צפייה בגירסא המקורית : פרויקט ל323BG

Yevgeni
21-06-10, 03:36
אהלן,
קודם כל אקח את הבמה ואברך על האתר החדש, שכן ניסיתי מספר פעמים להירשם באתר הישן והוא פשוט לא עבד.
ישר כוח על האתר החדש, נראה מסודר ויותר נעים לעין, כמו כן גם רואים שהט'רדים
ובכלל הרמה הכללית מאוד עלתה, ובאמת נעים וכיף לקרוא ט'רדים אחרים.
אני מתנצל מראש אם הט'רד יהיה ארוך מדי.
אז נעים מאוד, אני יבגני בן 23 עוד מעט. ברשות אבי 323BG GLX שנת 1997
אנחנו יד 3, וכיום מד האוץ עומד על 165,000 אך לדאבוני היא בעלת תיבת הילוכים אוטומטית.
בזמן הקרוב נודע לי כי אני עומד לרשת את המאזדה האהובה. לטובת 323 ככל הנראה משנתון גבוהה יותר. מאז שרכשנו אותה (07) העלתי רעיונות לגביה ושמרתי דברים, כי ידעתי שהיום הזה יגיע. הת'רד הזה יראה כמו עוד צעיר-שרק-קיבל-רשיון-ורוצה-לשפר-את-האוטו-של-אמא
לכן הייה חשוב לי להבהיר את הפרספקטיבה שלי על הדברים.
הדבר שהכי הפריע לי בה זה העובדה שהיא אוטומטית, לפני כמה ימים שניסיתי "לדמות" נסיעה ידנית
בהחלפת הילוכים פשוט עולם אחר לגמרי, והופתעתי לדעת כמה כיף אני מפסיד.
בעצם תיכננתי לה פרויקט די רציני מבחינה חיצונית ופנימית, אך הבנתי שבלי תיבת הילוכים ידנית
זה לא שווה כלום.
אני פשוט ארשום מה שתיכננתי לפרויקט במקור, ותרגישו חופשי לעלות רעיונות/לתקן/כל דבר אחר יתקבל בברכה.
חיצוני:כיום הרכב בצבע שמפנייה, מתוכנן צבע ופחחות כללית ולשנות ללבן פנינה כמו של הB3 אחרי הרכבת פגוש קידמי כזה שבא מJ-SPEC GTX
http://www.corksport.com/images/detailed/Prt-8-09812614438794b301b273cdff.jpg
פנסים קידמיים בעלי רפלקטור מרושת ופלסטיק חלק (המקורי זה ההיפך, רפלקטור חלק ואילו המגן עצמו מזכוכית והוא גם שובר את האלומה) וגם פנסי איתות שקופים. פה גם האור חנייה עובר לפנס הראשי.
http://www.showoffimports.nl/images/cache/3907b0725a16b4665cff400e3511bfe4.jpg
גריל יהיה אטום, או לחילופין להוריד את הגריל לגמרי, ולהחליק את המכסה מנוע עד הפגוש,אני חושב
שזה לא יפגע בזרימת האוויר למנוע מכיוון שיהיה פגוש אחר בעל פתחי איוורור גדולים יותר.
גריל כזה יוצר בכמות מזערית מבית INFINI הוא נורא נדיר ולא הצלחתי למצוא אותו למכירה בשום
מקום.
חלונות מושחמים בחברה שמתעסקת בזה ועובדת עם אחוזיי השחמה, אחוריים כהים מאוד
קידמיים הרבה פחות, מדבקת רשת שחורה על השמשה האחורית. או אולי גם השחמה מאחורה.
כתור אופציה חשבתי גם על החלקת פנס הערפל, ובפחחות וצבע שיראה כאלו צבעו על הפנס, כאילו שיעשו את הקימור שאמור להיות הפנס ערפל.
או לחילופין לצבוע גם את הפנס כולל החלקת המשקעים עליו.
הזמנת כל החלק של התאורה של הלוחית רישוי של אחד הלקסוסים החדשים מהיבואן, יעלה כמה שיעלה אבל יהיה איכותי ו"מקורי" :blink1:.
החלפת כל הנורות ברכב או ללדים (כמובן מחו"ל בעלי עוצמה חזקה) או ל CCFL.
מבחינת ג'אנטים זה נושא בעייתי, הרכב נועל כיום מידה 13 (אני אסתכל מאוחר יותר ברשיון הרכב למידה המדוייקת) וזהו ג'אנט קטן לטעמי כאשר 16/15 יהיה אידיאלי. ראיתי על גבי הפורום
שמישהו אישר מידה 15 בBG ואני לא יודע איך בדיוק אבל אני יהיה חייב את עזרתו בזה.
כמה ג'אנטים שראיתי לא התאימו לרכב לטעמי, ולא התאימו למראה שאני מנסה להשוות לו,
שהמראה הוא בעצם של רכב חדש,לכן בצעד מוזר התחלתי לבדוק ג'אנטים OEM.
2 אקסמפלרים שאהבתי היו דווקא ג'אנטים של סוזוקי ליאנה, וסוזוקי סוויפט החדשות.
לטובת מראה הOEM וגם נראו טוב לטעמי. וכמובן גם הם יצבעו ועדיין לא החלטתי אם
בצבע רגיל כלשהוא או שחור מט.
משהו שהוא ממש בגדר הפנטזיה זהו סאן-רוף ואני לא יודע לגביו בכלל, כרגע לא ממש מכניס אותו.
למרות שביררתי מחירים, ותאמת זה דיי קורץ לי.
מבחינה חיצונית אני חושב שזהו.
פנימית: כאן הקדשתי פחות מחשבה, ופה זה עדיין דיי פתוח.
הגה MAZDASPEED של MX5 דוושות הילוכים ושאר חמוצים, וכמובן להיתאמץ כמה שיותר
שיהיה מראה OEM. כיסאות קידמיים אצלי בעלי חימום, אם ישנם כיסאות מרכבי מאזדה
(3,6 וכו') בעלי חימום כנראה שיוחלפו. אבא שלי בעל ידי הזהב הדביק על כל הדש בורד
עור אמיתי ממעיל עור שהייה לנו. אצלם תמונות בהמשך. לכן יכול להיות שאמשיך את מוטיב העור
בכל סלון הרכב, כיסאות ריפוד בדלתות וכו'. וגם החלפנו את הריפוד בגג לחדש שכבר התחיל להיקרע.
וזה לקח המון זמן לפרק את הגג ולהוציא מהרכב בלי לשבור אותו לשניים (סוג של קרטון ועליו הבד).
ראיתי ידיות לדלתות מבפנים, שעשויות מברזל בציפוי קרום שבאו מפורד טרייסר
היתברר שהם חופפים לBG, ניסיתי פעם להמזין מאיביי אבל זה הייה כשהייתי חייל והייה לי כרטיס חייל. לכן לא הלך. אני מתכוון לחפש ולנסות שוב.
צביעה מבפנים עדיין לא יודע אם בכלל, ואם כן איזה צבע ואיפה, יכול להיות שאשחק אם מוטיב
שמפנייה/עור שחור.
הזמנתי פעם לוח מכוונים לבן, ובדרך כשהרכבתי אותו הרסתי את כל לוח השעונים וגם קרעתי
קבל ספידומטר שהיתברר שהייה חלוד. אני לא יודע אם ארכיב אותו או שאזמין אחר,
בעיצוב אחר.
אאודיו: בעלי הBG יודעים הדלת כל כך דקה ששום רמקול רגיל לא יכנס בלי שינוי, אז רוב הסיכויים
שתהייה בניית פודים מפיברגלס בדלתות מקדימה. בבגאז' בנייה נקייה לא ראוותנית בעיצוב שלי.
(אני לא אבנה אלא רק יעצב...:laugh:) מבחינת הציוד שיותקן יהיה ציוד איכותי לSQ.
לא משהו מוגזם, אך במחיר סביר יותקנו רכיבים שמיועדים לSQ (כגון DLS, BRAX...).
ובכן הגענו להקטע המכני: פה תאמת שאין לי מושג. אני יודע שאני חייב תיבת הילוכים ידנית.
אך מה המנוע לא בעל הספק גבוהה במיוחד, והייתי רוצה לעשות משהו בנידון.
פה אני לא יודע בכלל לאיזה כיוון לפנות, השתלת מנוע אחר?
קאמשאפט, פורטינג ושאר חמוצים?
או להישאר STOCK בכלל וסתם להנות מרכב שמור שעבר חידוש?
יש לציין שאם הולך להיות שינוי בצד המכאני (הספק מנוע וכו') אז הולך להיות לפי הספר-
ברקסים, מוטות יצוב הנמכה.
אני גם לא רוצה להיסחף יותר מדי עם כל הפרויקט למרות שהוא מאוד מקיף ומאוד יקר
ויש לציין שככל הנראה יעשה בשלבים, או לאחר שכל החלקים הדרושים ירכשו עם הזמן.
ובכן כמו שכבר ציינתי שוב בתחילת הת'רד אני מתנצל על הת'רד הארוך (לקח לי שעה וחצי רק להיזכר ולרשום את הכל) ויכול להיות ששכחתי פרטים שוליים.
המון תודה על הזמן שהקדשתם לקרוא עד הסוף, ומחכה לתגובות שלכם.

עמית
21-06-10, 03:44
קודם כל ברוך הבא.

תפרסם תמונה של הרכב.

לגבי חלקים, אוכל לעזור באיתור, פנה בפרטי.

Yevgeni
21-06-10, 14:23
יצאתי לצלם את הרכב, ולא הספקתי לצלם מבחוץ כאשר הסוללות נגמרו..
אז זה מה שהספקתי
16651666166716681669
167016711672167316741675

Stasik
23-06-10, 15:38
שלום לך!
קודם כל ברוך הבא לפורום!
אני קראתי את כל מה שרשמת ולקח לי הרבה זמן עד שסידרתי בראש את כל המחשבות והצלחתי להגיב. אני מצתער, אבל אני הולך קצת לבאס אותך בתגובה שלי. אין לי כוונה להעליב אותך אלא רק לגרום לך להבין על מה אתה מדבר ומה אתה הולך לעשות.

ממה שרשמת אני הבנתי שני דברים:
1. אין לך כ"כ מושג ברכבים וכל מה שאתה רוצה לעשות זה יתבצע על ידי איש מקצוע שתשלם לו עבור העבודה.
2. אתה מתכוון לבצע שינוים ברכב (חיצוניים\פנימיים) והמטרה היא שהרכב יהיה חוקי לחלוטין ויוכל לעבור את הטסט, אבל אין לך מושג בתקנות התאבורה, חוקים וכ'ו.

בפרויקטים כאלה אתה צריך קודם כל לחשוב האם השקעה בעיצוב תהיה שווה למערכת המכנית של הרכב. במילים אחרות לא שווה לקחת פיאט פונטו לעשות לה צבע כללי ב5K, להתקין סאנרוף ב3K ולשים לה ג'אנטים +צמיגים ב5K כאשר המנוע גמור, מתלים רופפים וגיר הולך ליפול על הכביש. אם אתה רוצה לבצע פרויקט ברמה כזאת ואין לך אפשרות לרכוש רכב מתאים לפרויקט אז אל תמהר ואל תזרוק כסף סתם.

אתה מודע לעלויות של השינויים שרשמת?
רק השינויים\התיקונים החיצוניים יעלו לך איזה 10-15 אלף ח"ש. פחחות + צבע + פגוש + גריל = 6-7 אלף ש"ח. השחמת חלונות (ללא אחורי) + פנסים + סאנרוף = בערך 6000 ש"ח.

עכשיו נעבור לחוקיות העיניין:
השתלת מנוע - לא חוקי. בלתי אפשרי לאשר מנוע חדש. יותר קל לקנות רכב עם מנוע יותר חזק. תשכח מזה.
הסבת גיר לגיר ידני - קיימת בעיה של אישור ברישיון הרכב. ניתן לבצע בלי אישור ולא תהיה בעיה בטסט. עלות כולל עבודה כ-3000 ש"ח. לא קל למצוא את כל החלקים הדרושים.
סאנרוף - התקנה מתבצעת על ידי בעל מקצוא בלבד. ההתקנה דורשת אישור של משרד הרישוי שעלותו כ-1000 ש"ח. עלות הכוללת של ההתקנה יכולה להגיע ל- 3000 ש"ח תלוי בדגם של הסאנרוף.
מושבים של רכב אחר - החלפת מושבים ברכב אסורה לפי החוק. לא בודקים את זה בטסט אבל אם תתקין מושבים ספורטיביים שימשכו עין אז לא תעבור טסט.
הגה ספורטיבי - במידה ואין כריות אוויר ברכב התקנת הגה חוקית. ברכב עם כריות אוויר החלפת הגה אסורה על פי החוק.
גודל הג'אנט - אם אינני טועה ברכב שלך הגודל המקסימלי שניתן לאשר הוא 14". לא בטוח ויכול להיות שאני טועה.
השחמת חלונות - רק בחברה שמבצעת את ההשחמה בתנור או בלייזר. עלות ההשחמה 350ש"ח לחלון אחד. 800 ש"ח שמשה אחורית. השחרה במדבקה הרבה יותר זולה, אבל השחרה של השמשה האחרוית ושל השמשות בדלתות קידמיות אסורה.
לדים בפנסים - אסור להוסיף\לשנות תאורה חיצונים ברכב על פי החוק. התקנת לדים גם אסורה. סבירות גבוהה שלא תעבור טסט.

שינוים במנוע שלך? לא שווה! לא יתן כלום!
ברקסים, מוטות מייצבים, הנמכה? בשביל מה? מבחינה הטכנית מיותר. מבחינת יופי... יפה! אבל יקר מדיי כדי לעשות את השינויים האלה רק ליופי.

במידה ואתה מחליט להתחיל בפרויקט שלך, הצעד הראשון שאני ממליץ לך לעשות זה לפרק את הדשבורד שלך שעטוף במעיל ולזרוק אותו - הוא הורס את כל המראה הפנימי של הרכב. אני מכבד את היוזמה של הבנאדם שביצע את העבודה אבל העבודה נעשתה ללא ידע, ניסיון ובחומר הלא מתאים לכך. :1sad:

אני שוב פעם חוזר ואומר שאין לי כוונות רעות ולא רציתי להעליב אותך בתגובה שלי. אני רוצה לעזור לך! רוצה שתבין שאתה מתעסק בדברים שלא מבין בהם מספיק.

תמשיך לקרוא את הפרויקטים של אחרים... תמשיך ללמוד... אני בטוח שבסוף אתה תגיע להחלטה נכונה! תמיד תשאל את אצמך מה המטרה של כל שינוי שאתה מבצע והאם הזמן, הכסף וההשקעה שלך משתלמים לך ביחס לתוצאה הסופית שתקבל...

אני מאחל לך בהצלחה ואשמח לעזור ולענות לכל השאלות שלך!

Yevgeni
23-06-10, 16:51
המון תודה על התגובה המעמיקה, אך רציתי להסב את תשומת ליבך כי היו מספר דברים שלא ירדת לסוף דעתי, למשל לדים בפנסים- חלילה וחס, לא התכוונתי לפס הלדים שמדביקים, אלא אם כן
זה בא אם פנס יעודי (כל הרפליקות R8) לפי דעתי זה ממש לא יפה. אני התכוונתי החלפת
כל הנורות פיזית (מנורת רוורס,איתותים,חנייה,בדלתות, בתקרה וכו') החלפתם לנורות מסוג
לד או CCFL.
לגבי מחירים ביררתי כל כולם לפני שהתחלתי לחשוב על זה, ההתלבטות בסופו של דבר
הייתה לגבי המנוע, האם לשנות גם שם או לא. מכיוון שאין אפשרות לאישור מנוע אחר
אני לא חושב שיש טעם להשקיע בצד המכאני חוץ מתחזוקה שוטפת.
ולפי דעתי כמעט כל השקעה שאתה משקיע בכל רכב שהוא בין אם זה לקוסמטיקה ובין
אם זה ברכב מוגדש, ברגע שאתה מתחיל להשקיע מעל לתחזוקה נכונה, ההשקעה כבר
אז הינה לא משתלמת מנקודת מבט פיננסית בלבד.
דרך אגב, לגבי חוקיות של כל מיני דברים, במהלך עבודתי, יוצא לי לדבר המון עם אנשים
ואני כמעט תמיד כשאני שם לב לכל מיני דברים אני שואל אותם מה לגבי משטרה,
כמעט תמיד התשובה היא לא אומרים לי כלום על זה. זה תלוי על איזה שוטר/בוחן נפלת.
לגבי המשך הפרוייקט אני באמת ישקול האם זה שווה או לא. יכול להיות שפשוט יותר
להוסיף את הסכום שהייתי מוכן להוציא על הפרוייקט ולרכוש רכב יותר רוולנטי.

Stasik
23-06-10, 18:15
לגבי החוקיות:
"תלוי בשוטר\בוחן"... אני לא מדבר על זה! יש חוקים מדויקים מה מותר ומה אסור. ברגע שאומרים לך שזה תלוי בשוטר זה אומר שהדבר הוא לא חוקי והשאלה זה האם תקבל דו"ח או לא. בשוטר\בוחן תלוי רק דבר אחד האם הוא ירשום לך דו"ח או לא. כל שאר הדברים רשומים בתקנות התעבורה. אם אתה רוצה לבנות רכב ושכל יום שני וחמישי יורידו לך אותו מהכביש זה זכותך, אבל מה עשית בזה?

לגבי הלדים אני ירדתי לסוף דעתך ולא דיברתי על פסי לדים. אני חוזר ואומר כל שינוי של תאורה חיצונית אסור על פי החוק. כולל החלפה פיזית של נורות הקיימות ללדים, CCFL או כל סוג אחר של לד\נורת לד. זה שעושים את זה לא הופך את העיניין לחוקי.

יקיר
23-06-10, 18:34
סטס, שאלה לי אליך: ברישיון רכב רשום לי "סאן רוף-כן" ובפועל אין לי סאן רוף, האם זה אומר שאני יכול להתקין סאן רוף והוא כבר מאושר?

יקיר.

Stasik
23-06-10, 19:10
יקר!
לדעתי זה כן מאושר למרות שקצת מוזר שזה מופיע ברישיון ואין לך סאנרוף. אם אתה מעוניין להתקין אז כדי להיות בטוח תיגש למשרד הרישוי הקרוב ובשניה יבדקו לך את זה. אני חושב שגם בטלפון אפשר לברר את זה...

Zigi
23-06-10, 20:34
אם אתה רוצה לעשות הסבה לידני
לפניי איזה חודש היתה בפירוקיה בראשון BGF ידנית
יכול להיות סיכוי קלוש שהיא עדיין שם

Yevgeni
24-06-10, 02:22
סטסיק, אתה צודק לגמרי בכל מה שרשמת, תודה על התזכורת וההארה.
כשאתה מציג את הנושא כך, זה באמת גורם לך לתהות-"מה השגת בזה?"
היום בכיתה (אני לומד רשתות מחשבים) העליתי את הנושא בפני כמה חברים, לאחד מהם רכב מוגדש
ולשאר אטמוספיירים, התפלאתי לגלות שגם בפורום של אנשי מחשבים מספר לא קטן של אוהבי מכוניות.
והרוב פשוט אמרו שלהיכנס לפרוייקט בסדר גודל כמו שאני רציתי, על רכב שמהתחלה
לא יוצר עם בסיס לכך פשוט כאב ראש וטירטורים.
מה שכן הציעו לי, זה לנתב את התקציב שיועד לפרוייקט, למכור את המאזדה ולרכוש רכב
ספוריטיבי, ולשקול רכב מוגדש ששם כן יש לאן להיתקדם.
לאחר וייכוח לגבי יחסי משקל וכוח ברכב המוגדש של אותו בחור (גולף GTI שנת 2003)
הוא הציע לי לעשות סיבוב על הרכב שהוא סטנדרטי, בסוף היום עשיתי עליו סיבוב
והיתפלאתי לגלות שלמרות המשקל שלו, הרכב הייה מאוד מהיר! (לפחות בהשוואה לרכבים אחרים שנסעתי עליהם) לצורך העניין לחבר שלי יש AX 1.4 רגילה 4 דלתות, הוא החליף לה ראש מנוע לראש מנוע של AX GT,חוטי הצתה, ומערכת יניקת אוויר מקרבון של סימוטה וקלאטץ' קרמי.
אלו ממש "שאר החמוצים" והרכב פשוט טס! התגובת מצערת האלימה שלו+משקל נוצה
מביאים אותו למצבים דיי הזויים.
מאוד נהניתי, ואני דיי מבואס על הפרוייקט שתיכננתי.
באותו סכום שהייתי מוציא על הפרוייקט הייתי משקיע ברכב טורבו כלשהוא והייתי מגיע להרבה יותר
ממה שהייתי מקבל במאזדה. אבל בעיקר אני שמח שלא הוצאתי עדיין
אגורה על הפרוייקט ויש לי זמן להחליט לאיזה כיוון אני הולך לפנות.

Stasik
24-06-10, 15:10
אני שמח בשבילך שקלטת את מה שרציתי להעביר לך!
תמשיך לקרוא, ללמוד, לשאול שאלות.
אנחנו תמיד נשמח לעזור לך.
בהצלחה!

zlatan10
28-06-10, 04:42
מוטות מייצבים והנמכה מה זה עוזר?