חברים יקרים
בשעה טובה הלכתי לבדוק היום מאזדה 6 שמלבד מכות פחחות פה ושם נראתה בסדר גמור
אקדים ואומר שאיני מבין דבר ולא חצי דבר ברכבים ובמכלוליהם לבד ממה שלמדתי והחכמתי מחברי הפורום הנכבדים :amuse:
לקחתי אותה לבדיקה במבדק בפ"ת וצצו כמה עיניינים.
אשמח אם תאמרו לי האם מדובר בדברים שבגללם לא כדאי לקנות את הרכב.
המדובר: מאזדה 6 2004 (עלתה על הכביש אוקטובר 2003), יד שנייה, ראשונה ליסינג, שנייה פרטית
כל הטיפולים במוסך מורשה מאזדה יש ספר טיפולחם מסודר,
בעיקר מטרידים אותי:
א. ההערות במנוע (נזילות שמן קלות - הבוחן אמר שכנראה צריך רק חיזוק ברגים של אגן השמן)
ב. הערות בנוגע לתיבת הילוכים (שמן כהה שחיקה בדיסקיות הלוכים, נקישה בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים)
אבל אשמח להתייחסות בנוגע לכל הסעיפים הלא תקינים
ג. חופש ונקישות בתיבת הגה
ד. צמיגים לא זהים מאחור
בברכה ובתודה גדולה מראש
תעלה מחדש את הבדיקה כי התמונות קטנות מאוד ואני צריך מיקרוסקופ כדי לקרוא.
לדעתי יש כאן כסת"ח של מכון הבדיקה, ואין כ"כ ממה להתרגש על פניו נשמע שהרכב במצב טוב.
תסרוק מחדש ותעלה בגודל תקין, או שתכתוב את כל כהנתונים תעתיק אותם לפה.
חשוב לי גם התוצאה של בדיקת הקומפרסיה באחוזים של המנוע.
א' ו ב' שרשמת בכל רכב שתכניס לבדיקה גם אם הוא חדש מהניילונים רוב המכונים ירשמו את זה בתור כסת"ח לאחריות.
חפש בתיבת הגה-צריך לבדוק כמה חופש יש, ואם הוא חמור שדורש תיקון מיידי או שהוא לא משמעותי כ"כ וניתן לחיות עם זה בקשט.
לגבי נזילות שמן אפשר להיות רגוע אם זה משהו חיצוני, כניראה זה רק אטם של האגן שמן ובזה פותרים את הבעיה.
מה לגבי תאונות פגיעות מרכב ושילדה בעלי משמעות נמוכה/גבוה יש?
כל עוד הרכב טופל כמו שצריך ואין בו ליקויים חמורים שיקרים לתיקון לדעתי לך על זה הרכב נישמע עם נתונים מצויינים+.
רק תעלה את הבדיקה של הקומפרסיה(דחיסה).
יקיר.
(1) מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, הצתה:
נזילות שמן קלות
רעש מערכת שסתומים מכללי מנוע ומותחנים
לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה
(2) סרן קדמי ומערכת היגוי - חופש ונקישה בתיבת הגה
(3) שילדה ומרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה:
תיקוני פגיעות בגוף הרכב
הוחלפו חלקי מרכב
פגיעת פח אחורי
פגיעות פגושים רופפים
חלודה במרכב ובבסיס מצבר
(4) צמיגים: צמיגים לא זהים
צמיג שמאלי אחורי פגום
(5) תאורה ומצבר - לטפל במצבר מחודש חמישי 2009
לבדוק טעינה
(6) העברת כח:
שמן כהה - שחיקה בדיסקיות הילוכים
נקישה בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים
נתוני דחיסה:
maximum 25
minimum 24
ENGINE RPM: 314
Start consumption: 131.5 AMF
End consumtion: 131.5 AMF
Load duration: 3.94 sec
ושוב תודה גדולה!
אני לא יכול להגיד לך באיזה מצב הרכב הזה מסיבה אחד פשוטה - אני לא מאמין לאף מילה של בוחנים במכונים לבדיקה לפני קניה. לפי הניסיון שלי הבדיקה אינה משקפת את המצב האמיתי של הרכב מלבד בדיקה של דחיסה, גזים וברקסים (בדיקות ממוחשבות). בדיקות של שאר המכלולים ברכב הן רק כסת"ח של המכון לאחריות בעתיד. לדוגמא: עוד לא ראיתי רכב אחד מעל שנה על הכביש שלא רשמו לו בבדיקה נקישות בגיר. כמו כן רוב הרכבים יוצאים מהבדיקה הזאת עם סעיף "חופש בהגה" למרות שאין שום חופש.
לא מזמן הכנסתי רכב שאני מכיר טוב מאוד לבדיקה לפני קניה.
1. הייתה תאונה די רצינית מאחורה - לא נמצא סימן של תאונה.
2. רשמו לי נזילה ממחזיר שמן עיליון - מה זה עיליון?! שפה לא מקצועית! לא היה ניתן לראות מאיפה באמת הנזלה ללא פירוק של המגנים והנזילה היה מאטם ראש מנוע. הטיפול הנדרש הוא שיפוץ כללי של ראש מנוע - לא ראו את זה.
3. נירשמו חופשים בהגה - לא היה חופשים.
4. נירשמו נקישות בגיר - גיר ברכב היה הוחלף בעבר ולא רשמו את זה שזה היה חשוב מאוד ביחס לשנתון של הרכב. כמו כן הגיר ברכב היה גמור ועשה מלא בעיות.
5. תושבת מנוע + תושבת גיר קרועה - כל התושבות הוחלפו חודש לפני הבדיקה והיו חדשות.
6. מצבר היה כ"כ עתיק שאני אפילו לא יודע איך הוא עבד - לא נבדק כלל! :blink:
7. רשמו לי עגן שמן מנוע מולחם :cry::cry::cry: - בחיים לא נגעו ברכב הזה בעגן שמן. לא יודע איך הוא המציא את הדבר הזה.
8. ועוד הרבה תקלות קתנות שהתייחסו אליהן כלל.
מדובר כאן בבדיקה לפני קניה במכון רישוי רשמי! גם לפני זה היה לי ניסיון עם הבדיקות האלה וכבר אז לא סמכתי על אף מילה שלהם. אחרי שנוכחתי בבדיקה הזאת אני לא מתקרב יותר למכונים האלה לבדיקות. לשלם 400 ש"ח על זה שעובדים עליך בעיניים אני לא מוכן. אני לא יכול לקבוע כמובן שכל המכונים עובדים בצורה הזאת, אבל יש כאן דוגמא טובה לאחד מהם. כמו כן תמיד צריך לזכור שכל מכון קודם כל ייתן כסת"ח לעצמו וכבר זה לדעתי סיבה מוצדקת לא לסמוך על הבדיקות שלהם.
אם אתם רוצים בדיקה אמינה, תקחו את הרכב למוסך רגיל שאתם סומכים עליו. נכון שלא תקבלו התחייבות ואחריות, נכון שלא תקבלו קלסר יפה עם הנתונים ותקלות של הרכב, אבל תקבלו בדיקה אמינה ואינדיקציות נכונות על תקלות וגם תקבלו את זה במחיר הרבה פחות מ-400 ש"ח.
סטס יש אמת בדבריך אך לא הכל שחור.
כניראה נפלת על מכון סוג ז'.
אם אני אקח אותך למכון בדיקה בב"ש אתה לא תאמין את רמת המקצועיות שלו(אני מכיר את המקום הזה מגיל קטן), יש כמהו הרבה רק צריך לדעת למי בדיוק לפנות.
בחלק ממכוני בדיקה מכל זבוב עושים פיל כדי שלא יקחו אחריות על הבדיקה.
למי שלא יודע מכון בדיקה צריך לתת לרכב כחצי שנה(או 3חודשים) אחריות על ליקויים שלא עלו עליהם.
מהבדיקה של פותח האשכול נישמע שהיא די מקצועית ואמינה משום שלא רשמו יותר מידי שטויות, קצר קולע ולעניין.
לפני כשנתיים לקחתי BAF לבדיקה במכון בב"ש, הלחץ שלי היה על השלדה התפללתי שהיא תהיה נקיה, שאלתי את הבוחן איך השלדה אומר לי "פיקס" ישר העלתי חיוך.
אבל הוא אמר לי חכה יש כמה ליקויים ברכב, ישב איתי הבוחן ואמר לי שהמנוע שורף שמן ויוצא עשן, אמרתי לעצמי בלב בטח סתם כסת"ח זה לא כ"כ נורא.
אמרתי לו שאני רוצה לראות את העשן, הגיע הבוחן לחץ על הגז פתאום יצא לחץ מטורף של עשן, ומהאגזוז יצאו עיגולים כמו שעושים עם סיגריה אבל גדולים, מאוד כאב לי על הרכב הייתי צריך לקנות אותו ב6Kש"ח מעל המחירון(כן כן 6 אלף מעל המחירון כי הוא היה ניראה כמו חדש, אחרי צבע, ללא תאונות, ק"מ נמוך וגיר ידני! המנוע שלו חיצונית ניראה חדש לחלוטין, חלקי המתלים חדשים לגמרי)
עדיין אחרי שגילתי כי המנוע במצב לא הכי טוב הצעתי למוכר למכור לי אותו במחיר מחירון ולא מעליו והוא סירב, אז כמובן שלא רכשתי אותו.
בקיצור יש מכונים ויש מכונים אין לשלול את כולם ביגלל המועטים שיש.
בכללי בארץ יש לנו המון מוסכים ומכונים מקצועיים ואמינים מאוד, הבעיה היא שהחלק הקטן שיש מוציא שם רע כמעט לכולם.
כעת ספציפית למקרה של פותח האשכול הרכב במצב טוב, מערכת ההזרקה עובדת יפה מאוד ע"פ נתוני זיהום האוויר.
פותח האשכול אם אתה רוצה חו"ד לגבי הליקויים קח את הרכב למוסך מורשה, ובקש שיבדקו את הליקויים שיתגלו במכון ככה תהיה רגוע.
יקיר.
בעיה היום ללתכ למוסכים. תאמינו לי אין אמון באנשים.
בעיה היום ללתכ למוסכים. תאמינו לי אין אמון באנשים.
כמו שאמרתי המועט שבמוסכים מוציאים שם רע כמעט לכולם.
יקיר.