צפייה בגירסא המקורית : מראה צדדית למאזדה 323F שנת 97

Krishi
04-06-10, 18:27
אתמול הועכבתי ע"י המשטרה לבדיקת בטיחות שגרתית. אחרי שחשבו שהפנסים המקוריים שהתקנתי לרכב לפני כמה שבועות הם פני קסנון (מי לעזאזל מתדרך אותם במשטרה שהם חשבו שזה פנסי קסנון?!) ואחרי שהטילו ספק באישור שהיה לי לגודל הגלגלים שהוצאתי במכון טסטים רשמי (עברתי מ-14'' ל-15'') החליטו שאני צריך להחליף את המראה הצדדית הרופפת שלי וגם להחליף איזו תושבת בלמים טיפה סדוקה שנמצאת מתחת למכסה תא מנוע בפינה העליונה משמאל (עגולה כזאת). עד אז לקחו לי את הרישיון רכב ואני צריך לתקן את הליקויים הללו ולחזור להציג להם שהכל בסדר.
אז איפה אני יכול יכול למצוא מראת צד מקורית של הרכב במחיר שווה נפש? לגבי התושבת הבנתי שזה לא סיפור יקר וזה אפשר לסדר במוסך שלי.

תודה מראש.

אילן כץ
04-06-10, 18:43
יש לך את הפירוקיה בלוד
אני מאמין שיש שם את המאזדה F עד היום
ואם זכרוני אינו מטעה אותי אז המראות היו נוכחות על הרכב שלקחתי את הספויילר

Giora
04-06-10, 19:01
איזה טמטום מצד המשטרה! ביזיון...

ה-F מלוד הייתה בעלת מראות אבל! המראה השמלאית הייתה חצי שבורה ולימנית הייתה חסרה מראה.

שחר
04-06-10, 19:32
זה הייה שוטר רגיל או בוחן תנועה כי בוחן תנועה?
אני לא חושב שלפי החוק עם הכרית בולם סדוקה זה משבית את הרכב
אפילו בטסט לא בודקים את המצב שלהם.
לגבי הספק של האישור שלהם תגיד לשוטר שיש אישור של משרד התחבורה ברישיון
הרכב אז הוא יכול להתפוצץ.
לגבי הפנסים אם שמת מנורות בעלי גוון כחלחל או לבן על זה הם יכולים להתפס על שאר הדברים ממש לא.

Krishi
04-06-10, 19:54
נראה לי שזה היה שוטר רגיל, אין לי מושג. בכל מקרה, לא התקנתי שום מנורות מיוחדות, איך שקיבלתי אותן ככה הן נשארו.
בעיקרון אני צריך להחליף רק את הימנית (למרות שבתאכלס רציתי בעצמי להחליף את שתיהן, פשוט חיכיתי שהמשכורת תיכנס), גיורא, אתה מתכוון שלמכונית שבפירוקיה בלוד ההתקן של המראה הימנית עצמו קיים ורק המראה בפנים חסרה? כי אם כן אז אני יכול פשוט לקחת את המראה שלי ולשים שם?

Stasik
04-06-10, 22:05
מה אני אגיד לך ידידי... התנפלו אליך יפה מאוד. מה לעשות! לצערי הרב יש בארץ שלנו גם שוטרים כאלה. אבל! כל הסיפור הזה לדעתי הוא אך ורק בגלל המראה שלך. אם המראה הייתה שלמה היו משחררים אותך בלי בעיה. לדעתי זה היה שוטר רגיל (לא בוחן תנועה). אם זה היה בוחן תנועה הוא היה בודק לך גם ציריות וגם אגזוז ועוד הרבה דברים. רק בוחן תנועה מוסמך לבצע את הבדיקות האלה ותאמין לי אם ככה חיפשו אותך אז היו בודקים לך עוד דברים נוספים ומפילים על עוד משהו יותר רציני מסתם מראה. תושבת נרשמה כתוספת למראה בגלל שכניראה לא מצאו יותר מה לרשום.

בכל מקרה לא קרה כלום ואין לך סיבה להיכנס ללחץ. רשמו לך דברים קטנים שאין שום בעיה לסדר אותם. תושבת זה לא סיפור להחליף. מראה תמצא בפירוקיות ותוכל להחליף לבד. נורות גם לא בעיה להחליף.

שים לב לפרק זמן שנתנו לך לצורך תיקון. במידה ותמשיך לנסוע אחרי התקופה הזאת ללא רישיון הרכב ותיתפס לבדיקה של כל שוטר, תקבל הורדה מהכביש במקום. זה כאבי ראש והוצאות נוספות!

Zigi
04-06-10, 22:11
מראה של איזה צד אתה צריך?
יש לי מראה ימנית

Krishi
05-06-10, 12:07
מה שמצחיק זה שהם עברו על כל האוטו, בדקו פנסים, איתותים, אורות בלמים, את הבלמים עצמם, את הגלגלים, את כל התא מנוע, את החגורות ואפילו את המושב שליד הנהג שהיה בצורת שכיבה (הבן אדם האחרון שישב במושב לידי החליט לנמנם קצת אז הכיסא נשאר בצורה הזאת) הם שאלו אם הוא מתכוונן או שהוא תקוע ככה והם לא שמו לב בכלל למראה, עד שאחד השוטרים במקרה נשען עליה ושם לב שהיא טיפה רופפת :laugh:
אני לא יודע עד כמה זה קשור אבל עוד חלק משעשע שהרכב עבר בדיוק לפני שבועיים טסט והזיהום אוויר שלי מינימלי לגמרי (וטסט לא זול אני מוכרח לציין עם כל התיקונים שנאלצתי לעשות, אבל עכשיו לא יוצא יותר ענן של עשן על כל בוקר ואפילו צריכת הדלק השתפרה) אני לא מבין למה הם לא יכלו לראות את זה ולעזוב אותי בשקט.

בכל מקרה, השוטר התכוון לתת לי 48 שעות לסדר הכל אבל שכנעתי אותו שאין לי כסף עד ה-10.6 שאז נכנסת לי משכורת אז יש לי עד ה-10 לחודש לתקן את הליקויים. בתאכלס גם ככה התכוונתי להחליף את שתי המראות, נמאס לי לומר את תפילת הדרך כל פעם שאני נכנס לאיזה שטיפה אוטומטית בתקווה שהמראות שלי לא יפלו (אחת רופפת, השניה בכלל נפלה ועכשיו מחוזקת עם ברגים. כבר התחלתי לנסוע עם מברג קבוע באוטו ליתר ביטחון).

בכל מקרה, לאון, נראה לי אני אחליף אצלך את כל האוטו שלי... חח... כן המראה הימנית. אני אתקשר במהלך השבוע ונפגש. אני אקח גם את הכנף באותה הזדמנות. תודה רבה!

אבי
06-06-10, 00:21
שבוע טוב, לפי דעתי אתה צריך היית לדעת אם אלו שוטרים רגילים,או בוחן תנועה,ולמה הם חיפשו ובדקו את כל הרכב?
השוטר נשען לך על המראה?!
מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום ולא יהיו לך בעיות נוספות... שבוע טוב!

Krishi
06-06-10, 07:45
הם נראו כמו שוטרים רגילים. אף פעם לא עצרו אותי לבדיקת בטיחות אז אני לא יודע מה ההבדל בין שוטרים רגילים לבוחן תנועה.
כן, אחד השוטרים עמד ליד המראה ואז כזה הניח את היד שלו עליה סתם במקרה ואז שם לב שהיא רופפת. הוא הפנה את תשומת לבו של השוטר השני לעניין והאחרון החליט שאני צריך להחליף אותה למרות שהיא מחוברת די טוב ועד עכשיו שרדה כל שטיפה אוטומטית שעשיתי.
תודה רבה :)

Krishi
10-06-10, 19:12
טוב, אני עדיין מחפש מראה ימנית (ושלא יהיו בלבולים, הכוונה למראה שנמצאת בצד שליד המושב שליד הנהג). אם מישהו יודע איפה יש בנמצא אני אשמח מאוד. אני בו זמנית אנסה לברר גם בכל מיני פירוקיות שיש באזור.

Stasik
10-06-10, 23:54
מה יש למראה שלך? אולי אפשר לתקן?!
אם תעלה איזה תמונה שאפשר לראות את הבעיה אז אולי נוכל להמליץ לך על משהו...

Krishi
11-06-10, 03:45
היא פשוט מנותקת מה-בית שלה אם אפשר לקרוא לזה ככה. היה ניסיון לחבר את זה שם ע"י הבעלים הקודמים עם גבס או איזשהו חומר אחר, בקיצור היא פשוט מתנדנדת שם. הייתי במקום לתיקון מראות והם אמרו לי שאת זה חייבים רק להחליף. כרגע תקעתי 2 ברגים מלמטה שתהיה יציבה. תמונה לא תעזור כל כך כי לא באמת רואים משהו, רק בבדיקה פיסית אפשר לראות את זה.

Zigi
11-06-10, 21:43
ראיתי אותה
היא מחוברת עם בונדו, וגם זה בקושי כי כל הבונדו כבר נסדק ומתחיל להתנתק

אגב, הסדתרת עם המראה שהבאתי לך?

Krishi
12-06-10, 17:32
כן, הסתדרתי תודה. בסוף חזרתי למוסך, הם דפקו לי 2 ברגים במראה הימנית ואת השמאלית החלפתי למה שהבאת לי. יושבת בובה! תודה רבה.