צפייה בגירסא המקורית : רעש מהמרימים ההידראולים (323F-BA)

סלבה גופמן
03-06-09, 02:28
ערב טוב לכולם.
שמתי לב שיש לי תופעה מוזרה במנוע,
עם אני נוסע חצי שעה פחות או יותר ומכבה את האוטו ומניע אחרי חצי דקה יש לי רעש מרימים (תיקתוקים)
החלפתי לפני חצי שנה מרימים הרעש נעלם ועכשיו חזר.
החלפתי שמן חדש+ מסנן מקורי עזר בידיוק ליומיים...
אני לא יודע כיצד אפשר להילחם עם זה זה נורא מעצבן אותי...

העם למישהוא ישנה את התופעה הזאת גם??
וכיצד אפשר למנוע את הרעש...

תודה מראש ואשמח עם תיתנו לי כיוון ! :-(

יקיר
03-06-09, 02:43
דבר ראשון תכתוב איזה שמן בדיוק השתמשת (חברה, צמיגות, וסוג סינטטי/חצי).

תוך כמה זמן מרגע התנעת המנוע נורית השמן מתכבת?

יש לבדוק לחץ שמן בעזרת שעון לחץ.
יש לפתוח את מכסה השסטומים ולמדוד בעזרת קאליבר את הקאמשפטים יתכן והקאמשפט במצב לא טוב.
וגם לבדוק על הדרך שהמכסה שסטומים פתוח אם יש בוצה סביב המרימים.
לרוב הבעיה היא בשמן לא איכותי, או שהמרימים שחוקים או לחץ שמן נמוך או קאמשפטים שחוקים.

רצוי מאוד להשתמש בשמן כמה שיותר איכותי, בעל צמיגות 10W40 5W40 5W30 10W30

הכי מתאים לאקלים והמנוע זה 10W40

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 02:50
יקיר:

סוג השמן MOTORCRAFT
SAE 5W-30

מה זה קמפשט הזה????
תסביר לי בבקשה... מחר אני רוצה לינסוע למוסך מורשה העם כידיי<???

יקיר
03-06-09, 02:54
ברוב המוסכים המורשים מיד יענו לך תשובה פשוטה "זו מחלה ברכב הזה" או "המנוע לא חדש וככה זה".

מציע לך לפנות למוסך שבאמת ירצה לטפל בבעיה ויבדוק טוב לעומק.

קאמשפט זה גל זיזים זה מה שלמעשה לוחץ על המרימים הידראולים ופותח וסוגר את השסטומים.

הכי חשוב שתבדוק לחץ שמן בעזרת שעון לחץ במוסך, ותוך כדי הנעה שיבדקו כמה זמן לוקח למשאבת שמן לבנות לחץ מתאים.

קורה שהרשת של משאבת השמן נסתמת חלקית, וכתוצאה מכך המשאבה מתאמצת לשאוב שמן בקצב מהיר ולהעבירו למרימים ולשאר חלקי המנוע.

בכל מקרה, אם יציעו לך לבצע שטיפה פנימית למנוע פלאשינג, תסרב זה הורס את המרימים ההידראולים.

הייתי מציע לך להשתמש בצמיגות 10W40 שמן של LM מיכל אפור עם תוסף MOS2, שמן בצמיגות 10W40 תשתיק יותר את הרעש.

נורת לחץ השמן בלוח השעונים מתכבת תוך 2שניות עם ההתנעה או יותר זמן?

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:00
יקיר.......
ניקו לי את הפיטריה של משאבת השמן.. פירקו לי את הקרטר ועדיין יש את התופעה(הרשת היתה נקייה)

אני לא יודע כבר מה לעשות החלפתי שמן ממש לפניי כמה ימיים התופעה נעלמה ועכשיו חזרה
ואני מדגיש רק שהרכב מיתחמם חזק לאחר נסיעה ממושכת ואני מכבה את המנוע ל 5 דקות מניע ויש רעש חזק של מרימים....
לכה אין את התופעה?

יקיר
03-06-09, 03:03
לי אין בכלל רעש מהמרימים!
דאגתי להחליף שמן מנוע+מסנן הרבה לפני 10Kק"מ תמיד אני מקדים את הטיפולים במנוע.

אגב בחו"ל עושים לרכב הזה החלפת שמן מנוע כל 5-7 אלף ק"מ, ביגלל שיש לו מרימים הידראולים.

אני לא מבטיח לך אבל 99% שאם תחליף לשמן איכותי בעל צמיגות 10W40 הבעיה תעלם.

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:06
יקיר היה לי שמן "ליקוימולי" 40-10 והתופעה גם הייתה...
אני לא יודע מה לעשות.... כמה יעלה במושך מורשה בערך לטפל הרעש הזה???
ל אכפת לי כמה זה יעלה אני רוצה לסדר את זה

יקיר
03-06-09, 03:12
אם כך אתה אומר שהיה לך שמן 10W40 וללא שינוי, יכול להיות שיש מרווח בין הקאמשפט למרים כתוצאה משחיקה, או שהתושבות של המרימים נישחקו.

דבר ראשון פנה למוסך, בקש לבדוק לחץ שמן תוך כדי התנעת המנוע ושיבדקו אם משאבת השמן יוצרת לחץ מהר.

לא ענית לי תוך כמה זמן הנורה של לחץ השמן מתכבת?

אם הלחץ שמן תקין, שיפתחו את מכסה השסטומים ויבדקו את מצב הקאמשפטים, ושאין בוצה סביב המרימים.

יתכן מאוד שהמרימים לא הורכבו נכון, ישנו חריר שימון על כל מרימים, והחריר צריך להיות במקביל לחריר שבראש כדי שהשימון יהיה מהיר.

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:14
יקיר ... תודה...
תגיד, כמה יעלה לי כל הדבר המפחיד הזה מה שאמרת?

יקיר
03-06-09, 03:16
בדיקת לחץ שמן זה לא משהו יקר, בערך כ70-100 ש"ח.

תענה לי בבקשה בקשר לנורה של לחץ השמן תוך כמה זמן היא מתכבת כבר שאלתי את השאלה כמה פעמים ואתה לא מתייחס לה.

לגבי פתיחת מכסה השסטומים לא יודע כמה יגבו, ברר בכמה מוסכים אמינים שאתה סומך עליהם, גם מוסך מורשה טוב שאתה מכיר בא בחשבון.

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:19
יקיר היא ניכבת ישר.. פחות משניה...

בבוקר אני מניע אין שום רעש...
מוזר מאוד דווקה שהרכב חם.. הכול הפוך....

תגיד הם יכולים להגיד להחליף מרימים?

יקיר
03-06-09, 03:22
המרימים שהורכבו במנוע היו מקוריים?

כשהמנוע מתחמם המתכת מתרחבת.

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:24
לא המרימים ל מקוריים... והורכבו במוסך לא מורשה..

מה שהכי מוזר שהרכיבו מרימים תחליפים היה רעש של מרימים חצי יום.. למרות שהוחלפו מרימים.. פיתאום נעלם וחזר אחרי חצי שנה...

יקיר
03-06-09, 03:30
רעש מרימים יכול להיגרם מהרבה סיבות, יש דבר כזה שניקרא "שסטומים דביקים" זה קורה בדרך כלל מבוצה במנוע סמיוחחד סביב המרימים השסטום לא נסגר מהר הוא פשוט נתקע פתוח וכשהוא עולה הוא דופק, במצב כזה אין ברירה ורק פלאשינג יכול לעזור.

האם קרה פעם שהמנוע התחמם מעל טמפ' העבודה?

כשהמרימים מתקתקים במנוע חם לרוב זו בעיה בקאמשפטים, ואם הבעיה בקאמ' קצת קשה להשיג רק אותם ועדיף להחליף ראש מנוע משופץ.

פנה למוסך לבדיקה.

יתכן מאוד ובגלל שהמרימים לא מקוריים זה קורה.

יקיר.

סלבה גופמן
03-06-09, 03:40
המנוע לא עבר את הטמפ" העבודה ....

טוב מקווה שמחר יפתרו לי את הבעיה....

HawHaw
08-06-09, 03:27
סלבה שלום לך !
הפתרון לתופעה זו בדרך כלל היא החלפת כל ה- 16 המרימים למקוריים בלבד ולחדשים , אגב הרבה מוסכים מורשים מחליפים מרימים למשומשים וטוענים כי אין למצוא מרימים חדשים .
אני בזמנו חיפשתי לרכב הקודם שלי (לנטיס BA 97 1800CC) מרימים חדשים ומצאתי רק ב- ebay בעלות משוערת של כ- 500 ש"ח לא כולל משלוח , אם אתה באמת רוצה לטפל בבעיה זו אז כדאי להשקיע .
נ.ב.
בטח מדובר במאזדה לאנטיס בין השנים 94-98 ובמנוע 1800 , נכון ?!

ליאור
08-06-09, 11:19
בין אם הוחלף לאורגינל לבין לא, בשורה התחתונה לא אמור להיות רעשים.
לדעתי הבעיה יכולה להיות כך...
1. לא סגרו היטב את המרימים לפני הרכבתם. (ביצוע חובה להחלפת מרימים).
2. התעלה של כניסת שמן למרימים אינה נקיה ב- 100%.

הצעתי היא לגשת למקום ששם החלפת את המרימים ולפתוח שוב ולהרכיב מחדש.

כשאני חושב על זה נזכרתי שישנם מרימים הידראולים שלפני הרכבתם חייבים לבדוק את מרווח "השימסים", הם גם סוג של מרים הידראולי אך חייבים לשים לב, אני ממליץ לך בחום לשאול ולוודא אם יש לך כאלה באוטו והאם עשו כיוון טוב.
אני כבר כמעט בטוח שזה משם.
אני חוזר ואומר מאוד קשה לעלות על תקלות שמדובר ברעש ואנו מול מסך מחשב.

המשך יום נעים.

יקיר
10-06-09, 20:11
הראש מנוע עם השימסים הוא שונה קצת, מרימים הידראולים הותקנו בשנים 94 עד לקראת סוף 97.

מסוף 97 עד 98 יש שימסים(הראש מנוע שונה). בדגמי הBA.

יקיר.

סלבה גופמן
10-06-09, 22:36
שלום חברים!
תודה על העזרה....
אז ככה. היום הוצאתי את הרכב מהמוסך מורשה מאזדה(רמת ישי)
החלפו לי ראש מנוע.. לראש מנוע עם סימשים משהוא כזה לא יודע בדיוק....
אין רעש האוטו עובד כמו 2009
וניסו לי להחליף מרימים ולא הצליחו לפתור את הבעיה... אז לכול מי שיש את התופעה זה הפיתרון ה י ח י ד!!!!!!
לא משנה איזה שמן או לא יודע מה.. רק להחליף ראש עם סימשים.
נזק 2900 ש"ח כולל מחזירים ראש מנוע... בקיצור הכוללללללל
ישנה שם מאזדה לפירוק 1996 אוטומטית.. שקיבלה מכה בצד.. תימהרו למי שרוצה חלקים..
ני לכחתי כיסוי לרמקול דלת אחורית ומעפרה..

יקיר
10-06-09, 23:04
החליפו לך ראש מנוע?!

ראש מנוע עם שימסים לדעתי טוב יותר מהמרימים ההידראולים, מידי פעם צריך להחליף את השימסים כי כשהם יתחילו לנקוש יהיה רעש חזק שלא יפסק לאחר זמן מה.

השימסים יותר חזקים מהמרימים מבחינת אורך חיים.

אגב, זה לא הפתרון היחידי שצריך להחליף ראש מנוע, הפתרונות האפשריים זה להחליף מרימים מקוריים, לבדוק את הקאמשפטים ובהתאם להחליף, וגם הקאפות שמחזיקים את הקאמשפטים זה כמו מיסב שעם הזמן נשחק.

אפשר לפרק את הראש מנוע עם המרימים הידראולים, להחליף אותם במקורייםן, לבדוק את הקאמשפטים,קאפות,להחליף גומיות שסטומים,שלייף שסטומים, ניקוי כללי,יישור ראש והוא כמו חדש שקט לגמריי השאלה היא אם זה משתלם.... כמובן שלא, כי זה יעלה כמו ראש מנוע מפירוק במצב טוב.

הראש מנוע עם השמסים שונה מהראש עם המרימים, אם אני זוכר טוב המעברים של סעפת הפליטה שונים וצריך להחליף גם סעפת פליטה יחד עם הראש, האם היא הוחלפה?

אני מקווה ששמו לך אטם ראש ממנוע מקורי, ושהחליפו לך את ברגי ראש המנוע בחדשים.

יקיר.

סלבה גופמן
10-06-09, 23:16
החליפו הכול לחדש.. נראה לי שגם את הסעפת.

Dan
11-06-09, 04:02
סלבה חכיתי לעדכון ממך טלפונית...אז אני רואה שהסתדר לך.

אז תהנה מההסבה הקטנה שעשית אכן שימסים הרבה יותר טובים.

תשתדל להשאר בשמן שתמיד השתמשת בו.

סלבה גופמן
11-06-09, 22:53
מצטער דן .
מרוב השימחה שכחתי,
דרך אגה היתה שם מאזדה כמו שלי לאחר תאונה, לקחתי מימנה כיסוי של רמקול דלת אחורית,ומעפרה!

דן באמת לא שומעים את המנוע ביכלל!

ליאור
12-06-09, 15:01
אני קודם כל שמח שפתרו לך את הבעיה, כמה הודעות קודם אני הזכרתי לגביי ה "שימסים" שישנם סוגים של מרימים עם שימסים.
לא ברור לי מאיפה המונח הזה "ראש עם שימסים" אין דבר כזה, מה שעם שימסים זה למעשה המרימים.
השימסים הם למעשה "תחליף מרווח" שמכוונים אותם ז"א מגדירים "מרווח" בין הקמשפט (זיז) לבין השסתום.
במידה והמרווח אינו תקין (לדעתי מה שהיה אצלך) הקאמשפט דופק על המרימים וסודק אותם.

לכן בהודעה הקודמת הזכרתי לך לחזור אל המוסך ששם החליפו לך ולוודא שהרכיבו נכון ומדויק.

בכל אופן אני שמח לשמוע.

המשך יום נעים.