צפייה בגירסא המקורית : מדחס המזגן פועל לסירוגין (626)

שמואל
02-06-09, 20:25
שלום לחברים
בסל"ד סרק,פועל המזגן כרגיל.אם אני מעלה טורים,המדחס מתנתק ומתחבר לסירוגין כל 5-10 שניות. גם בנסיעה זה מורגש על ה"סחיבה" של האוטו.
זה לא שהמזגן מקרר טוב ואז מתנתק בגלל טרמוסטט.כי חסר לי כרגע קצת גז בגלל דליפה והוא לא במיטבו.גם כשמילאתי גז (שבינתיים "ברח" שוב) נצפתה התופעה הנ"ל.
בנוסף,אשמח לשמוע על מוסך מקצועי וזול שמתקן מזגנים באיזור הקריות.
תודה.

בצלאל
03-06-09, 23:28
רק טיפול מקיף למזגן יתן לך פיתרן.
העלות גבוהה אך אם אתה לא מתכונן להחליף רכב אז אני מניח שתשקיע בזה.
עצה שלי היא שתלך למקום מכובד שגם יתחיב לך שהמזגן יעבוד טוב כל הקיץ.

שמואל
05-06-09, 00:04
שלום בצלאל.
זו עצה חכמה.א. הקירור פוחת והולך למרות שהוספתי גז.ב.הניתוקים הללו.
הלכתי למוסך אחד הוא אבחן דליפה מצינור יניקה.והניתוקים? אה...זה טרמוסטט.אבל זה לא מקרר? שאלתי.אין קשר הוא אומרלמרות זאת הטרמוסטט מנתק.הבנתי... מחיר:600 ש"ח
מוסך שני: יש לך עודף גז ולכן זה לא מקרר ויש לך פשוט סתימה.צריך להחליף מייבש ושסתום. מחיר:900 ש"ח
מוסך שלישי:דליפה מהמעבה,זה הכל.להחליף מעבה. מחיר 700 ש"ח
מוסך רביעי מקצועי וידוע: קודם כל תשלם על בדיקה 120 ש"ח,אח"כ נראה מה קורה.
דיאגנוזה:דליפה מצינור יניקה.דליפה חזקה מהמאייד! יש להחליפו.צינורות מכופפים במעבה בעקבות מכה שהאוטו חטף פעם (זו ה"סתימה" שגורמת לניתוקים). מחיר:2000 ש"ח.
נו מה עושים?

יקיר
05-06-09, 01:02
תלך לבעל מקצוע הכי טוב שאתה מכיר תשלם לו עלות בדיקה כ 120 ש"ח ויבדקו לך את כל המערכב, יבדקו שלא חסר גז, ושהלחצים של המדחס תקינים ועוד.

כשמדחס מתנתק זה לרוב מחוסר גז, יכול להיות שמילאו לך כמות גז קטנה מידי למשל, וזה גורם לבעיה, כמות גדולה מידי של גז תגרום להרס המדחס, לכן אני מציע לך שתיגש למקום הכי מקצועי תשלם לו מחיר לדיאגנוזה, בסוף כשיהיה לך ממנו חו"ד על הבעיה והצעת מחיר לתיקון, ככה אתה יודע מה בדיוק הבעיה במזגן ותוכל לתקן איפה שתרצה.

יקיר.

שמואל
08-06-09, 03:31
שלום יקיר.
המוסך המקצועי זה האחרון שהלכתי אליו.רשמתי באשכול את הדיאגנוזה שלו והמחיר שהוא דורש.
האם זה סביר?
נ.ב.
כשחסר גז,המדחס מתנתק לחלוטין ולא חוזר לפעול.אצלי הוא מתנתק ומתחבר חליפות כל 10 שניות כשאני ב2.5 סל"ד.

יקיר
08-06-09, 04:08
יכול להיות שיש לחצים חזקים מידי במדחס אולי מילאו יותר מידי גז.

יש מכשיר שבודק את הדחיסה של המדחס, אם איני טועה כמות הגז צריכה להיות 700גרם.

יקיר.

שמואל
08-06-09, 22:34
אם יש דליפה,לא יכול להיות יותר מידי גז.

יקיר
08-06-09, 22:46
בטח שיכול להיות.

אולי המתקין חשבל לעצמו "אם יש לו דליפה אני ימלא לו יותר זה יחזיק יותר זמן".

אז במקום למלא 700גרם הוא מילא 950 גרם, ועד שזה יתרוקן ל 700 עם הזמן הדליפה, זה יכול לקחת הרבה זמן זה תלוי בדליפה.

גם טרמוסטט עושה בעיה כזו.

יקיר.

שמואל
18-06-09, 21:06
המזגן עבר היום שוב בדיקה מקיפה שהעלתה כי:
1,לא נצפתה דליפה. (למרות שאצל אחד הבודקים הקודמים המכשיר צפצף והצביע על דליפה מהמאייד).
2.השעונים מראים על לחץ גבוה.
3.לאחר ריקון הגז ומילוי גז-ואקום באופן שהשעון מראה 40 אטמ' כנדרש,עדיין לא היה קירור יעיל.והמזגן המשיך לעבוד לסירוגין.
4.ה"מזגנאי" קרר את המעבה באמצעןת צינור מים במשך מספר דקות.והכל עבד תקין.
לאחר כמה ק"מ של נסיעה,התופעות חזרו ורמת הקירור ירדה מאוד.
5. הדיאגנוזה המעודכנת:
יש בעיה במדחס! חם לו מאוד! הלחצים שם אינם תקינים ומכאן הניתוקים והקירור הלקוי.
הפתרון:החלפת מדחס.
אז מה היה לנו שם?
1.צינור יניקה.
2.מעבה.
3.מאייד.
4.שסתום.
5.מייבש.
6.אחרון אחרון חביב-מדחס.
נו,מה יש לכם להגיד לי?