שלום יש ברשותי מאזדה לאנטיס מדגם 323 שנת 2000 נפח מנוע 1800
ונתקלתי היום בבעיה אני הורדתי את האמברקס ועדין הנורה של האמברקס היתה דולקת ואחרי 20 שניות בערך היא נעלמה ושוב חזרה וככה כל הנסיעה עם זה בעיה נפוצה ?
ומה מחיר עלותה כי זה ממש מציק לעין
תודה אחלה אתר
סלבה גופמן
16-06-09, 06:52
אושרי:
לפי דעתי יש איזה מפסק מיתחת לאמברקס.. שהוא ניתקע במצב "לחוץ"
החלפת מפסק תיפתור תבעיה
או רסס ספריי מגעים
בהצלחה...
סלבה.
לא נרדמתי ונסעתי לעשות לאוטו מבחן נוסף והפעם בנסיעה הנורה לא נדלקה אבל מתי שאני לוחץ על דוושת הברקס היא נדלקת האם זאת גם בעיה?
אושרי...
באופן מיידי לבצע בדיקה של נוזל בלמים!
על המיכל של הנוזל יש חיישן. במקרה של חוסר נוזל הוא מדליק לך מנורה על הדשבורד והמנורה הזאת היא גם המנורה של האמברקס. המנורה נכבת לפעמים כי נוזל בלמים עולה קצת בסיבובים (קפיצות) של הרכב. הוא מגיע לחיישן וגורם לו לכבות את המנורה של ההתראה באופן זמני. לאחר מספר דקות המנורה נדלקת שוב. אותו דבר גם בלחיצה על דוושאת הברקס - הנוזל מתפזר במערכת הבלימה והחיישן מדליק את ההתראה.
הבעיה הזאת ידועה! ואני לא חושב שצריך להסביר למה יכול לגרום חוסר בנוזל בלמים... :blink:
תשמעו, הפורום הזה פשוט תותח, כל תשובה מדויקת במאה ו-1 אחוז.
הרגע חזרתי מהמוסך המורשה, וזה מה שהם אמרו לי.
סלבה גופמן
16-06-09, 18:39
אני שמח שפתרת את הבעיה....
פתח יותר את מכסה המנוע...
בזמן בלימה פתאומית, חוסר בנוזל ברקסים יגרום לכך שהברקסים לא יעבדו ב-100%.
בהצלחה!
סלבה.
נכון זהו חוסר בנוזל בלם, ישנו חיישן בדרך כלל מכנים אותו "גשש" שנמצא בדיוק על מיכל נוזל בלם.
וכשחסר נוזל בלם החיישן מדליק נורה בלוח השעונים.
דבר ראשון לא רק להוסיף נוזל בלם וליסוע, כי ישנה בעיה בטיחותית מאוד, אם היה חסר נוזל בלם בטוח שישנה נזילה, וזה מסוכן!
אתה עלול למצוא את עצמך בנסיעה ופתאום הדוושה תצנח עד הסוף, ולא יהיו בלמים פנה דחוף למוסך.
שיבדקו את הבוכנות בקאליפרים בארבעת הגלגלים.
במידה ולא תימצא נזילה חיצונית בגלגלים, יש לפרק את המשאבת בלם המרכזית, להפריד אותה פשוט מהבוסטר, ולבדוק אם היא נוזלת לתוך הבוסטר(מגבר בלם).
פנה דחוף למוסך ואפילו על גרר, הנוזל בלם גם דליק מאוד אם הוא ינזל על הדיסק תוך כדי בלימה הוא עלול להתלקח.
מערכת הבלמים ברכב היא מערכת סגורה, לעולם אסור שיהיה חסר נוזל בלם, גם אם יש איבוד של כמה טיפות יש נזילה וזה בטיחותי.
יקיר.
והפעם רק שאני לוחץ על דוושת הברקס מחר בבוקר אגש למוסך מורשה ויבדוק כי בחיים לא משחקים
והפעם רק שאני לוחץ על דוושת הברקס מחר בבוקר אגש למוסך מורשה ויבדוק כי בחיים לא משחקים
נכון מאוד, גש דחוף למוסך כמו שאמרתי!
יקיר.
ישנם רכבים בהם משמשת הנורה כהתראה לרפידות שחוקות.
כשהרפידות מאבדות מעוביין,הבוכנות בקאליפר זזות החוצה כלפי הצלחות ומתפנה יותר מקום לנוזל הבלמים, המפלס במיכל המילוי יורד ואז ה"גשש" מדליק לך את הנורה.
לכן אין טעם להוסיף נוזל.גש למוסך לבדיקה מקיפה.כי יתכן איבוד מהמשאבות וכו'.אבל לפי התיאור שלך יתכן שאני צודק.