צפייה בגירסא המקורית : מעוניין לשים לד כחול הפנס הקדמי של ה-3

roni
30-11-10, 10:04
1) אתמול ראיתי פאסאט כאשר הפנסים האירו בצבע לבן ובקצה הפנימי של הפנס היתה נורה קטנה, או אולי לד בצבע כחול, יש אפשרות לעשות דבר דומה במאזדה 3 הישנה?
2) שאלה נוספת, ראיתי שגם אור המס' שלו היה בצבע לבן, הסבירו לי שבגלל שיש לי כיסוי פלסטיק לאור מספר אין טעם לשים נורה לבנה מפני שבכל מקרה האור יהיה דהוי/עמום עקב הכיסוי - יש אמת בדבר? ואם כן זה תקין לנסוע בלי הכיסוי?
3) האם שני הדברים חוקיים או מהווים אי אלו בעיות בטסט ומול המשטרה?

תודה

chenk
30-11-10, 15:48
1) אתמול ראיתי פאסאט כאשר הפנסים האירו בצבע לבן ובקצה הפנימי של הפנס היתה נורה קטנה, או אולי לד בצבע כחול, יש אפשרות לעשות דבר דומה במאזדה 3 הישנה?
אפשר לעשות הכל,רוב הסיכויים שזאת היתה מנורת לד בצבע כחול(לא חוקי),שוטרים מחפשים אנשים כאלה לרוב.
2) שאלה נוספת, ראיתי שגם אור המס' שלו היה בצבע לבן, הסבירו לי שבגלל שיש לי כיסוי פלסטיק לאור מספר אין טעם לשים נורה לבנה מפני שבכל מקרה האור יהיה דהוי/עמום עקב הכיסוי - יש אמת בדבר? ואם כן זה תקין לנסוע בלי הכיסוי?
מתוך ניסיון של מכירה של מנורות לד לבנות לאור מספר,אין עם זה שום בעיה שיש את הכיסוי האור נשאר לבן,אלא אם הכיסוי שלך לא שקוף כמו שהוא צריך להיות.
לגבי תקינות לא יודע את האמת,אני מאמין שלא צריכה להיות בעיה אם זה לא גלוי לעין וכמובן מי שיראה יוכל בקלות להוציא את המנורה(עם הפלסטיק יעקב עוד כמה שניות).
3) האם שני הדברים חוקיים או מהווים אי אלו בעיות בטסט ומול המשטרה?
מקווה שעניתי לך על השאלה בפירוט :amuse:

תודה

יום טוב.

חן

roni
30-11-10, 20:42
תודה רבה חן!
לגבי הפנס, איפה אני יכול לשים את הלד במאזדה 3 הדגם הישן?? יש איזה מקום להכניס את זה?

Manahm
30-11-10, 21:56
אוקיי,מה שראית בפסאט זה אור חנייה בצבע כחול וזה לא חוקי.
אתה צריך לד לבן וזה יהיה חוקי ויותר יפה.
לגבי אור למספר אחורי אתה צריך גם לד לבן,
אבל עדיף שיהיה עם 4 או 6 ראשים בתוך אחד בשביל אור יותר חזק.

יקיר
30-11-10, 22:31
לא לד לבן ולא לד כחול או כל צבע אחר יהיה לא חוקי!
במספר האחורי גם לא חוקי לשים לדים, רק אם הרכב הגיע כך מהיצרן.
זה דבר בולט מאוד לעין ושוטרים רואים את זה מיד וממהרים לתת דוחות, בטסט השנתי זה לא יעבור.
חבל לקחת סיכון ולקבל דו"ח.
אל תקשיב לאלו שמוכרים את הלדים, המטרה שלהם זה למכור.

בקיצור לדים מחוץ לרכב לא חוקי, בפנים הרכב אין עם זה בעיה, אישית שמתי בתוך הרכב תאורת לדים לבנים, עם הלחמות, וגם על איזור הדוושות קדימה ואחורה תאורת לדים לבנים.

יקיר

Manahm
01-12-10, 00:20
אני לא מסכים איתך יקיר.
לד לבן לאור חנייה מותר וחוקי וגם בטסט אין בעיה.
החוק אומר שאור חנייה צריך להיות לבן חוץ מרכבים אמריקאים שזה כתום.:toung:
ולא מקבלים דוח על אור לבן כי זה חוקי, אפילו עם דלוק לך נר נשמה,היקר שיהיה לבן.
בקשר למספר אחורי,צריך להיות אור לבן ותאורה טוב כי יש מרחק שממנו צריך לזהות את המספר.
אני לא זוכר בדיוק מה המרחק.
כן אפשר לקבל דוח על תאורה לא טובה ודהוייה,ולא הפוף.
יש לי כבר שנה למספר אחורי פס לדים לבן שנותן תאורה יפה למספר ואין לי שום בעיה.
אני חושב שיש שם איזה 20 לדים. :bigsmile:
לא בטסט ולא בביקורות ואפילו בביקורת של הבוחן לא היתה לי שום בעיה.
ויש לי גם אורות חנייה לד לבן מעל שנתיים. :toung:

Stasik
01-12-10, 04:01
חבריי... אתם יכולים להסכים או לא להסכים אחד עם השני, אבל אין מה להתווכח עם החוק. החלפת נורה רגילה בתאורה חיצונים של הרכב בנורת לד אינה חוקית. אתם צודקים לגבי הדרישה לצבע תאורה החיצונית. היא חייבת להיות בצבע לבן, אבל לא קיים לד בצבע לבן! פשוט לא קיים. גם הלדים החזקים ביותר של 25K הם לא ממש לבנים אלא יש להם גוון כחול. אף לד לא מסוגל להפיץ קרני אור בגוון לבן מלא.

אתם יכולים לשים לדים בתאורה של לוחיות זיהוי או פנסי חניה, אבל תזכרו שהדבר אינו חוקי. ייתכן ותצליחו גם לעבור עם זה טסט אם זה מחוסר אחראיות של הבוחן ואם זה כתוצאה מכך שבזמן האחרון גל הרכבים החדשים באים עם תאורת לדים. השוטרים והבוחנים כיום לא מייחסים חשיבות לתאורת לדים חיצונית אלא אם כן היא בצבע כחול. אך זה לא הופך את העיניין לחוקי. מי שחושב שזאת שטות החוק הזה אז הוא טועה. ברכבים החדשים שבאים עם תאורת לדים חיצונית ישנה פלסטיק מיוחד שמכסה את הלדים ומפזר את האור שלהם בצורה מיוחדת. לאומת זאת ברכבים שפלסטיקים של הפנסים לא בנויים לתאורת לדים הפיזור של אור הוא לא עומד בתקן של התאורה החיצונית ויכול לסנוור.

יקיר
01-12-10, 04:51
קיבלתם תשובה ממקור מוסמך בדיוק כיפי שאמרתי קודם, סטס סיכם בצורה ברורה הוא מקור מוסמך.

יקיר

roni
01-12-10, 10:18
תודה על התגובות, אני לא יודע אם אכן מדובר בלד או בנורה, אבל זה לא הפיץ אור אלא נראה כמו נורה של הקודנית/אזעקה, נקודה כזאת.
לגבי לוחית המספר, אני לא מתכוון לשים לד אלא נורה רגילה, להבנתי זה כמו הנורה של תא המטען

Stasik
01-12-10, 18:31
אם זה היה ניראה כמו הנורה של הקודנית אז מדובר בלד.
בכל מקרה תאורה חיצונית כחולה בכלי רכב אסורה על פי החוק!

ג'ניה
01-12-10, 20:49
אני נכון נוסע עם תאורה המספר של שני נורות בעלות 4 לדים SMD כל אחת בצבע לבן ואף פעם לא היתה לי בעיה עם המשטרה כמה שעצרו אותי!
כמו כן יש לי גם זוג נורות בפנסי חניה( אותם הנורות) והאורות מעבר שלי לבנים.
ועובר טסט כמו גדול!

ד"א אם תרצה עזרה באיפו לקנות דבר איתי בפרטי!

Manahm
01-12-10, 22:55
זה מה שיש לי ולא היתה לי בעיה בטסט ובוחני תנועה שזה בצפון הרבההה :bigsmile:

כול עוד זה לבן,זה חוקי. :blink1:

כל עוד התמונות עולות על 640-480 זה לא חוקי.
קבל אזהרה!

Fresh Prince
31-12-10, 21:30
אני מסכים עם ה"עובדה" שלדים בכלליות לתאורה חיצונית (לא משנה צבע)
זה לא חוקי... אבל כמו בכל דבר בעולם, לא הכל שחור לבן.

אין מה לעשות, לדים זה דבר יפה ומרשים ואם כבר מחליטים לעשות את זה
אז לפחות לעשות את זה נכון... הנה מספר נקודות שלדעתי צריך להתייחס אליהם

1. להשתמש אך ורק בלדים בגוונים כמה שיותר קרובים ללבן
לדים בצבעים כמו כחול או אדום בולטים מידי ומושכים שוטרים ואת העיניים של הטסטרים
מניסיון שלי אף טסטר לא הסתכל על שום מנורה חיצונית כדי לבדוק אם היא לד או נורה רגילה
הם בודקים תקינות של המנורות ולא את הנורות עצמן.
ועל זה יעידו מאות הנהגים בירושלים שנוסעים עם לדים.
אבל אם יראו צבע כחול אז סביר להניח שיתנו מבט בוחן יותר ויפסלו!

2. לעולם לא לשים נורת לד גלויה. ז"א, במצב שבו ניתן לראות את בית המנורה והנורה כולה.
לשים לדים תחת הכיסויים המקוריים של נורות לוחות הרישוי או בתוך בית המנורות הקדמיות (נורות חניה)
או בכל מקום בו יהיה ניתן לראות רק את האור.

3. לא להגזים עם עוצמת האור... ראיתי כבר נורות לד שבנויות מיותר מעשרה נורות קטנות.
אלו רכיבים שמאירים מאוד חזק. לא רק שזה כבר יכול להיות לא יפה, זה גם מושך את העין
אפילו באור יום. וכאן אנו חוזרים לנושא הטסטרים והמשטרה מהסעיף הראשון.

4. לא להשתמש ברצועות לדים... כן, הם מדהימים בטירוף, במיוחד שממקמים אותם בצורה נכונה.
אבל לא אפשרי להתעלם מהם והם מושכים המון תשומת לב.
מספיק שנופלים פעם אחת על בוחן תנועה רציני ובקלות ניתן לקבל דוח ובמקרה הגרוע גם הורדה מהכביש.
חבר קרוב שלי יכול להעיד על זה.
זה שלא מעירים על זה, לא אומר שזה תקין. המטרה היא פשוט לבלוט כמה שפחות.

5. בשום פנים ואופן לא להתקין נורות במקומות שלא אמורה להיות תאורה כלשהי.
כמו לדוגמא, מתחת לאוטו, בתוך הג'אנטים, בגריל הקדמי וכו'

6. וכמובן, לוודא שמתקינים את הנורה הנכונה. ישנם המון דגמים וגדלים שונים.
חלקם עמידים למים וחלקם לא. ישנם גם דרישות זרם שונות, ואפילו נורות שדורשות פיוז עצמאי.
לא בא לכם להתחיל לשרוף רכיבים באוטו היפה שלכם נכון?

בכל אופן, ניתן לעשות כמעט כל שינוי ברכב ולא להיתפס. אם זה בצורה של קומבינות או פשוט מזל.
אבל אם מחליטים לעשות משהו כזה אז לפחות לעשות את זה בטעם ולא בצורה מוגזמת
אחרי הכל זה ידוע שתקנות התחבורה בישראל הם מהמחמירות בעולם ועם כל הכבוד
נורת לד קטנה (שהותקנה בצורה נכונה ולא מסנוורת) לא תהרוג ולא תפגע באף אחד.

זאת הייתה תרומה קטנה מהמוח הקרימינלי שלי.

ובנימה שונה במקצת... ...
אם זכרוני אינו מטעה אותי, לפי החוק במדינת ישראל, כל נושא שינוי התאורה ברכב
תקף אך ורק בתנאי שהרכב בתנועה. ז"א אפשר להתקין לדים, ניאונים, מנורות פלורסנט על הגג
ואפילו פרוג'קטורים של 1500W על תא המטען (כמובן שלא יסתירו את הדרך:cheesy:)
וכל זה בתנאי ששום דבר לא דלוק בזמן שהרכב נוסע.
אם לדוגמא הרכב עומד בחניון, שיראה אפילו כמו עץ חג מולד ואף אחד לא יכול לדבר איתכם.

שתהיה לכולנו שנה טובה בכבישים :smile11:

Manahm
01-01-11, 13:13
זה מה שיש לי ולא היתה לי בעיה בטסט ובוחני תנועה שזה בצפון הרבההה :bigsmile:

כול עוד זה לבן,זה חוקי. :blink1:

כל עוד התמונות עולות על 640-480 זה לא חוקי.
קבל אזהרה!

התמונה היתה פחות מזה.
קבל זין בתחת וכל האזהרות שלך. :toung:

MAZDA 2.3
01-01-11, 21:07
טוב מנהלי המעדון אולי תתחילו להיכנס לתמונה
הבנאדם הזה מכער את הפורום וחבל ,אז תתחילו לפעול בעניין כי להמשיך ככה זה לא מתאים
ומנחם יש לי דבר אחד להגיד לך תעשה סבובים ותנסה להשוויץ עם הקיה "המדהימה" שלך !:mad:
תחכה לי בסיבוב!:evil: