צפייה בגירסא המקורית : מבקש דעתכם על מערכות איתוראן, פוינטר ואחרות
ישנן מערכות רבות שמיועדות להגן על רכבינו כגון אזעקות, ביפרים וכ'ו. בארצינו קיימות מספר חברות שמספקות שירותי מיגון ואיתור של רכבים והמפורסמות מביניהן: איתוראן ופוינטר.
מערכת Pointer GPS המותקנת ברכב על ידי החברות האלה מאפשרת איתור של מיקום הרכב און-ליין בעזרת מערכת ה-GPS העולמית. המערכת הממוחשבת של מרכז הבקרה עוקפת אחרי המצב של הרכב ומתריאה במקרים על הטנעה בלתי חוקית או יציאה מאיזור הנסיעה המאושר. הניידות של החברות הפרוסות ברחבי הארץ מקבלות את מיקום הרכב ומאתרות אותו בשיתוף עם משטרה.
רציתי לשמוע את דעתכם בנושא תקנת מערכת האיתור כזאת ברכב.
1. מי משתמש? חבר? קרוב משפחה וכ'ו? כל מידע מנסיון השימוש.
2. דעה הכללית על יעילות השירות.
3. תנאים, מחירים, השוואה בין החברות. עדיפות לחברה מסויימת.
http://www.ituran.com - האתר של איתוראן
http://www.pointer4u.co.il - האתר של פוינטר
יש לי במשאית מערכת איתוראן GPS, אבל אני לא הבעלים שלה.
בעזרת המערכת הבוס שלי רואה את המשאית 24 שעות ביממה, מהמחשב שלו,
וזה כולל גם את המסלול שעשיתי במשך היום.
לפעמים המערכת קצת משתגעת:
קרה לא פעם שטילפנו אליי באמצע הלילה כי המשאית נעלמה להם מהמסכים,
כאשר בפועל היא בחניה של הבית....
לגבי מחיר לא אוכל לעזור לך מהסיבה שאינני הבעלים.
אני אישית אתקין מערכת כזאת רק כשיהיו לי ילדים (בע"ה).
כרגע אין צורך, כי המונדיאו לא ממש מבוקשת בשוק הגניבות :bigsmile:
עבדתי באיתוראן ומערכת כזאת בסיסית עולה בערך 2500 שקלים,מי שלא צריך מערכת כזאת אין לו טעם להתקין איתוראן,המערכות מיועדות בעיקר למשאיות,מוניות ורכבים גניבים.
mazda speed 17-06-09, 20:26 כמו שאמר רוני , מערכות כאלו מיועדות רק לרכבים מסויימים או בעלי ערך של מעל 100,000 ש"ח , כמובן אם בא לך אתה יכול להתקין אבל ממש מיותר .
ואם באמת בא לך על מערכת כזאת אז לך על סקיילוק שזו מערכת איתור של רב בריח והיא מתקדמת יותר מהמערכות של איתוראן ופויינטר , עולה גם יותר זול וגם שירות הסיירים שלה הוא יותר מאסיבי מהסיירים של איתוראן ופויינטר .
התקשרתי היום לאיתוראן וסקיילוק.
הצעת מחיר של איתוראן:
התקנה 2500 ש"ח
תשלום חודשי 52 ש"ח
הצעת מחיר של סקיילוק:
התקנה 1750 ש"ח
תשלום חודשי 63 ש"ח
בשני החברות אתה לא מקבל גישה לאיתור של הרכב בעצמך דרך האינטרנט. אפשר להוסיף את האופציה בתשלום נוסף.
אני אסביר לך את זה בצורה שאנשים מבינים,גנבו לך את הרכב יש מרדף תופסים את הרכב,הרכב חוזר אליך כולו מפוצץ במכות,תגיד לי אתה לא עדיף שכבר יגנבו אותו ותקבל מחירון מאשר לקבל רכב שדורש פחחות מכל כיוון,זה עוד כלום חכה תראה מה קורה כשהמערכת עושה בעיות,חכה שתקבל בלילה אחד 10 טלפונים שגונבים לך את הרכב.
מה אם הרכב שלך שווה 70-80 אלף ש"ח והמחירון שלו 20 אלף?
מה אתה מעדיף לקבל 20 אלף מחברת ביטוח או לקבל רכב מפוצץ אחרי המרדף?
תלוי מה הסיבה שהרכב של שווה 60 אלף יותר,אם זאת סחורה למשל והרכב נגנב לא תקבל החזר על הסחורה.
נגיד שיש לך רכב משופר מאוד מאוד,רוב הסיכויים שאין מצב שיגנבו לך ,כי אין לך חלקים מקוריים ברכב אז אין ביקוש לרכב שלך.
בוא אני אגלה לך סוד,רוצה לשמור על הרכב שלך תשתמש במנעולים פיזיים כמו מנעול הגה ,מנעול גיר,מנעול דוושה.אלה דברים שלוקח הרבה זמן לפרוץ אותם ולכן רוב הסיכויים שלא יתעסקו בכלל עם הרכב שלך.
רעיון טוב לגבי המנעולים פיזיים!
היום כדי להגיע לשווי של 60-70 אלף מספיק להתקין מערכת טובה ועוד מספר שיפורים קטנים. ואני לא התכוונתי לסחורה בתוך הרכב.
לגבי העצה של רוני למנעולים פיזים: יש אצלנו בעיר הונדה שחונה עם סנדל על הגלגל.
אני חושב שזה דבר מעולה, אני לא חושב שגנב יתחיל לחפש ב 3 בבוקר איך לעזאזל לפרק
את הסנדל מהגלגל.
מה גם שאין אפשרות לפרק את הגלגל עצמו ולהחליפו באחר כי הסנדל מכסה
גם את האומים.
ואם הגנב יהייה טיפש מאוד וינסה לחבר איזה שרשרת לרכב ולנסות בעזרת למשוך את הסנדל
הדבר היחיד שהוא יצליח לקחת זה גלגל עם סנדל עליו וחצי צירייה שבורה.
היום כדי להגיע לשווי של 60-70 אלף מספיק להתקין מערכת טובה.
מכיר כאלה ולכן הם ישנים עם עין אחת פתוחה.
רוני אז במצב שלך איך אתה ישן? בתוך הרכב?! :blink1:
שחר ,המערכת שלי בבית,אתה בעצמך ראית שיש לי סאב חליפי ברכב ומגבר שלא שלי בכלל.
אבל,כשהמערכת ברכב אז כן, אני לוקח סיכון ואין מה לעשות,כשאני נוסע למקומות "מסוכנים" הדבר הראשון שאני חושב זה איפה להחנות שהרכב לא יבלוט ,כי למען האמת מדאיג אותי יותר שאני אשאר בלי חישוקים.
כי למען האמת מדאיג אותי יותר שאני אשאר בלי חישוקים.
יש לך ברגים חכמים? כמובן שזה לא מונע את הגניבה של החישוקים אבל זה יכול להיות מכשול לגניבה.
מה זאת אומרת המערכת שלך בבית? אתה מפרק אותה מהרכב כל פעם? לא הבנתי... :blink:
לא לא במקרה המערכת בבית לאיזה חודש מסיבה לא קשורה.
אין לי ברגים ,פשוט ראיתי איך פותחים את הברגים האלה והם לא שווים אפילו 150 שקל.
ברכב הקודם שלי היתי למערכת מאוד יקרה בערך ב15 שלף ש"ח
קפצתי באזור תעשיה לרתך שעשה לי כלוב למגבר ולסאב ותאמין לי ששם גנב לא היה מגיע עם ברנר בשביל לגנוב את המערכת
העלות היתה 400 ש"ח ובמשך 3 שנים ישנתי מעולה :)
הכול טוב ויפה אבל יש גנבים שיבואו אם גרר ופשוט יגררו את האוטו,
אם סנדל ומנעול הגה וכו.
מכיר מקרה אחד כזה שבאו עם גרר,כל התקופה בה עבדתי באיתוראן שזה יותר משנה לא נתקלתי פעם אחת במקרה של גרר,ככה שזה מאוד נדיר.
שיטה ידועה עם גרר.
שמתם לב שהם העתיקו מהתוכנית " 24 ":blink1:
מכיר מקרה אחד כזה שבאו עם גרר,כל התקופה בה עבדתי באיתוראן שזה יותר משנה לא נתקלתי פעם אחת במקרה של גרר,ככה שזה מאוד נדיר.
גם אני שמעתי על זה פעם ראשונה רק שבוע שעבר מהמוסכניק שלי
אבל הוא אומר שהיום זה השיטה הנפוצה
כבר אף אחד לא טורח באמת לפרוץ את המכוניות כי לוקח יותר מידי זמן להתעסק עם כל החשמל והדברים
mazda speed 19-06-09, 01:36 לדוד שלי גנבו רכב מסוג מאזדה לנטיס F כשעוד הייתה חדשה דנדשה , בסך הכל שבועיים הייתה על הכביש וגנבו לו אותה עם גרר !
וגם אם אתה מסנדל את האוטו , נכון זה יקשה על הגנבים לגנוב את האוטו עם גרר אבל מי שסימן אותך יחכה לך ברגע שאתה הכי לא מוכן וזה דבר בדוק !!!
אתם אומרים גרר כי יש סימנים של גרר? או כי אמרו לכם שזה גרר.
בכל חלק במדינה פועלים בשיטה שונה,בדרך כלל בדרום הפתרון הוא למשוך את הרכב הגנוב בעזרת מגנום או כל טנדר אחר ושם להתעסק איתו,זה לא כזה מסובך להניע רכב יש להם תואר ראשון בזה לוקחים מחשב רכב מסקודה אוקטביה מתקינים בסקודה שהם מעוניינים לגנב כל זה לא יותר מכמה דקות,עוד שיטה היא לפרוץ לבית לקחת מפתחות ולהתראות,אלקטרוניקה ממש לא מפחידה אותם,הרכב לא נוסע על גרר לשטחים .
אני מכיר מישהו שהיה קושר את הפג'רו שלו לעמוד עם שרשראות והיה לו מיליון ניסיונות גניבה הרכב היה חם אש.
איפה היתי כל האשכול הזה..
(עובד באיתוראן כבר שנתיים , ורוני - תגיד מזל טוב , אני סגן :) )
בכל מקרה לפותח האשכול..
תרשה לי לתקן אותך:
Pointer - עובדים על איכון בעזרה GPS ומערך האכיפה (סיירים) שלהם ממש לא משהו..
סקיילוק - השמועה אומרת שיש להם את המערכת הכי טובה, אבל מערך אכיפה שלא שמעתי עליו בכלל..
איתוראן - לא GPS, מערכת שעובדת על אנטנות ממסר (שזה לא יותר טוב מGPS, רק מציין עובדה), איזור יותר קליט - יותר אנטנות קולטות את הרכב - מיקום יותר טוב וקליטה טובה שלו. ומערך אכיפה נרחב ביותר (די בטוח שיש להם יותר אוכפים מלכל חברה אחרת).
אם הרכב מתחת לאיזשהו גג או חניון - לא נראה אותו על המסך, אבל לא גונבים מחניות מקורות (נעולות) או מחניונים..
לא ראיתי איזה דגם יש לך, אבל אני משאר שהוא לא עובר את ה 100,000 והוא דגם לא גניב (כל המאזדות לא גניבות, לפחות אלה עם האיתוראן עליהן )
כ"כ לא גניבות ששנתיים אני עובד בחברה ועוד לא שמעתי על מאזדה שנגנבה (לרוב 6 ויש גם 626 עם איתוראן, בודדות). אולי איזו מאזדה 6 אחת מליסיניג.. מאזור ירושלים
בנוגע לגרירות , כמו שרוני אמר - רק בדרום או במושבים בכל אזור השפלה.
באים עם ג'יפ משלהם וגוררים את הרכב הגנוב לשטח.
אבל 100% מהגניבות האלה אלה גניבות של ג'יפים ולא פרייבט..
(לנד קרוזר, היילקס, DMAX, מגנום, פאג'רו, B2500)
בכל מקרה הצעה שלי אם אתה כ"כ דואג לרכב שלך - שים סנדל.
אף גנב לא ירצה להתחיל להתעסק עם זה ופשוט יעבור לרכב הבא..
בכיף..
נזכרתי בעוד משהו שנאמר פה.
רוני צדק כשאמר שלא תרצה את הרכב שלך אחרי גניבה וגם אם הוא שווה 60,000 ותקבל עליו 30,000.
עלות הנזק (וסביר להניח שיגנבו מהרכב את כל מה ששווה משהו כמו מערכת, ג'אנטים...) תעלה לך כמו רכב קטן..
מזל טוב מיקי ,סגן כבוד "קח פוקסאג שלח לי לשם ניידות ותוציא לי את X לכיוון".
תגיד לי יש עדיין דברים הזויים כמו פיאט אונו עם איתוראן?
לא שיצא לי לראות.. אולי פונטו חדשה..
מתי רואים אותך שוב נותן בפוקסאגים? ולא מתקשר לפריצות :)
מיקי... תודה רבה לך!
חיכיתי למישהו שיש לו ניסיון כמו שלך. הייתי בטוח שיבוא מישהו שעובד באחד החברות האלה.
לגבי הסיירים של החברות. אני נתקל הרבה בעבודה שלי (שוטר) בפעילות משוטפת עם הסיירים. רוב הזמן זה הסיירים של איתוראן, לפעמים של פוינטר ואף פעם לא ראיתי סייר של סקיילוק! :blink: יש לי חשד שהם פשוט לא קיימים... :confused:
מיקי אתה מתכוון יושב בשבת 9 שעות משמרת ומוציא רק 4 שיחות?:ranger:
החשבון פשוט יותר כסף יותר סיירים.
לי יש ניסיון בתור לקוח בשני המערכות , לפני שקניתי את המזדה היתה לי במוו עם איתורן שילמתי 60 שקל עם אחריות למערכת , אפילו שהתקלקלו לי השלטים החליפו לי בחינם , איך שהייתי פותח את הדלת עם המפתח מבלי לנטרל את האזעקה היו מתקשרים אליי בבהלה , הייתי מאוד מרוצה מאיתורן .
עכשיו שקניתי את המזדה יש לי פוינטר , השלטים שלהם לא משהו (החלפתי בטריות) אני לפעמים עומד מול האוטו 5 דקות עד שהוא קולט , פעם פתחתי עם מפתח מבלי לנטרל את האזעקה אחרי 2 דקות שלחו לי הודעה שהאזעקה שלי פועלת , פה גם המחיר 60 שקל לחודש אבל בלי אחריות עם הולך השלט צריך לשלם .
בשני הרכבים זה בא לי כבר מוכן זאת אומרת לא התקנתי את המערכת הנ"ל היא היתה קיימת , אני אישית ממליץ יותר על איתורן.
נ.ב = אם רוצים לגנוב לך את הרכב יגנבו לא משנה מה יהיה לך ברכב.
|
|