צפייה בגירסא המקורית : תמונות לאחר התקנת זרועות הידראוליות למכסה מנוע מאזדה 6 (כותרת נערכה)

JohnDoe
16-06-10, 20:28
אז סוף סוף אחרי שנתיים שיש לי את הרכב ומאז הקניה הפלסטיק, שמחזיק את הזרוע שמחזיקה את המכסה מנוע נשבר, הזמנתי זרועות הידראוליות, והיום סוף סוף התקנתי אותן.
כל העניין ארך 20 דקות, בלי קדיחות ועניינים, מתחבר לברגים שקיימים במכסה מנוע.
חייב לציין שזה עובד מעולה.

ככה זה היה מקודם:
http://img180.imageshack.us/img180/4686/dsc00150x.jpg

וככה זה עכשיו עם הזרועות:
http://img714.imageshack.us/img714/7927/dsc00603vs.jpg

http://img697.imageshack.us/img697/2710/dsc00604ne.jpg

ishay t
16-06-10, 20:33
נראה כמו רכבים מחו"ל!נראה פצצה!

gerdamen
16-06-10, 20:35
ואיי חזק! תתחדש

Zigi
16-06-10, 21:09
וואי
Bראה טוב
בזמנו גם רציתי לעשות כזה, אבל לא הצלחתי למצוא בוכנות מתאימות

Stasik
16-06-10, 22:59
ניראה מעולה! כל הכבוד על ההשקעה!

אני גם התקנתי כאלה אצלי ברכב. לא קניתי ערכה מיוחד אלא פשוט התאמתי בוחנות של רכב אחר. במקרה שלי היו לי שתי בוחנות ישנות של רנו מגאן. הכנתי מין זוויות ממתחת שהתחברו לברגים של מכסה מנוע והצד השני לחור האמצעי של חיבור כנף. עובד מעולה! השקעה של 0 ש"ח ושעה עבודה. לא מוצא את התמונות. כניראה שהם הלכו עם דיסק הקשיח שלי שהתקלקל. בהזדמנות אני אצלם...

JohnDoe
17-06-10, 00:33
תודה רבה חבר'ה.
סוף סוף אני יכול לפתוח מכסה מנוע באופן רגיל ולא לרוץ לבגאז' להביא את המקל..:bigsmile:

יקיר
17-06-10, 01:40
פתרון מצויין, אהבתי את הרעיון.

יקיר.

mazda speed
17-06-10, 02:33
במאזדה BA שהייתה לי עשיתי דבר דומה , אבל עשיתי לבגאז' , חיברתי לשם זרועות חזקות במיוחד עם מנוע חשמלי שפותח את הנעילה של מכסה התא מטען וחיברתי אותו לפקודה של האזעקה , ברגע שלחצתי על הפקודה בשלט של פתיחת תא מטען הוא נפתח לי עד הסוף , עבד ממש טוב רק לאחר כל ההתקנה התברר לי שהתקנתי זרועות חזקות מידי עד שפעם אחת בפתיחה המכסה נפתח ותלש את הזרועות מהמקום , לפעמים כשהייתי מגיע לקניונים והשומר היה רוצה לפתוח הוא היה מקבל פתאום שוק מהעוצמה שהמכסה היה נפתח וגם לא היה מצליח לסגור אותו ולא מבין למה .
אבל לבסוף סידרתי את זה כי איזה שומר פעם אחת כמעט עף לו הראש מהמקום מהמכסה שנפתח בעוצמה .

יקיר
17-06-10, 02:38
אני גם עשיתי פתיחת תא מטען דרך הביפר.

יקיר.

mazda speed
17-06-10, 10:26
אז אולי תוסיף גם זרועות ככה שיפתח התא מטען לגמרי ולא רק ישחרר את הנעילה .

יקיר
17-06-10, 12:45
צריך לחפש זרועות חלשות, כי הזרועות הרגילות מיועדות לרכב עם 5 דלתות ככה שהדלת של תא המטען עולה למעלה וזה מצריך המון כוח, אם אתקין זרועות כאלו המכסה של תא המטען יעוף מהעוצה וישבור את הצירים.

צריך לבדוק באיזה רכב יש זרועות חלשות ועדינות.

יקיר.

JohnDoe
17-06-10, 22:33
סקרנות, הזרועות האלה "מתעייפות" מתיישהו?

יקיר
17-06-10, 23:28
סקרנות, הזרועות האלה "מתעייפות" מתיישהו?

בוודאי.

אבל כמה כבר פותחים וסוגרים את התא מנוע?

תלוי כמה פותחים וסוגרים.

יקיר.

Stasik
18-06-10, 12:37
יש פתרון טוב לזה! כמו שכבר יקיר אמר, הבוחנות מתייפות עם הזמן. לכן הולכים לפירוקיה הקרובה, מוצאים רכב ישן עם בוחנות באורך מתאים, מפרקים, משלמים ומתקינים ברכב שלכם. זה מה שאני עשיתי. הבוחנות ברכב של ההורים שלי (תא מטען) הפסיקו לעבוד עם הזמן לכן הוחלפו בזוג של בוחנות חדשות. את הישנות אני לקחתי והשתמשתי בהן. הן לא הצליחו כבר להחזיק את המשקל הרב של תא המטען, אבל את מכסה המנוע שלי הן מחזיקות בקלות. :blink1:

mazda speed
19-06-10, 23:30
או שפשוט מתקינים זרועה אחת , מה שאני עשיתי אצלי באוטו לאחר שכמעט עף הראש למאבטח בקניון פשוט זרועה אחת פירקתי .
בהתחלה חשבתי למתן את הפתיחה , שהיא תהיה איטית יותר וגם בסגירה שיהיה יותר קל לחבר קפיצי מרצדס , למי שמכיר במרצדסים שייש פתיחת תא מטען מהשלט ישנם קפיצים מיוחדים שממתנים את הפתיחה אבל הקפיצים האלה יקרים מאוד .

dany
20-06-10, 15:14
במידה ואני רוצה להוסיף לביפר פתיחה של הבאגז מהשלט מה אני צריך להוסיף למערכת?
משהו כמו מנגנון מרים שמשות?

יקיר
20-06-10, 16:28
אני חשבתי על רעיון שהצליח לי, לקחתי לוקר של נעילה מרכזית 2 חוטים, מהביפר יש חוט פיקוד של פיחת תא מטען, החוט הזה מעבר + למשל 0.5 שניה, חיברתי אותו ללוקר דרך ממסר עם פיוז.

את הלוקר חיברתי בתוך הדלת של תא המטען במקביל למוט פתיחה במנגנון שמתחבר למפתח.

אגב צריך להיות מוט ברזל שמעביר את התנועה מהלוקר למנגנון בדלת, אז השתמשתי ב"שפיץ" של גלגל אופניים קיפפתי אותו לצורה הרצוייה.

עובד פיקס.

יקיר.

שחר
20-06-10, 23:14
בסובארו B3 ובעוד המון רכבים חדשים זה כבר בא ככה סטנדרט מהחברה

mazda speed
21-06-10, 02:20
בדיוק כמו שיקיר עשה ככה צריך לעשות בלנטיס BA כמו שייש לו במאזדות לנטיס BJ יש שם כבר מנוע חשמלי רק צריך לתת את הפיקוד של הביפר לחוט הנכון , לא יודע לומר איזה חוט כי אפילו לא יצא לי לבדוק את זה , אני גם לא יודע אם מגיע לאותו חוט פיקוד מינוס או פלוס .

יקיר
21-06-10, 04:08
הביפר מעביר פיקוד + לפתיחת תא מטען, אז את הלוקר מחברים קבוע למינוס.

הצבע חוט פיקוד של הביפר לפתיחת תא מטען זה חוט צהוב-שחור, או צהוב-אדום (לא זוכר בדיור צריך לבדוק בחוברת)

יקיר.

mazda speed
21-06-10, 10:36
רוב הסיכויים שהלחצן מכסה תא מטען נותן פיקוד מינוס לפתיחה של המכסה , הביפר נותן פיקוד + וזה לא מתאים ולכן צריך בנוסף להתקין מיני ריליי כדי להפוך את הפיקוד פלוס למינוס .
יודעים מה , אני יום שישי אבדוק את העניין ואדווח , אולי כבר על הדרך נוסיף זרועות כמו שהיה לי כבר .

tomer
27-06-10, 03:50
רעיון יפה תתחדש

יקיר
15-11-10, 03:02
לעניין האשכול, היום נפלו לידיי כמה זרועות הידראוליות(מוטות טלסקופיות).
אבא שלי עובר דירה והוא העביר לי כמעט את כל הציוד מכונאות שלו, כלי עבודה שמוסכים יחלמו להגיע לרמה כזו, פטישי אוויר קומפרסור.
היה לו מעל 2 טון מנועים, גירים וראשי מנוע כמעט הכל אני אמכור לברזל, חלקם משופצים ותקינים.
התחדשתי בזוג ג'קים עגלה של 2.5 טון(כמו שיש לפנצ'ריות)
ושלל רב נוסף כמו מערכות הזרקה מושלמות להמון סוגי מכוניות, חיישנים ומה לא.
חבל שהרוב שייך לצרפתיות וגרמניות.
לעניין, אני מעוניין להרכיב את המוטות הטלסקופיים לתא המטען ולמכסה המנוע, אך אני זקוק לתמונה ברורה של הצירים כיצד זה יורכב.
למי שהיה במפגש האחרון ביער בן שמן ראה שעשיתי פתיחת תא מטען דרך הביבפ בשיטה שחשבתי עליה לבד(לא מנוע מוכן אלא משהוא בבניה אישית).

צחי, כיצד אני מתקין את הזרועות לתא המטען?

סטס, אפשר תמונה ברורה של העסק מורכב למכסה המנוע?

אגב הרכב היום מבלה את הלילה אצל הפחחות של המורשה לצביעת מכסה המנוע כי היה לו קילוף קל של הלקה אז הוא עובר צביעה איכותית עם צבע מקורי.

תודה.
יקיר

Stasik
16-11-10, 16:14
יקיר
אתה לא חייב לעשות בדיוק איך שאני עשיתי. העיקר שיהיה מקום לבוכנה בין הכנף ומכסה מנוע ושאורך הבוכנה תתאים למרווח בין הברגים. שים לב יש שני סוגים של בוכנות - הבוכנות העבות יותר לא מתאימות למטרה זו.

על מכסה מנוע שמתי זווית מתחת - שני קידוחים. אחד לבורג של המכסה מנוע והשני בורג של הבוכנה. החיבור השני לכנף צריך לשים לפי אורך הבוכנה. ככה שיהיה לה מקום להיסגר וגם המכסה במצב הפתוח שיהיה מזווית נוחה. אני השתמשתי באחד החורים שבחיבור הכנף לשילדה. קצת הרחבתי אותו, התאמתי שתי שייבות גדולות וסגרתי עם אום בצד השני של הכנף. כל ההתאמות האלה כמובן עדיף לבצע בעזרת עוד בנאדם שיעזור להחזיק מכסה מנוע. תעבוד בזהירות שלא תקבל את מכסה המנוע בראש כמו שכמעט קרה לי כי עבדתי לבד. כמו כן עדיף להתקין בוכנות משומשות וישנות. בוכנות חדשות קשיחות מדיי.

כמה תמונות לפי בקשתך:
(לא שטפתי את הרכב הרבה זמן ככה שמצטער על הלכלוך)
http://img811.imageshack.us/img811/6126/img5390c.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/8797/img5391.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/7537/img5392f.jpg

romanroz
13-10-11, 08:39
שלום לכולם.
מישהו יכול לירשום את הנתונים של הבוחנות
תודה