ברצוני לייבא לארץ לרכב שלי(מאזדה 3 2005) פנסי ערפל בעקרון המחיר באיביי המחיר הוא 80 דולר כמה מכס אני אצטרך לשלם על זוג שכזה אם בכלל?
והספויילר ליפ עולה 40 דולר אותה השאלה?
אם תרצו אני אשמח לשתף אתכם בלינקים.
כן אחי , (אם אתם אחים דברו בבית בארוחת הערב)
אתה יכול לצרף לינק לראות על מה מדובר.? {ספוילר}.
יוגב
הזמנתי גם פנסי ערפל וגם ליפ ל6 שלי.
הפנסים עברו חלק, הליפ נתקע במכס ושילמתי לעמיל מכס שיטפלו בעניין בשבילי.
כל חלק של רכב המס הוא 50% מעלות המוצר + עלות המשלוח. תעשה חישוב לבד!
לפני הזמנה יש לדאוג שהמוכר לא שולח את החבילות באמצעות דואר EMS. סניף EMS נמצא רק בת"א והוא היחידי שמעכב את החבילות. ז"א אם חבילה נשלחה ב-EMS והמכס עיכבו אותה אז תצתרכו לנסוע לת"א על מנת לשחרר אותה. כמו כן תשלמו 80 ח"ש נוספים על שיחרור של כל חבילה שתיתקע שם. כמו כן יש סיכוי גביהה יותר שיעכבו את החבילה כי הם מעוניינים לקבל ממכם עוד כסף על השיחרור.
לגבי עמיל מכס. כמובן שאני לא סופר כאן כסף של אף אחד, אבל רק שתידעו:
עמיל מכס בד"כ דורש 80-150 ש"ח (או אפילו יותר) על שיחרור חבילה. את הכסף הזה אתם משלמים לו אך ורק על לחיצת כפתור אחת של הפקס. הוא אפילו לא יוצא מהמסרד כדי לבצע את השיחרור. בנאדם מרוויח עליכם 150 ש"ח בדקה אחת בלי להתאמץ. לא חבל? גם אתם יכולים לשלוח את אותו פקס לבד ולקבל את החבילה עד הבית.
עמעל מכס יעיל רק במקרה אחד. שיש לכם מוצר יקר ובעיתי שמעוכב במכס ואתם יודעים שהמכס הולכים להרוג אותכם במסים. לעמיל מכס תמיד יש קשרים והוא תמיד יכול להוזיל משמעותית את גובה המ כי הוא מעוניין שתשתמשו בשירות שלו. לדוגמא: כשקניתי קלאץ' קירמי לרכב שלי עיכבו אותו במכס. זאת הייתה חבילה של 12 קילו. כל דבר שהוא גדול וכבד והוא שייך לרכב, הם חושבים שזה חלק חשוב שקשור לבטיחות. לכן היה לי חשד גבוה שידרשו גם אישור של משרד התחבורה. עשיתי את השיקולים והחלטתי לעשות את זה דרך עמיל מכס. זה השתלם לי כי הוא הוריד בשבילי את המסים בצורה משמעותית וגם לא היה שום צורך באישור.
יוגב זה בשבילך ושים לב להערה של אחד המנהלים זה לא חדש כבר:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180405359321&viewitem=&sspagename=STRK:MEWAX:IT
וסטס אני מודה לך על הפירוט המעמיק גם פה וגם על התגובה הזריזה בפרטי ישר כח