צפייה בגירסא המקורית : הכנה לפרויקט של בידוד אקוסטי (323F-BA)

Stasik
11-06-09, 06:40
כפי שידוע לכם, אני מבצע פרויקט כללי לרכב שלי (Mazda 323 F BA). חוץ מצביעה כללית וכל התיקונים שביצעתי ועומד לבצע אני מתכנן גם לשים בידוד אקוסטי. ידוע לי שהחומר הטוב ביותר למטרה הזאת הוא DYNAMAT. אך בגלל עלותו הגבוהה אין באפשרותי לרכוש את הכמות של החומר הנדרשת לאיטום של כל הרכב. לכן החלטתי להשתמש בחומר חילופי. לאחר בירורים וחיפושים רבים אתרתי מפעל שנמצא בעין הנציב והוא מייצר חומרי בידוד. הבעיה שהם לא מוכרים כמויות קטנות ואחרי מלחמה ארוכה עם המפעל הסכימו למכור לי את כמות הנדרשת של החומר הנ"ל.

הבעיה כרגע:
החומר הוא בעובי כ-10 מ"מ עם שכבה של אלומיניום בצד אחד ובצד השני שכבה של דבק. אין שום בעיה להשתמש בחומר הזה לבידוד של הרצפה ותא המטען אבל לדלתות החומר עבה מדיי ואם אני מדביק אותו לדלתות פשוט לא ניתן להרכיב את הכיסוים שלהן בגלל העובי של החומר.

השאלה:
אולי יש למישהו רעיון או המלצה כלשהי. באיזה חומר חילופי שהוא יותר דק ניתן להשתמש לאיטום דלתות?
איפה אפשר להסיג DYNAMAT או אחד דומה במחיר סביר?

חשוב לציין שוב שידוע לי ששום חומר חילופי לא ייתן תוצאות כמו שנותן DYNAMAT אבל בכל זאת אני מעוניין במשהו יותר זול.

עמית
11-06-09, 12:03
אני עשיתי את אותו התהליך ברכב שלי, בדלתות השתמשתי בשני דברים:

1. לחלק הפנימי של הדלת ז"א בתוך הדלת, החלק שמאחורי החלון השתמשתי בספוג אקוסטי. אותו חומר שנועד לבידוד אולפני הקלטות, העיניין שאתה צריך לפרק את המנגנון של החלון כדי שתיהיה לך גישה נוחה (אצלי גם ככה החלפתי לחלונות חשמל כך זה היה הכרחי בכל מקרה), כמו כן הדבק של הספוג הוא דבק במריחה , התהליך קצת מלכלך אבל מעולה, כבר בטריקת הדלת הראשונה, כשכל הדלת הייתה עדיין פתוחה היה מורגש שינוי רציני.

2. לחלק החיצוני של הדלת, זה מתחלק לשני חלקים:

א. אזורים בהם ישנם פיתחי מעבר, השתמשתי בדאינמט על מנת לאטום (גוזרים מדביקים וזהו).

ב. לסגירת כל הדלת, השתמשתי (ואני יודע שהרבה ירימו גבה) ביריעת ברזנט 5 מילימטר, היא אטומה לחלוטין ומבודדת מעולה מכניסת מים אל אזור צמת החשמל וכו'.

ג. ולסיום- את הפנאלים עצמם של הדלת, כיסיתי בחלקם הפנימי בספריי זפת, דגש חשוב- אצלי הפנאלים ישבו בחוץ כשבוע בשמש, על מנת לתת לכל הריח להתנדף ולהתייבש סופית. חשוב מאוד לייבש יומיים ראשונים בשכיבה, ולאחר שהחומר יתייבש מספיק למגע יש להמשיך את הייבוש כאשר הפאנלים עומדים ז"א כמו שהם מורכבים על הדלתות וזאת על מנת לוודא שהזפת חזקה מספיק ולא תתקלף / תיפול לאחר ההרכבה, - אגב החומר מסריח לגמריי.

אני לא חשבתי לכיוון איטום מבחינת סאונד, אלה איטום רעשי דרך היה לי חשוב ביותר, התוצאות מעולות, בנסיעה במהירות של 120 + כאשר סוגרים את החלונות אין רעשי דרך מאזור הדלתות כלל, יתרה מה, הדלת נטרקת ברעש עמום.

לריצפה השתמשתי בספוג אקוסטי , וכמוכן החלפתי את השטיח לשטיח חדש בצבע שחור (ולא האפור המגעיל שיהיה שם).

שאר הרכב , תא מטען וכו, יריעות דאיינמט והמון ספוג אקוסטי, הוא מעולה לאיטום רעשי רוח וכו'.
והכי חשוב, אינו סופג לחות או מים.

איפה אפשר להשיג- את הספוגים השגתי דרך חבר שעוסק בהתקנות של אולפני הקלטה, אגב החומר מאוד מזכיר את הספוג של "מזרני שטח" למי שמכיר.

בהצלחה.

roni_p
11-06-09, 13:29
סטסיק ,יש באפשרותי להשיג סקונד סקין פרו ,מה המחירים שהציעו לך על הדינאמאט?
על החומר שמייצרים בארץ לא היתי יורק לכיוון אפילו,זבל ממדרגה ראשונה.

MishA
11-06-09, 17:09
סטס מתוך ניסיון עם חומרי איטום
כדי להגיע לתוצאה כמו של דיינימט או סקנד סקין עם חומר חלופי צריך להשקיע יותר מאשר לקנות דיינמיט או סקנד סקין.

לכן הייתי כבר קונה כ5-6 יריעות סקנד סקין או דיינמיט ואוטם את הדלתות.
או כבר חוסך עוד כמה שקלים וקונה באלק שלם (יוצא כ5-10 שקל זול יותר לכל יריעה)

הסקנד סקין פרו והדיינמט אקסטרים שווים לחלוטין בכל היבט החל ממשקל, חומרי יצור, ולדעתי אף מיוצרים באותו מפעל עם מדבקות שונות.
המחיר של דייניימט אקסטרים גבוה כ3-5 שקלים לכל יריעה מהסקנד סקין.

בכל מקרה אם אתה רוצה אחד מהחומרים האלה נא לפנות אליי בהודעה פרטית (אני גר בקריית חיים)

אשמח גם לעזור לבצע את העבודה עצמה ללא תשלום.

Stasik
12-06-09, 02:37
תודה רבה לכולם על העזרה!
לצערי הרב אני לא מבין גדול באודיו של הרכבים. מנועים, חשמל תפנו אלי... אבל במערכות בלי עזרתכם אני פשוט "0"...

לעיניינינו! הבנתי לגבי דיינמיט. עכשיו שאלה אחרת:
1. כמה יעלה לי דיינמיט בארץ?
2. איזה כמות אני צריך ל-4 דלתות?
3. אם אני קונה באלק שלם כמה זה יעלה לי ברץ?

הבנתי שלהזמין מחו"ל בלתי אפשרי כי המשלוח פשוט רוצח.

MishA
ברשותך אני אדבר איתך מחר. יש לי את המספר שלך...

יבגני
12-06-09, 09:39
סטס זה מה שיש לי בבית.

דבר איתי, רשמתי לך בהודעה פרטית.

Zigi
12-06-09, 10:19
עמית, וכמה משקל כל הבידוד הזה הוסיף לאוטו שלך?

עמית
12-06-09, 12:20
אני מאמין שלא הרבה, חוץ מזה אני תמיד דואג ללכת לשירותים למספר 2 לפני נסיעה, כך שזה מתאזן...:idea: