צפייה בגירסא המקורית : החלפת חיישן חמצן בעל 4 חוטים לחיישן חילופי של NGK

Stasik
16-10-10, 23:14
שלום לכולם!

חיישן חמצן (למבדה) הינו חיישן שממוקם ביציאה מסעפת פליטה ומודד את כמות החמצן בגזים שהמנוע פולט. החיישן הנ"ל מאוד חשוב במערכת הרכב. הוא משפיע ישירות על מערכת ההזרקה וכמו כן על צריכת הדלק ברכביהם.

רוב היצרנים לא מציינים את החלפת החיישן הזה בספר טיפולים. למרות זאת לחיישן יש עורך חיים ועם הזמן הוא מתחיל "להתייף" שגורם להעברת נתונים שגויים למערכת ניהול מנוע. אין לי נתונים מדוייקים לעורך חייו של חיישן מקורי של מאזדה. על פי הוראות יצרן (חברת NGK למשל) עורך חיים של החיישנים שלהם הוא 100K. לאחר מכן החיישן עלול להתחיל לזייף ודורש החלפה.

ניתן להחליף חיישן חמצן באחד מקורי אך הוא עולה הרבה מאוד כסף. למזלינו חברת NGK מייצרת עבורינו מגוון חיישני חמצן שתואמים כמעט לכל סוג רכב. איכות החיישנים האלה היא מאוד גבוהה ולא יורדת מהרמה של כל חיישן מקורי. כמו כן חלק מיצרני הרכבים משתמשים בחיישנים של חברת NGK.

חיישן מקורי מגיע עם קונקטור מיוחד שתואם לקונקטור בחיווט הרכב. לעומת זאת חיישן חילופי מגיע ללא קונקטור כלל. לכן התקנה של חיישן חילופי דורשת חיבור של קונקטור של החיישן הישן.

זאת דוגמא לחיישן חמצן אשר תואם לרכב מסוג מאזדה 323 F BA שנות 96-97.

STOCK NO 1952
NGK מק"ט 38302

http://img838.imageshack.us/img838/1214/6666oz.jpg
http://img716.imageshack.us/img716/1930/85467638.jpg

החוטים של חיישן חמצן אלה חוטים מיוחדים שעשויים מסוג של פלדה לכן לא ניתן להלחים אותם בעזרת מלחם רגיל. לצורך חיבור חוטים מגיע עם החיישן ערכה שכוללת 4 צינוריות דקות שאותם מהדקים על החוטים. כמו כן בערכה מגיעים 8 גומיות ו-4 צינוריות מתכווצות לצורך בידוד החיבורים.

שימו לב!
על ההברגה של החיישן החדש יש פקק פלסטיק. לצערי אין לי תמונה של הפקק הזה. אין להוריד אותו עד שאתם לא ניגשים להתקנה של החיישן על הרכב עצמו. על ההברגה של החיישן ישנו חומר - משחה (גרפיט שמני). פקק פלסטיק הזה מגן על החומר. חיישן עומד בטמפרטורות גבוהות ואם מבריגים את החיישן החדש ללא חומר על ההברגה, לא יהיה ניתן לחלץ אותו החוצה אחרי תקיפה ארוכה של פעילותו ברכב.

1. חותכים את הקונקטור של החיישן הישן. תשאירו קצת חוטים כדי שיספיק לכם לחבר אותם לחיישן החדש:

http://img840.imageshack.us/img840/8818/a2222.jpg

אני חתכתי את החטים מהחיישן עצמו (קרוב לחיישן) מכיוון שברכב שלי החלפתי את מערכת הפליטה ומיקום החיישן השתנה. לכן הייתי צריך חוטים יותר ארוכים כדי שיגיעו לחיווט של הרכב. אין צורך להשאיר חוטים כ"כ ארוכים במקרה שלכם!

2. צבעי החוטים של חיישנים הם שונים. זאת צורת החיבור של החוטים:
חיישן מקורי - חיישן חילופי
כחול ------- שחור (נתונים)
שחור ------- לבן (חימום)*
שחור ------- לבן (חימום)*
לבן -------- אפור (מינוס)

*לא חשוב איך מחברים את החוטים של החימום.
במידה וצבעי החטים בחיישנים שלכם שונים בבקשה להתעדכן באינטרנט או בהוראות התקנה של החיישן החדש שמגיעות בחוך קופסה.

3. חיבור של כל החוטים במקום אחד יגרום לעובי מיותר ויקשה בהמשך על בידוד נוסף אם זה צינורית בידוד או איזולירבנד. לכן מומלץ לבצע חיבור בהדרגתיות. חותכים כל חוט בהפרש של 1.5 ס"מ:

http://img231.imageshack.us/img231/4127/a3333.jpg

4. חוספים את החוטים (כ-3 מ"מ). על חוטים של הקונקטור מלבישים צינורית בידוד, אחריה גומיה קטנה שהגיעו ביחד עם החיישן החדש. כמו כן על החוטים של החיישן מלבישים גם כן גומיה. בהוראות התקנה של החיישן יש לכם שירטוט מדויק של סדר החלקים.

http://img708.imageshack.us/img708/6261/a4444.jpg

כמו שאתם רואים בתמונה אני השתמשתי גם בצינוריות בידוד נוספות על מנת להגן על החוטים ולמנוע את התחממותם.

5. מכניסים את החוט עם החלק החסוף שלו לתוך הצינורית הדקה שהגיעה עם החיישן ומהדקים בעזרת פלייר מיוחד להתקנת חיבורים חשמליים. לא היה ברשותי את הכלי המיוחד הזה לכן פשוט השתמשתי בקטר ישן שכבר לא מסוגל לחתוך משהו. חייבים להדק אותם טוב אבל לא למרוח לגמריי את הצינוריות. עושים את זה עם רגש! :blink1: עושים את זה כל כל החוטים לפי הצבעים שכבר ציינתי.

http://img214.imageshack.us/img214/2310/a555.jpg

6. מצמידים את שתי הגומיות לצינורית, מלבישים את הצינורית המתכווצת על החיבור ובזהירות מחממים בעזרת מצת עד להידוק מלא.

http://img243.imageshack.us/img243/778/a6666.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/6832/a7777.jpg

זאת התוצאה הסופית:

http://img171.imageshack.us/img171/5277/a8888.jpg

כמו שאתם רואים בתמונה, אחרי שסיימתי עם החיבורים, על חלק של החוטים שמתי גם צינורית בידוד גמישה ותפסתי אותה עם איזולירבנד. אל תשכחו שהחיישן נמצא על מערכת הפליטה שמתחממת ותמיד כדאי למנוע את ההתחממות או חיכוך של החיווט!

שיחרור של החיישן הישן:
הרבה פעמים זה לא כ"כ קל לחלץ את החיישן הישן אחרי ההשפע של חום שהוא עבר. ישנו מפתח מיוחד לחיישני חמצן:

http://bmwpost.ru/images/technicalalbumns/e34_o2_sensor/socket.gif

אם אתם לא מצליחים לחלץ את החיישן ניתן גם לנצל את החום של המנוע. תתנו למנוע להתחמם ולאחר מכן תנסו לשחרר את החיישן. זה אמור לעזור!
אם החיישן הותקן על פי כל הדרישות (חומר על ההברגה, מנוע קר) אז בד"כ לא צריכה להיות בעיה בחילוץ שלו.

התקנה של החיישן:
ההתקנה היא מאוד פשוטה. החיישן בנוי בצורה של בורג רגיל. מבריגים את החדש ומחברים את הקונקטור. תצתרכו מפתח ברגים רגיל בגודל של 22. חשוב לציין שאסור להתקין חיישן חדש כאשר המנוע (מערכת פליטה) חם. זה יכול לגרום נזק להברגה וימנע את שיחרורו של החיישן העתיד. כמו כן יש לחזק אותו בעדינות על מנת לא לגרום נזק להברגה.

בהצלחה!

יקיר
17-10-10, 00:17
סטס כל הכבוד על ההסבר.
שימו לב לא לכל רכב ניתן להתקין חיישן חמצן אוניברסאלי, לכל רכב מותאם חיישן חמצן ייעודי.
לדגמי הba‏ ניתן להתקין אוניברסאלי.
ב bj‏ לא ידוע לי.
במאזדה‎ 3 ‎ ‎,6‎ ‎,2 ‎לא ניתן להתקין אוניברסאלי בחיבור הזה, משום שהסינגל שהחיישן האוניברסאלי משדר לא יתאים למפות דלק.
ורק חיישן מקורי, או חיישן שנרכש ע'פ קטלוג של בוש או יצרן אחר העיקר שהחיישן יהיה יעודי לאותו דגם רכב.

למשל לפורד, הונדה, טויוטה,יונדאי ועוד, כמעט לכל הדגמים לא ניתן להתקין אוניברסלי אלא רק מקורי.

סטס, החיישן המקורי של ba‏ הוא של דנסו ועלותו כ 400 ש'ח במורשה.
חיישן חמצן נהוג להחליף כל 160 אלף ק'מ, אבל לא לפני שבודקים בעזרת סורק.

למשל במאזדה mpv‏ נדלקת נורת בדוק מנוע בדיוק ב 160 אלף אשר מתריעה על החלפת חיישן חמצן, גם אם החיישן תקין.

בקיצור אל תמהרו להחליף חיישן כלשהו עד לבדיקתו בעזרת סורק תקלות.
סטס, בנוסף החיישן של ntk‏ שרכשת לא הכי מתאים ל ba, תבדוק את התנגדות של גוף החימום ותיראה שהיא 8 אום, לעומת מקורי שהוא 16 אום.
וזה די קריטי כי חייו של גוף החימום יתקצרו.
בדגמי ba, גוף החימום פועל באופן קבוע כשהסוויץ פתוח.
בדגמים מתקדמים אחרים של רכבים גוף החימום מקבל פיקוד ממחשב הניהול לפרק זמן קצוב.
כך שבמצב זה גוף החימום ישבוק מהר.
הסינגל של החיישן מתאים.
גם אני התקנתי כזה, אבל עדיף מקורי או של בוש שהוא קצת יותר יקר.
לידע הכללי, אסור להלחים את החוטים של החיישן, גם החוטים של החיישן לא ניתנים להלחמה, משום שהבדיל ימס, ויחדור לתוך החיישן והוא ישבוק.
דבר נוסף לגבי חיתוך הדרגתי בחוטים, הוא אינו מיועד בשביש אסטטיקה כפי שציינת, אלא מיועד למנוע רעשים לסינגל של החיישן.

יקיר

Stasik
17-10-10, 01:31
יקיר
תודה על התוספת!

חיישן של בוש לא נקנה רק מסיבה אחד שכזור לי שאצל מישהו הייתה איתו בעיה. לדעתי מישהו שהיה אצל חיים יוד והוא התקין לו מהתחלה את החיישן של בוש. למרות שלפי הנתונים שלו הוא היה מתאים, החיישן סירב לעבוד והוחלף באחד אחר של NGK.

לגבי ההתנגדות אתה צודק. יש הבדל אבל לא כ"כ משמעותי כמו שאתה אומר. התנגדות של סליל החימום בחיישן שרכשתי הוא Om 9 ובחיישן שהיה לי 12 Om. זה יקצר את עורך חייו אבל לא נורא... לפי המידע באינטרנט זה לא קריטי

חיתוך הדרגתי של חוטים זה לא אני המצאתי. זה מה שרשום בהוראות התקנה שקיבלתי עם החיישן. אין שם הסבר אחר לזה ולכן לא הוספתי שום דבר מעבר. מה שאתה אמרת זה הגיוני אבל אני אישית לא מכיר את זה.

יקיר
17-10-10, 02:27
סטס, תודה רבה על ההסבר המפורט על חיישן החמצן והתקנתו, מאמרים כאלו נחוצים לנו, לכל אלו שלא יועים מהוא חיישן החמצן ואיך הוא מותקן.
יקיר

Giora
18-10-10, 15:48
מדריך מעולה ומפורט מאוד!

כמה עלה החיישן הנ"ל?

יקיר, אתה בטוח שחיישן המקורי ל-BA עולה 400 ש"ח!?

יקיר
18-10-10, 18:00
גיורא, לפני כשנתיים התחברתי לסורק במורשה החיישן חמצן נמצא עצל, במורשה הציעו לי חיישן של דנסו ב400 ש'ח.

יקיר

Stasik
18-10-10, 19:10
הרגע בדקתי במחסני מאזדה-פורד.
חיישן חמצן מקורי 765 ש"ח לפני מע"מ.
כמו כן ביקשתי שידיגו לי את מה שרשום על החיישן. על פי המספרים הוא זהה לחיישן שהיה ברכב שלי. ז"א החיישן ברכב שלי היה חיישן מקורי של אותו דגם. חשוב לציין שלא מופיע על החיישן הזה שם של חברה כלשהי. יכול להיות שהיצרן מאזדה משתמש בחיישנים של דנסו אבל כניראה שזה סידרת ייצור מיוחדת ולא מה שנימכר בחנויות. על חיישן של דנסו מופיע השם של החברה.

יקיר
אני לא יכול לדעת את זה בוודאות, אבל כניראה שמה שהציעו לך במורשה, זה חיישן שזהה על פי הנתונים למקורי אך לא המקורי.

Giora
החיישן החילופי עלה לי 300 ש"ח אחרי ההנחה המיוחד שקיבלתי בעזרת חבר שלי. לפי הבדיקה במקומות אחרים מחיר החיישן הוא לא פחות מ400 ש"ח.

יקיר
18-10-10, 22:58
סטס, במורשה החיישן שהציעו לי היה זהה למקורי של דנסו עם אותם הצבעים בחוטים אך ללא קונקטור.
חיישן כמו שרכשת בדיוק עולה 300 בחנות בב'ש, יש לי עדיין קבלה ואת הקופסה.

יקיר

Krishi
07-11-10, 00:02
אני החלפתי חיישן חמצן אצל משה זר לחיישן חמצן של בוש, שבעיקרון עולה 400 שקל אבל זכיתי להנחה (במחיר הסופי של כל הטיפולים שעשיתי אצלו באותו היום)

ליקו
12-11-10, 01:28
ליקיר אני ליקו נעים מאוד

וכן עזרת לי מאוד עם ההסבר המפורט שלך ולמרות שאין לי מזדה אלה הונדה סיווק ידנית 2001 135000 ק"מ
היתה לי בעיה ברכב שברגע שהייתי נוסע בכביש בין ערוני בנסיעה מהירה כאשר הטורים בערך 3500 4500 זמן ממשך הייתה נדלקת לי נורת חיישן חמצן (הכתומה הזאת ) ולאחר שהרכב היה מתקרר הנורה היתה נכבת ולא נדלקת עד לנסיעה המאומצת הבאה כמפורט לעיל (טורים בערך 3500 4500 )
לאחר בדיקת מחשב במוסך ארתור מורשה הונדה הודיע היועץ שירות כי החיישן למדה הקדמי תקול וצריך להחליפו מחיר של חדש מקורי הונדה (דנסו) 1500 ש"ח ומחיר של תחליפי תואם מקורי (דנסו) רק בלי החותמת "הקדושה" הונדה עולה 700 ש"ח כמובן שלפני מע"מ או הנחה
לאחר שקראתי את ההסבר המפורט שלך והמלצתך לNGK NTK ניגשתי לחנות לחלקי חילוף וקניתי חיישן אוניברסלי NTK חיברתי את החוטים כפי שציינת (חוץ משני מהדקים שנישברו לי אותם חיברתי לבנתיים ע"י גילגול ואזולירבנד) ניתקתי את המצבר ולאחר מכן עשיתי סיבוב עם הרכב .
ופתאום הנורה נדלקה לי שוב!!!
מה אני עושה?
אח"כ נכנסתי שוב לפה וראיתי כי היה פה מי שאמר שאי אפשר להתקין לרוב דגמי הונדה חיישן אוניברסלי האם זו הבעיה ???
או החיישן לא טוב לרכב שלי ???
או שהחוטים שחיברתי לבנתיים ע"י גילגול ואזולירבנד ???
או שאני צריך לקנות של בוש ???
או רק דנסו וזהו ???

אשמח לכול תגובה אפשרית לכול מי שקורה את זה תודהמראש

ליקו

Stasik
12-11-10, 02:31
כניראה שהחיישן שקנית לא תואם לרכב שלך. הסינגל שהוא משדר לא עונה לדרישות של מחשב ניהול והוא פשוט מזהה תקלה בחיישן ומדליק את נורה. כמו שכבר אמרו כאן לא לכל רכב אפשר להתקין חיישן חילופי. אני לא יכול להגיד לך בוודאות לגבי הרכב שלך. בקרים מסויימים יש גם אפשרות להתקין נגד חיצוני עדי להתאים את החיישן לרכב. אבל זה כבר דורש ידע מסויים ובדיקה פיזית של הרכב כולל בדיקה של גרף החיחשן על ידי חיבור לסורק.

בכל מקרה אני מציע לך לפנות לאיש מקצוע (למשל למשה זר - יש לךאת הפרטים בעמוד הראשי של הפורום). במידה ואחש מקצוע לא יצליח להתאים את החיישן החילופי אז כניראה שתצתרך לרכוש חיישן חמצן מקורי.

יקיר
12-11-10, 04:11
שלום ליקו.
אכן החיישן חמצן שרכשת לא מתאים, חבל שלא קראת את האשכול עד סופו ומגיע לתגובה שלי והיית מבין שזה לא יתאים.
להונדה רק חיישן מקורי, או של בוש אבל לא סתם של בוש אלא לפי הקטלוג שלהם.

הבעיה היא שהחיישן שרכשת משדר סיגנל שלא תואם למפות דלק במחשב הניהול סוג של התנגשות.
לא תוכל להתאים את החיישן הזה החלף אותו.
יש מקרים ברכב שלך שאפילו שהחיישן לא מתאים הנורה לא תידלק אלא רק במצבים מסויימים.
שום נגד לא יפתור את הבעיה, רק אם אתה איזה מהנדס אלקטרוניקה שמסוגל לבנות ולתכנת בקר אלקטרוני שימיר את הסיגנל שרכשת לסיגנל של הונדה.(או בקיצור זה לא הפשרי).
יקיר

ליקו
14-11-10, 01:52
סבבה אני יפרק אותו ויחליף אות לדנסו למרות שהוא עולה 650 ש"ח וזה עלה לי 220 ש"ח אבל לפחות הדנסו מגיע עם התקע המקורי .

אני מקווה שמוכר לא יעשה לי בעיות בלהחליף את זה כי אני יודע שעל חלקים חשמליים אין אחריות.

בכל אופן תודה על כל האינפורמציה

יקיר
14-11-10, 10:57
אם אתה קונה של דנסו אז תוודא שהמק"ט שלו תואם לרכב שלך ע"פ הקטלוג של החיישן.

יקיר.

ליקו
15-11-10, 02:11
קניתי דנסו (620 ש"ח) והרכבתי אותו. הייתה מדבקה על הקופסה הונדה 2001 ומעלה הוא מגיע עם תקע מקורי אומנם החוטים והמק"ש לא אותו דבר כמו המקורי אבל הוא עובד פצצה לפחות מה שאני מרגיש וגה הנורה לא נדלקת אני ייתן לזה כמה ימים וילך לבדיקת גזים מקווה שהעניין סודר אני מודה על כל האינפורמציה .

נ.ב. כן הוא זיכה אותי על הNTK שלו התאים ...

adcom99
07-05-11, 14:51
למי שרוצה להחליף ויש סבלנות אני מאמין שהחיישן הנ"ל מתאים.http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260775149294&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#ht_3490wt_1139

yakir
22-08-11, 08:51
יש לי את החיישן הזה אבל החוטים שבאים מהרכב לא באותם צבעים שציינתם(אין את הקונקטור)
החוטים הקיימים אצלי הם שחור, שחור לבן ,שחור אדום ,ולבן מה הסדר שאני מחבר אותם לחיישן
1.8 96 MAZDA 323F

Stasik
26-08-11, 14:12
כניראה החיישן ברכב שלך כבר הוחלף לאחד שהוא לא מקורי וכאשר החליפו אותו חתכו את הקונקטור. אני לא זוכר מה הם הצבעים של החוטים שבצמה של הרכב (לפני הקונקטור). מחר אני אבדוק לך ואעלה לכאן את הסדר של החיבור.