צפייה בגירסא המקורית : חלון חשמלי לא עובד

GUY
12-10-10, 09:52
שלום,

יש לי מאזדה לאנטיס BA 1998 1600 החלון צד האחורי הפסיק לעבוד הוא נשאר במצב סגור
יכול להיות שזה מנוע של החלון?
אני יכול להחליף מנוע לבד או שזה מסובך?
יש אולי מדריך?
תודה.

kawamagi
12-10-10, 10:56
האם אתה שומע את המנוע בכלל מתחיל לעבוד ? אם לא, יכול להיות שהבעיה היא חשמלית בסוויץ' עצמו.
הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה מנסה להחליף שוויצי'ם בין החלונות ולבדוק.

דבר שני, שים לב שאם יחידת השליטה המרכזית תקולה, אז גם החלון האחורי לא יעלה וירד - זאת אומרת - זו יכולה להיות בעיה בביחידה שליד הנהג.

מכיוון שהתעסקתי עם זה קצת לאחרונה... וגם הזמנתי סוויצ'ים מחו"ל... יש לי קצת נסיון עם זה :) צור איתי קשר בפרטי ואוכל גם להדריך אותך בטלפון. יש לי גם סוויצ'ים ספייר שאוכל לתת לך.

יום טוב :)

GUY
12-10-10, 15:39
האם אתה שומע את המנוע בכלל מתחיל לעבוד ? אם לא, יכול להיות שהבעיה היא חשמלית בסוויץ' עצמו.
הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה מנסה להחליף שוויצי'ם בין החלונות ולבדוק.

דבר שני, שים לב שאם יחידת השליטה המרכזית תקולה, אז גם החלון האחורי לא יעלה וירד - זאת אומרת - זו יכולה להיות בעיה בביחידה שליד הנהג.

מכיוון שהתעסקתי עם זה קצת לאחרונה... וגם הזמנתי סוויצ'ים מחו"ל... יש לי קצת נסיון עם זה :) צור איתי קשר בפרטי ואוכל גם להדריך אותך בטלפון. יש לי גם סוויצ'ים ספייר שאוכל לתת לך.

יום טוב :)

בשליטה המרכזית הכל עובד חוץ מהחלון הלא תקין
וגם בשליטה על הדלת עצמה זה לא עובד
איך אני מוודא שזה לא שוויצ?
תודה.

kawamagi
12-10-10, 17:53
נסה לחבר את סוויץ' החלון הכן-עובד בחלון הלא-עובד. להחליף סוייצ'ים.
האם בעבר ניתן היה לפתוח את החלון מהסוויץ' בדלת? ומהסוויץ' שליד הנהג?
כאמור, יכול להיות שאתה לא יכול לפתוח מכפתור הנהג כי הכפתור בדלת האחרונית תקול.

MAZDA 2.3
12-10-10, 18:05
גיא שאתה לוחץ על הכפתור אתה שומע את מנגנון המנוע עובד ,מן רעש של "תקתוקים" כאלו?
זה יכל להיגרם גם מפיוז שרוף תבדוק את תיבת הפיוזים אני חושב שהפיוזים של החלונות
הוא 30 אמפר(לא בטוח תחכה לעוד תגובות) תבדוק אם הם תקינים.
אני לא חושב שהבעיה היא בשליטה המרכזית מכיוון שקיימים שני נתיכים אחד לצד ימין ואחד לצד שמאל כך שאם הדלת האחורית עובדת זה לא בעיה במרכזית.
אני יודע שהרכב הוא 98 אבל מותקן אצלך מרים שמשות?

kawamagi
12-10-10, 18:08
כי אם זה היה פיוז, אז כל החלונונת היו נתקעים, לא?

GUY
12-10-10, 18:10
גיא שאתה לוחץ על הכפתור אתה שומע את מנגנון המנוע עובד ,מן רעש של "תקתוקים" כאלו?
זה יכל להיגרם גם מפיוז שרוף תבדוק את תיבת הפיוזים אני חושב שהפיוזים של החלונות
הוא 30 אמפר(לא בטוח תחכה לעוד תגובות) תבדוק אם הם תקינים.
אני לא חושב שהבעיה היא בשליטה המרכזית מכיוון שקיימים שני נתיכים אחד לצד ימין ואחד לצד שמאל כך שאם הדלת האחורית עובדת זה לא בעיה במרכזית.
אני יודע שהרכב הוא 98 אבל מותקן אצלך מרים שמשות?

בעבר היה אפשר לפתוח את החלון בשליטה ליד הנהג
אין רעש של תיקתוקים כשלוחצים על הלחצן
ואין לי מרים חלונות ברכב
תודה .

MAZDA 2.3
12-10-10, 18:28
לא כל החלונות היו נתקעים אלה צד ימין או שמאל מכיוון שיש הרי רק שתי פיוזים
נכון בגלל זה שאלתי בהתחלה קודם כל עם הוא שומע את המנוע עובד אחרי זה העלתי השערות של כל מיני בעיות שיכולות להיות בעקבות זה.

גיא כל עוד השליטה המרכזית מעלה ומורידה את שאר החלונות זה לא בעיה במרכזית
הבעיה היא המנוע כנראה שבק חיים כל עוד אתה לא שומע "תקתוקים" או איזשהו רמז שהוא עובד
גם בפוקוס שהייתה לי כבר פעמיים החלון לא עלה וירד(כנראה מחלה של מאזדה-פורד) בפעם הראשונה ניסיתי לראות ולתקן לבד מהי הבעיה מכייון ששמעתי את המנגנון עובד (את "התקתוקים ") זה לא היה קל בכלל ,מה שגיליתי זה שהכבל שאמור לשבת על המנגנון נתקע ונקרע עמוק בפנים הדלת ופשוט הרס את המנוע לצערי נאלצתי לשלם על זה כ 600 ש"ח למנגנון כזה חלופי או מקורי לא זוכר בפעם השניה כבר מכרתי את הרכב ככה וכיום אני עם ה-6 שלי.
סטיתי קצת מן הנושא :oh: אני מציעה שתקפוץ למוסך ותפעיל את הקשרים שיש לך קצת.
כי לסדר את זה לבד זה כאב ראש עם הרבה פציעות בדרך מנסיון.

kawamagi
12-10-10, 18:43
לי יש רכב זהה לגיא, ואצלי החלון לא עלה ולא ירד, ולא היו צפצופים (או תקתוקים) אלא שקט מוחלט, וזו לא היתה בעיית מנוע.
הבעיה היתה בסווי'ץ וברגע שהחלפתי אותו הכל עבד.

סובייקטיבית, אני גם לא חושב שההתעסקות שם כל כך מסובכת. זה לפרק 2 דלתות ולהחליף סוויצ'ים.
גיא, איפה אתה גר, אשמח לבוא לעזור (אם אתה לא בנווה אטיב או משהו)*

GUY
12-10-10, 18:59
לי יש רכב זהה לגיא, ואצלי החלון לא עלה ולא ירד, ולא היו צפצופים (או תקתוקים) אלא שקט מוחלט, וזו לא היתה בעיית מנוע.
הבעיה היתה בסווי'ץ וברגע שהחלפתי אותו הכל עבד.

סובייקטיבית, אני גם לא חושב שההתעסקות שם כל כך מסובכת. זה לפרק 2 דלתות ולהחליף סוויצ'ים.
גיא, איפה אתה גר, אשמח לבוא לעזור (אם אתה לא בנווה אטיב או משהו)*

אני גר באלעד זה ליד שוהם
תודה.

GUY
12-10-10, 19:16
אני גר באלעד זה ליד שוהם
תודה.

להחליף מנוע זה מסובך?
יש אולי מדריך?

Stasik
12-10-10, 20:09
הסבר קצר על מנגנון החלונות

מנוע:
למנוע של החלון ישנם שני חוטים בלבד. כאשר החלון לא זז (הכפתור לא לחוץ) לחוטים האלה לא מגיע חשמל - לא "+" ולא "-". כשי לגרום למנוע להסתוב צריך לתת לחוט אחד "+" ולחוט השני "-". כאשר בחוט א' יש פלוס ובחוט ב' יש מינוס, המנוע מסתובב לכיוון אחד והחלון יורד. כאשר בחוט א' יש מינוס ובחוט ב' יש פלוס המנוע מסתובב לכיוון השני והחלון עולה.

לוח בקרה ראשי (כפתורים של הנהג) ומנגנון הגנה מפני קצר:
כמו שאתם יודעים, לכל חלון חוץ מהחלון של הנהג ישנם שני כפתורים שמבצעים פעולות זהות. ז"א יש כפתור כפול. לפי ההסבר שלי על פעילות המנוע אפשר להבין שצריך להפוך את ה"+" ואת ה"-" כדי לגרום למנוע להסתובב לכוון השני. עכשיו תתארו לעצמכם שלוחצים את שני הכפתורים של אותו חלון באותו זמן ולכיוונים שונים. ז"א עם כפתור אחד מעלים את החלון ועם הכפתור השני מורידים אותו. מה קורה במצב כזה?..... התשובה היא קצר! מכיוון שלאותו חוט יגיעו גם "+" וגם "-" באותו זמן. המהנדסים התחשבו במצב הזה והוסיפו מערכת הגנה.

מערכת הגנה הזאת פועלת בצורה פשוטה מאוד. לחיצה על אחד הכפתורים של החלון מבטלת את הכפתור השני המגביל עליו (הכפתור השני של אותו חלון). ככה שאם אחד הכפתורים לחוץ לכפתור המגביל פשוט לא יגיע חשמל וככה נמנע הקצר.

כפתורים ותקלות
צורת ההפעלה של המנועים (להפוך "+" ו"-") גורמת לכפתור להיות מסוכך מבחינת המבנה הפנימי שלו. חוץ מזה הכפתור צריך גם לבטל את הכפתור המגביל אילו וזה עוד יותר מסבך את מבנה שלו. זאת הסיבה לכך שהכפתורים של החלונות מתקלקלים דיי מהר וגם יקרים מאוד.

הרבה פעמים הכפתור מגיע למצב שחוץ מזה הוא בעצמו מפסיק לעבוד, הוא גם גורם לנתק קבוע בכפתור המגביל אליו (מערכת הגנה) ולכן החלון מפסיק לפעול כלל אם זה מהכפתור הראשי של הנהג ואם זה מהכפתור המישני שבאותה דלת.

כמו כן לוח הבקרה הראשי שבדלת של הנהג מופעל הכי הרבה מכל שאר הכפתורים לכן יש לו יותר סיכוי להתקלקל. זה מה שבד"כ קורה. נדיר מאוד שאחד הכפתורים המישניים מפסיק לעבוד.

שימו לב!
ברכבים החדשים מערכת ההגנה של החלונות בניה אחרת לגמריי. היא פועלת על קופסת בקרה ראשית שולטת על החלונות בעזרת ממסרים. לפעמים הקופסה הזאת מכילה בתוכה גם מרים חלונות וגם מנגנון בטיחות מפני סגירת החלון על עצם זר (חלון חכם). כמו בחלק מהדגמים של מאזדה 3 למשל.

פיוזים:
ברוב הרכבים ישנם שני פיוזים למנגנונים של החלונות. אינני בטוח איך הפיוזים מחולקים ברכב שלך (שנת 98). ברכב שלי למשל (שנת 96) פיוז אחד הוא לחלונות הקידמיים ופיוז אחד הוא לחלונות האחוריים. אני חושב שגם ברכב שלך זה בנוי באותה צורה, אבל אני לא בטוח. בכל מקרה אתה יכול לבדוק את הפיוזים בקלות. לא חושב שיש צורך להסביר איך עושים זאת.

תקלות אפשריות במקרה הספיציפי הזה:
מכיוון שהמנוע לא מגיב ללחיצת כפתורים (אין רעש/תקתוקים) אז הבעיה היא או באחד הכפתורים או במנוע עצמו. מניסיון חייב להגיד שלרוב הבעיה היא בכפתורים. למרות שלאחרונה נתקלתי בשני רכבים עם מנועים שרופים שזה דיי נדיר. פיוז שרוף במקרה הזה לא יכול להיות הסיבה מכיוון שכל פיוז שייך לזוג של חלונות ואם הוא שרוף אז גם החלון המגביל לא יופעל.

איתור תקלה:
כמו שאתם יודעים, כאשר אנחנו מחפשים מהו המקור לתקלה כלשהי, תמיד מומלץ להתחיל מהדברים הפשוטים ורק אחרי זה להתקדם לבדיקות יותר מסובכות. אז פועלים בשיטה החכמה הזאת.

למרות שארתי שפיוז זה לא הבעיה במקרה הזה, עדיין כדאי לבדוק אותם. הרבה פעמים מפרקים חצי רכב כדי לאתר תקלה ובסוף מתברר שזה פיוז שרוף ויכולנו להחליף אותו בשתי דקות.

הבדיקה הבאה זה המנוע. יש כמה אפשרוית לבצע את הבדיקה כמו למשל בדיקת התנגדות וכ'ו. אלה בדיקות יותר מדיי בסובכות לבנדם שאין לו רקע חשמלאי. הבדיקה הפשוטה ביותר היא לחבר ישירות למנוע את החשמל.

שימו לב! הבדיקה הזאת לא מתאימה לכל סוג של רכב. הבדיקה הזאת דורשת זהירות רבה וידע בסיסי בחשמל. הבדיקה היא כל אחראיות המבצע בלבד!

מפרקים את הדלת. מנתקים את הקונקטור של המוע. לוקחים שתי חוטים מהמצבר "+" ו"-". מחברים אותם ישירות לחוטים של המנוע ובודקים שהמנוע פועל. זכרו שכדי לגרום למנוע להסתובב לכיוון השני צריך פשוט להחליף בין פלוס ומינוס. לא לשכוח לחבר את החוטים בזהירות רבה כדי לא לקצר ביניהם! במידה המנוע לא מגיב, הוא שרוף ודורש החלפה.

בדיקת כפתורים היא לא פשוטה. לא ניתן להסביר את התהליך מכיוון שהכפתורים יכולים להיות שונים מרכב לרכב. לבדיקה הזאת צריכים ידע בסיס בחשמל ושימוש ברב-מודד. במידה ומישהו מעוניין, אני יכול להסביר את עיקרון הבדיקה על כפתור כלשהו לצורך דוגמא.

לפותח האשכול:
במידה ואין לך ידע בסיס בחשמל, אני מציע לך לא להתעסק בזה ולפנות לאיש מקצוע שיבצע לך את כל הבדיקות לצורך איתור תקלה.

כרגיל אשמח לענות לשאלות נוסםות במידה ויש...

בהצלחה!

GUY
13-10-10, 01:10
כל הכבוד על ההסבר

GUY
13-10-10, 10:06
אתה יכול להסביר לי איך אני בודק את המפסק
יש לי ידע בחשמל

Stasik
14-10-10, 01:43
להגיד לך את האמת, אני מתקשה להסביר לך איך בדיוק לבדוק את הכפתורים. אני לא ממש בטוח איזה סוג של כפתורים יש ברכב שלך.

זאת סכימה של כפתור רגיל והכי פשוט שיש בערכת החלונות ברכבים. אני ממש לא בטוח שאצלך זה אותו דבר, אבל אתה יכול לבדוק את זה:
http://img219.imageshack.us/img219/475/92758445.gif

בגדול, אם יש לך ידע בחשמל אז אתה תצליח להבין מה אני רושם כרגע.
לדעתי ברכב שלך זה אמור להיות ככה:

לוח בקרה ראשי שבדלת של הנהג
אליו מגיע "-" קבוע ושני "+"ים קבועים (בתנאי שהסוויץ' פתוח כמובן). מתוכם חלוס אחד לחלונות הקידמיים ופלוס נוסף לחלונות האחוריים (מגיעים משני פיוזים נפרדים). "+" של החלונות האחוריים עובר דרך הכפתור שמבצע ניתוק לצורך חסימת פתיחה של החלונות האחוריים. בנוסף לכך, ללוח מתחברים עוד 8 חוטים של המנועים - 2 חוטים מכל מנוע.

כפתור משני בדלת אחורית
אליו מתחברים 4 חוטים בלבד. שני חוטים של המנוע ושנים שמגיעים מלוח בקרה ראשי.

בדיקה:
במקרה שלך אין צורך לבדוק שפלוסים קבועים ומינוס קבוע תקינים כי שאר החלונות עובדים. אם לא היה נפתח זוג של חלונות אז היית צריך לבדוק אולי יש נתק באחד הפלוסים עוד לפני הלוח הראשי. מה שאני מציע לך לעשות זה קודם כל לפרק את הדלת האחורית שהחלון שלה לא תקין ולבדוק את המנוע עצמו. במידה והמנוע תקין אז לפרק את לוח הבקרה הראשי בדלת של הנהג ולמצוא שני החוטים שיוצאים ממנו לאותה דלת הלא תקינה. אתה יכול לעשות את זה לפי הצבעים של החוטים. לאחר מכן לבדוק שבלחיצה של אותו כפתור בדלת של הנהג לחוטים האלה מגיע פלוס ומינוס. תבדוק את שני הכיוון של לחיצה. במידה ובשני המצבים החשמל מגיע אז יש נתק באחד החוטים האלה בין לוח הבקרה הראשית לכפתור של הדלת. במידה ו"+" או "-" בלחיצת כפתור לא מגיע לאחד החוטים, אז הכפתור לא תקין.

אם המנוע תקין אז אני יכול להגיד לך כמעט בוודאות שהבעיה היא בכפתור שבדלת של הנהג.