צפייה בגירסא המקורית : הצגת פרויקט עם מספר תמונות: יישור קו וחיזוק המנוע B6 SOHC

BG323F
25-06-09, 10:15
שלום חברים.

הסיפור מתחיל כאשר פעם היה ברשותי מנוע B6 בנפח 1.6 ליטר, טוב ואמין, אך הגיע זמנו לשיפוץ בסיסי, ועל הדרך חיזוק למטרות נאלות יותר. לצערי, לא מצאתי את כל תמונות החלקים שהבאתי אז, אך מצאתי כמה תמונות מעניינות ממהלך העבודה עליו.

להלן סדר התמונות, שיש להביט בהן בסדר יורד, מימין לשמאל:

1. בתמונה הראשונה רואים כיצד מכניסים את השסתום למוביל שלו, לאחר שימון.
2. התמונה השנייה אומנם קצת גרועה, אך רואים בה מכווץ קפיצי שסתומים בפעולה.
3. בתמונה השלישית אני מנקה את הבוכנות לפני הרכבת רינגים חדשים (הבוכנות לא הוחלפו, מפני שהשחיקה בצילינדרים לא הייתה די גבוהה, והיא דורשת בוכנות מוגדלות).
4. בתמונה הרביעית הבוכנות נוקו, הולבשו עליהן רינגים והן מחכות להרכבה חזרה לבלוק.
5. בתמונה החמישית ראש המנוע מחכה להרכבה חזרה על הבלוק, לאחר שהולבשו עליו כל הסעפות.
6. בתמונה השישית ניתן להבחין בחברי, יגאל התותח, אדם שלימד אותי המון במכונאות.
7. בתמונה השביעית אגן שמן המנוע מחכה לשטיפה.
8. בתמונה השמינית ניתן לראות את הרכבת הבוכנות חזרה לתוך הבלוק.
9. התמונה התשיעית היא התמונה של שלב הנחת ראש המנוע על הבלוק. ניתן להבחין בה באטם ראש המנוע.
10. התמונה העשירית היא תמונה ברורה יותר של שלב הנחת ראש המנוע על הבלוק.
11. בתמונה האחרונה ניתן לראות את רצועת הטיימינג מורכבת על המנוע.

על המנוע הזה עברו עוד מספר שינויים לפני הוצאתו. הוא קיבל קאמשאפט בימבה (מאזדה 121) + מרימים מכאניים + פולי מתכוונן וראש עם יחס דחיסה יותר נורמלי (לא כמו שיצא עם ראש המנוע שרואים כאן בתמונות). מראש המנוע הזה (בתמונות), גולחו 1.6 מילימטרים, שזה המון. הדבר השפיע ישירות על סל"ד הסרק - אך אני חייב לציין שהמנוע הזה היה מאוד "חם". המגש והבוכנות נוקו בעזרת פלאש המנוע הזול ביותר בכמויות מסחריות.

אני ממליץ בחום לכל בעלי מנוע שכזה (B6 SOCH) לעבור לקאמשאפט של בימבה, בתוספת מרימים מכאניים. דרך אגב, מכוונים אותם 0.15 מילימטרים ליניקה ו-0.20 מילימטרים לפליטה. בדרך זו, לא מכירים יותר את המושג הזה שנקרא "נקישות מהמרימים ההידראולים".

ההחלפה לקאמשאפט של בימבה כמעט ולא גורמת לאיבוד כוח בסל"ד הנמוך. הרכב בסל"ד נמוך נסע כמו המקורי (ודי חסכוני), ומעל סל"ד מסוים התפרץ די יפה.

עם קאמשאפט של בימבה, בתוספת מרימים מכאניים, המנוע הזה עובר ללא קושי את רף ה-200 קמ"ש. ברכב שקיימת בו מערכת קרבורטור, יש צורך להוסיף משאבת דלק חשמלית על מנת להסב לקאמשאפט של בימבה. ניתן לקנות משאבה חשמלית מחוזקת של סובארו, היא לא תעלה יותר מ-70 ש"ח. כמובן שיש לדאוג לחבר את המשאבה דרך ממסר, כלומר - לוקחים מתח 12V מהמצבר, ומחברים את המשאבה כך שהיא תעבוד לפי האימפולסים של הכוייל דרך ממסר. בשום פנים ואופן אין להעמיס את המשאבה על הכוייל בלי ממסר ומתח מהמצבר.

בדגם ה-BG בעל מערכת קרבורטור, ישנה משאבה מכאנית המופעלת דרך הקאמשאפט. הרגלית שלה נכנסת לתוך ראש המנוע. בקאמשאפט בימבה אין אפשרות להפעיל משאבה מכאנית, אין לו את ה-KNOCKLE לרגלית המשאבה המכאנית.

בברכה,

אלכס.