צפייה בגירסא המקורית : ציפצוף בהדלקת סוויץ(323f ba)

מרק
04-06-09, 02:07
שלום,קניתי את הרכב שלי לפני 4 חודש...כאשר אני נותן סוויץ מתחיל ליהיות ציפצוף ואחרי חצי דקה
בערך זה מפסיק...אני חושב שזה בעיה בקרית אוויר כי לפי מה שאני יודעה שכשאני מדליק סוויץ אמור להידלק לכמה שנית מנורה של קרית אויר ואחרי זה להיכבה....אבל כניראה בעלים הקודמים ניתקו את המנורה...כי יכול ליהיות שהיא דלרה קבועה בגלל בעיה...
אם משהו מכיר את התופעה הזות ואוליי גם מכיר פיתרון,אשמח לישמועה...
תודה מראש על כל עצה.

Mike
04-06-09, 04:04
יש לי את אותה הבעיה, זה סדרה של 4 צפצופים 5 פעמים, כלומר קוד תקלה 54, אני עדיין לא יודע במה הבעיה אתמול הכנסתי את הרכב למוסך, אמורים לבדוק גם את זה.

אני אעדכן ברגע שיהיה לי משהו חדש.

כעקרון להחליף כריות אוויר זה לא הגיוני בגלל המחיר הלא נורמלי שלהן.

gerdamen
04-06-09, 04:21
באוטו הקודם במשפחה היה לנטיס שנת 99 היה גם בעיה של כריות אוויר, שהמנורה לא הייתה נכבת. הבעיה היא לא בכריות אוויר אלא בחיישן בכיסא,בכסא יש חישן שהוא אמור לזהות אדם שיושב על הכיסא וכנראה שהוא תקול.
אחד מקורבי המשפחה שלי החליף אותו לבד זה לא בעייה. רק לידע, במקרה של תאונה חס וחלילה הכרית יפתחו.

Mike
04-06-09, 12:57
במאזדה 323F-BA שנת 97 אין חיישני כריות אוויר בכסאות.

יקיר
04-06-09, 20:22
אין ברכב הזה חיישנים בכסאות.

מה שמצפצף ברכב זה הכרית אויר של הנוסע ליד הנהג, כאשר הנורה בלוח השעונים מנותקת/שרופה הכרית אוויר משמיעה צפצופים בהתאם לקוד תקלה.

תאר לנו בכתב כמה צפצופים ארוכים וכמה קצרים אתה שומע, ולפי זה נוכל לדעת היכן הבעיה.

אני רק מדגיש שאם הכרית אוויר מצפצפת זה לא בהכרך אומר שהיא עצמה לא תקינה, יכול להיות גם בעיה אחרת כמו סליל כרית אוויר(קפיץ שעון מאחורי ההגה) או מותחן חגורת בטיחות, או תקלה אחרת והכרית אוויר מצפצפץ כדי להתריע.
כתוב כמה צפצופים אתה שומע בדיוק ואם הם קצרים/ארוכים.

יקיר.

מרק
04-06-09, 20:57
יש לי את אותה הבעיה, זה סדרה של 4 צפצופים 5 פעמים, כלומר קוד תקלה 54, אני עדיין לא יודע במה הבעיה אתמול הכנסתי את הרכב למוסך, אמורים לבדוק גם את זה.

אני אעדכן ברגע שיהיה לי משהו חדש.

כעקרון להחליף כריות אוויר זה לא הגיוני בגלל המחיר הלא נורמלי שלהן.
תודה,ולהחליף כריות זה בעמת לא שווה.

מרק
04-06-09, 21:00
תודה יקיר,אני אבדוק.

יקיר
04-06-09, 21:07
תודה,ולהחליף כריות זה בעמת לא שווה.

מה יותר שווה, כרית אוויר או החיים שלך?

כרית אוויר אפשר לקנות מפרוקיה בתנאי שהיא לא נפתחה, אך זה לא 100% תקין אתם עלולים לקבל כרית אוויר פגומה, שבזמן אמת לא תפעל.

כרית אוויר חדשה עולה בערך 15 אלף ש"ח, אני הייתי הולך על האופציה לקנות כרית משומשת מפירוק.

מרק, אצלך הבעיה אצלך אולי שונה, תבדוק כמה צפצופים ואם הם ארוכים ו/או קצרים ותכתוב כאן.

יקיר.

מרק
04-06-09, 23:51
מה יותר שווה, כרית אוויר או החיים שלך?

כרית אוויר אפשר לקנות מפרוקיה בתנאי שהיא לא נפתחה, אך זה לא 100% תקין אתם עלולים לקבל כרית אוויר פגומה, שבזמן אמת לא תפעל.

כרית אוויר חדשה עולה בערך 15 אלף ש"ח, אני הייתי הולך על האופציה לקנות כרית משומשת מפירוק.

מרק, אצלך הבעיה אצלך אולי שונה, תבדוק כמה צפצופים ואם הם ארוכים ו/או קצרים ותכתוב כאן.

יקיר.
זה מצפצף 5 פעמים קצרים,מפסיק ואז עוד 4 פעמים זה חוזר על עצמו...

יקיר
05-06-09, 00:49
דבר ראשון, דאג להרכיב נורה בלוח השעונים של כרית האוויר, לפי הבהובים של הנורה הקוד תקלה הרבה יותר ברור.

גם אם הנורה מנותקת או שרופה ויש תקלה ישמע צפצופים מכרית האוויר, לכן חבר נורה והצפצופים יעלמו ורק הנורה תתריע לך על קוד התקלה לפי הבהובים.
פנה לחשמלאי רכב או אם אתה יודע תרכיב בעצמך נורה לכרית האוויר בלוח השעונים.

יקיר.

מרק
05-06-09, 01:28
דבר ראשון, דאג להרכיב נורה בלוח השעונים של כרית האוויר, לפי הבהובים של הנורה הקוד תקלה הרבה יותר ברור.

גם אם הנורה מנותקת או שרופה ויש תקלה ישמע צפצופים מכרית האוויר, לכן חבר נורה והצפצופים יעלמו ורק הנורה תתריע לך על קוד התקלה לפי הבהובים.
פנה לחשמלאי רכב או אם אתה יודע תרכיב בעצמך נורה לכרית האוויר בלוח השעונים.

יקיר.
המנורה קיימת אבל לדעתי חתחו את החות שלה.

יקיר
05-06-09, 01:32
אז בגלל זה יש צפצופים.

כשתרכיב נורה הצפצופים יפסקו והנורה תהבהב, פנה לחשמלאי רכב שיאתר את הנתק ושיחבר חזרה.
צריך לפרק את לוח השעונים מתחברים לו 3 קונקטורים אולי חוט אחד באחד הקונקטורים חתוך, או שהנורה לא קיימת.

יקיר.

מרק
05-06-09, 19:51
אז בגלל זה יש צפצופים.

כשתרכיב נורה הצפצופים יפסקו והנורה תהבהב, פנה לחשמלאי רכב שיאתר את הנתק ושיחבר חזרה.
צריך לפרק את לוח השעונים מתחברים לו 3 קונקטורים אולי חוט אחד באחד הקונקטורים חתוך, או שהנורה לא קיימת.

יקיר.
אני פירקתי לפני כמה חודשים את הלוח שעונים,המנורה קיימת,אבל אני שראתי מתחת ללוח שעונים שחתחו כמה חותים..
הלכתי היום לחשמלי רכב,הוא לא רוצה לגעת בזה,הוא הפנה אותי למוסך מורשה...

sb_chief
12-07-10, 23:54
קראתי את התגובות שלכם הייתה לי את אותה הבעייה, החלפתי נורה בלוח שעונים (באמת הייתה חסרה), הציפצופים נעלמו אבל אחשיו היא מדי פעם מהבהבת בסדרות של 6 היבהובים.
התופעה לא קוראית כל פעם שאני נוסע אלא מדי פעם וגם זה קורה בדרך כלל אחרי עלייה על איזו גבשושית. אני חושד במגע רופף אבל אם יש לכם פתרונות אחרים לפני שאני מפרק את כל החיווט אני אשמח לשמוע.
תודה מראש

יקיר
13-07-10, 00:14
הסליל של כרית האוויר בהגה קרוע(יש בו נתק), תשים לב שהנורה מהבהבת רק במצבים מסויימים שההגה נמצא בו.

סליל חדש מקורי בחברה עם הרכבה עולה כ1300ש"ח.

בפירוקיה הוא עולה 300ש"ח

שהבעיה תחריף הנורה תהבהב ללא הפסקה והצופר יפסיק לעבוד, כי הסליל מעביר גם את הפיקוד מהלחצנים בהגה.

יקיר.

sb_chief
13-07-10, 01:56
אם אפשר, איך הסלילהזה ניראה? ומה בדיוק צריך לפרק??? איך אני יכול לדעת שגם בפירוקיה הסליל הזה לא קרוע???

יקיר
13-07-10, 02:02
שניה אחת חיפוש:
http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?t=66&highlight=%F1%EC%E9%EC+%EB%F8%E9%FA+%E0%E5%E5%E9%F 8 (http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?t=66&highlight=%F1%EC%E9%EC+%EB%F8%E9%FA+%E0%E5%E5%E9%F 8)

כעקרון אפשר לבדוק לו התנגדות בכניסה וביציאה שהוא מפורק, אבל זה לא מדוייק, כי יכול להיות במצבים מסויימים של ההגה ההתנגדות תהיה תקינה, אבל במצב מסויים יש נתק.

צריך לפרק את כרית האוויר->הגה->ידיות ולאחר מכן את הסליל.

כמו כן צריך לנקוט בכמה אמצעי זהירות כדי לא לגרום לפתיחה פתאומית של כרית האוויר מפירוק/הרכבה לא נכונה.

אזהרה! אין למדוד התנגדות לכרית אוויר עצמה כי היא תפתח מיד עם הבדיקה ותגרום לפציעה חמורה.

את העבודה הזו אני מציע לך להשאיר לבעל מקצוע.

אגב, את כרית האוויר צריך לחזק בעזרת מפתח מומנט, לפי הוראות היצרן.
במערכת הזו צריך לעבוד בדיוק לפי הוראות היצרן כדי לא לגרום לטעויות שיעלו ביוקר(בין אם כספית או פציעה גופנית).

יקיר.

אילן כץ
13-07-10, 03:33
אצלי קייימת את אותה בעיה של צפצופים מאיזור הכרית אוויר,
של הנוסע ליד הנהג.
מחר אני אצלם סירטון שתבינו על מה אני ומי שיש לו את אותה בעיה מדברים