צפייה בגירסא המקורית : מתג נפרד לפנסי ערפל קידמי אחורי ?????

mx5nb-gr
14-07-10, 01:26
שלום לכולם אני חדש במאזדה בכלל קניתי השבוע mx5 -2003
לא עברו יומים ועצר אותי שוטר שלא היה לא הרבה מה להגיד אז החליט לעשות לי מיני "טסט" בדק אורות איתותים כל מה שאפשר ולבסוף החליט שאני צריך להפריד את המתג של פנסי הערפל שהקידמי ידלק בניפרד ואחורי בנפרד למרות שזה מגיע מהיצרן ככה שנדלק יחד אז השאלה שלי היא אם מישהו יודע מה אומר החוק ואיך אני יוצא מזה לקח לי תרישיונות וצריך להביא תרכב לכפר סבא לבדיקה :sad2:

gerdamen
14-07-10, 01:31
השוטר הזה מצחיק, נראה לי שעם הרכב הגיע ככה מהחברה אין שום בעיה.

שחר
14-07-10, 01:32
קודם ברוך הבא לפורום.
לשאלתך אם המתג מקורי אין לבוחן מה להגיד לך זה לא שינוי כל שהוא ברכב תיגש עם הרכב
לבוחן ותגיד לו שזה מקורי ושהוא יכול לבדוק זאת מול היצרן.

mx5nb-gr
14-07-10, 01:36
אני אנסה להגיע כמו שזה לבוחן בכפר סבא ממש לא בא לי "קומבינות" ברכב ומתגים מגעילים לא מקוריים וחורים בדש מקווה שלא יתעקשו לי על השטות הזו בתכלס מי מדליק אותם בכלל

יקיר
14-07-10, 02:36
ברוך הבא.
תתחיל בקריאת כללי הפורום, הכותרת שלך לא עומדת בכללים, אין צורך בריבוי סימני השאלה, כבר לא נשאר לנו הרבה.

פנה למוסך מורשה ובקש אישור שכך הרכב תוכנן וזה מקורי ולאחר מכן חזור לבוחן הזה עם האישור.

אם כך זה תוכנן במקור, הבוחן יכול לקפוץ :bigsmile:
אין מה לעשות זה המצב בארץ, תופסים "עבריינים" שמתקינים לדים, במקום את העבריינים האמיתיים על הכביש.

יקיר.

Stasik
14-07-10, 05:02
על איזה שוטר נפלת... וואוו... ניראה לי שהשוטר הזה כל הזמן הפנוי שלו קורא את תקנות התעבורה ואת הספרים על רכבים. לדעתי זהו הדבר האחרון ששוטרים ייתייחסו אליו ובד"כ אף אחד לא מבין בדברים הקטנים האלה. השוטר הזה הוא צודק ולא צודק ויש כאן בעיה רצינית בנושא הזה. לפי הוראות היצרן השוטר צודק ולפי הדרישות של תקנות התעבורה הוא לא צודק ואסור לו לדרוש את זה.

לדעתי הרכב שלך לא הגיע במקור עם פנסי ערפל קדמיים ואחד הבעלים הקודמים התקין אותם. לכן ההפעלה שלהם היא דרך המתג של הפנסים האחוריים אשר נמצא בידית איתותים. אין רכב שעומד בתקן אירופאי וההפעלה של פנסי הערפל הקידמיים והאחוריים שלו היא מאותו מתג. לפי התקן האירופאי היצרן מחוייב להתקין מתג נפרד (נוסף) לפנסי ערפל קידמיים.

גם ה-MX5 היא לא יוצאת דופן. המתג ההפעלה של פניסי הערפל האחוריים שלה נמצא בידית של האיתותים:

http://a.imageshack.us/img198/9444/7ea912.jpg

המתג לפעלת פנסי הערפל הקידמיים הוא נפרד וניראה ככה:

http://a.imageshack.us/img822/6888/0fe712.jpg

לכן לא תוכל לקבל מהיצרן שום מסמך רשמי שמוכיח את המצב הנוכחי ברכביך ולכן לפי ההנחיות של היצרן השוטר צודק.

למרות זאת בתקנות התעבורה לא מופיע הדרישה להתקנת מתג נפרד. כניראה שפשוט שכחו להוסיף אותה כשהעתיקו את התקנות של אירופה. :confused: הדברים הקטנים האלה בעיתיים מאוד וגורמים לאי תיאום בין דרישות היצרן לבין דרישות תקנות התעבורה.

מתוך תקנות התעבורה:
תקנה 347 (א) - בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.

כמו שאתם רואים אין בתקנות התעבורה שום דרישה למתג ניפרד כמו כן אין גם סעיף אחר שמתייחס לפנסי ערפל. לדעתי זה מספיק כדי להוכיח במכון הטסטים שהדרישה של השוטר היא לא חוקית.

תיגש למכון הטסטים ותגיד שלדעתך לא קיים חוק שמחייב להקין מתג ניפרד לפנסי ערפל קידמיים ותבקש שיבדקו את זה בתקנות התעבורה. בכל מכון טסטים יש ספר מסודר של תקנות התעבורה. הבוחן לא יכול לדעת את כל התקנות בעל פה ולכן כל דבר שהוא לא יודע או לא בטוח בו הוא יכול לבדוק בספר. בגדול הכל תלוי באותו בוחן. יש כאלה שלא יתייחבו כלל לתקנות הרשמיות ויגידו לך שזה הדרישה של היצרן ואין את זה בתקנות התעבורה אבל אתה עדיין מחויב. אתה יכול להתחיל להתווכח אבל כרגיל בויכוח כזה לא תגיע לשום מקום והרכב שלך לא יעבור בדיקה. אתה יכול לנסו לשחק אותה ראש קטן ואולי תפול על בוחן שלא יהיה לו כח להתעסק איתך והוא פשוט ישחרר אותך. לצערי הרב זאת המציאות בארצינו היפה. מעצבן! עצוב!

יקיר
14-07-10, 05:12
איני מכיר את הרכב הזה מקרוב, אבל אם הפנסי ערפל הגיעו ככה מהיצרן עם המצב הזה שהם נידלקים ביחד עם הפנס האחורי, אתה יכול לבקש אישור מהיבואן, פנה למוסך מורשה ותברר.
עם האישור תפנה לבוחן ותציג את האישור בפניו.

עם אישור כזה אף אחד לא ידבר איתך.

אם הפנסי ערפל לא מקוריים, או לפחות לא מחוברים בצורה מקורית ולא תצליח להשיג אישור, אז תנתק ותפרק אותם מהרכב, אחרי שהכל יהיה בסדר עם הבוחן הזה תחשוב אם להרכיב אותם שוב.

לי אישית עשו בעיות בטסט על פנסי ערפל, הפנסי ערפל היו פועלים ברכבי, רציתי לשנות את החיבורים שלהם אז זמנית ניתקתי את החיווט, וכשהגעתי לטסט אמר לי הבוחן להפעיל את האורות ערפל, אמרתי לו שהם לא מחוברים הם רק ליופי וגם הם לא מקוריים, הוא מצידו אמר לי שככה הוא לא יעביר אותי.
פניתי לרב בוחן, דיברתי איתו ואמרתי לו שהפנסי ערפל לא מקוריים של הרכב וסתם התקנתי אותם ליופי וביגלל זה הם לא עובדים, בקיצור, אמרתי לו אם אתם עושים לי על השטות הזו בעיות, אני מצידי יקח דף ודבק נייר ויכסה כאן ועכשיו את הפנסים כדי שלא תראו אותם, שאלתי אותו "תעביר אותי ככה?" הרי הם לא מחוברים ולא נראים(כמו מקורי).
בקיצור אחרי קצת ויכוחים העבירו אותי.

יש הרבה דברים הזויים בחוק, מצד אחד אסור להוסיף תאורה חיצונית, ומצד שני אם כבר הוספת הם דורשים שהיא תפעל.

יקיר.

Stasik
14-07-10, 05:45
לצערי הרב כל התנהלות במכוני הטסטים היא על סמך טובות וקומבינות לכן הבוחנים עושים מה שבא להם ומצפצפים על החוק.

יקיר, במקרה שתיארת הדרישה של הבוחן היא לא חוקית. כמו שאתה רואה, לפי התקנה 347 (א), התקנה של פנסי ערפל בחזית הרכב היא לא חובה וניתנת כאופציה ("מותר להתקין"). לכן מותר לך להתקין כל פנס ערפל שעונה לדרישות של התקנה זאת גם אם הפנס אינו מקורי. כמו כן לבוחן אסור לדרוש ממך לתקן את הפנסים האלה במידה והם לא תקינים\לא מחוברים.

תומר
14-07-10, 06:51
אם זה יעזור לך, בכל הרכבים שהיו לי המתגים נפרדים.

mx5nb-gr
14-07-10, 19:39
טוב אז אחרי ששברתי תראש מה לעשות והגעתי לחברה היתברר שהפנסים אומנם מקוריים אבל לא מגיע ברכב הזה מקורי ככה שאין מתג בנפרד ואכן צודק השוטר שצריך להיות ומשם ביקור אצל חשמלאי אלוף "אלי את יוני "(שהיתעקש לא להשמיד תרכב בקומבינות) ביטול מהיר של הקידמיים ומשם למשטרה ואז קרה הדבר הבלתי צפוי נכנסתי למשרד של רס"ב משטרה מנומנם בלי שמות אלי טולדנו שאל אותי האם תיקנתי תליקויים ברור שכן וזהו חתימה על הטופס ומשוחרר אז או שהיה לו חם מכדי לצאת לבדוק או שהבין שמדובר בשוטר משועמם תודה לכולם על העזרה :toung:

Stasik
14-07-10, 19:59
אני שמח מאוד שהצלחנו לעזור לך וכל הסיפור הזה נגמר טוב!
אם ברצונך לחבר בחזרה את פנסי הערפל, אתה יכול לעשות זאת אבל בדרך מקצועית. המתג המקורי לא זול אבל אם אתה רוצה להשקיע קצת כסף, אתה יכול לרכוש אותו ולחבר את הפנסים בצורה נכונה דרך מתג ניפרד.

כמו כן אני מקווה שתשאר איתנו לאורך זמן. אנחנו תמיד שמחים לאנשים רציניים בפורום...

אתה מוזמן לפנות אלינו עם כל שאלה שתרצה וגם לשתף אותנו בתיקונים, שינוים ושיפורים שאתה עושה ברכביך.

שיהיה לך בהצלחה!