צפייה בגירסא המקורית : ייעוץ ברכישת רכב
שלום לכולם!
כפי שחלק ממכם יודע מכרתי את הרכב שלי כן כן אחרי כל ההשקה והכל הוא נמכר.
כרגע אני מחפש רכב חדש יותר
התקציב שלי הוא בסביבות ה20-25 אלף אקל ויש אפשרות לחריגה קלה לכיוון ה-30 אלף
מה שחשוב לי זה שהרכב יהיה אמין,ייראה טוב מבחינה חיצונית ויהיה חזק,לא חייב להיות מדובר דווקא במאזדה.
אני חושב לכיוון של פיג'ו 306 2 דלתות מנוע 1.8-2.0
או חשבתי גם על הפיאט HGT בעלת מנוע1.8
או רנו קליאו RSI מנוע 1.8
אבל הרבה אמרו לי שזה רכבים צרפתיים ויהיו לי מלא בעיות איתן,אבל אני חושב שזה סתם סטיגמות של אנשים.
אז אם יש לכם עוד הצעות מעניינות בתקציב שלי אני ממש יישמח לעזרתכם.
שבת שלום לכולם ותודה מראש!
אילן.
לא אמרת שאתה רוצה בינתיים לרכב על קטנוע כדי לחסוך ?
המלצה חמה שלי וזה לא בגלל סטיגמה אלא אך ורק מניסיון:
אל תתקרב לרכב צרפתי!
מחזק את סטס.
לא אמרת שאתה רוצה בינתיים לרכב על קטנוע כדי לחסוך ?
אני גם מופתע מהאשכול הזה, אבל אלו השיקולים שלו, יכול להיות שהוא רשם את זה רק בשביל להתפטר מהרכב ויכול להיות ששינה את דעתו.
יקיר.
בחור מתל אביב
5 דקות לאחר שפירסמתי ביד 2 הוא צלצל וסגרנו עניין
בסוף לא יירכב על קטנוע,אמא לא רוצה שיהיה לי קטנוע שלי פרטי אחרי התאונה שהייתה לי לפני כחצי שנה.
ואת הרכב אני ייקנה בחודשיים שלוש הקרובים
בינתיים רוצה לדעת לאיזה כיוונים ולאיזה דגמים כדאי ללכת,
בכדי שאני יידע איפה לחפש ומה בדיוק לחפש.
כי זה לא דבר שלוקח יומיים שלושה אני לא מתכוון לראות משו ואז ללכת עליו אלה לבדוק אופציות נוספות.
מצאתי רכב מכרמיאל
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=295113
הוא נשמע ונראה טובב
והמחיר שלו מתאים ליי ועוד יישאר לי המון עודף חח.
אבל שוב פעם זה צרפתי
לכן אני לא יודע כבר
מה דעתכם על פולו 2 דלתות?
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1474420&Code=fa2c7b8dbe99126e85ecc676de95691e
כמו שכבר ציינתי חשוב לי שהאוטו ייראה טוב מבחינה חיצונית ופנימית
במקרה אני מכיר את הבעלים של הפג'ו,
ואפילו תמונה שצילמתי בעבר :)
הצעה לקטנה ושובבה:
פעם בתקופת הרווקות הייתה לי סיאט איביזה האצ'בק 2002, 1.6 ידנית, 100 כ"ס.
מנוע VW חזק, חסכוני ואמין (אם כי קצת מיושן).
אבזור מצויין: בקרת אקלים, מחשב דרך וכל שאר האבזור החשמלי המקובל.
בטיחות טובה: 4 כריות אויר, ABS, אחיזה מעולה.
צריכת דלק: 1 ל- 16 בנהיגה רגועה.
תקלות: הוחלף טרמוסטט שנתפס פתוח, חוץ מזה כלום.
תראה בתמונות בדיוק כזאת הייתה לי, אותו דגם, אותו צבע.
אני מציע שתיקח פיגו 306 קבריולט והנה הקישור אם היא בכלל בתוקף:
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1339969&Code=fa2c7b8dbe99126e85ecc676de95691e
אני מציע שתיקח פיגו 306 קבריולט והנה הקישור אם היא בכלל בתוקף:
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1339969&Code=fa2c7b8dbe99126e85ecc676de95691e
על סמך מה אתה מציע את הרכב הנ"ל?
היה לך ניסיון איתו?
נהגת בו פעם?
ידוע לך על חלקים בעייתיםם או תקלות ברכב הנ"ל?
אילן אני חושב שההצעה של תומר נשמעת טוב לגבי האיביזה המון ממליצים עליה ואמרים
שהיא אמינה הבעייה העיקרית היא למצוא אחת שמורה ואם אתה מתעקש אז גם ידנית
במצב שמור כי לפי הבנתי רובם פשוט עברו הרבה.... ולא רק קילומטרים.
הפולו אני חושב שהרוב הם בעלי מנועי 1400 וזה ממש לא נכנס להגדרה של חזק.
היא בערך כמו הפונטו בשנים 2002-2003שגם אותם אתה יכול למצוא בערך בטווח המחירים הזה.
אולי פיגו 205 gti שנת 88 עם זה לא מפריע השנה??
שחר האמת אני חשבתי גם על האיביזה
והאמת לא משנה לי ידני או אוטומט
אבל יש עדיפות לאוטומט חח יותר נוח לי,כי רוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר וכד' ומדי פעם יוצא מחוץ לעיר
אבל לא עולה על כבישים מהירים בכלל,אלה אם כן אני נוסע לסבתא לקרית גת=]
כנראה אני באמת יילך על איביזה עד שנת 2002 יערוך חיפושים
בא לי את הדגם עם ה2 דלתות וקשה למצוא אותו כמעט בגרסא אוטומטית.
וישי רשמתי שאני רוצה להתקדם מכרתי רכב שנת 96' למה שאני ייקנה שנת 88'?
אני רוצה להתקדם לשנתונים יותר חדשים לא ללכת אחורה.
תודה על ההצעות והעזרה שלכם.
אם יש עוד הצעות חוות דעת אשמח לשמוע=]
אולי פיגו 205 gti שנת 88 עם זה לא מפריע השנה??
תגיד לי אתה מנסה לתת עצות או לעשות בדיחה מהאשכול?
אם אין לך תשובה לעיניין אז אתה לא חייב להגיב.
אני מקווה לא לקרוא עוד שטויות כאלה...
mazda speed 24-07-10, 02:58 לפי דעתי אילן אם אתה רוצה לחסוך בכסף אל תקח אף אחת מהשלושה , כולם רכבים ספורטיביים שישתו לך את הכסף ואני אומר את זה מניסיון , נכון ספורטיבי זה כיף אבל אל תשכח למה מכרת את המאזדה , אז בטוח לא בשביל לקנות אחת מאלה , אבל ( למה תמיד חייב להיות אבל ) אם בכל מקרה עדיין אתה נעול על משהו כזה אז רנו RSI , מבחינת הכל היא יותר טובה , והפלוס הגדול שלה שהיא בכלל לא צרפתייה אלא בכלל מיוצרת בשוודיה אם אני זוכר נכון , והפיאט HGT בכלל מיוצרת באיטליה אבל עדיין יש לה המון בעיות חשמל והפיגו' , צרפתייה טהורה ועדיין עם הבעיות הידועות של הצרפתיים !
שלא תטעה , למרות שהרנו RSI לא צרפתייה עדיין יש לה פה ושם בעיות , אמנם ממש קטנות אבל עדיין יש קצת בעיות וצריך לדעת מהם , ואם אתה משפר אותה אז הבעיות קצת גדלות !
אהלן
מאחר ואני מחפש לקנות רכב בתקציב של עד 25 אלף שקל.(כן כן החיפושים עדיין נמשכים)
מצאתי מיצובישי קולט שנת 98 יד2 אוטומטית עם 161 אלף קילומטרים.
בתמונות היא נראת מעולה, בעל הרכב רשם במודעה שיש ספר טיפולים מסודר ומאורגן.
רציתי לקבל מעבר לכל זה חוות דעת על הרכב הנ"ל - לגבי צריכות דלק,טיפולים,אחזקה,חלקים וכמובן בלאי כללי של מרכיבי הרכב והמנוע.
אשמח למידע מפורט לגבי הרכב מאנשים שיש להם ידע וניסיון עם הרכב הנ"ל.
זוהי המודעה של הרכב
http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=1579439
אני מתנצל אם אני מציק/מפריע למישהו עם ההודעות שלי על רכבים שאני מתעניין בהם,
אבל לפני שאני ניגש לראות ולבדוק רכב שאין לי כל מידע/מושג עליו אני מעוניין לקבל חוות דעת מאנשים שאולי מבינים באותו סוג של רכב ויוכלו לכוון אותי ולעזור לי.
כשמדובר באשכול מסודר אין שום בעיה, אבל ברגע שעל כל רכב נפתח אשכול אחר וזה יכול להימשך עד אין סוף אז זה לא נסבל.
לענין השאלה, אז מיצובישי קולט זה רכב מצויין צריכת הדלק שלו היא כ 1/12 מחוץ לעיר, ו 1/9 בעיר.
בכללי הרכב הזה מצויין, אם מדובר בגיר אוטומט יש צורך לוודא שמותקן קולר גיר (מצנן/רדיאטור לשמן גיר) כי הגיר האוטומטי ברכב הזה (שהוא כמו לאנסר) סובל בעיית התחממות הגיר, ולכן הוא שובק מהר, הפתרון הוא התקנת קול שמן גיר(שברוב הרכבים האלו העניין כבר סודר).
בידני אין שום בעיה.
מחלה נוספת אך לא כ"כ נפוצה היא המנוע צעדים, אבל אחרי תיקון אפשר לשכוח מהבעיה לתקופה ארוכה מאוד, אם כי לא תחזור עוד.
המודעה בקישור ניראת טוב לרכב נתונים טובים, אני מציע שתבדוק אותו טוב, כמובן לפני הקניה קח אותו למכון בדיקה לפני קניה ולא סתם למוסך.
בדוק איך הגיר מגיב ברכב ואם מותקן לו קולר, אם הגיר מתנהג טוב ואין לו קולר אז תרכיב לו בהקדם קולר זה עולה כ400-600ש"ח.
משפט מסכם: רכב טוב, אמין, חלפים בשפע כמו למאזדה שהיית לך, צריכת דלק סבירה מומלץ!
יקיר.
אז ככה החיפושים ממשיכים
מצאתי סיאט איביזה שנת 2000 3 דלתות מנוע 1.6 ידנית דגם סיגנו.
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1606016&Code=cee8264efc640a6e1f3ab53427778ca5
דיברתי עם הבן-אדם והוא אמר לי שהקלאץ' לקראת סיום חייו,וצריך לתקן את המדחס של המזגן(לא כזה קריטי בשבילי כי נכנסים לחורף)
בכל אופן רציתי לדעת כמה יעלה תיקון לקלאץ' ומדחס חדש.
לא משנה לי מקורי או לא מקורי ולא משנה לי באיזה מוסך.
והאם בכלל מומלץ לגעת ברכב הנ"ל מבחינת אחזקה טיפולים וכד'.
תודה מראש
אילן.
תראה אני מציעה מאזדה ורק מאזדה אבל אם אתה לא יכול לקנות או מסיבה כלשהי
אתה לא מעוניין ברכב זה כבר החלטה שלך.
לגבי הרכב בכלליות רכב סביר מאוד חלקי חילוף יש בשפע מבחינת אמינות טובה מאוד תלוי בחיי הרכב מה עבר עליו (טיפולים וכו') רק שאחיזת הכביש שלה עלובה למדי לא מהנה ולא משו בכלל
למרות שיש שפע רב של המכוניות האלו בשוק אל תתפתה.
מבחינת מנוע ביצועים מנוע רגיל אטמוספרי ישן 100 כ"ס אם אתה מתכוון לשפר את הרכב שלך לא הייתי מציעה לך מה יש לך לשפר בו אלה אם כן תמצא אחת שמורה טורבו שזה כבר משו אחר אבל שוב זה הכל תלוי בך.
למרות שהרכב הזה ניתפס כרכב חזק אתה בא לאנשים קניתי סיאט איביזה "וואי אחי אוטו חזק אני מחזיק ממך וזה :amuse: וכל מיני שטויות"
אני הייתי מציעה לך את הפולו רכב חזק שבאמת אתה תהנה ממנו רכב אמין מהנה לנהיגה החיסרון היחיד שקשה למצוא שמורות בארץ.
לעמות זאת אםאתה בא ואומר תראו יש לי פולו v16 101 כ"ס זה לא תופס.
תראה אני מציעה מאזדה ורק מאזדה אבל אם אתה לא יכול לקנות או מסיבה כלשהי
אתה לא מעוניין ברכב זה כבר החלטה שלך.
לגבי הרכב בכלליות רכב סביר מאוד חלקי חילוף יש בשפע מבחינת אמינות טובה מאוד תלוי בחיי הרכב מה עבר עליו (טיפולים וכו') רק שאחיזת הכביש שלה עלובה למדי לא מהנה ולא משו בכלל
למרות שיש שפע רב של המכוניות האלו בשוק אל תתפתה.
מבחינת מנוע ביצועים מנוע רגיל אטמוספרי ישן 100 כ"ס אם אתה מתכוון לשפר את הרכב שלך לא הייתי מציעה לך מה יש לך לשפר בו אלה אם כן תמצא אחת שמורה טורבו שזה כבר משו אחר אבל שוב זה הכל תלוי בך.
למרות שהרכב הזה ניתפס כרכב חזק אתה בא לאנשים קניתי סיאט איביזה "וואי אחי אוטו חזק אני מחזיק ממך וזה :amuse: וכל מיני שטויות"
אני הייתי מציעה לך את הפולו רכב חזק שבאמת אתה תהנה ממנו רכב אמין מהנה לנהיגה החיסרון היחיד שקשה למצוא שמורות בארץ.
לעמות זאת אםאתה בא ואומר תראו יש לי פולו v16 101 כ"ס זה לא תופס.
מה שאלתי ומה ענית,תהייהה בריא
מאיפה לך הידע על זמינות חלקים ואחזקה?
ופוזה כבר לא הכי מעניינת אותי,
מה שמעניין אותי זה להגיע ממקום למקום,להגיע כמה שפחות למוסך ושיהיה סביר וייראה טוב וזהו.
דרך אגב מצאתי פיאט בראבו שנת 98 ידני ב9 אלך שקל נראה לי אני יילך עליה לתקופה של השנתיים שלוש של הצבא=]
קודם כל תודה לא תזיק, ותיהיה בריא גם אתה אפילו אתה אילן לא יודע מה אתה רוצה כל פעם מציע רכב אחר אי אי אילן :cheesy: לגבי זמינות ואחזקה בעברו(לפני כ-6 5וחצי שנים) היה לאבא שלי את הרכב הנ"ל הוא קנה אותו בשביל העבודה הרכב היה כבר לקראת סיומו עוד שהוא נרכש אבל אבא שלי לצערי הוסיף לזה הרכב היה עובר בכל הארץ עם סחורה(אבא שלי מתקין פרקטים,שטיחים בקיצור חיפוי רצפה)עליו והרכב הצליח לשרוד יפה מאוד רכב אמין ביותר לפני הקניה כמובן רצינו לרכוש ידע כללי על הרכב ושמענו הרבה עצות והסכמנו והחלטנו ללכת עליו לגבי זמינות החלקים יש היום איביזות בשפע אני לא יתחיל לספר את כל הסיפור אבל בקצרה נכנסו באבא שלי מאחורה כל הטמבון היה הרוס מרוסק יצא מהמקום אחרי כמה ימים (כמובן שהערבנו את הביטוח) הלכנו לתיקון שבמקרה את בעל המוסך אני מכיר טוב מאוד ונכנסתי אליו למחסן ראיתי את כל החלקי חילוף שיש לסיאט כבר שכחתי מהתאונה.
בקיצור אילן מה שתחליט אני רק מנסה לעזור לך לגבי הפיאט עזוב אל תתפתה על המחיר רכב לא הכי מוצלח שיש לפיאט ואם כבר פיאט אז פונטו,אונו...תחכה לעוד תגובות ועצות מקווה שעזרתי =)
יש משפט שאומר ש"כשאתה לא יודע לאן אתה רוצה להגיע, כל דרך תוביל אותך לשם".
בכנות, כיוון שהבחור לא יודע מה הוא רוצה זה קצת קשה לתת חו"ד, אבל אם אני קורא את התמונה נכון, היתי ממליץ בחום על:
המגאן קופה (רנו), שגם ניראת טוב (גם בעלת גירסה חזקה 2.0 ידני, השמורות מאיצות ל- 100 בכ- 7 שניות), גם צורה בסה"כ לא רעה (גם קיימת גירסת קופה 1.6 אוטו'), גם בעלת שפע של חלקים בפרוקיות, גם אמינה יחסית (באם נשמרה כהלכה), דגם ה- 1.6 אוטו מגיע בבין עירוני בנסיעה רגועה לליטר ל- 20 ק"מ (לפחות לפי הכתוב במחשב הרכב), והכלי בסה"כ די נוח.
הרכב לא סחיר בעליל, דהיינו שתוכל למצוא כאלה במצב לא רעה בפחות מ- 15,000 ש"ח לשנתונים סבירים. יש אגב, איזה אחת כתומה (לדעתי מזעזעת) עם שלל ספויילרים וקישקושים בצבע כתום רדיו-אקטיבי ב"יד 2".
אופל טיגרה - המון פוזה (לפחות לדעת רוב הציבור בישראל), המעופפים חושבים שלי יש טיגרה (MX3). מנוע ה- 1.4 בהחלט מספק את הסחורה. אל תצפה לנסוע הרבה מעבר למהירות החוקית (האצות הביניים שוות לתחת (ותסלחו לי על הביטוי)). אמינות סבירה, וסחירות לא רעה..
יונדאי קופה - המון פוזה תחזוקה סבירה (אישית לא היתי נוגע ברכב, אבל זה עניין של טעם).
רנו קליאו B מודל 99-2000 מנוע 1.6, אין מי יודע מה צורה, קטן, זריז, נוח, חסכוני יחסית. בכוונה הצבעתי על השנתון הנ"ל לקראת סוף 2000 המנוע קיבל תוספת של 20 כ"ס שלמטרותיך יהיו חסרות משמעות לחלוטין (ויעלו לך בתוספת דלק מיותרת).
עוד צעצוע אחד מעניין אבל די ישן (ואל תעשה איתו תאונות, כי חלקי פח עלולים להוות בעיה) - טיוטה סיליקה מודל 90- 93 אוטו' עם המנוע הקטן 1.6 במפורש יש מיעוט של הרכב עם המנוע הנ"ל (או בכלל), אבל מנגד, אתה זוכה לאמינות של טויוטה, רכב שיושב טוב עם ים פוזה, חסכוני יחסית ומרבית המכלולים כמדומני (וזה שווה בדיקה) משותפים לרכבים נוספים בסגמנט.
יש משפט שאומר ש"כשאתה לא יודע לאן אתה רוצה להגיע, כל דרך תוביל אותך לשם".
בכנות, כיוון שהבחור לא יודע מה הוא רוצה זה קצת קשה לתת חו"ד, אבל אם אני קורא את התמונה נכון, היתי ממליץ בחום על:
המגאן קופה (רנו), שגם ניראת טוב (גם בעלת גירסה חזקה 2.0 ידני, השמורות מאיצות ל- 100 בכ- 7 שניות), גם צורה בסה"כ לא רעה (גם קיימת גירסת קופה 1.6 אוטו'), גם בעלת שפע של חלקים בפרוקיות, גם אמינה יחסית (באם נשמרה כהלכה), דגם ה- 1.6 אוטו מגיע בבין עירוני בנסיעה רגועה לליטר ל- 20 ק"מ (לפחות לפי הכתוב במחשב הרכב), והכלי בסה"כ די נוח.
הרכב לא סחיר בעליל, דהיינו שתוכל למצוא כאלה במצב לא רעה בפחות מ- 15,000 ש"ח לשנתונים סבירים. יש אגב, איזה אחת כתומה (לדעתי מזעזעת) עם שלל ספויילרים וקישקושים בצבע כתום רדיו-אקטיבי ב"יד 2".
אופל טיגרה - המון פוזה (לפחות לדעת רוב הציבור בישראל), המעופפים חושבים שלי יש טיגרה (MX3). מנוע ה- 1.4 בהחלט מספק את הסחורה. אל תצפה לנסוע הרבה מעבר למהירות החוקית (האצות הביניים שוות לתחת (ותסלחו לי על הביטוי)). אמינות סבירה, וסחירות לא רעה..
יונדאי קופה - המון פוזה תחזוקה סבירה (אישית לא היתי נוגע ברכב, אבל זה עניין של טעם).
רנו קליאו B מודל 99-2000 מנוע 1.6, אין מי יודע מה צורה, קטן, זריז, נוח, חסכוני יחסית. בכוונה הצבעתי על השנתון הנ"ל לקראת סוף 2000 המנוע קיבל תוספת של 20 כ"ס שלמטרותיך יהיו חסרות משמעות לחלוטין (ויעלו לך בתוספת דלק מיותרת).
עוד צעצוע אחד מעניין אבל די ישן (ואל תעשה איתו תאונות, כי חלקי פח עלולים להוות בעיה) - טיוטה סיליקה מודל 90- 93 אוטו' עם המנוע הקטן 1.6 במפורש יש מיעוט של הרכב עם המנוע הנ"ל (או בכלל), אבל מנגד, אתה זוכה לאמינות של טויוטה, רכב שיושב טוב עם ים פוזה, חסכוני יחסית ומרבית המכלולים כמדומני (וזה שווה בדיקה) משותפים לרכבים נוספים בסגמנט.
סוף סוףף תשובהה שחיכיתי לאחת כזאת
תודה לךך אני ייקח לצומת ליבי את העניין
עד הקטנוע עדיף אולי שבאמת תחשוב על רכבים אחרים,
הצרפתיות בהחלט לא מומלצות.... היו לי 206 ורנו ואכלו לי את הראש!
חשבת לנסות את הכיוון הקוריאני?
בכמה שנים האחרונות הם עושים רכבים עם סטנדרטים אירופאיים ובמחיר זול יחסית..
הייתה לי 7 שנים rsi חדשה לחלוטין רכב מצויין, ליתר דיוק מיוצר בבלגיה ,תצרוכת דלק מעולה 450 קמ למיכל,רכב יציב ביצועים טובים, הרכב היה סופר אמין לא עשה בעיות כלל כל התקופה מלבד תרמוסתת ששווק ב160,000 קמ .לפניו היו לי 106 xsi ו306s16 שאכלתי מהם הרבה מרור.מכרתי אותה לא מזמן כי היא היתה לי קטנה מדי אחרת לא הייתי מחליף אותה כלל,אבל לך תמצא היום רכב כזה במצב שמור חובה לראות http://img406.imageshack.us/i/dsc00022eck.jpg/
כשאמרתי קוריאניות התכוונתי לקיה, אם זה לא היה ברור.
רציתי להמליץ לך על הסול, אבל בכללי הם ממש השתפרו בשנים האחרונות..
עצה:
אם אתה מתכוון למכור את הרכב בעוד כמה זמן, כדאי שפרמטר ה"שוק" של המכונית תיהיה בעדיפות.
|
|