אני רוצה לצבוע כמה פלסטיקים חיצוניים באוטו כמו המגיני בוץ לדוגמא שחצי צבע כבר ירד מהם
זה הגיע לשכבה שחורה עכשיו מה אני צריך לעשות בשביל לצבוע אותם מחדש
יש לי כבר ספריי מתאים ?
mazda speed
14-07-10, 13:29
לצביעת פלסטיקים צריך צבע יסוד מיוחד שתפקידו לחבר בין הפלסטיק לצבע , צביעה ישירות על הפלסטיק תהיה לא טובה , גימור לא יפה וכמובן קילופי צבע לאחר זמן מה .
לצביעת פלסטיקים צריך צבע יסוד מיוחד שתפקידו לחבר בין הפלסטיק לצבע , צביעה ישירות על הפלסטיק תהיה לא טובה , גימור לא יפה וכמובן קילופי צבע לאחר זמן מה .
אוקי ולגבי שיוף יש צורך ? אם כן איך?
לפי מה שכתבת אין לך ניסיון בצביעה. מה אתה רוצה לצבוע? איזה פלסטיקה בדיוק? אם זה כל הפלסטיקה של הדשבורד, כל המסגרות וכ'ו אז רד מזה! לא תצליח לבד בלי ניסיון להגיע לתוצאה טובה. בסופו של דבר, אחרי זמן קצר הכל יתחיל להתקלף ואתה תצטער על מה שעשית. כמו כן יהיה הרב יותר קשה לתקן את זה כי תצתרך להוריד את כל הצבע ליישר את שטח הצביעה ולצבוע שוב.
לפני שצובעים צריך לשפשף את כל הפלסטיק בעזרת נייר זכוכית עדין. לאחר מכן שמים שיכבה של צבע יסוד מיוחד לצביעת פלסטיק. מספר שכבות לפי הצורך ולפעמים צריך יותר משיכבה אחת. אחרי ייבוש מלא, צובעים בצבע הסופי. הצבע הזה גם הוא צריך להיות מיוחד לצביעת פלסטיק. כל הפעולות האלה צריכות להתבצע בלי נגיעה עם האצבעות בשטח הצביעה. כמו כן הייבוש של הצבע הסופי צריך להיות בתנור בחום של 30-40 C, אחרת תקבל צבע מט ולא מבריק כמו שצריך להיות. צביעת פלסטיקים היא בעיתית מאוד ובמיוחד בשמש וחום של הארץ שפשוט שורפים את הצבע במידה והוא לא איכותי או תהליך הצביעה לא הי נכון.