צפייה בגירסא המקורית : הזמנת מנורות Philips BlueVision לפנסים הקדמיים (323F-BA)
שלום,אני רוצה להזמין מחו"ל מנורות כאלה,העלות של מנורות כאלה בסביבות 120-150 ש"ח
אם משהו רוצה כאלה מנורות שידבר איתי.
ככה ניראה הבדל בין נורה רגילה לנורת פיליפס.
BlueVision נותן אור כחול שאני ממש לא אוהב!
לכן אני קניתי 3 סטים של Hpilips Cristal Vision Ultra. האור שלהם לבן וחלק. העוצמה שלהם לדעתי הרבה יותר חזקה מאור כחול.
ברכב שלי עד לא שמתי אותם אבל ברכב של ההורים שמתי שתים של אור נמוך ואור גבוה נשארו המנורות הישנות.
התוצאה: אור נמוך עם המנורות החדשות מאיר כמו אור גבוה עם המנורות הישנות.
לרגע לא מצתער ששילמתי עליהן סכום מכובד ולא ציפיתי לתוצאה כזאת.
מוממלץ בחום!
ככה נראה הסט של H3:
אני מפנטז על מנורות כאלה..
אני גר ביהוד,אם משהו רוצה דגם אחר,או צבע לבן אני יכול לברר...
כבר תקופה ארוכה שאני חושב על כאלה נורות.
אבל בגלל מקרים כמו שדן ציין,
אני מפחד להתקל בשוטר מתחכם (או טיפש... תלוי איך מסתכלים על זה).
גיסי קצין תנועה במשטרה, אולי כדאי שאתייעץ איתו קודם...
(למי ששואל: הוא מפקד תחנת התנועה של איזור יהודה, שכולל בין היתר את כביש 443,
מעלה אדומים והסביבה, צפון ים המלח ועד עין-גדי)
אחזור אליכם עם תשובתו לגבי החוקיות של נורות אלה.
אם הנורות האלה תקניות,לא מסנוורות ומותקנות במקום הנורות הרגילות-הרי אין בעיה בכלל ושום איש חוק לא יוכל למנוע את השימוש בהן.
הרי אין כאן החלפה במערכת חשמל ושינוי בפנסים עצמם-מה שקורה במערכות הקסנון.
כבר תקופה ארוכה שאני חושב על כאלה נורות.
אבל בגלל מקרים כמו שדן ציין,
אני מפחד להתקל בשוטר מתחכם (או טיפש... תלוי איך מסתכלים על זה).
גיסי קצין תנועה במשטרה, אולי כדאי שאתייעץ איתו קודם...
(למי ששואל: הוא מפקד תחנת התנועה של איזור יהודה, שכולל בין היתר את כביש 443,
מעלה אדומים והסביבה, צפון ים המלח ועד עין-גדי)
אחזור אליכם עם תשובתו לגבי החוקיות של נורות אלה.
תומר אני ממתין לתשובה.
הפכתי את כל תקנות התעבורה ולא מצאתי דרישות ומיגבלות לנורות של הפנסים ברכב. הדרישה היחידה שהנורות יתאימו למה שקבע היצרן.
ז"א שאם בספר רכב רשום למשל מנורה H3 12V 55W מותר להתקין אך ורק מנורה כזאת. כפי שידוע לי למנורות של PHILLIPS בשם "דמוי קסנון" אין שום חריגה מהנתונים הנדרשים לכן מותר להתנין אותם.
צר לי להגיד אבל ביחד עם זאת לשוטר שלא יודע את החוק זה לא מפריע להוריד את הרכב מכביש... :1sad:
תדפיסו את תקנות התעבורה ותשימו ברכב ואם יהיה לכם מזל זה יעזור למנוע את ההורדה מהכביש!
תומר אני ממתין לתשובה.
גם אני ממתין.
בעקרון הוא אומר שאסור לעשות שינויים בתאורת הרכב.
אבל הוא רוצה לבדוק את זה לעומק ולתת לי תשובה מדוייקת,
כדי שאח"כ לא נגיד ששוטרים ****ים :bigsmile:
סטסיק כתב :צר לי להגיד אבל ביחד עם זאת לשוטר שלא יודע את החוק זה לא מפריע להוריד את הרכב מכביש... :1sad:
על סמך מה הוא יוריד את הרכב מהכביש? הוא יאמר "הנורה הזאת לא חוקית"? יש לו מד עוצמת אור בניידת ? יש לו מערכת לכיוון אורות ? אם הנורה ניראית סטנדרטית-ומותקנת כהלכה-אין לו שום אמצעי חוקי לפסול את התאורה ולהוריד את הרכב מהכביש בגין כך.
שוטר לא מהנדס רכב וגם לא צריך להיות! שוטר מוריד את הרכב מהכביש על סמך החשד שלו לחלק לא חוקי או לא תקין. הרכב שהורד מכביש נשלח לטסט חוזר בדיוק בשביל לבדוק את חשדו של אותו שוטר. אם בטסט תצליח להוכיח שהחלק הינו חוקי, תקין ועונה לדרישות תקנות התעבורה (או יצרן) אז יבטלו לך את ההורדה.
ולכן כל שוטר שרואה אותך עם האור הלבן של הפנסים הראשיים חושב (חושד) שמדובר בקסנון שאינו חוקי.
טוב חבר'ה אני ממש מתנצל, התקשרתי לגיסי אבל הוא עמוס בעבודה
כך שברגע שיתאפשר לו הוא יבדוק.
(יום ראשון הוא עסוק בשימוע לעברייני תנועה שנתפסו בסופ"ש).
בכל מקרה הוא חוזר ואומר (ככה בשליפה מהזכרון):
אסור לעשות שינויים בתאורת הרכב המקורית.
כל דבר אחר נחשב לא חוקי ועלול לגרום לדו"ח במקרה הטוב או הורדה במקרה הגרוע.
אני שונא את כל החוקים המפגרים. :ballchain:
היו לי מנורות כאלה מותקנות ברכב לפני שעשיתי הסבה לפנסים, קניתי אותם בארץ באוטודיפו עלו לי 70 שח לנורה. מבחינת האור שהנורה מייצרת, הוא לא שונה בהרבה מהנורה הסטנדרטית והשינוי הוא זניח, רק אם שמים שני מכוניות אחת ליד השניה ואם ממש מתאמצים ניתן להבחין בהבדל קל...
לדעתי לא שווה את הכסף כי בפעם הראשונה שמישהו עם קסנון יעקוף אותכם אתם תתבאסו (כמו שקרה לי...)
כניראה שהנורות שקנית באוטודיפו זה נורות אחרות לגמריי...
אני אומר לך! ההבדל שמיים וארץ... אור לבן וחלק של המנורות של Phillips לאומת האור - פסים צהובים מפוזרים של נורות הרגילות! שווה כל שקל!
mazda speed 25-05-09, 23:02 בעיקרון החוק אומר דבר כזה , אסור לבצע שינוי בתאורת הרכב , משמע , אסור לשנות את מכלולי התאורה , אסור להוסיף , אסור להוריד !
להחליף את הנורה עצמה מותר בהחלט !
בטסט הבעיה עם הנורות האלה שחלקם לא עוברות, לא בגלל היותם כאלה אלא בגלל שאין להם מספיק עוצמה דרושה , למשל לנורות של פיליפס יש מספיק עוצמה ואין בעיה לעבור טסט !
בעיית השוטרים , ברגע שהם רואים אור כחול אז ממש כמו תוכי , מבחינתם זה קסנון , לא כל השוטרים יודעים לבדוק מה זה באמת קסנון וממה הוא מורכב ( כמו הקצין שרצה להוריד אותי מהכביש ) , אותו הדבר עם הטסטרים , אם נפלת על טסטר שיודע איך מורכב קסנון אז הוא יעביר אותך אבל אם נפלת על אהבל שלא יודע מה זה קסנון אז מבחינתו האור הכחול מהנורה הרגילה של פיליפס זה קסנון , מה לעשות אנחנו חיים במדינה של אהבלים , יודעים להטיל חוקים מבלי שיהיה מישהו מקצועי שיבדוק את העניין כמו שצריך !
מאיפה ניתן לרכוש את הנורות האלה ?
ומה העלות ?
ודרך אגב
שמתי גם נורות דומות לא של פיליפס והם נישרפות מהר..
גם הפיליפס כאלה ?
אני שמתי נורות של HELLA , נותנות אפקט לבן , אומנם לא משמעותי אבל שונה מהרגיל .
ודרך אגב
גם הפיליפס כאלה ?
הנורות של פיליפס אמינות מאד ועובדות זמן ארוך כמו הנורות הרגילות בניגוד לכל החיקויים שיש בשוק שנשרפות תוך חודש
ודרך אגב
גם הפיליפס כאלה ?
המנורות אני מזמין מחו"ל דרך חבר של אבא שלי,אני לא שמעתי שהם נשרפות מהר...
מה שכן המנורות הפשותות הן אצלי נשרפו פעמיים....
|