צפייה בגירסא המקורית : בעית חשמל בעת שמיעת מוזיקה ברכב

adir1989
31-08-11, 10:38
אהלן חברה,
כאשר אני שומע שירים או שהמערכת מחוברת לרכב אני שומע כאילו זרמים ברכב עוברים כמו שזבוב עושה (בזזזזזזזזזזז :push:) ככה אני שומע...
יכול להיות שהחיווט ברכב לא נכון?
מה יכולה להיות הבעיה?

Stasik
31-08-11, 12:21
1. מתי התקנת את המערכת? מזמן? התופעה הזאת התחילה מייד אחרי ההתקנה?
2. איזה מערכת זאת?
3. האם יש לך ברכב מערכת הגברה (מגבר)?

תן קצת יותר פרטים על המערכת...

atzauto
31-08-11, 12:27
היי. בדרך כלל הזמזון נובע ממערכת ההצתה. קבל (קונדנסטור) שנותק, או כבלי הצתה מאיכות גרועה. אפשרות נוספת שקבל המחובר למערכת הטעינה, אלטרנתור נותק. הקבלים בדרך כלל לא נפגמים ולהם אורך חיים גדול, וסביר שמן דהוא חשב שהם מיותרים וניתק אותם באיזה שלב של תיקון ברכב.

atzauto
31-08-11, 12:31
אפשרות נוספת, חיבור גוף לקוי למערכת, או לאנטנה או לסיכוך של הכבל שלה, אם מדובר ברדיו

עמית
31-08-11, 13:30
מדובר על רעש השראתי הנגרם ממתח חיובי אשר נמצא לידי כבל רמקול למשל, או לדוגמא כאשר מתקינים מגבר ומעבירים את כבלי האודיו והמתח באותו צד.

במידה ומותקנת אצלך רק מערכת פשוטה, יש צורך לבצע הארקה לגוף המכשיר לשלדת הרכב , ז"א ליצור נקודת מינוס (פריקה) ובכך להשקיט את הרעש.

לרוב הרעש נגרם מהאלטרנטור ברכב, מכאן גם הרעש הידוע שעולה בטון , ככל שלוחצים יותר על דוושת הגז.

בהצלחה.

adir1989
01-09-11, 06:45
המערכת נמצאת אצלי בסביבות שנה ככה.
יש לי 2 מגברים אחד של רוקפורד ואחד של סרביס וגאס.
סאב של רוקפורד שמחובר למגבר של סרביס וגאס והמגבר של רוקפורד שמחובר אליו רמקולים של JBL 100RMS וקומפוננט של מורל טמפו.
הרדיו דיסק : pioneer DEH7250SD
קישור לדגם : http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=DEH7250SD&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=172&aff=Zap&lang=he

עריכה:

עמית כמו שאמרת ברגע שאני לוחץ על הגז שומעים חזק יותר את הרעש...

עמית
01-09-11, 08:28
תתחיל בלבצע הארקה לרדיו דיסק. אתה ניגש לאחת מיציאות הRCA האחוריות של המכשיר, מנתק את אחד הבננות, מלפף חוט חשמל , מחבר בחזרה את הבננה כאשר היא לוחצת /מחזיקה את הכבל שליפפת.

את הכבל אתה מחבר לגוף הרדיו , תזכור כמה שהכבל קצר יותר לנקודת הארקה , כך הוא אפקטיבי הרבה יותר.

או בצורה ברורה יותר:

תיקח כבל קצר יש לך מאחורי HU בורג קטן תפתח את הבורג תכניס קצה של הכבל ותבריג אותו בחזרה.

את הקצה השני תעקם אותו תעשה כמו וו תכניס אל תוך כבל RCA אחרי זה תכניס אותו ליציאה של הHU

בהצלחה.

adir1989
01-09-11, 16:29
כדי שאני ידע אם הבנתי אותך.

לוקח כבל רגיל קצה מגלה את החוטים שלו צד אחד מחבר לאיזה שהוא בורג מאחורי הHU סוגר ואת הצד השני מלפף סביב איזה שהיא יציאה של RCA בפין שלו בקצה ואז מכניס בחזרה את ה-RCA שהכבל מלופף סביבו?

וזה אמור לסדר את הבעיה?

mazda speed
01-09-11, 22:08
בדיוק , כבר שרשמת שייש לך רדיו דיסק של פיוניר הבנתי מה הבעיה , זו מחלה ברוב המכשירים של פיוניר ואין לי מושג איך עד היום הם לא פתרו את הבעיה הזאת של הרעשי מנוע , הפיתרון הוא פשוט למדי כמו שעמית פירט לך , הרעיון הוא לתגבר את המינוס של יציאות ההגברה ואז הרעשי מנוע מפסיקים או נחלשים בצורה ממש משמעותית .