שבת שלום,וחג שמח לכולם קודם כל.
יש לי בעיה ברכב שלפעמים אני בא להניע בבוקר,והרכב לא מניע לאחר ניסיון אחד שניים
מניע,ויש מצב כמו היום בצהריים נסעתי נסיעה קצרה בעיר,החנתי,ולאחר שחזרתי ניסיתי להניע
ושוב פעם הרכב קשה לו להניע,נשמע כמו מצבר,אך יכול להיות משהו אחר? כמו סטרטר?
בדקתי מים,מילאתי.
שוב פעם זה קורה גם לאחר נסיעה,עצירה וניסיון להניע שוב לא תמיד זה קורה...
תודה לעוזרים!
איזה רכב , מה זה לא מניעה יש סטרטר ולא מניע או שאין סטרטר , יש קודנית ברכב או אזעקה , חובר לאחרונה איזה מערכת חשמלית חדשה ברכב , כשאתה מדליק אור דרך כשרכב כבוי האור חזק או חלש , בין כמה המצבר ?
קצת פרטים יעזור להיתמקד בבעיה .
אבי כמו שניצן ציין בתגובה מעלי תתן יותר פרטים על מנת לעזור אתה מנסה ואתה שומע כאילו
לרכב אין כוח (תגובה של מצבר חלש)? יכול להיות שהמצבר שלך חלש ומקשה על ההנעה
אך מה שאני חושש שאתה אומר שאחרי נסיעה שוב קשה להניע יכול להיות שהמצבר שלך כבר גמור
אבל מה שנראה לי גם שהאלטרנטור שלך לא מספק טעינה.
תנסה לפרט יותר בפרטים אם אתה חושש שזה מצבר אז תעשה בדיקה קטנה ותקח רב מודד
ותחבר על הקטבים של המצבר כאשר הרכב מונע ותבדוק מה מתח הטעינה.
סליחה ח'ברה...הרכב הוא לנטיס,2003 קניתי את הרכב עם המצבר ככה לפני שנתיים בערך...
לא עשה לי בעיות עד עכשיו,יש קודן ברכב,יש מצב שההנעה היא "קשה" כאילו נגמר מצבר.
ולבסוף(ברוך השם) זה מניע.
התופעה האחרת זה אחרי נסיעה זה קורה שוב,או הרכב מניע אך "נחנק" קצת,ונכבה...
אני ב"ה אבדוק מתח תודה! או אחליף מצבר בזמן הקרוב תודה.
אם המנוע מניע ואז נחנק זה לא מצבר, יכול להיות שבלי שום קשר יש בעיה במצבר אבל אם מניע ומתכבה יש בעיה אחרת לא קשורה למצבר.
תחילה פנה לחשמלאי שיבטל את הקודן למספר ימים לבדיקה, רוב הסיכויים שזה יפתור את הבעיה כי בעיות התנעה זה רוב המקרים מהקודן.
אם לא עזר יש לבדוק לחצי דלק לפני ההתנעה ותוך כדי ההתנעה, יכול להיות שהשסטום אל-חזור במשאבה לא אוטם טוב ומה שקורה הוא שכל הדלק מתרוקן מהקו הראשי, ובכל נסיונות ההתנעה גורמות לקו דלק להתמלא מחדש, ועד שזה קורה אתה מנסה מספר רב נסיונות התנעה ולבסוף מניע.
אז בדוק לחץ דלק בעזר שעון לחצים, יש לחברו בטור לקו הדלק, ולאחר מכן לבצע נסיון התנעה ותוך כדי לבדוק את הלחץ.
האם זה קורה תמיד? מה קורה בבוקר מניע קשה או קל יותר?
אם אתה מדומם את המנוע ומיד מנסה להתניע שוב הבעיה?
יקיר.
סטרטר חלש יכול להראות על מצבר חלש . מניעה וניכבה יכול להראות גם על בעיה בקודנית כמו שיקיר כתב וגם בעיה בחיישן טמפ' שמזייף .
כדאי להתחבר לסורק תקלות במוסך מורשה ולבדוק אם מופיע קוד תקלה.
גם חיישן ECT יכול לגרום לבעיה(חיישן טמפ' נוזל קירור).
בלי סורק תקלות זה יכול להיות מיליון גורמים.
יקיר.
בראש הייתי ממליץ לבדוק את המערכות המרכזיות.
1. התנעה.
2. הצתה.
3. אספקת דלק.
4. מצבר.
5. אויר.
לא מחייב לפי הסדר.
המשך יום נעים.
בוקר טוב,היום הנעתי את הרכב ולא הייתה בעיה,וגם אתמול,זה לא משהו שקורה בעיקביות...
אני אבדוק היום כמה דברים ב"ה.
תודה לעוזרים!