צפייה בגירסא המקורית : נאבה אחורית

freddie
24-09-10, 02:33
ברשותי מאזדה 3 קומפורט, 65K. לאחרונה רעש חזק מגלגל ימני אחורי בעת נסיעה במהירות מעל כ70קמ"ש. במורשה מאזדה אובחן נאבה אחורית (לא ניתן להחליף המיסב בלבד לדבריהם). מחיר נדרש 1400ש"ח לפני מע"מ ועבודה (כלומר כ2000 ש"ח). היכן ניתן לבצע בעלות נמוכה יותר במקום אחר ו/או לרכוש נאבה חילופית (איכותית ולא איזה משהו סיני)?
תודה רבה.

יקיר
24-09-10, 03:57
עם ק"מ כזה 65 אלף ק"מ הסיכוי שהמיסב ישבוק שואף ל 0-1%.
אבל למרות הסיכוי הנמוך אני עדיין לא שולל, כי תמיד יש יוצאים מן הכלל.

לדעתי הרעש מהצמיגים, נסה להחליף את הגלגל האחורי ימני עם הקדמי ימני ובדוק אם הרעש עובר לקדמי.

אם חל שינוי, אז הבעיה בצמיג, אם אין שינוי אז הבעיה יכולה להיות גם מהבלמים, כמו רפידה שלא מותקנת טוב, גלגל לא מחוזק או ג'אנט מעוות.

צריך לבדוק שבסיבוב הגלגל הוא מסתובב בחופשיות לחלוטין ושאין לו התנגדות, כדי לבדוק חופש במיסב יש להגביה את הרכב, ועם יד אחת להחזיק את הגלגל בשעה 6 ויד שניה בשעה 12, ובדוק עם יש חופש כאשר מפעילים התנגדות יד דוחפת ויד מושכת, בקצב מהיר אם מורגש חופש המיסב שחוק וסכנה בטיחותית.

בשבלבים המוקדמים של בלאי במייסב לא מורגש חופש והוא מתחיל להרעיש חלש, בשלב מאוחר יותר הוא מרעיש חזק יותר + חופש ופה הסיכון האמיתי להתפרקות המייסב, או להתפסותו ולגרימת נעילת הגלגל תוך כדי נסיעה.

במידה ויתברר כי המייסב מרעיש שקול לרכוש נאבה מפירוקיה מרכב שלא נסע מעל 100 Kק"מ ז"א כמה שיותר נמוך.

יקיר.

Manahm
24-09-10, 18:04
נכון מה שאתה אומר,מחליפים את כל הנאבה.
בקשר למחיר,לפי דעתי זה מחיר של שתי נאבות ומחיר הגיוני.
תברר טוב שזה מחיר לשתי נאבות כי במידה אחד ****ה מחליפים גם את השניה.

mazda speed
25-09-10, 13:47
אצלי במאזדה החלפתי את שני הנאבות , בעיקרון אפשרי להחליף רק את המיסב אבל זה סיפור ממש רציני ולרוב כאשר מכניסים את המיסב החדש בלחץ או שהוא מתעקם או שהוא פשוט מתפרק ולכן כבר עדיף להחליף את כל הנאבה .
אני קניתי מחזי דלאל את שני הנאבות ב 800 ש"ח והם יפניות תחליפיות בדיוק כמו המקורי ( אני והוא עשינו השוואה ) , המקורית עולה 860 ש"ח אחת , ויש גם סיני שעולה 280 ש"ח אבל לא מומלץ בכלל .
לפי דעתי המחיר שנתנו לך הוא יקר מאוד אלא אם כן המחיר מתייחס לשני נאבות ועבודה , כי העבודה להחלפת שני נאבות לא לוקחת יותר משעה כי נדמה לי שאצלך מאחורה הברקסים הם דיסק ולא תוף ולכן הפירוק הוא מהיר מאוד , אצלי יש תוף בלימה מאחורה ולכן יש צורך בפירוק של הסנדלי בלימה שזה קצת מאריך את זמן העבודה לשעה וחצי עד שעתיים ( אצלי משום מה אחד הסנדלים היה עקום )

freddie
26-09-10, 12:02
תודה רבה על התשובות המפורטות. רק לא הבנתי מדוע אם נאבה אחורית ימנית תקולה-יש צורך להחליף גם את השנייה (השמאלית)?? המיסב תקין ולא מרעיש-אז למה להחליף 2?

יקיר
26-09-10, 12:08
אין צורך להחליף גם את הנאבה השניה, הרכב שלך לא נסע הרבה ואין צורך.

יקיר.

mazda speed
26-09-10, 23:16
בעיקרון באמת אין צורך להחליף את שנייהם ף אני החלפתי את שנייהם כי עשיתי בדיקה וראיתי שגלגל אחד גם מתחיל לקבל טיפה חופש אז באותה הזדמנות החלפתי את שנייהם