צפייה בגירסא המקורית : שאלה לגבי דאבל דין למאזדה 3

roni
18-06-10, 21:36
צהריים טובים...
יש לי 2 שאלות ואני מקווה שתוכלו לענות לי עליהם:
1. אני חושב להתקין מולטימדיה במאזדה 3 שלי, השאלה היא קודם כל איפה אני יכול להתקין והכוונה איזה מקום אתם מכירים שהוא טוב, אמין ודרכו אני אוכל לרכוש מערכת טובה (אין לי כוונה לקנות במקום אחד ולהתקין במקום אחר). עכשיו בנוסף לכך מובן לי שצריך לפרק את הדשבורד המקורי ולהתקין דאבל דין אבל אם וכאשר אני אמכור את האוטו, אני אוכל להתקין את המערכת ברכב החדש ורק להחליף את הדאבל דין (הפלסטיקה)???

2. שאלה לא כול כך קשורה אבל זה עניין אותי מאוד... אם אני מעוניין להתקין כריזה ברכב, מה חוקיות העניין והאם זה מהווה בעיה בטסט למשל???

תודה רבה ושבת שלום לכולם!!

roni
19-06-10, 13:27
הקפצה... מישהו?

Stasik
19-06-10, 23:03
1. לא נוכל להמליץ לך על מקום מסויים שבו תוכל להתקין את המערכת כי לא אמרת לנו מאיזה איזור אתה בארץ. חוץ מזה האם אתה מודע לעלויות של העיניין? התקנת מערכת שכזאת יכולה להגיע ל-4000 ש"ח בקלות.

2. התקנת כריזה ברכב פרטי אינה חוקית. אומנם לא תהיה לך שום בעיה בטסט כי אף אחד לא בודק את זה. קיימת גם אפשרות לבצע את ההתקנה בצורה כזאת שאף אחד לא ידע ולא ימצא את המכשיר ברכב. הבעיה היא איך תשתמש מכריזה הזאת? שוטר ראשון ששומע כריזה מרכב פרטי יעצור אותך בצד ויהפוך לך את הרכב. אל תשכח שדו"ח שאתה יכול לקבל על זה הוא כבר לא יהיה סתם 500 ש"ח והורדה מהכביש. תקבל זימון מבית משפט ותעמוד לדין על שימוש באמצעי לא חוקי.
לא ממליץ להתקין ומי שכבר התקין אז לפרק את הצעצוע הזה מייד!

תומר
20-06-10, 18:49
לדעתי לא תהיה לך בעיה להעביר את המערכת לרכב אחר.
הרי מה שקובע היא הפלסטיקה שצריכה להתאים למערכת, ולא המערכת לפלסטיקה.
לא הגיוני שיבנו מערכת ספציפית לכל רכב ורכב.

אצל אבא שלי למשל (מאזדה 6 שנת 2009) המערכת היא אוניברסלית ומתאימה לכל רכב בעל מפתח רדיו כפול (דאבל דין).
הוא הוציא את הצ'יינג'ר המובנה, הביא מתאם (פלסטיקה) לדאבל דין, והרכיב את המערכת.
כשאני אקפוץ להורים שלי אני אצלם לך תמונה לדוגמה.

mazda speed
21-06-10, 02:22
יש שני סוגים של מערכות מבחינת גודל , 1DIN ו- 2DIN , אם יש לך 2DIN זה לא בהכרח יתאים לרכב הבא שלך כי אולי היצרן ייצר את הרכב כך שגם אם תחליף את הפלסטיקה לא תוכל להכניס לשם 2DIN , אבל אל תחשוב על מה יהיה כשתמכור ותקנה מכונית אחרת , תחשוב מה אתה הולך לעשות עכשיו כדי להינות ממוסיקה איכותית !