צפייה בגירסא המקורית : פרוייקט CAR PC במאזדה 6 2003

gilmizrahi
11-07-10, 22:32
היי.
אני עכשו בתהליכי איסוף חומרה.

לוח אם:ג'יגבייט G41
מעבד:אינטל E7500
זיכרון ראם:2 G של קינגסטון
Scorpio 160GB 5400RPM :HD
כרטיס מסך:ג'יגבייט .HD 4350
כרטיס קול:זמני הכרטיס ON BORD והמשך יצתרף לחגיגה ASUS XONAR DELUXE.
מארז כנראה יהיה בנייה עצמית שישב פיקס בבגז'
מאווררים:כנראה זלמן,איזיקול או ארטיק קול.
ספק:ATX M4(בדרך לארץ)
מסך ליליפוט 669GL או 896GL.
דבר נוסף שרציתי לדעת :
http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?p=12955#post12955

נעדכן בקרוב :cool:.

יקיר
12-07-10, 00:36
נשמע מעניין, אל תשכח לעלות לנו תמונות.

אגב, בעבר התעניינתי בבניית CAR PC העניין לא מסובך בכלל מה שעצר אותי הוא הקניית מסך והספק כוח לרכב.

יקיר.

Falcon
12-07-10, 00:51
האם אתה משתמש בקרוס של הרמקולים?

תמיד תהיתי איך משנים את תדרי החיתוך או משנים פאזות כאשר לא משתמשים בקרוס, נגיד אם רוצים לעבור
ל-3way, האם זה אפשרי עם CarPc? האם יש כרטיס קול למחשב שיכול לעשות דברים כאלה?

gilmizrahi
12-07-10, 01:18
בסט אפ הנוככי אני אני כן משתמש בקורס הפאסיבי של הרמקולים.
בהמשך אני יחליף לסט קומפוננט שבנוי לעבודה אקטיבית.
וכן אפשר לעבוד 3Way עם CAR PC (אפילו 4Way) כמובן שבעזרת כרטיס קול איכותי.

gilmizrahi
12-07-10, 01:26
נתקעתי בפירוק דלת תא איחסון.
התא שנמצא בדש בורד מעל הHU.
אפשר לקבל הסבר בבקשה איך מפרקים את הדלת .

תודה.

Zigi
12-07-10, 02:35
אם כבר אתה בונה Car PC אז תוסיף לו גם כרטיס ווי פי ובלו טות'
אפשר גם ג'י פי אס
בנינו כזה לחבר ל BAF שלו
אני אשאל אותו אולי הוא יוכל לפרסם מחדש את כל תהליך הבניה וההרכבה

Stasik
12-07-10, 03:02
נושא מעניין מאוד. מזמן רציתי לעלות בפורום את הנושא הזה מכיוון שגם אני עושה פרויקט כזה. הפרויקט שלי מתעכב בגלל השינוי בדשבוד שאני עושה. לכן התקנת מסך כרגע אצלי היא בלי אפשרית. המחשב עצמו כבר בנוי. אני לא בניתי את המארז וגם לא קניתי. השתמשתי במארז של משהו אחר שהתאים לי.

ספק ומסך שבחרת הם לדעתי הכי טובים ומתאימים לפרויקט שכזה. חבל שמסכי מגע האלה כ"כ יקרים...

תמשיך לעדכן אותנו! :blink1:

ZIGI
אפשר להוסיף אינסוף דברים ל CAR PC. רק אל תשכח שכל זה צורך חשמל וגם מעמיס על מערכת ההפלה שמטרה כאן שתעלה הכי מהר שאפשר.

gerdamen
12-07-10, 21:21
פשש, רעיון ענק.

gilmizrahi
12-07-10, 22:46
כמובן שיהיה GPS ,BT אולי גם מצלמת רוורס ועוד כל מיני פיצ'רים.
מבחינת צריכת חשמל אין לי בעיה בגלל זה קניתי ספק גדול(250W אמיתיים לא כמו הספקים הסיניים שמוצהרים 500 ובקושי מוציאים 200)ויכולת עיבוד(יש מעבד חזק)וגם אם כל הפיצ'רים יקח למחשב חצי דקה לעלות זה לא כלכך קריטי גם ככה מהרגע שאני נכנס לאוטו ועד שאני יוצא מהחניה לוקח איזה דקה(מסדר ארנק, סיגיות, נותן למנוע להסתובב קצת לפני שאני מעביר לD

gerdamen (http://www.mazdaclub.co.il/forum/member.php?u=60)אתה אולי יודע איך מפרקים את הדלת של אתה איחסון מעל הHU?

JohnDoe
13-07-10, 01:10
בשביל לפרק את התא איחסון הזה תצטרך לפרק את כל הקונסולה המרכזית.
תבדוק פה:
http://forum.mazda6club.com/interior-modifications/231777-how-do-i-remove-dash-compartment.html

יש פה קישור לקובץ pdf שמסביר איך לפרק.

gilmizrahi
13-07-10, 19:07
תודה.
:cool:

yo1984
17-08-10, 20:05
אני בניתי לפני 5 שנים CAR PC לטיוטה קרולה וזה עוד לפני 5 שנים לפני הנטבוקים והכל ונגנב לי אחרי 5 שבועות בלבד! אז כך בחשבון שאתה צריך אזעקה טובה שלי ניטרלו ופירקו לי את האוטו

Fresh Prince
08-09-10, 18:56
וואו... כמעט שנה שלא ביקרתי כאן
כולם חדשים

אגב, מחשב לרכב זה הדבר
מחליף פשוט כל דבר אלקטרוני שאפשר לחשוב עליו ולהוסיף אותו לרכב

לי יש מסך מגע מתקפל 7 אינץ' על הדאש
והמחשב מותקן בצורה אלגנטית מתחת למושב הקדמי

- GPS
- מצלמת רוורס
- שליטה על חיישני הרוורס
- רדיו + רדיו אינטרנטי
- שליטה על הפלאפון
- שליטה על המחשב רכב (ODB)
- DVD
- מוזיקה
- תמונות
- אינטרנט סלולארי

הכל תחת CENTRAFUSE (תוכנה) בעיצוב שתואם לדאש של הרכב
אם יהיה ביקוש לתמונות אז אני יעלה בכיף

כל מי שחושב לכיוון של מחשב רכב שלא יחשוב פעמיים ופשוט יעשה את זה
אני אשמח לעזור לכל מי שמתלבט ומסתבך

אני עכשיו בשלבים של שיפצור המערכת והוספת מעבד סאונד
ועל הדרך אם מישהו יוכל להמליץ לי על סדנא איכותית אני אשמח
מישהו בסטייל של סמיון מחולון (למי שמכיר - הוא תפוס לחודשים הקרובים)

Stasik
08-09-10, 23:30
לא כולם חדשים! נשארו גם ותיקים... :blink1:

אני כבר אמרתי ואגיד שוב... אין כמו CAR-PC!
מלא אפשרויות גם בשיפור איכות הסאונד וגם בהוספת אמצעים שימושיים חדשים.

עד עכשיו אני נתקלתי רק בבעיה אחת. רכב שלי (F BA) לא תומך בפרוטוקול OBD ולכן לא ניתן לחבר אותו למחשב ולקבל את הנתונים. נלחמתי עם זה זמן רב ולא הצלחתי למצוא תשובה. נכון לעכשיו אין פתרון. :1sad:

Fresh Prince
09-09-10, 07:38
אין לי מושג באיזה פרוטוקול מחשב הרכב שלך עובד
אבל יש מצב שתמצא פתרון באתר:

www.scantools.net (http://www.scantools.net)

Stasik
09-09-10, 21:18
מדובר בפרוטוקול מיוחד של חברת מאזדה שאין אליו שום מידע בשום מקום. כמו כן אף מתאם USB רגיל לא מבין אותו. לפרוטוקול הזה אין קשר לפרוטוקול OBD.

Fresh Prince
12-09-10, 01:27
זה נשמע כאילו גם אתה מנסה לשמור על זה בסודיות.

מה אתה כן יודע עליו?

Stasik
12-09-10, 02:56
זה נשמע ככה כי אני פשוט לא יודע כלום!
אין שום מידע עליו באינטרנט. מצאתי כמה דברים בודדים עליו. לפי מקור כלשהו באינטרנט שם הפרוטורול הוא MFP - Mazda Ford Protocol. כל הסורקים שתומכים בפרוטוקולים OBD\OBD2 לא מזהים את המחשב של הרכב. כמו כן עשיתי בדיקה בשני סורקים מקצועים במוסכים. המטרה שלי הייתה להתחבר לרכב ובעזרת הסורק לאתר את שם הפרוטוקול שבעמצאותו הוא התחבר. הצלחתי להתחבר לרכב עם שני הסורקים המקצועים האלה ובשניהם פשוט מופיע Mazda Protocol. במילים אחרות הסורקים הצליחו להתחבר בעזרת הפרוטוקול המיוחד הזה ולא בעזרת אחד הפרוטוקולים המוכרים (OBD). לא הצלחתי לאתר סורק פשוט (סורק USB) שתומך בפרוטוקול הנ"ל ולרכוש סורק מקצועי ב-2000 ש"ח רק כדי לחבר אותו למחשב ולזרוק מתחת למושב זה לא הגיוני...

יש הרבה סורקים פשוטים שניתן לרכוש. חלק קטן מהם הצלחתי למצוא ולקחת לצורך בדיקה אבל ללא הצלחה (אף אחד לא זיהה את הרכב). אין לי בעיה לרכוש סורק בעלות של עד 150$ אבל אף אחד לא יכול להגיד לי בוודאות איזה סורק יתאים לרכב שלי...

Fresh Prince
18-09-10, 02:23
וואו... איזה הזוי זה... יש מצב שרק הדגם הזה של מאזדה פועל עם הפרוטוקול הזה ?

ובכל אופן... זה לא הפסד כזה משמעותי

Stasik
18-09-10, 07:19
זה לא רק הדגם הזה של מאזדה. חוץ מזה יש גם פורדים עם פרוטוקול כזה.
כמובן שזה לא נורא, אבל חבל שאין לזה פתרון.

Fresh Prince
18-09-10, 15:36
אני לא יודע עד כמה זה אפשרי או שווה כלכלית
אבל מה לגבי החלפת מחשב רכב ?

יקיר
18-09-10, 22:32
לגבי הפרוטוקול, יש שינוי בין הBA שהגיעו לארץ ובין הBA שהגיעו לקליפורניה:

אלו שהגיעו לארץ ולעוד כמה ארצות, פרוטוקול התקשורת הוא EOBD בתקן PWM (כרגע לא זכור לי בדיוק התקן).

אבל הBA שהגיעו לקליפורניה הם הגיעו עם תקן OBD2 וכמעט עם על סורק תקלות ניתן לקרוא נתונים.

בנוסף השינוי הוא שבקליפורניה הBA שהגיעו לשם מצויידים במערכת הצתה מסוג DIS ובנוסף מתקן להם חיישן גל ארכובה וחיישן קאמשפט, חיצוניים.

בשביל להתחבר לBA בארצינו יש צורך במחשב ייעודי בלבד של חברת מאזדה ששמו הוא NGS, קיים תחליפי שעלותו כ 2-3Kש"ח, ואינו מיועד לחיבור ללפטופ או בקיצור למחשב PC ביתי, אלא אך ורק לקרוא נתונים בעזרת אותו המכשיר שדומה לNGS.

אפשר למצוא מתאמים בין מחבר של מאזדה ובין מחבר OBDII הבעיה היא שאותו הסורק שתעבדו איתו לא יצליח להתחבר למחשב, משום שהסורק לא יתמוך פרוטוקול תקשורת של המחשב ניהול, פרוטוקול התקשורת הוא מיושן ולכן רוב סורקי התקלות, אם לא כולם לא יתאימו מלבד הNGS המקורי של מאזדה או החליפי שהחליפי הזה מתאים כמעט לכל סוגי הרכבים, אבל יש בו משהו ספציפית שמתאים ל מאזדה BA-BJ.

עוד דבר:
גם אם תשיגו סורק תקלות חליפי ל NGS לא תוכלו לקרוא נתונים תוך כדי נסיעה, המנוע פשוט יגמגם בנסיעה ויעבוד במוד חירום(בדוק ב100%).

רק ב NGS המקורי יש אופצייה של הקלטת נתונים תוך כדי נסיעה לאיתור תקלות.

בנוסף ישנו מתאם CAN שמתחבר לNGS ומאפשר להדפיס את הנתונים.

בקיצור לBA אין אפשרות לקרוא נתונים תוך כדי נסיעה או קריאת נתונים ללא סורק תקלות ייעודי, שאין הרבה כאלה או הNGS או חליפי לNGS בלבד!

הNGS עצמו עולה כ 10,000 ש"ח ללא כרטיס תוכנה מיועד, הרי לNGS קיים כרטיס עם תוכנה שמתאימה לNGS וגם זה עולה כסף, יש כמה כרטיסים לכל מיני סוגים של איתור תקלות.

לגבי החלפת מחשב, העניין אפשרי, אבל:

ישנם מחשבים "אוניברסאליים" שעם התאמות יוכלו לעבוד עם מנוע הBP כמו מגהסקרוויט, מחשב ניהול כזה די יקר, והתאמתו למנוע לא כ"כ פשוטה, תלוי איזה גירסה הוא, ואם איני טועה הוא עובד עם חיישן MAP ולכן יש לבצע שינוי במנוע והתקנת חיישן MAP במקום ה MAF.
מנוע הצעדים לא יעבוד, ז"א יש לכוון את המנוע לסל"ד סרק גבוה כמו 1000סל"ד קבוע, ולא תתבצע ייצוב סיבובי סרק.
המנוע לא יעבוד טוב כמו עם המחשב המקורי.
המחשב הזה גם עובד עם חיישן חמצן WIDE BAND שעלותו לא זולה כלל.
בנוסף לגבי ההצתה יש בעיה, כי המגה סקרוויט לא יצליח להפעיל את המפלג, וצריך להתקין הצתה מסוג DIS, חיישן קאמשפט וחיישן קראנקשפט כדי שהמחשב יקבל נתונים(קלט-פלט.).

ניתן לעקוף את הבעיה ע"י חיבור המחשב הניהול המקורי במקביל למגה סקרוויט והמחשב המקורי ישלוט על ההצתה, אבל עדיין יש צורך בחיישנים חיצוניים.
בקיצור העלות יקרה ולא משתלמת אם הרכב לא משופר - גודש.

יקיר.

indi5
19-09-10, 00:35
יקיר
האם מדובר במכשיר הזה ?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MAZDA-ROTUNDA-104-PIN-NGS-PCM-FLASHING-KIT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27b47ce5faQQitemZ17053 1808762QQptZMotorsQ5fAutomotiveQ5fTools

יקיר
19-09-10, 00:44
לא זה לא הסורק עצמו כניראה מדובר באביזר נילווה לסורק
לסורק ngs‏ עצמו יש צג ומקשים.
יקיר

Stasik
19-09-10, 03:15
אתה צודק, יקיר. ההבדלים בין הגרסאות של ברכבים שהגיעו לארצות שונות הם מבלבלים ויוצרים הרבה אי התאמות בחלקים\מידע. ברוב הארצות הרכב הזה תומך בפרוטוקול OBD2 (ישנם מספר פינים נוספים בשקע המחשב).

כמו כן בדקתי סוקר שתומך בפרוטוקול EOBD ובתקן PWM. הבדיקה נעשתה בעזרת כ-10 התוכנות המוכרות לקריאת נתונים וללא הצלחה. הסורק לא מצליח להתחבר!

יקיר
19-09-10, 04:36
סטס pwm‏ לא מספיק השאלה היא איזה גירסא של pwm‏ יש ליד זה מספר, ובעבר זכור לי שרשמתי לך את התקן pwm‏ ‏ ולא מצאנו אף סורק כזה שמתחבר למחשב pc‏ אלה רק את הסורק המקורי או החליפי.
יקיר

Fresh Prince
21-09-10, 05:58
איזו סיבה הייתה למאזדה להשתמש בפרוטוקול מיוחד?
ולמה פרוטוקולים שונים במדינות שונות?

Stasik
21-09-10, 11:18
יקיר
נכון! בעבר כבר רשמת לי על הפרוטוקול הזה ואחרי זה מצאתי סורק שתומך בו. גם הסורק ההוא לא הצליח להתחבר. ת'אמת לא התייחסתי כ"כ לגירסא של הפרוטוקול בסורק ההוא כי זה לא היה עוזר לי. הרי אני גם ככה לא יודע מאיזה גירסא הפרוטוקול ברכב והאם זה בכלל הפרוטוקול הזה. בכל מקרה, אני חושב שכדאי לוותר על הנושא הזה. אפילו אם אני אברר איזה פרוטוקול זה בדיוק, בכל זאת לא אצליח למצוא סורק פשוט שיתמוך בו. כל הסורקים הפשוטים האלה הם OBD... :unsure:

Fresh Prince
לדעתי באותה תקופה שיצרו את הרכב, הפרוטוקול הזה לא היה כזה מיוחד. פשוט לא היה אז סדר בין היצרנים של הרכבים. כל אחד היה מהנדס מה שבא לו איך שבא לו. היום כבר יש דרישות ותקנים מסויימים שאחידים לרוב היצרנים. כמו כן רוב היצרנים היום משתמשים בפרוטוקול אירופאי אחיד ששמו OBD - On-Board diagnostic.

mazda speed
22-09-10, 01:50
לפי דעתי להתייעץ עם אייל מהמעבדות רכב בראשון לציון , בטוח שייש לו פיתרון לעניין הזה .
דרך אגב יש לי כל כך המון מחשבים בבית שאספתי כך שגם אצלי בתיכנון עכשיו לשלב במערכת מחשב , רק נסיים את החג הזה עם כל הבלאגן שהולך להיות לי בבית ונתחיל לעבוד על זה !

Stasik
22-09-10, 12:17
לא מכיר את המקום הזה בראשון לציון...
ולגבי הפרויקט. אני ממליץ לך לפני שאתה מתחיל לקרוא באינטרנט כמה עשרות פרויקטים של CAR PC. זה ייתן לך רקע טוב ויעזור המון!

mazda speed
23-09-10, 01:45
מקום מאוד מוכר מבחינת מוסכים מורשים שמגיעים אליו עם תקלות שהם לא מסוגלים לפתור , הוא מתעסק בתקלות מסוג ABS, כריות אוויר , מחשבי רכב לניהול מנוע או גירים ועוד המון דברים .
בעבר קיימנו אצלו במעבדת רכב מפגש והוא עשה לנו הדגמה של פיצוץ כרית אויר .
בקשר ל CAR-PC , כל הרקע כבר נמצא בראש , רק צריך את הזמן לביצוע ועוד כמה דברים קטנים להזמין מחו"ל כמו ספק 12V ל 5-12V וממיר אופטי לדיגיטלי בשביל רמת איכות הסאונד .