צפייה בגירסא המקורית : נזילת שמן ברכב (BA 1997)

ronald27
22-06-09, 20:26
שלום לכולם.
אני מכונאי צעיר, שמי רונלד אני חדש בפורום מאזדה.
אוקיי, אני ניגש לבעיה.
אחרי 4 פעמים שהחלפתי את השסתומים, הגיעה הפעם החמישית השנה.
כל פעם יש נזילת שמן מצד ימין למטה, ליד הויסטרבוטור.
הייתי שמח אם יש לכם עצה בשבילי, תודה מראש.

roni_p
22-06-09, 21:16
כמה קילומטר הרכב עבר?
יש מצב שאולי המחזירי שמן שלך מתו,החלפת שמן לאחרונה?

תיכף המומחים יכנסו.

יקיר
23-06-09, 00:19
אז ככה, נזילה מאטם מכסה שסטומים לעולם לא תיפתר עם אטם חליפי, קנה אטם מכסה שסטומים מקורי! עלותו 220ש"ח במוסך מורשה.

פרק את האטם הישן, נקה היטב שיהיה מבריק החריץ של האטם, לא למרוח סיליקון או כל חומר אחר, ישנן 6 פינות שצריך לשים טיפונת סיליקון, וזה בין התושבת של הקאמשפטים ובתושבת של המפלג.
להדק את הברגים בעזרת מפתח T (לא ראצ'ר!), להדק חלש ברגש, כי הברגים האלו שבירים.

בנוסף רכוש גומיה מקורית (O RING) למפלג (דיסטריבוטור), סמן את מיקום המפלג, תחרוץ חריץ בין המפלג לראש כדי שתחזיר בדיוק את המפלג למקומו לאחר הפירוק. עלות הגומיה הזו כ 20ש"ח במוסך מורשה.
אחרי שהרכבת את הגומיה, לפני שאתה מחזיר את המפלג, מרח מעט שמן על הגומיה כדי שהמפלג יכנס חלק למקומו מבלי שהגומיה תפגע.

אני חוזר ואומר שאטם חליפי לא יעזור וכבר אחרי יום יומיים הנזילה תחזור, רק אטם מקורי פותר את הבעיה לחלוטין, מניסיון.

יקיר.

ronald27
24-06-09, 20:01
כודם כול היה פה בילבול!
רשמתי אטם שסטומים ולא שסטומים, לא משנה

ואני יודע איך לאחליף אטם שסטומים.

רק רציתי דאה של מישהו :)

יקיר יש נזילה רק מהפינה שאמרתי לך.

עם היה ללקוחות שלי כסף אז היתי קונה להם אטם טוב ב 220 שקל

אז ביינתים תחליפי :)

יש לי מאזדה כמו של יקיר שנת 95 אצלי לא נוזל מישום מכום טפו טפו טפו בלי עיין הרע

יום טוב שיהיה (רונלד)

יקיר
24-06-09, 20:08
רונלד, האטם החליפי בדרך כלל נוזל בהצד קרוב למפלג, אז זה או האטם מכסה שסטומים או הגומיית O-RING במפלג.

אני אומר זאת מניסיון רב עם האטמים החליפים!.

אטם מכסה שסטומים חליפי לא מחזיק הרבה זמן, אתה משקיע עליו כ70 ש"ח והוא מחזיק בין כמה ימים לשנה, אטם מקורי יכול להחזיק כ7 שנים בשקט.

יקיר.

shimi
18-02-11, 18:51
יש לי את אותה בעייה

שאלתי במוסכים וכן בדורון מוטרוס מוסך מאזדה אין להשיג אטם מקורי
הם הציעו לי רק גומייה מסט גומיות כזה חלופי.

מישהו יודע אם בכל זאת ניתן להשיג מקורי?

mazda speed
18-02-11, 20:18
אפשר להזמין מחזי דלל , דרך אגב יקיר , נועם מחזי דלל הביא לי בזמנו גומייה לא מקורית למכסה ואחרי ההרכבה לא היה שום נזילות , אני לא יודע אם היא תחזיק 7 שנים אבל לפחות בשנתיים אחרי זה החזיקה יפה מאוד , אני גם דיי בטוח שחזי לא יביא דברים חלופיים לא איכותיים .

shimi
18-02-11, 20:54
תאמת להגיד לכם אני כועס על נועם מחזי דלל

הוא עשה לי קטע לא יפה

שקניתי מהם את התושבות מנוע ולא ניראה לי שאני אחזור לשם עוד פעם

אכזבו בגדול הם מכרו לי תושבת סינית שבקשתי שכולם יהיו של nok

אני סמכתי עליהם אבל לא עוד.

mazda speed
19-02-11, 03:39
תאמת להגיד לכם אני כועס על נועם מחזי דלל

הוא עשה לי קטע לא יפה

שקניתי מהם את התושבות מנוע ולא ניראה לי שאני אחזור לשם עוד פעם

אכזבו בגדול הם מכרו לי תושבת סינית שבקשתי שכולם יהיו של nok

אני סמכתי עליהם אבל לא עוד.

אין לך מה לכעוס , הם מאוד אמינים שם ואני גם דיי בטוח שאם קבלת תושבת סינית והוא לא אמר לך בגלל לא יודע איזו סיבה א הוא גם חייב אותך לפי תושבת סינית ולא תושבת של נוק , חוץ מזה גם אם הגעת הבייתה , הרכבתה את התושבת ורק אחר כך ראית שהיא סינית , טלפון אחד לנועם והוא ישר היה אומר לך תחזיר לי אותה גם אם הרכבת אותה !
בפעם הקודמת שאני קניתי ממנו רפידות בלם וצלחות , הרכבתי אותם ונסעתי ברכב ולא רציתי את הרפידות הוא לקח אותם בחזרה והביא לי מה שרציתי , מבחינת שירות אני יודע שפשוט אין על חזי דלל !

shimi
19-02-11, 20:50
אין לך מה לכעוס , הם מאוד אמינים שם ואני גם דיי בטוח שאם קבלת תושבת סינית והוא לא אמר לך בגלל לא יודע איזו סיבה א הוא גם חייב אותך לפי תושבת סינית ולא תושבת של נוק , חוץ מזה גם אם הגעת הבייתה , הרכבתה את התושבת ורק אחר כך ראית שהיא סינית , טלפון אחד לנועם והוא ישר היה אומר לך תחזיר לי אותה גם אם הרכבת אותה !
בפעם הקודמת שאני קניתי ממנו רפידות בלם וצלחות , הרכבתי אותם ונסעתי ברכב ולא רציתי את הרפידות הוא לקח אותם בחזרה והביא לי מה שרציתי , מבחינת שירות אני יודע שפשוט אין על חזי דלל !

כן אבל מה שוב הייתי צריץ לשלם למוסך על הרכבה ולנסוע עוד פעם לשם זה לא משתלם לי

זה לא בסדר שאתה מבקש משהו ושאלתי אותו כמה פעמים למה היה לי חשד בתושבת הזאת
והוא אמר אל תדאג.
עכשיו נהייה לי יותר גרוע מלפני שהחלפתי

אבל לא נורא ככה לומדים לקח

Stasik
19-02-11, 22:01
קכו שיקיר אמר, אטם סיני ב60-80 ש"ח לא מחזיק אפילו יומיים. וזאת מניסיון רב וכסף שזרקתי בעבר על אטמים האלה מכיוון שלא ידעתי. אבל! שימו לב שיש אטם כזה ממריקאי ואיכותו לא פחות טובה מהאטם המקורי. מחירו כ120-150 ש"ח והוא מחזיק טוב. אם אתם שואלים אותי איך להבדיל בינם אז אין לי מישג. הם ניראים בדיוק אותו דבר ורק החומר הוא שונה. ניתן להרגיש זאת בתחושת יד אם נוגעים בשני האטמים (סיני ואמריקאי). אבל אם אתם לא בטוחים עדיף למצוא אטם מקורי במוסך מורשה או במחסנים של מאזדה-פורד. אטם זה יעלה קצת יותר אבל הוא בטוח יחזיק ולא תהיה נזילה אחרי יומיים. כמו כן חובה למרוח סיליקון בפינות של תושבות גל הזיזים, אחר גם האטם המקורי לא מחזיק.