צפייה בגירסא המקורית : מדבקות לקלפרים.

gerdamen
08-07-10, 19:46
ראיתי משהו מעניין באיבי, עלותו 35 שקל(כולל משלוח), מה דעתכם?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Set-6-Mazda-Caliper-Brake-Decal-Sticker-Mazda-2-3-6-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem23081ace7dQQitemZ15045 9829885QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

דברתי עם המוכר והוא שואל איזה מידה הקליפר, אין לי מושג האמת יכול להיות L2 מקדימה וL3 מאחורה?

ishay t
08-07-10, 22:38
לפי דעתי סתם קניה מיותרת!

יקיר
08-07-10, 23:26
מסכים עם ישי.

גם לא בטוח שהמדבקות יחזיקו מעמד, הקאליפר מגיע לחום מטורף בבלימה ממושכת, אני לא חושב שהמדבקה תחזיק מעמד לאורך זמן.

הייתי מציע לך לצבוע את הקליפרים יפה וזהו, שיקולים שלך.

יקיר.

gerdamen
08-07-10, 23:28
לצבוע, עלה לי רעיון כזה בעבר.

מנקים עם טרפנטין נוזלי, וצובעים בצבע המרייט נכון?

יקיר
08-07-10, 23:35
רגע, חשבת להדביק את המדבקות ככה על הצבע המקורי של הקאליפר? אם כן אז התוצאה הייתה גרועה כי המדבקות היו ניראות כמו לכלוך.

תשמע, כדי לצבוע יפה ומקצועי בלי לכלכך, אז מפרקים את הקאלפיר, משייפים אותו עם מברשת פלדה מצחצחים אותו טוב טוב, מנקים עם טינר ובד שלא יהיה טיפת לכלוך, ואז צובעים שכבה יפה וחלקה של צבע יסוד+ שתי שכבות של צבע רצוי (האמרייט בגוון הרצוי).

אפשרות שניה ללא פירוק הקאליפר:

לעטוף היטב את הדיסק והרפידות שהבצע לא יגיע אליהם, שיוף עם מברשת פלדה היטב+ שטיפה בלחץ מים, לאחר הייבוש, ספוג בד בטינר ותנקה את המשטח המיועד לצביעה.

לאחר מכן צבע ייסוד+שתי שכבות צבע בגוון הרצוי.
* תשתמש במברשת קטנה, תצבע שכבות דקות חלקות ואחידות, בין שכבה לשכבה תמתין כחצי שעה.

* לא לשפוך טינר ישירות על הקאליפר כי יש בו גומיות שיהרסו.
*לאחר הצביעה אי אפשר ליסוע ברכב כ12שעות ויותר, כי הצבע יתחמם ויתחיל לנזול וימלא לך את כל הגאנט והדלתות בנקודות צבע!

*המשטח צביעה צריך להיות מצוחצח ויבש מכל סוג של לכלוך.
*.בצביעה ללא פירוק, יש להמנע מליגוע בחלקים שלא מוכרים לך אתה עלול להזיז חלקים לא רצויים.
*לאחר גמר הצביעה הדיסק צריך להיות נקי מלכלכוך וצבע (אפשר לנקות עם אציטון וצמר גפן.)

* שאתה מרים את הרכב על ג'ק תקפיד שאתה חונה על משטח מפולס ולא באיזה ירידה, שידית בלם היד משוכה היטב, ושהידית על P.

אישית הייתי בחור בצבצע צהוב או אדום לרכב שלך.

בהצלחה, ואתה חייב לעלות לנו תמונות :blink1:

יקיר.

gerdamen
09-07-10, 03:44
נשמכע כמו חתיכת פרויקט, לא לנסוע על הרכב 12 שעות, בעייתי מכיוון שזהו רכב משפחתי.

כמה זמן זה בערך עבודה על קליפר אחד?

יקיר
09-07-10, 06:39
זה כבר השיקולים שלך, אבל אני מאמין שיש איזה יום שבו הרכב כמעט ולא נוסע וזאת ההזדמנות.

תלוי בקצב עבודה שלך.

יקיר.

gerdamen
09-07-10, 14:03
עשיתי מחקר באיטנרנט לגבי הצביעה הזאתי, ישנם מקומות מתמחים בצביעת קלפרים+גאנטים, נשמע לי מעניין.

התוצאה יצאה מדהימה.

ועוד ראתי שאפשר לכסות את הדיסק ושאר החלקים עם נילון נצמד, נראה לי אחלה רעיון.

ומברשת פלדה, אתה מתכוון כמו זאתי של המנגל?

יקיר
09-07-10, 18:09
כן מברשת פלדה זאת המברשת עם הסיבים מהברזל הקשים האלו.

עם זה אתה מצחצח את המשטח צביעה.

אל תשתמש עם של המנגל אם אתם צריכים אותה, כי האבקה של הרפידות רעילה מאוד, גם אם תשטוף אותה זה לא יעזור.

גם לנשימה האבקה רעילה מאוד, אני לא רוצה להגיד למה היא גורמת, אבל יש ברפידות מעט אסבסט (פעם הרפידות היו מכילות המון אסבסט כיום האחוזים נמוכים עד אפסיים).

יקיר.

שחר
09-07-10, 20:09
יקיר צריך להיות אשכול שהעלתי עם כול התהליך של הצביעה.
עמית עדיף לך לעשות את זה לבד כי זה יותר כיף והכי טוב זה לעשות זאת בשעות הערב ככה
גם לא חם ויש לך את כול הלילה לתת לצבע להתיבש.
זמן עבודה נע בין 2-3 אתה צריך לתת לכל שכבה להתיבש לכן זה נמשך זמן.

gerdamen
09-07-10, 20:39
תודה על העזרה, בכל מקרה.

כנראה ושבוע הבא אני יתחיל במלאכה.