טוב ,קודם כל בוקר טוב.
הרגע יצאתי אל הרכב, וכהרגלי אני עושה 360 סביב הרכב כדי לראות אם ישנם אילו הפתעות חדשות , ואז אני קולט בפגוש מכה מקדימה ששברה לשני חצאים את אזור הסמל העליון, אני מאמין שמישהו עשה רוורס, דפק לי את הרכב מקדימה ופשוט נסע.
הנזק הוא שבר בחלקו העליון של הפגוש (החלק הנ"ל יכול להתפרק מהרכב).
עכשיו השאלה היא מה עושים? לא בא לי ללכת לפחח, בטח ישנה דרך לשפץ את החלק לבד. יש לימישהו רעיון? או אולי דרך לעזור עם המיני פרוייקט הזה? יש לי כמה רעיונות אבל לצערי בכל מה שקשור לבונדו, שיופים צביעה וכו' אני די ירוק בתחום.
(אם תרצו מישהו שיפרק לכם את הרכב לגורמים וירכיב מחדש -אני האיש שלכם).אבל בפחחות עדיין לא התנסתי.
צירפתי תמונות להתרשמות, אשמח לרעיונות / עזרה.
לתשומת לבכם החלק עשוי מפלסטיק. והוא בחזית הרכב , כך שחשובה גם האסטטיקה. אגב החלק שבור כרגע לשני חצאים... הסמל פשוט יוצר תחושה שהם מחוברים אחד לשני... בפועל לא.
אודה לכם על העזרה.
2 אפשרויות :
1. תפרק את הטמבון ותשלח לפחח
2. פרק את הטמבון מלא את המכה בפיברגלס שייף וצבע או צבע רק את האזור [ לא יצא הכי יפה בעולם אבל עדיף על כלום]
עמית לא כזה קשה לעבוד עם בונדו (יש לי קצת ניסיון בזה) הקטע זה מה תעשה
לאחר מכן עם הצביעה בכל מקרה אתה תצטרך שפחח יצבע את זה על מנת שזה
יצא בצורה מושלמת.
לדעתי תפרק את החלק ותתן אותו לפחח שישבור כבר את הראש איך לחבר את החלק חזרה
ואיך לצבוע.
מסכים עם שחר, יש למלא עם חומר פחחים ולבצע ליטוש ידני על נייר ליטוש עדין ביותר עם מים ואז חייבים לבצע צביעה.
לפרק את החלק זו לא בעיה, החלק הנ"ל מתפרק באופן נפרד, אין צורך לפרק את הטמבון כלל, רק את הגריל של הרכב והחלק התחתון (שני החלקים השבורים).
לגבי הבונדו, האם הוא מספיק חזק כדי להחזיק את שני החלקים? למיטב זכרוני, בונדו הוא רק מילוי ואין לו תכונות של דבק כלל.
לגבי הצביעה זו לא בעיה, יש לי 4 מיכלי צבע , של צבע הרכב (קניתי מטופ קולור). אז בקטע הזה אני מסודר,
השאלה היא כיצד להדביק את שני החלקים יחד, אפוקסי? אפוקסי פלסטלינה? חומר אחר?
אחרי ההדבקה, אני אמרח בונדו למילוי, אשייף, צבע פרמיר (על כל החלק עצמו) ולבסוף צביעה וזהו.
אגב במידה והחלק הינו צבוע בצבע, האם יש צורך להסיר את הצבע הקיים? או שרק להתיז פרמיר על כל החלק ואז לצבוע בשכבה של צבע?
מישהו עשה פעם תהליך דומה?
התעסקתי בזה פעם, לפני התחלה העבודה יש לשפשף עם נייר ליטוש עדין מאוד עם מים את הלקה של הצבע, אין צורך להוריד את הצבע רק את הלקה כי כל חומר וצבע לא יושבים טוב על לקה.
לדעתי אפוקסי 2 קומפוננטים ילך מצויין לסדק הזה וימנע ממנו להתרחב בעתיד, רק שהעבודה הזאת מאוד עדינה כל טעות או overdose של אפוקסי יצריך מצדך הרבה זמן ועבודה לתיקון.
מנסיון, אם אתה צובע צבע על צבע, זה ייראה לך צבע אחר. תשייף שם, ואז תצבע.
אולי תנסה משהו עם פיבר
סטס בדיוק פירסם מדריכים איך לעבוד עם זה
נזק לא רציני... אל תדאג...
אז ככה. הנושא הזה מאוד קשור לפרויקט שהתחלתי לרשום. פרויקט "בניה מפיבר". ישנם כבר שני חלקים של הפרויקט הזה בפורום. החלק השלישי בדרך. לצערי הרב תהליך הבניה עצמו אני הולך לרשום רק בחלק רביעי אז יש עוד זמן עד שאני מסיים.
אני מדבר כאן על התיקון המושלם. אם אתה תעשה את הכל כמו שצריך ומסודר אז לאחר התיקון לא תראה שום סימן של שבר בטמבון.
בינתיים בשני מילים:
1. מטר של סיבי זכוכית
2. פחית של פוליאסטר + חומר מקשה
3. מברשת זולה
4. נייר שיוף (400 ו-1200) 1200 צריך להיות עמיד מיים!
5. חומר פחחים
6. ספריי של צבע יסוד
7. ספריי צבע של הרכב
אלה החומרים שאתה תצתרך לתיקון וצביעה. אני יודע שזה יוצא הרבה כסף אבל אל תשקח שאתה לא הולך לבזבז את כל החומרים. חז וחלילה שלא תצתרך אותם שוב אבל למקרה החירום כבר יהיו לך כל החומרים.
תהליך העבודה:
1. תפרק את הטמבון ותראה האם יש גישה לשבר מהצד השני. אני בטוח שיש.
2. תשייף את כל האיזור מסביב לשבר בצד הפנימי של הטמבון ( 5-10 סנטים מסביב לשבר). תשייף טוב עם נייר שיוף גס או אפילו עם מכונת שיוף אם יש לך.
3. אחר כך תעשה עם מקדחה מספר חורים קטנים בשני הצדדים של השבר חור מול חור. תקח חיט ברזל דק וחזק. בכל שני חורים שקדחת תכניס חתיכה של חוט ועם פלייר תאדק את שני חלקים. ששני החלקים השבורים ייצמדו אחד לשני:
http://img329.imageshack.us/img329/9049/111.png
4. תקדח עוד כמה חורים נוספים מסביב לשבר (בשטח ששייפת):
http://img14.imageshack.us/img14/3046/222vqa.png
החורים האלה בשביל שהדבק ייתפס כמו שצריך על פלסטיק של הטמבון.
5. תחתוך 3 חתיכות של סיבי זכוכית בצורה שאתה צריך כך שיכסה את כל השטח ששייפת (בתמונה מסומן כשטח אדום).
http://img192.imageshack.us/img192/6269/333w.png
רשתי שלוש חתיכות... התכוונתי 3 חתיכות באותו גודל וצורה כך שתוכל לשים 3 שכבות של סיבי זכוכית.
6. לאחר מכן תדביק את הסיבים שכבה שכבה על השטח של הטמבון בצד בפנימי שלו. מבחוץ גם אפשר למלה את השבר בפוליאסטר. אם השבר הוא ממש רציני אז אפשר לעשות את אותו דבר גם בצד החיצוני של הטמבון. רק בצד החיצוני מספיק שכבה אחד של סיבים.
7. אחרי שפוליאסטר התייבש (לא לפני 24 שעות) תשייף קצת את הצד החיצוני של הטמבון.
8. תסים חומר פחחים ותשייף אותו עד שתקבל שטח חלק לחלוטין. שלב הזה אחד החשובים. חייב להיות מושלם, חלק. אחר אחרי הצביעה תרא את כל הטעויות שלך. אני רואה שנשבר רק חלק העיליון של התמבון. החלק הזה ניראה כמו חלר נפרד מטמבון לבן אתה יכול לצבוע אותו גם לבד. העיניין שעם אתה צובע רק חלק אז תרא את ההבדלים של צבע. בחיים לא יצא לך אותו דבר. אבל בגלל שמדובר בחלק שניראה כמו חלק נפרד ניתן לצבוע רת את החלק העיליון עד הפס באמצע.
9. במיקרה בזה תשייף את כל החלק שאתה מתכוון לצבוע ו תדביק משהו (עיתונים) על החלק התחתון שלא צובעים.
10. תתיז את הצבע יסוד על כל החלק ותתן להתייבש עד הסוף. תשים 3 שכבות של צבע יסוד ואל תשקח לתת לכל שכבה להתייבש. אחרי יבוש מלא תשייף את כל השטח עם נייר שיוף עדין (1200) עד שתקבל שטח מושלם.
11. תצבע בצבע של הרכב. עד פעם 2-3 שכבות ותתן להתייבש עד הסוף. אל תמהר! תן לכל שכבה זמן להתייבש.
12. אפשר לשים 1-2 שכבות של לקה. תקבל תוצאה הרבה יותר טובה.
אני לא רשמתי את תהליך העבודה עם סיבי זכוכית ופוליאסטר כי זה ארוך מדיי. כמו שאמרתי אני הולך לרשום את זה בחלקים הבאים של הפרויקט שלי. תמטין עד שאני ארשום את זה. אם אתה רוצה יותר מהר אז דבר איתי בטלפון. אני אשתדל להסביר לך מה ואיך עושים. אין שם משהו מסובך. אל תפחד!
שלחתי הודעה פרטית עם מס' הטלפון! אל תתבייש להתקשר!
לכולם: אם פשוט ממלים את השבר באפוקסי או פוליאסטר זה לא יחזיק וכל החומר פחחים עוד פעם ייסדק וישבר... וכל מה עשיתם יפול על הכביש עם הזמן. לדעתי בלי חיזוק מהצד השני לא שווה בככל להתחיל את העבודה!