צפייה בגירסא המקורית : חלון דלת הנהג הפסיק לעבוד (BA מודל 1996)
חג שמח לכולם,
היום יצאתי מביתי פתחתי את חלונות הרכב ונסעתי לסופר, החלונות עבדו ללא כל בעיה, בסופר סגרתי את החלונות לפני שדוממתי את הרכב.
כשחזרתי מהסופר הנעתי את הרכב ולחצתי על כפתור החלון של דלת הנהג והחלון לא הגיב.
פירקתי את הכיסוי של הדלת ובדקתי את המנגנון כי חשבתי שאולי יש בעיית מגעים אבל המגעים נקיים מאד, האמת שאין לי הרבה ניסיון אבל בהחלט מוכן לבצע את התיקונים בעצמי.
שאלתי היא כיצד אני יכול לבדוק אם זה המנוע שהלך לעולמו למרות שהוא עבד ללא כל בעיה וללא רעשים מוזרים או האם זה המנגנון ואם אולי זה הפיוז של החלון איפה אני מוצא אותו כי לא ראיתי איפה יש (יש פיוז לכל חלון בנפרד???)
בכל מקרה אשמח אם תוכלו לעזור לי,
שיהיה לכולם חג שמח
ראובן
שאר החלונות מגיבים?
יתכן והלחצן לא תקין, אם אתה מבין קצת בחשמל תוכל לחבר + ו- ישירות למנוע ולבדוק אם הוא עולה ויורד, אם הוא עובד הלחצן תקול.
הפאנל שבדלת הנהג יש בו 4 לחצנים שהם הולכים ביחד, ולא ניתן להחליף רק אחד אלא את כל ה4.
חפש בפירוקיה פאנל חדש עם 4 לחצנים.
יקיר.
יקיר היי,
תודה על התגובה המהירה,
כשפרקתי את פאנל הדלת ראיתי שהלחצנים הם ביחד כי בדרתי את המגעים, ניסיתי לראות אם הם מלוכלכים,
בעניים החיבור +- איפה בדיוק אני מבצע את החיבור?
קודם כל תגיע למנוע של החלון, תסתכל כמה חוטים יש לו ואת הצבעים תרשום את הצבעים של החוטים וכמה חוטים מתחברים למנוע, ואני ינסה להגיד לך לאן לחבר + ו -.
יקיר.
רגע.. לפני שאתה ממהר לחפש פאנל חדש של 4 ברוב המקרים הבעייה נמצאת דווקא בכפתור
שבצד החלון שלא יורד לדוגמא אם החלון של הנוסע ליד הנהג לא יורד ועולה כאשר אתה
פותח או סוגר אצל הנהג הבעייה היא בלחצן שם ולמה?
כי הלחצן נותן פיקוד ללחצנים של הנהג הוא מחזיר + וכאשר הוא תקול הוא לא מחזיר.
תבדוק אם בצד ההוא הכפתור תקין עולה ויורד אם הוא תקין אז כן הבעייה היא בכפתורים אצל הנהג
אבל אם גם שם הוא לא מגיב אז תפרק אותו ותנקה תמגעים במידה ולא יעזור חפש בפירוקייה
כפתור חדש.
שחר ידידי, אולי לא הבנת אבל החלון של הנהג עצמו לא תקין ויש לו רק כפתור אחד...
יקיר.
יקיר מה לגבי פיוזים?
יש פיוז אחד עבור כל החלונות או פיוז אחד עבור כל חלון בנפרד?
יש פיוז אחד בקופסאת הפיוזים שאחראי על כל החלונות.
יקיר.
מנוע של החלון ברכב הנ"ל הוא מנוע עם שני חוטי חשמל. החלפת "+" ו"-" בין החוטים משנה את כיוון הפעולה של המנוע.
תקח שני חוטים. תחבר אחד ל"+" והשני ל"-". אפשר ישירות מהמצבר. בתוך הדלת יש חיבור של המנוע. ניתן לנתק אותו ולקבל גישה לחוטים של המנוע דרך החיבור הזה. תחבר את החוטים ישירות לחיבור הזה - לצד של המנוע כמובן ותראה האם המנוע מגיב. אם לא הגיב תחליף "+" ו"-" - תחבר אותם הפוך. אם גם ככה המנוע לא הגיב אז הוא לא תקין.
אני בטוח שהבעייה היא בלחצן עצמו אבל כדאי לבדוק קודם את המנוע.
כמו כן אתה לא חייב לקנות לוח לחצנים חדש. ניתן לפרק לחצן ולתקן אותו. ברוב המקרים הליכלוך בתוך הלחצן מונע את המגע. יש לפרק את הלחצן, לנקות את המגעיים ולשמן את הקפיץ. צריך גם לוודא שכל החלקים בתוכו שלמים ואם משהו נשבר אז התיקון הוא יותר בעייתי ולפעמים בלתי אפשרי...
stasik קודם כל תודה על העזרה,
אז ככה, הלכתי היום בבוקר לרכב ועשיתי את מה ששאמרת, המנוע אכן היה תקין,
לאחר מכן פירקתי את הלחצן (לקח לי כמה דקות להבין איך) הכל היה שלם, ניקיתי את המגעים אבל משום מה זה לא עבד לאחר הניקיון (אגב שייפתי טיפה את המגעים כי לפעמים מגע לא טוב גורם להצטברות של מן שכבת קורוזיה שלא נראית לעין ממש). בסופו שלדבר נכנעתי לאחר שעתיים כי ראיתי שזה לא עובד והרכבתי הכל חזרה וסגרתי את כיסוי הדלת (אגב אם החלון למטה ואני לוחץ על האזעקה החלון נסגר ע"י מרים השמשות), מה שמצחיק שלאחר שסגרתי הכל וניסיתי לסגור את החלון להפתעתי הרבה הוא נסגר!!!
אבל לאחר מכן נעלתי את הרכב עם האזעקה ולאחר שפתחתי אותו שוב, החלון עוד פעם לא עבד ואז חשבתי שזה מרים השמשות שעושה בעיות, אכן לאחר שניתקתי את החוטים החלון שב לעבוד ללא כל בעיה ומה גם שלאחר שחיברתי את החוטים חזרה הוא המשיך לעבור ללא כל בעיה מיוחדת, יכול להיות שאולי אלו היו מגעים מלוכלים במרים השמשות שעשה בעיות בכלל...
בכל מקרה מצטער על החפירה רק רציתי להודות על העזרה שלך ושל יקיר כמובן ולעדכן שבמידה ומישהו ייתקע ינסה גם את האפשרות השלישית
חג שמח לכולם
ראובן
חייב להגיד שרוב הבעיות בסגירה\פתיחה של החלונות וגם בהתעת הרכב שנתקלתי בהם עד היום היו בגלל התקנה לא טובה של אזעקה ומרימים חלונות. שיישרפו כל המתקינים האזאקות האלה שלא מחברים אותם כמו שצריך ובנוסף יוצרים ביבול בכל החוטים ברכב. כך שאחרי זה יותר קל לפרק את כל האזעקה ולהתקין אותה מחדש מאשר לחפש את הניתוק.
בכל מקרה שלא תצתער שפירקת את הלחצן! טיפול ללחצנים האלה אף פעם לא יזיק! במיוחד שהמחיר שלהם פשוט מתורף.
חשוב לציין פתיחת הדלת או חלון כשיורד גשם עם הזמן גורמת ללחצרים של החלונות להפסיק לעבוד. כשדלת או חלון פתוח בגשם נכנסים מיים לתוך הלחצן וכתוצאה מהתחממות המגעים בעת הפלת המנוע לשל החלון נוצר עם הזמן פיח על המגעים שמונע מגע באופן מלא או חלקי.
אל תרוצו לקנות לחצנים חדשים!
הכל אפשר לתקן!
אני מבין אותך, לא פעם שמעתי על אנשים שמתלוננים על זה שחיברו להם את המערכת אזעקה לא טוב, ועוד יותר אני שומע על מרימי שמשות שעושים צרות, בכל מקרה אני שמח שיצא לי להתעסק בזה, הרכב אצלי פחות מחודש ואני צריך להתחיל להכיר את המכלולים שלא שאוכל לטפל בו בעצמי, אבל לשם שינוי זה כיך שיש לך צרות בגלל רכיב חיצוני שהותקן שלא כראוי שזה להפך ממה שקורה בצרפתיות (היו לי 2 ) שהחשמל מתקלקל בלי סיבה במיוחד בקסרה שהייתה לי.
בכל מקרה שוב תודה וחג שמח
|
|