צפייה בגירסא המקורית : מבקש המלצה על צלחות בלימה ורפידות (323F-BA)

Giora
20-06-09, 21:01
אהלן חברים, הגיע הזמן שאני אחליף צלחות (דיסקים) וכנראה גם רפידות עקב בעיה חמורה מאוד של רעידות בעת עצירה בעיקר במהירויות גבוהות.

כבר הרבה זמן שיש לי בעיה של בלימה; כאשר אני לוחץ על דוושת הבלימה הרכב מתחיל לרעוד במהירות גבוהה, במהירות נמוכה כאשר לוחצים על דוושת הבלימה אז האוטו מתחיל לבלום ולשחרר לבלום ולשחרר - פשוט מרגישים שיש עיוות בדיסקים.

העניין הוא שהחלפתי דיסקים לפני 3.5 שנים למקוריים והבעיה החלה לפני שנה בערך, מוזר שזה קרה, אולי זה בגלל הירידה לאילת...

בכל מקרה, אילו צלחות בלימה - דיסקים אתם ממליצים לקנות לרכב שלי 323F-BA, כנ"ל לגבי רפידות בלימה (למרות שאני מאמין שמצבן טוב)?

danny24
20-06-09, 21:21
שלום,
אתמול קניתי רפידות של REMSA תוצרת ספרד
עלו לי 140 ש"ח

יום שני אני ירכיב אותן ואתן לך את דעתי.

שמוליק
20-06-09, 21:26
מקורי מספיק טוב לפי דעתי.

אלא אם כן אתה רוצה משהו אחר.

roni_p
20-06-09, 22:11
המקוריות מעולות ,REMSA הם אחלה תחליף,עכשיו אני עם AKEBONO פשוט פצצה.

יקיר
20-06-09, 22:36
צלחות מקוריות.
רפידות של REMSA עלו לי 100ש"ח.

הבלימה חזקה מאוד!.

לגבי הרעידות זה בהחלט יכול להיות הצלחות, אבל ישנה אפשרות שגם הדראמים(תופים) הגיע זמנם להחליף.

יקיר.

HawHaw
20-06-09, 22:46
גיורא אם אתה באמת רוצה משהו איכותי אז לך רק על LUCAS , מוצר שעולה בכמה דרגות מעל המתחרים .

mazda speed
21-06-09, 09:40
remsa , lucas , לא יודע מה , אני מעדיף להשקיע על מקורי וזה הכל !
עם בלמים לא משחקים , לא שהמתחרים אינם טובים אבל גם האוזן שלי לא צריכה לסבול בגלל שהם עולים קצת פחות ממקורי .

יקיר
21-06-09, 20:52
צחי, לא צריך כ"כ להגזים מדובר במותגים ידועים בעלי תווי תקן וכו.
אני גם תמיד בעד מקורי בגלל האורך חיים של החלקים.

יקיר.

gerdamen
22-06-09, 02:31
אישית יש לי ניסיון רע .. החלפתי צלחות חלופי יפניות ורפידות REMAXS ,והם עושים לי רעש, עצה רק מקורי...

יקיר
22-06-09, 03:30
עכשיו בדיוק סיימתי להחליף נוזל בלמים במערכת, החלפתי כל הנוזל בלם, הנוזל בלם הישן לא הוחלף אולי 4 שנים וצבעו היה ממש עכור עם גוון חום כהה.

אני ממליץ לכולם לבדוק את צבע נוזל הבלם, הוא צריך להיות שקוף כמו מים, אם הצבע כהה הוא כבר עשה את שלו.

ממש התלבטתי אם לצלם או לא, בסוף החלטתי שלא לצלם מטעמי בטיחות.

יקיר.

איציק
24-06-09, 01:43
יקיר, איך מרעננים נוזל בלמים?
איציק.

יקיר
24-06-09, 04:06
צריך 2 אנשים.

מרוקנים את הנוזל בלמים מהמיכל במשאבה בעזרת מזרק, וממלאים נוזל חדש.

לאחר מכן פותחים את הגלגל האחורי ימני, מישהו לוחץ על דוושת הבלם חזק ותוך כדי פותחים את הניפל, הדוושה תצנח למטה,( לא מרפים מהדוושה עד שסוגרים את הניפל, כי יכנס אויר!), סוגרים את הניפל, ואז מרפים מהדוושה, מפמפמים 2-4 לחיצות, ואז שוב לוחצים על הדוושה חזק ושוב פותחים, הדוושה תצנח למטה, סוגרים את הניפל ושוב מפמפמים. עוברים על התהליך הזה הרבה פעמים עד שמתחיל לצאת נוזל בלמים חדש(צבע שקוף), בגלגל האחורי ימני זה יקח הכי הרבה זמן כי זה הצינור הכי ארוך.
לאחר שיצא נוזל חדש, סוגרים טוב את הניפל ועוברים לגלגל האחורי שמאלי ועובדים אותו הדבר.

עוברים לגלגל הימני קדמי, ובסוף לקדמי שמאלי.

מתחת לדוושת הבלם צריך להניח איזה קוביית עץ או משה כזה שיגביל את הלחיצה על הדוושה לחצי מהמהלך, כי אם הדוושה תגיע לסוף המהלך שלה, המשאבת בלם המרכזית תלך לעולמה ונזק יגרם.
תוך כדי שהנוזל בלם מתנקז מהניפלים צריך מידי פעם לעצור ולבדוק שלא חסר במיכל נוזל בלם אחרת יכנס אוויר שקשה לחלץ ופה אפשר להתקע, לכן חשוב שתמיד יהיה במיכל נוזל בלם.

אם תעשה טעות קטנה ויכנס אוויר למערכת, תמצא את עצמך ללא בלמים והבלימה תהיה חלשה מאוד, צריך לזה קצת ניסיון.
בכללי לא ממליץ להתעסק עם זה אם לא בטוחים ב100% במה שעושים, כי נוזל בלם זה הדבר הכי חשוב במערכת הבלמים ואין פה שום מקום לטעויות.

צריך בדיוק חצי ליטר של נוזל בלם זה יוצא כ2 מיכלים חדשים של נוזל DOT3.

יקיר.

nitz999
24-06-09, 13:29
גם אני החלפתי לאחרונה נוזל בלמים . ממליץ למי שלא מבין בנושא להיכנס למוסך להחלפה הנוזל.
ביגלל נושא הבטיחות , וביגלל שהגב הזכיר לי במשך שבוע שעבדתי על הבלמים כשהרכב על הריצפה .
גם אני אוהב לטפל ברכב לבד , אבל ליפעמים בשביל כמה שקלים זה לא = את הגב ושרירי הרגלים שמרגישים גם שבוע אחרי .
ולדעתי בלמים להחליף רק למקורי למה ? ( יש בחורה שהחליפו לה בלמים ללא מקורים , עד היום היא לא מבינה מי שורק לה כשהיא עוצרת את הרכב כל פעם מחדש):blink1: :blink1:

שמוליק
24-06-09, 14:26
אפשר לתת לאוויר להתנקז לבד אם פותחים את הניפל של הקאליפר לכמה שניות טובות ואז רואים את הבועות אוויר. עושים את זה כמובן לכל קאליפר ולא חובה בו זמנית.

nitz999
24-06-09, 16:25
אפשר לתת לאוויר להתנקז לבד אם פותחים את הניפל של הקאליפר לכמה שניות טובות ואז רואים את הבועות אוויר. עושים את זה כמובן לכל קאליפר ולא חובה בו זמנית.

והנוזל בלמים יזרום עד שיגיע השמן החדש בלי שיכנס אויר ?

שמוליק
24-06-09, 18:50
לא דיברתי על נוזל חדש, אלא רק על ניקוז אוויר.

קרא שוב !

איציק
24-06-09, 23:40
צריך 2 אנשים.

מרוקנים את הנוזל בלמים מהמיכל במשאבה בעזרת מזרק, וממלאים נוזל חדש.

לאחר מכן פותחים את הגלגל האחורי ימני, מישהו לוחץ על דוושת הבלם חזק ותוך כדי פותחים את הניפל, הדוושה תצנח למטה,( לא מרפים מהדוושה עד שסוגרים את הניפל, כי יכנס אויר!), סוגרים את הניפל, ואז מרפים מהדוושה, מפמפמים 2-4 לחיצות, ואז שוב לוחצים על הדוושה חזק ושוב פותחים, הדוושה תצנח למטה, סוגרים את הניפל ושוב מפמפמים. עוברים על התהליך הזה הרבה פעמים עד שמתחיל לצאת נוזל בלמים חדש(צבע שקוף), בגלגל האחורי ימני זה יקח הכי הרבה זמן כי זה הצינור הכי ארוך.
לאחר שיצא נוזל חדש, סוגרים טוב את הניפל ועוברים לגלגל האחורי שמאלי ועובדים אותו הדבר.

עוברים לגלגל הימני קדמי, ובסוף לקדמי שמאלי.

מתחת לדוושת הבלם צריך להניח איזה קוביית עץ או משה כזה שיגביל את הלחיצה על הדוושה לחצי מהמהלך, כי אם הדוושה תגיע לסוף המהלך שלה, המשאבת בלם המרכזית תלך לעולמה ונזק יגרם.
תוך כדי שהנוזל בלם מתנקז מהניפלים צריך מידי פעם לעצור ולבדוק שלא חסר במיכל נוזל בלם אחרת יכנס אוויר שקשה לחלץ ופה אפשר להתקע, לכן חשוב שתמיד יהיה במיכל נוזל בלם.

אם תעשה טעות קטנה ויכנס אוויר למערכת, תמצא את עצמך ללא בלמים והבלימה תהיה חלשה מאוד, צריך לזה קצת ניסיון.
בכללי לא ממליץ להתעסק עם זה אם לא בטוחים ב100% במה שעושים, כי נוזל בלם זה הדבר הכי חשוב במערכת הבלמים ואין פה שום מקום לטעויות.

צריך בדיוק חצי ליטר של נוזל בלם זה יוצא כ2 מיכלים חדשים של נוזל DOT3.

יקיר.

תודה,
" פשוט תענוג לעבוד אתך " :clap2:
איציק

nitz999
25-06-09, 02:56
מישהוא אמר לי שהחברה שמיצרת רפידות מקוריות למאזדה מיצרת גם את רפידות REMSA , זה נכון ?

gerdamen
25-06-09, 21:09
באיזה טיפול אמורים להחליף נוזל בלמים?

שמוליק
25-06-09, 22:23
כל שנתיים מחליפים נוזל בלמים בלי קשר לטיפול.

יקיר
25-06-09, 22:31
כל שנתיים, או 30Kק"מ.

יקיר.