צפייה בגירסא המקורית : המחסור בחלפים כבר מורגש
היום דיברתי עם חזי דלאל על מנת לקנות כריות בולם לרכב שלי (323F-BA) מתוצרת NOK ואין בכלל בחברה - המלאי אזל! ויש רק חליפים תוצרת הודו :push:
התקשרתי גם ל-אהרון שווק חלפים בע"מ שגם מביאים חלפים למאזדה - פורד ולהם אין בכלל כרגע.
אני מקשר זאת ישירות לאירועים שהתרחשו ביפן למרות שאף אחד לא אמר לי כך, חבל שלא חשבתי על כך קודם לכן.
האם הכריות של NOK מספיק טובות או עדיף מקורי מצאתי ב 120 ש"ח ליחידה
יש "מקוריות" אבל כל אחת 350 ש"ח.
ממה שזכור לי המקוריות גם תוצרת NOK אבל עם תוית של דלק-מוטורס.
ביקשו ממני 328 ליחידה לא כולל מע"מ
ו 300 לאחוריות לא כולל מע"מ
דרך אגב איזה בולמים עדיפים של מונרו או המקוריים
תושבות מנוע:
בואו נעשה קצת סדר!
ישנן 4 תושבות מנוע: קידמית ואחורית - קטנות יותר וזולות יותר
שמאלית וימנית (תושבת גיר) - גדולות יותר ויקרות יותר.
- תושבות תוצרת סין\הודו\תאילנד (כל מוכר טוען משהו אחר) הכי זולות, לא עושות את העבודה גם כשהן חדשות וגם מתפרקות תוך חודשים ספורים.
- תושבות תוצרת NOK יקרות יותר, אבל עדיין יותר זולות מהמקוריות. תושבות איכותיות וזהות למקוריות.
- תושבות מקוריות לדעתי זהות לחלוטין לתושבות של NOK. פשוט אותה חברה מייצר את החלק ליצרן הרכב. כמובן הכי יקרות מבין כולן.
הבעיה שלהבדיל בין התושבות האלה קשה מאוד ואני עדיין לא למדתי לעשות את זה. על אף תושבת אין שום כיתוב או סימן. הכיתוב היחידי הוא על תושבות מקוריות וגם הוא רק מדבקה שקשה לסמוך עליה. מה שכן ניתן לראות זה הבדל באיכות הצבע של תושבות הסיניות הזולות. צבע שחור מייד מלכלך את הידיים ומתקלף בקלות. זה לא קורה בתושבות המקוריות וזה הסימן היחידי שאני מצאתי כדי להבדיל בין איכותי לסיני.
בולמים:
אם היית יודע מהו המחיר של בולם מקורי, לא היית שואל את השאלה הזאת.
תתקין בולמים של מונרו או של KYB (קייבה). אלה בולמים איכותיים מאוד ויעשו את העבודה שלהם כמו שזריך. מחיר לבולם אחד נע בין 300 ל-400 ש"ח. אין הבדל משמעותי בין שני החברות. לפי הנתונים, מונרו הם קצת יותר קשיחים מקייבה אבל זה ממש לא משמעותי ולא יהיה מורגש כ"כ.
תושבות מנוע:
בואו נעשה קצת סדר!
ישנן 4 תושבות מנוע: קידמית ואחורית - קטנות יותר וזולות יותר
שמאלית וימנית (תושבת גיר) - גדולות יותר ויקרות יותר.
- תושבות תוצרת סין\הודו\תאילנד (כל מוכר טוען משהו אחר) הכי זולות, לא עושות את העבודה גם כשהן חדשות וגם מתפרקות תוך חודשים ספורים.
- תושבות תוצרת NOK יקרות יותר, אבל עדיין יותר זולות מהמקוריות. תושבות איכותיות וזהות למקוריות.
- תושבות מקוריות לדעתי זהות לחלוטין לתושבות של NOK. פשוט אותה חברה מייצר את החלק ליצרן הרכב. כמובן הכי יקרות מבין כולן.
הבעיה שלהבדיל בין התושבות האלה קשה מאוד ואני עדיין לא למדתי לעשות את זה. על אף תושבת אין שום כיתוב או סימן. הכיתוב היחידי הוא על תושבות מקוריות וגם הוא רק מדבקה שקשה לסמוך עליה. מה שכן ניתן לראות זה הבדל באיכות הצבע של תושבות הסיניות הזולות. צבע שחור מייד מלכלך את הידיים ומתקלף בקלות. זה לא קורה בתושבות המקוריות וזה הסימן היחידי שאני מצאתי כדי להבדיל בין איכותי לסיני.
בולמים:
אם היית יודע מהו המחיר של בולם מקורי, לא היית שואל את השאלה הזאת.
תתקין בולמים של מונרו או של KYB (קייבה). אלה בולמים איכותיים מאוד ויעשו את העבודה שלהם כמו שזריך. מחיר לבולם אחד נע בין 300 ל-400 ש"ח. אין הבדל משמעותי בין שני החברות. לפי הנתונים, מונרו הם קצת יותר קשיחים מקייבה אבל זה ממש לא משמעותי ולא יהיה מורגש כ"כ.
מחיר למקורי דרשו 500 ש"ח סה"כ
דרך אגב על כריות הבולם של NOK יש הטבעה של הלוגו.
אני אף פעם לא ראיתי את הלוגו של NOK. כניראה שלא יצא ליל החזיק תושבת של NOK בידיים.
אם למישהו יש תושבת של NOK עם כיתוב עליו, אני אשמח מאוד לקבל את התמונה של הכיתוב.
תודה!
אני אף פעם לא ראיתי את הלוגו של NOK. כניראה שלא יצא ליל החזיק תושבת של NOK בידיים.
אם למישהו יש תושבת של NOK עם כיתוב עליו, אני אשמח מאוד לקבל את התמונה של הכיתוב.
תודה!
חבל שלא צילמתי בזמנו את הכרית מקרוב אבל יש לי תמונה של הקופסה:
http://img846.imageshack.us/img846/5524/p1290022.jpg (http://img846.imageshack.us/i/p1290022.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
תודה Giora!
זה כבר משהו מכיוון שגם את הקופסה הזאת לא ראיתי מעולם! :huh:
הנה האתר שלהם : http://www.nok.com.sg/
לגבי בולמים המליצו לי המלצה חמה לשים רק מקוריים.
לפי EPC הבולמים המקוריים למאזדה BA הם תוצרת חברת TOKICO ואני בספק אם יש אותם בארץ.
בארץ הבולמים של קייבה (KYB) נחשבים "למקוריים".
חזרה לנושא, היום עשיתי סיבוב בחנויות חלפים באזור יצחק-שדה + המסגר ולכולם אין כריות בולם של NOK, גם לא של חברות טאיווניות באיכות טובה, רק זבל סיני.
סטס, ביקשת קיבלת:
בעזרת חבר פורום יקר הצלחתי לשים יד על זוג תושבות חדשות של NOK, ואולי האחרונות בארץ :toung:
להלן תמונות:
תתחדש GIORA ותודה רבה לך על התמונות!
מקווה שאלה לא אחרונות בארץ כי גם אני רוצה לרכוש כאלה... :blink1:
|