צפייה בגירסא המקורית : מספר שאלות בנוגע לתוספי דלק לרכבי היצרן

אושרי
13-06-09, 22:53
איזה תוסף דלק מתאים לאהבה שלנו המאזדות?
מה הוא עושה ומה מחיר עלותו?
והאם מה שמוכרים בתחנת דלק הוא גם תקין?

יקיר
14-06-09, 01:12
מה אתה מצפה שהתוסף יעשה במנוע? ולפי זה תקבל תשובה.

יקיר.

AmiRw
14-06-09, 01:29
יש לי כמה שאלות לעניין .
אמרו לי שתוסף דלק מנקה משהו במערכת הדלק , האם זה נכון ?
אחרי שהמכונית נסעה יותר מ170 אלף , כדאי לי לשים תוסף דלק ?
ועד כמה זה בריא ?

יקיר
14-06-09, 02:03
תוסף דלק, בדרך כלל מנקה את מע' הדלק, עדיין לא ידוע עד כמה התוסף באמת מנקה, יכול להיות שהוא מנקה באמת ויכול להיות שהוא בכלל לא עושה כלום.

כשרוצים לנקות למשל את המזרקים בעזרת תוסף לא יודעים אם זה באמת ניקה כי המזרקים מורכבים במנוע ולא ידוע כיצד בכלל הם מתפקדים לאחר התוסף.

מתי בטוחים ב100% שהמזרקים נקיים, זה רק בעת פירוקם והרכבת על מכשיר שבודק את תקינותם במכון להזרקות דלק.

כשהייתי אצל חיים (משה זר הזרקות), פירקו את המזרקים וניקו אותם במכונה, לאחר הניקוי מחברים את המזרקים למכונה שמפעילה את המזרקים כאילו שהם מורכבים במנוע, ורואים כמה כל מזרק מרסס דלק במדוייק, עם תוצאות מול העיניים.

תוסף דלק לא בטוח שהוא מנקה, כי לא רואים תוצאות בעיניים כמו בניקוי אמיתי במכון.

תוסף דלק יכול לעזור קצת במעבר בטסט בזיהום האוויר, והסרת פיח מהשסטומים וטבעות הבוכנה.
התוסף עלול להזיק, מצד אחד אנו רוצים לטפל במזרקים, אבל מצד שני התוסף מסיר גם פיח במקומות לא כ"כ רצויים ורגישים כמו טבעות הבוכנה, ששם הפיח הוא חיוני לאטימה טובה יותר.

במקום לזרוק כסף על תוסף דלק כל 10Kק"מ בתקווה שזה יעזור לניקוי המזרקים, במחיר של כמה פחיות אפשר לעשות ניקוי מזרקים אמיתי, במכון להזרקות עם ציוד מיוחד עם תוצאות מול העיניים.

אם כבר תוסף, אני אישית ממליץ על ה"גולד לייבל" כי הוא באמת עזר לי בטסט, וטיפה שיחרר את המנוע פעם כשהשתמשתי בו.

אסור להשתמש בתוסף על מיכל דלק ריק, יש כאלה שמאמינים שאם משתמשים בתוסף על מיכל כמעט ריק אז הריכוז של התוסף גבוה והוא מנקה טוב יותר, וזו טעות.

התוסף אמור לנקות את הפיח לאט לאט בצורה עדינה, שפה התוצאה טובה יותר, רצוי להשתמש בתוסף בין חצי למיכל מלא.
כשעומדים ממש ליד המשאבת תדלוק, לפני התדלוק מרוקנים את כל התוסף למיכל, ולאחר מכן מתדלקים, פעולה זו מערבבת את התוסף היטב בדלק.

יקיר.

תומר
14-06-09, 09:51
מצטרף להמלצה של יקיר:
במחיר של כמה פחיות עדיף לעשות ניקוי מזרקים.
אני מקווה שיצא לי בקרוב להגיע לחיים יוד כדי לבצע טיפול כזה.
מתגובות שאני קורא בפורומים השונים, רבים טוענים שהתוסף בעיקר מוסיף כסף ליבואן...

AmiRw
17-06-09, 15:42
סליחה על ההקפצה אבל לפי מה שהבנתי ממך ידידי יקיר שאם בחיים לא השתמשתי בתוסף דלק והמכונית נסעה מעל 173 אלף אז כדאי לי להשתמש בו .
תודה על העזרה .

Stasik
17-06-09, 16:19
תוסף דלק לא מנקה כלום!
חבל על הכסף!
השימוש היחידי בתוסף דלק הוא לפני הטסט. זה יכול לעזור לך לעבור את עמדת זיהום האוויר בהצלחה.

שמואל
17-06-09, 21:44
יקיר.קראתי את תגובתך הארוכה והמנומקת.האוטו שלי צורך שמן.בערך קילו לכל 4.000 ק"מ.

המסקנה שעלי להסיק לפי זה היא,שאם אשתמש ב"גולד לייבל" כפי שהתכוונתי לעשות,אגרום לצריכה מוגברת ? (צריכת דלק ממוצעת שלי 1/9, חשבתי שניקוי יכול לשפר).

יקיר
18-06-09, 19:45
ניקוי הפיח בצילינדרים עלול להחמיר את הצריכת שמן.

ישנם מקרים שהטבעות בוכנה של השמן נפתסים זה ניקרא "רינג תפוס" וניקוי "פלאש מנוע" יכול לעזור אבל יש סיכון גדול שהבעיה רק תחמיר יותר.

אם המטרה שלך לנקות את המזרקים תעשה זאת על בטוח בלי לגרום לנזק מיותר במכון להזרקות.

הצריכת שמן שלך תקינה לחלוטין, כל עוד לא הגעת לצריכה של ליטר ל1000 ק"מ הכל תקין.

יקיר.

שמואל
18-06-09, 20:50
תודה יקיר.
אני חייב להוסיף שאני נהנה לקרוא את תגובותיך לשאילות השונות המועלות בפורום.
יש לך הבנה טובה וגישה נכונה לפתרון בעיות, מה שנקרא "כומון סנס".
לצערי לרוב המוסכניקים יש חשיבה שבלונית בפרט לגבי בעיות שהם לא נתקלו בהן בעבר.
אתה עוזר רבות לחברי הפורום,מה שנקרא בשפתנו "גמילות חסד".
ברכה והצלחה.

תומר
18-06-09, 22:45
תודה יקיר.
אני חייב להוסיף שאני נהנה לקרוא את תגובותיך לשאילות השונות המועלות בפורום.
יש לך הבנה טובה וגישה נכונה לפתרון בעיות, מה שנקרא "כומון סנס".
לצערי לרוב המוסכניקים יש חשיבה שבלונית בפרט לגבי בעיות שהם לא נתקלו בהן בעבר.
אתה עוזר רבות לחברי הפורום,מה שנקרא בשפתנו "גמילות חסד".
ברכה והצלחה.

יפה אמרת.
מצטרף לדבריך.

יקיר
19-06-09, 00:20
תודה רבה חברים, אני שמח שאני יכול לעזור לאחרים במה שאני יודע.

יקיר.

HawHaw
20-06-09, 22:43
איזה תוסף דלק מתאים לאהבה שלנו המאזדות?
מה הוא עושה ומה מחיר עלותו?
והאם מה שמוכרים בתחנת דלק הוא גם תקין?

בעיקרון ישנם 2 תוספים עיקריים :
1. 44K של חברת BG , פחית למיכל דלק מלא .
2. Gold Label של חברת Liqui Moly , פחית לחצי מיכל דלק .

תוסף 44K הוא קצת יעיל יותר בניקוי פיח והליכלוך .
תוסף Gold Label הוא יעיל בעיקר לפני בדיקת טסט .

שורה תחתונה , כמו שאמרו פה לפניי אם אתה באמת רוצה לנקות את מערכת הדלק שלך אז אין כמו להיכנס למכון להזרקת דלק .