צפייה בגירסא המקורית : נורת כריות האוויר נדלקה (מאזדה 6)
היום באמצע הנסיעה מתל אביב לאילת פתאום הנורה של הכריות אוויר בלוח שעונים התחילה להבהב :( לאחר עצירה רגעית בתחנת דלק כיביתי את האוטו הדלקתי והיא לא הופיעה, אך לאחר מכת גז (בעת עקיפה) היא נדלקה שוב.
מזה יכול להיות?
נשמע כמו בעיית מגעים.
פירקת פעם את לוח השעונים?
כאשר דולקת מנורה זה מעיד על קוד תקלה מסויים התקשר למוסך ונסה לברר איתם.
אפילו תיגש למוסך על מנת להתחבר לסורק אל תמחק את התקלה בזה שתאפס את המחשב
יכול להיות שיש באמת בעייה עם כריות האוויר.
היום נסעתי בעיר, בעליות נתתי גז בשביל לבדוק אם הנורה נדלקת, והיא לא...
מקווה שזה ישאר ככה..
דרך אגב היום האוטו עבר טיפול שמנים,פילטרים מפנק!! הוחלף שמן מנוע של פז הכי טוב צבע מיכל לבן כזה (אצלי זה סינטטי מלא), שמן גיר גם של פז (שמן לגירים אוטומטים היה כתוב על זה) הוסף שמן להגה כוח שהיה חסר לו הרבה עד שהרעיש. הולחף פילטר אוויר ושמן..
הטיפול נעשה לא במוסך מורשה אלא אצל מישהו אמין בעל ידי זהב, דוד של צחי מהפורום...
צבע של השמן גיר היה שחור חום כזה .. לכן בעל המוסך אמר לי שצריך להחליף אותו שוב עוד 5 אלף.
כל הטיפול כולל עבודה עלה 600 שקל, לצורך השווה בטיפול קודם במוסך מורשה הוחלף שמן מנוע ופילטרים ב900 שקל...
הלוואי שהיה אפשר לפתור בעיות דרך שיחת טלפון למוסך...
פנה בהקדם למוסך המרשה להתחברות לסורק תקלות, קוד התקלה נשמר במחשב ויהיה אפשר לדעת מה גרם לנורה להדלק.
בזמן שהנורה של כרית האוויר פועל חו"ח בזמן תאונה הכריות אוויר לא יפעלו!
גם אם הנורה עכשיו כבתה אל תסמוך על זה פנה למוסך.
יקיר.
טוב מחר אני אגש למוסך , רק שלא ייקח לי על זה כסף..
על בדיקה בסורק ייקחו ממך כסף!
99.9% זה בעיה במגעים של החיישן שממוקם מתחת למושב שליד הנהג. לכולם יש את הבעיה הזאת! :blink1:
הוא רוצה 220 שקל על בדיקה שוד לאור יום...
איך אני מתקן את זה?
איך אני מתקן את זה?
ניתן לזהות את קוד התקלה:
שים לב בפעם הבאה שהמנורה מהבהבת, עצור את הרכב בצד במקום בטוח{ לא לגעת בסוויץ }
ספור את ההיבהוב האיטי, ואז יש דיליי של שניה, ואז מגיע הבהוב מהיר ,והפסקה של שתי שניות ,ושוב חוזר על עצמו.
זה חוזר על עצמו כל הזמן עד שאתה מכבה מנוע.
לדוגמה : המנורה מהבהבת ארבע פעמים ברצף איטי ,הפסקה של שניה ואז שבעה הבהובים מהירים, זה קוד תקלה 47 .
ברגע שתיתן אינפורמציה זו אחד מחברי המועדון יפתח ספר ויגיד לך מה התקלה.:loco:
איציק
מדובר בחיי אדם במקרה של תאונה אני ממליץ לא לחסוך 220 ש"ח לדיאגנוזה מדויקת.
איך אני מתקן את זה?
תשלם כסף אין מה לעשות, חייב שתתחבר לסורק תקלות!!!
אל תתעסק בכלל בכלל בשום מגעים/חיישנים/מחשב וכד' זה בטיחותי ביותר, וגם התעסקות לא נכונה עלולה לפתוח את כריות האוויר.
יקיר.
זה קרה שוב והפעם באופן רצוף, קוד תקלה מספר 48 .. מהבהב 4 פעמים מפסיק ולשניה ואז עוד 8
זאת אומרת 48 ..
מה אני עושה?
קוד תקלה 48 ו 47 הוא אותו הדבר.
הבעיה היא בחיישן שבכסא שמדווח למחשב אם מישהו יושב על הכסא.
זה קצת יקר לתיקון בדרך כלל מחליפים את כל הכסא שכולל את החיישן בתוכו.
יקיר.
התקלה היא לא קבוע! ז"א אם התקלה הייתה מופיע כל הזמן אז החיישן שמתחת למושב היה לא תקין. המנורה לא מהבהבת כל הזמן (אין תקלה קבוע) וזה אומר שהחיישן פשוט מתנתק.
מתחת למושב שליד הנהג יש חוטים שמתחברים למושב (לחיישן) על החוטים האלה באמצע יש קונקטור קטן. אתה צריך לנתק אותו, לנקות את המגעים של הקונקטור. אפילו קצת לעקם אותם שיהיה מגע טוב ולהחזיר את הכל למקם. תקפיד שמשך כל העבודה הסוויץ' סגור!
תבצע את הניקוי ואפילו תעתוף את הקונקטור באיזולירבנד על מנת למנוע את הניתוק בעתיד. תמשיך לנסוע אחרי הניקוי ותרא האם התקלה חוזרת.
התקלה הזא מאוד נפוצה ברכבים מכל הסוגים. בד"כ זאת בעיה של מגעים שמתחת למושב! :blink1:
סוויץ סגור, והמינוס מנותק מהמצבר!.
יקיר.
אני יתנק מינוס מהמצבר, ינתק את החיבורים מתחת לכסא הנהג ינקה אותם(אם מה דרך אגב)
יחזק ויחזיר הכול למקום?
אתה יכול להשתמש במשהו חד ודק. פשוט תשפשף את המגעים ותעקם אותם קצת שיהיה חיבור טוב. אתה כבר תרא מה צריך לעשות כדי שהקונקטור ייסגר בלחץ... שיהיה מגע טוב.
אני כבר כמה פעמים נתקלתי בבעיה הזאת בכל מיני רכבים. באחד הרכבים ניקיתי את המגעים והבעיה חזרה אחרי חודש-חודשים. מאז אני לא מנקה אלא פשוט חותך את הקונקטור הזה ומחבר את חוטים ישירות - ללא קונקטור.
כמו כן הבעיה היא לא בהכרח בקונקטור. יכול להיות שהחיישן עצמו לא תקין. אני חושב שזה שווה בדיקה כי את החיישן מחליפים ביחד עם המושב ואתה לא רוצה לדעת כמה זה יעלה. :1sad:
" אני חושב שזה שווה בדיקה כי את החיישן מחליפים ביחד עם המושב ואתה לא רוצה לדעת כמה זה יעלה. :1sad: " בוא אני אספר לך סיפור ידידי היקר, לדוד שלי קרה אותו מקרה בלאנטיס 2001 החיישן נהרס. במקום לשלם 1700 שקל להחליף את הכיסא הוא הלך לפירוקייה שלף את החיישן מכסא (זה מן רשת כזאת) קנה אותו ב400 שקל, הגיע לבית פירק את הכיסא,הוציא את הבד והחליף את החיישן . כל זה בחצי שעה. וולאה זה עבד..!!
דרך אגב איך מפרקים את הכיסא?
אפשר לקנות את החיישן מפירוקיה הבעיה היא שלא ניתן לדעת מה מצבו וכמה זמן הוא יחזיק.
יכול להיות שתקנה אחד תקול לגמרי, ויכול להיות שלאחר כמה ימים שוב הוא התקלקל.
על חלקים מפירוקיה לא תמיד מקבלים אחריות, וגם אם כן זה לא מעל 3 חודשים, ואין לדעת אם החיישן יחזיק יום לאחר 3 חודשים, זה הימור..
יקיר.
gerdamen
מה שמך?
ברוב הרכבים כדי לפרק את החיישן צריך לפתוח את כל המושב. זה בהכרח אפשרי אבל לא קל. ז"א לפרק אין שום בעיה אבל להחזיר את הכל למקום קצת בעייתי. אם אתה אומר שברכב הנ"ל ניתן לשלוף אותו ללא פירוק אז אתה צודק ואפשר לחליף אותו בלי בעיה.
כמו כן אני רוצה לשאול משהו. לדוד שלך במקרה אין את החיישן הישן? אולי הוא יכול לתת לי אותו לצורך בדיקה ואולי אופציה לתיקון? במקרה הצלחה הייתי מחזיר לו חיישן תקין ורושם פרויקט בפורום איך אפשר לתקן אותו. אני חושב שזה היה עוזר להרבה אנשים כי הבעיה הזאת נפוצה מאוד ועלות החיישן היא גבוהה!
STATIK אם איני טועה החיישן מורכב משתי משטחים פלסטיים גמישים המוצמדים אחד לשני ובניהם לכל משטח מומצד פס מוליך, כשיושבים על הכסא 2 הסלילים המודבקים למשטחים נצמדים אחד לשני וסוגרים מעגל עם התנגדות כלשהי.
ז"א שחיבור 2 הסלילים ביחד בעת הישיבה על המושב יוצרת התנגדות מסויימת, זה לא בהכרח סגירת מעגל עם התנגדות אפסית אלא יש התנגדות מסויימת.
אני מאמין שניתן בקלות לבטל את החיישן הזה בעזרת חיבור נגד לקונקטור רק שזה לא בטיחותי, היצרן לא קבע סתם שצריך חיישן.
כך ניראה החיישן, במאזדה החיישן שקוף ורואים מה יש בתוכו:
http://www.moparmagazine.com/assets/images/mar_apr_2008/mopar/diagnostics/001.jpg
מחיפוש ברשת כמו שאמרתי ניתן לבטל את החיישן הזה פשוט מחברים נגד אני לא יודע לאיזה רכבים זה אפשרי ולאיזה לא , אני לא בטוח שזה מתאים לכל רכב אני רק מזהיר שהתעסקות כזו עלולה לגרום לנזק יקר כספית, וגם לנזק גופני חמור מפיצוץ פתאומי של כריות האוויר, או לכשל במערכת כריות האוויר!!!.
לא לנסות לתקן בבית ללא הסמכה,במקרה הזה שום ידע ושום ניסיון לא יעזרו, ולא לנסות לקמבן! רק חיישן חדש תקני!!
(הסימני קריאה בכוונה להדגשה).
גם אם תשיגו חיישן חדש ותקין, או משומש, אל תרכיבו בכוחות עצמכם זה סיכון עצום, המערכת הזו לא סתם יקרה היא מצילה חיים, אז אם החיים חשובים לכם תשקיעו את הכסף ודאגו למערכת תקינה, כמו שהיצרן קבע!.
תחשבו שחס וחלילה אתם עלולים לעשות תאונה והכריות אוויר לא יפתחו, ומישהו ברכב יהרג בגלל התעסקות ללא הסמכה ידע וניסיון יחד, במערכת הזו.
במערכות בטיחותיות אל תנסו לחסוך בשום דרך, יש מוסכים מורשים ואנשים בעלי הסמכה שדואגים למערכות האלו, אז פנו לאנשים המתאימים.
יקיר.
הסבר על החיישן:
מטרת החיישן היא לזהות נוכחות הנוסע על המושב. אם יושבים על המושב שליד הנהג החיישן נותן פקודה למחשב במקרה של תאונה לפתוח את כרית האוויר גם בצד ימין (לנוסע). החיישן הותקן ברכבים מטעם חיסכון כספי. החלפה של כרית אוויר היא יקרה מאוד וחבל שגם הכרית שליד הנהג תיפתח גם אם אין נוסע במושב הקידמי.
מבנה החיישן ברכבים חדשים:
ברכבים חדשים החיישן עובד על לחץ אוויר. ז"א החיישן הוא כרית אוויר מנופחת בלחץ מסויים. כאשר מישהו יושב על המושב הלחץ בתוך הכרית עולה. החיישן האלקטרוני שמחובר לכרית באמצעות צינורית מזהה את שינוי הלחץ ונותן פקודה למחשב.
חיישן מנותק או לא תקין:
החיישן הזה לא יכול לגרום לפתיחת כרית אוויר כי זה לא תפקידו. גם אם תשרוף אותו או תחתוך לחתיכות זה לא יגרום לשום נזק בשאר חלקי המערכת. מה שכן ברגע שהחיישן מנותק או לא תקין ,המחשב מזהה את התקלה ומפעיל מצב חירום. כאשר מצב החירום מופעל במקרה של תאונה כל הכריות ייפתחו.
ביטול(תחליף) החיישן:
כמו שאמרת ניתן לבטל את החיישן בעזרת נגד אבל לא בכל הרכבים זה אפשרי לצערינו הרב. ברוב הרכבים החיישן הינו קונטרולר אלקטרוני שעובד על פי פרוטוקול מסויים שבעזרתו מתקשר עם מחשב ניהול ראשי. חיישן כזה ניתן לבטל אך ורק בעזרת קונטרולר שמתוכנן לפרוטוקול של הרכב. אפשר לקנות קונטרולרים כאלה באינטרנט. הסיבה להתקנת קונטרולר במקום חיישן היא העלות. עלותו של החיישן בחלק מהרכבים היא יותר מ-300-400 $ והמחליף עולה כ-50-100 $.
דוד שלי כבר מכר את הרכב (וקנה מאזדה 6 2006), אז כנראה שאת החיישן התקול הוא זרק, הבנתי שכדאי שאני לא התעסק אם החיישן הזה באופן עצמאי (בעקבות סימני קריאה רבים שיקיר השאיר לי :blink1:), העלות של החלפת הכיסא נראה לי יכולה להגיע ל3000 אלף.. ! השאלה, אם נגיד אני משאיר את החיישן תקול, במצב של תאונה כל הכריות אוויר יפתחו.. מה רע בזה?
אתמול חזרנו מדימונה, בתוך העיר החיישן לא נדלק רק שיצאנו לכביש הערבה והורידו את הדוושה קצת, החיישן נזכר להידלק..?! מזה?!
נ.ב
שמי עמית
כמו שכבר אמרתי לך (וגם בטלפון) זאת בעיה של מגעים או של החיישן עצמו. זה לא קשור איפה אתה נוסע באיזה מהירות. פשוט החיישן מתנתק ומחשב מזהה את התקלה.
בכל מקרה אין לך מה לדאוג. במקרה של תאונה -חז וחלילה- ייפתחו לך כל הכריות אוויר... :blink1:
כל תקלה במערכת כריות האוויר שמדליקה נורה מנטרלת את המערכת הזו לחלוטין! ז"א שבזמן תאונה הכריות אוויר לא יפתחו! וקיבלתי את זה מבעל מקצוע שעוסק בתחום.
יקיר.
כניראה שבעל מקצוע הזה רצה להרוויח עליך כסף על התיקון. גם אם לא אז פשוט הפחיד אותך כדי שתרוץ אליו במידה ויהיה לך תקלה במערכת כריות אוויר. תדפדף אינטרנט, יקיר או שתחשוב לבד:
איזה ****** צריך להיות היצרן כדי לתכנת את המחשב שהוא ינטרל מערכת שמצילה חיים בגלל כפתור אחד שנדפק ?!
זה קשור לא רק לחיישן הנ"ל אלא גם לכל החיישנים אחרים ברכב. במידה ואחד מהם נדפק והמחשב מזהה את התקלה הוא ישר מעביר את עצמו למצב חרום. במילים אחרות ברגע שהמחשב קיבל מאחד החיישנים נתונים שמוגדרים כנתונים שגויים, הוא מזייף את הנתונים של החיישן - הוא מתעלם מהנתונים המגיעים מהחיישן הלא תקין וקובע למערכת הניהול את הנתונים המקסימליים האפשריים של החיישן. זה מאפשר למנוע להמשיך לפעול אך לא תמיד כראוי.
ומה תגיד על זה שברגע שנורת הABS פועלת אז הABS לא נכנס לפעולה?!
זו גם מערכת שמצילה חיים.
ואם אתה מוכן להתערבות, אני מוכן להתערב איתך על מה שתרצה, זה לא בעל מקצוע אחד זה כמה והם נחשבים גדולים בתחום!
יקיר.
צריכים לבדוק באמת את העניין הזה, אבל אני זוכר שראש המוסך המורשה באילת אמר שבכל מצב שהכריות נפתחות כאשר החיישן של המושב תקול. אבל רגע מי אמר שמספר תקלה 48 במאזדה 6 מסמן על חיישן מושב תקול, יכול להיות שזה משהו אחר?...
דרך אגב נתקתי וחיברתי את החיבורים מתחת למושבים, בנתיים הנורה לא נדלקה, נקווה לטוב...
מערכת ABS זה דוגמא לא מתאימה. מערכת ABS היא שילוב של 5 חיישנים (4 - אחד בכל גלגל ואחד במשאבה). רק פעולה משותפת ותקינה של כל החיישנים מאפשרת הפעלת מערכת ה-ABS. אם המחשב לא מקבל נתונים מאחד החיישנים הוא לא מסוגל לייצב את הרכב בעת בלימת חרום לכן המחשב מנתק את מערכת ה-ABS כלל.
אהבתי את הרעיון עם הקיר! מי מתנדב לבצע את הבדיקה?
בקיצור, כשהנורה של כריות האויר דולקת המערכת מנוטרלת לא סתם יש נורת אזהרה, כשהיא נידלקת- למוסך.
בדרך כלל כל נורת אזהרה מתריעה על משהו מנוטרל/לא פעיל.
נורת מצבר= אין טעינה
נורת שמן=אין לחץ שמן
נורת ABS= תקלה במערכת והיא מנוטרלת
נורת כרית אוויר= תקלה במערכת והיא מנוטרלת
גם למערכת כריות האוויר יש חיישני זעזועים, אז אם חיישן אחד הלך איך המערכת תדע אם באמת יש תאונה או לא? אותו הדבר עם הABS....
יקיר.
היום בניסעה ארוכה מאזור המרכז לכיוון הבית נלדקה לי מנורת כרית האוויר :amazed:
המנורה דלקה רצוף כל הדרך מזכרון יעקוב ועד לקריות לא הבהבה ולא כלום פשוט דלקה רצוף.
בדרך חזרה עצרי במוסך המורשה שיבדקו ... לאחר חיבור למחשב לא התגלה שם דבר ... הם שם לי ספרי מגעים מתחת לכיסא הנהג ומתחת לכיסא שליד הנהג.
חברים אני קצת בלחץ יש ילדים קטנים באוטו
מה אתם חושבים שזה משהו רציעי או עניין של המגיעים כמו שאמרו לי במוסך ?
תפנה שוב למוסך רק כאשר הנורה דולקת, לא יתכן שהנורה דולקת ולא מופיע קוד תקלה.
יכול להיות שסליל כרית האוויר תקול (קפיץ שעון SPRING CLOCK) שמיקומו מאחורי ההגה, תפקידו להעביר את המגעים בין כרית האוויר למחשב כריות האוויר.
הסליל של כרית האוויר מגיע יחד עם ידיות האיתות וכו', אם זו התקלה מחיר החלק כולל הרכבה כ 1500ש"ח.
כשהנורה דולקת נסה תוך כדי לשחק עם ההגה שמאלה וימינה עד הסוף(כאשר הרכב בעצירה מוחלטת והידית הילוכים על D), אם הנורה נידלקת ומתכבת תוך כדי סיבוב ההגה אז החלק המדובר תקול.
חזור שוב למוסך לאיבחון ברגע שהנורה דולקת.
האם לאחר ריסוס ספריי מתחת לכסא הנורה כבתה?
אם לאחר הריסוס הבעיה נפתרה, אז יש בעיה של מגעים, מה שעושים זה מעקמים עם סיכה את המגעים בתוך הקונקטור שהמגעים יהיו חזקים יותר, ואז כשמחברים את הקונקטור הוא ניסגר בלחץ.
לידע הכללי, כל התעסקות עם מערכת כריות האויר מסוכנת, לפני כל ניתוק/חיבור כלשהו במערכת יש לנתק את המינוס מהמצבר ולהמתין כ 10 דקות לפריקת מתח!!.
יקיר.
מאז הביקור במוסך המשכתי לסוע עם האוטו עוד בערך כ150 ק"מ סידורים ברחבי הקריות.
לא נדלקה הנורה לחלוטין אפילו לא לרגע.
עשיתי בדיקה עם ההגה וכלום.
מוזר ביותר ..............:blink:
כניראה הבעיה הייתה במגעים בכסא.
יקיר.
דרך אגב גם אצלי זה פעם נבדק ופעם לא... הוצאתי וחיברתי את החיבורים ולא עזר כלום...
כי לא אצל כולם הבעיה זהה, יכול להיות שאצלך יש בעיה אחרת במערכת, ואצל מישהו אחר יש בעיה שונה.
יקיר.
|
|