרגע להציץ בשאר הנתונים ולגלות למה זה קרה.

בקיצור בלי סורק תקלות ואיש דיאגנוזטיקה מומחה לא תמצא את הבעיה וסתם תשלם כסף על חלקים.

שמע בעצתי ופנה ל"משה זר הזרקות" חבר לפורום "חיים יוד" הוא מומחה בעניין.

תתחיל בבדיקת תת לחץ בסעפת היניקה בסרק וחזור לדווח את הנתונים, המחט צריכה להיות יציבה על איזור ה25-29IN-HG.

אני כמעט בטוח שסליל הצתה אחד לא מתפקד טוב יש בריחת ניצוץ, או שהממיר סתום תקלות נפוצות מאוד.

חזור לעדכן.

יקיר.

שחר
02-05-10, 10:10
יקיר נתחיל בזה שאצל בן דוד שלי הרכב משנת 2002.
אצלו אני חוזר ואומר לא הופיעה נורת מנוע כמובן שאם נדלקת נורת מנוע חייב להיות קוד תקלה.
הבדיקה שעשיתי לו אכן עלתה על התקלה שסליל הצתה אחד שרוף כי לרכב אין כוח מתפרץ.
אצלו בתחילת נסיעה הרכב הייה חנוק ומגמגם גם אם היית לוחץ על הדוושה עד הסוף
לא הייתה שום תגובת האצה.
דרך אגב שוב אני אומר יש סיכוי גם שאחד הפלגים נשרפו וזה גם מעיד על תקלה בסלילי ההצתה.
אצל דוד הוא לא מתאר את התופעה מתי הוא מרגיש חנק ומתי
הרכב נוסע חלק אם בכלל.
ממיר חנוק עלול לעשות תופעות דומות אבל הוא אומר שפעם יש תקלה ופעם אין?

דוד
02-05-10, 14:10
יקיר נתחיל בזה שאצל בן דוד שלי הרכב משנת 2002.
אצלו אני חוזר ואומר לא הופיעה נורת מנוע כמובן שאם נדלקת נורת מנוע חייב להיות קוד תקלה.
הבדיקה שעשיתי לו אכן עלתה על התקלה שסליל הצתה אחד שרוף כי לרכב אין כוח מתפרץ.
אצלו בתחילת נסיעה הרכב הייה חנוק ומגמגם גם אם היית לוחץ על הדוושה עד הסוף
לא הייתה שום תגובת האצה.
דרך אגב שוב אני אומר יש סיכוי גם שאחד הפלגים נשרפו וזה גם מעיד על תקלה בסלילי ההצתה.
אצל דוד הוא לא מתאר את התופעה מתי הוא מרגיש חנק ומתי
הרכב נוסע חלק אם בכלל.
ממיר חנוק עלול לעשות תופעות דומות אבל הוא אומר שפעם יש תקלה ופעם אין?

אני מתכוון לזה שאני יכול לנסוע רגיל והנורה תמשיך לדלוק והרכב ינסע נורמלי ואז פתאום באמצע הנסיעה הרכב יתחיל לפרפר ולאבד מהירות וכמה שלא תלחץ על הדוושה אין האצה .

Stasik
02-05-10, 14:57
דוד
1. כשזה קורה, המנוע לא מגיב ללחיצת גז בכלל?
2. האם המנוע נכבה לגמרי במידה ואתה עוצר?
3. מתי התופעה מפסיקה?

יקיר
02-05-10, 14:59
שאתה לוחץ על הגז שהבעיה מופיעה אז הסל"ד עולה והרכב לא מתקדם?

או שהרכב מקרטע וכאילו מחסיר פעימות?

יקיר.

דוד
02-05-10, 15:47
דוד
1. כשזה קורה, המנוע לא מגיב ללחיצת גז בכלל?
2. האם המנוע נכבה לגמרי במידה ואתה עוצר?
3. מתי התופעה מפסיקה?

1. כן המנוע פשוט נוהם והסלד עולה כי נחלצת הדוושה.
2. המנוע לא נכבה לגמרי אלא רק מקרטע.
3. התפועה יכולה להפסיק תוך שניות ולפעמים תוך דקות .

דוד
02-05-10, 15:48
שאתה לוחץ על הגז שהבעיה מופיעה אז הסל"ד עולה והרכב לא מתקדם?

או שהרכב מקרטע וכאילו מחסיר פעימות?

יקיר.

כן אני לוחץ על הגז והרכב לא מאיץ אלא רק מוריד מהירות ומתדקם לאט לאט לפי המהירות.

יקיר
02-05-10, 20:42
אבל תוך כדי לחיצה על הגז הרכב מתקשה לעלות בסל"ד? או שהסל"ד עולה מהר מידי והרכב לא סוחב? (כמו גז על נויטרל)

לפי מה שהגבת לסטס יש לך החלקה בגיר, כניראה הגיר שבק, בדוק שלא חסר שמן גיר אוטומט.
מורגשת בעיטה מידי פעם (המזכירה זריקת קלאץ בגיר ידני.)?

בצע את הבדיקה ששחר הציע לתקינות הגיר:
קח את הרכב למגרש חניה ריק שהמנוע נמצא בטמפ' עבודה, תרים את בלם היד חזק, לחץ על דוושת הבלם חזק חזק,שלב הילוךD ולחץ בהדרגה לחיצה על הגז ותגיע לסוף מהלכה.

הסל"ד לא צריך לעבור את ה2650סל"ד מעבר לזה יש לך החלקה בגיר.
את הבדיקה תבצע עד 5שניות, אסור מעבר לכך, לאחר מכן תרפה מדוושת הגז,ואז מדוושת הבלם, ולאחר מכן שלב הילוך N למשך דקה שתיים ואז תוכל להתחיל בנסיעה כדי שהגיר יתקרר.

יקיר.

עידן
03-05-10, 22:17
שחר, יקיר, כאשר אצלי (לאנטיס 2003) נדלקה מנורת מנוע [CHECK ENGINE] וניגשתי למוסך, המחשב הראה שמדובר בסלילי הצתה, אני לא זוכר בדיוק מה הקוד תקלה.

כנ"ל גם בממיר, בממיר הקוד היה מס' 421.

אגב, אלו המחירים שנאמרו לי בזמנו, אני בחרתי לשים מקורי :

עלות ממיר מקורי - 4,300 ש"ח.http://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_eek.gif כולל מע"מ ועבודה. חצי שנה אחריות או 10,000 ק"מ.

עלות ממיר תחליפי - 1500 ש"ח. כולל מע"מ ועבודה. 3 חודשי אחריות.

יקיר
03-05-10, 23:21
נכון עידן המחשב יראה את קוד התקלה, אבל לפעמים שהבעיה מתחילה עלולות להרשם עוד קודי תקלות.

בקיצור ללא חיבור לסורק תקלות לא ניתן לדעת.

יקיר.