Rafi
10-07-09, 11:56
יש לי בעיה שאני לא מבין ממה היא כשאני נוסע במהירות נמוכה או כשאני בולם הרכב מתחיל לירעוד ואז הטורים נופלים עד אפס ונידלקת לי נורת השמן ואתמול בלילה שמתי לב שהוא מוציא גם סוג של עשן כאילו הרכב נחנק...
|
צפייה בגירסא המקורית : נפילת טורים עד לכיבוי הרכב בעת עצירה (323F-BA) Rafi 10-07-09, 11:56 יש לי בעיה שאני לא מבין ממה היא כשאני נוסע במהירות נמוכה או כשאני בולם הרכב מתחיל לירעוד ואז הטורים נופלים עד אפס ונידלקת לי נורת השמן ואתמול בלילה שמתי לב שהוא מוציא גם סוג של עשן כאילו הרכב נחנק... סלבה גופמן 10-07-09, 12:01 איזה רכב זה? שנה? דגם? Rafi 10-07-09, 12:05 מאזדה 323F 96אוטו' יקיר 10-07-09, 13:47 כשהסל"ד יורד כ"כ נמוך נורת הלחץ שמן עלולה להידלק כתוצאה מלחץ שמן נמוך בסל"ד נמוך מאוד זה תקין. גם נורת המצבר תדלק במצב כזה כי האלטרנטור מסתובב לאט ואין טעינה. איזה צבע העשן בדיוק? לבן שלג/לבן כחלחל/שחור האם תוך כדי בלימה עד לעצירה מוחלטת בזמן הזה הסל"ד צונח נמוך? אם כן יכול להיות שצריך לבצע ניקוי ייסודי לבית המצערת ולמנוע הצעדים. כשאתה עומד ברמזור על כמה הסל"ד סרק? יקיר Rafi 17-07-09, 04:53 רגיל הוא עומד פס לפני האחד... morphiy 17-07-09, 20:05 תנסה לשחק עם החוטים של חיישן מצערת. אולי אין מגע היה לי אותו דבר בדיוק כאשר היתי עוצר האוטו היה נכבה. אולי זה יעזור יקיר 19-07-09, 18:30 התקלה הזו הייתה גם אצלי, הבעיה היא ששסטום ה EGR נתפס על מצב פתוח בסרק וזה חונק את המנוע. יום שישי הזה פירקתי את השסטום(שהגישה אליו מאוד קשה ומעייפת) וניקתי אותו יצא ממנו המון המון פיח שחור, לאחר הניקוי השסטום EGR, ניקוי חיישן מד כמות אוויר, וניקוי בית המצערת הבעיה נעלמה. בטח ברגע שהבעיה מופיעה יוצא עשן שחור מהאגזוז. אין קשר למגע רופף בחיישן מצב מצערת כי אם היה מגע רופף/נתק בחיישן מצב מצערת(TP) הייתה מהבהבת לך נורת HOLD בלוח השעונים כי החיישן הזה הוא בין החשובים ביותר בפעולת המנוע ופעולת הגיר האוטומט. ובנוסף בצע בדיקה פשוטה, כשהמנוע בטמפ' עבודה, קח בקבוק מים קטן ושפוך מים על המזרקי דלק (אם אתה יודע בדיוק את מיקומם במנוע) אל תפחד שפוך מים בנדיבות על כל מזרק, אם פתאום המנוע יתחיל קצת להחנק אז יש משיכת אוויר מהגומיות של המזרקים. יקיר. Giora 19-07-09, 18:45 יקיר, עם מה ואיך ניקית את ה-EGR? יקיר 19-07-09, 18:52 קודם כל צריך לפרק את המצערת כדי להגיע השסטום הזה ולפרג גם אותו מהמקום, לרסס לתוכו מלא מלא ספריי קארב', להשאיר את הספריי בתוך החורים של השסטום לפחות חצי שעה, ואחר כך כם מברג קטן בזהירות לגרד את כל שכבת הפיח שיש שם, ויש שם מלא פיח לא תאמינו מ2 חורים קטנים כמה פיח יוצא. אחרי שגירדתי הכל בשסטום והוא נקי מפיח, עוברים ל 2 החורים שבסעפת היניקה שלשלם השסטם מתחבר, לחורים האלו בזהירות מחדירים מברג קטן ומגרדים את הפיח, ולבסוף הרבה ספריי קארב יצא כל הג'יפה, שהכל נקי ויבש מרכיבים בחזרה. הפיח שיש בשסטום EGR ובחורים שלו זהו פיח מאוד עקשן וקשה להסרה. יקיר. Rafi 30-07-09, 01:18 יקיר אני לא בידיוק יודע על איזה שסצום מדובר עם תוכל להשים כמה תמונות אני ישמח תודה. יקיר 30-07-09, 01:24 אני לא צילמתי את השסטום הזה בזמן הניקוי, חבל שלא צילמתי הייתי מעלה פרוייקט.. השסטום הזה נמצא בדיוק מתחת לבית המצערת, מתחבר אליו צינורית וואקום דקה ועוד קונקטור חשמלי. זה ניקרא שסטום EGR. יקיר. עמית 30-07-09, 02:41 כשהיית אצל חיים יוד , הוא לא ניקה את השסתום? זה לא חלק מהתהליך? יקיר 30-07-09, 02:44 זה לא חלק מתהליך הניקוי, אבל אם תבקש(כניראה בתוספת תשלום) הוא ינקה את השסטום, שבדרך כלל מתמלא בהמון פיח. בתוך השסטום ישנם 2 מעברים צריך שאוגרים המון פיח שסותם את המעברים. את השסטום EGR אני ניקתי בעצמי בבית. יקיר. עמית 30-07-09, 03:01 טוב. לחבר מהעבודה יש מאזדה 323 סדאן 1800 BA ידנית, הוא מתלונן שכאשר הוא בולם את הרכב ולוחץ על הקלאץ, הטורים נשארים גבוהים מן הרגיל. עשיתי סיבוב על הרכב היום, כאשר מכניסים את הקלאץ לאחר בלימה הטורים נשארים על 1500. במידה ומכניסים בחזרה מניוטראל להילוך ראשון, משחררים את הקלאץ, עד שהטורים מתייצבים על 800 סלד. ומכניסים את הקלאץ בחזרה, הטורים שוב עולים לפחות עד 1000 סל"ד. רעיון מישהו? הבורג בסעפת היניקה לא עזר לו מסתבר... יקיר 30-07-09, 03:07 עמית, לדעתי יש משיכת אוויר לא רצויה. שיבדוק את צינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת, שיבדוק שכל צינוריות הוואקום מחוברות ולא קרועות. אפשר לשפוך מים על המזרקים ולבדוק שאין משם משיכת אוויר, לשפוך מים בחיבור בין המצערת לסעפת יניקה, אם ברגע ששופכים מים המנוע נחנק אז משם המשיכת אוויר. אם צינור יניקת האוויר קרוע/סדוק לא לשפוך מים(כי כבר ידוע שמשם הבעיה) המים הם יפגעו בחיישן הMAF אם תשפוך על הצינור והוא קרוע ויש להחליף את הצינור. אם הכל תקין, אז לבצע ניקוי ייסודי למצערת ולמנוע הצעדים, ולאחר מכן לנתק את המינוס מהמצבר ל 10דקות ולחבר חזרה, ולבסוף לכוון את סל"ד הסרק כשהמנוע בטמפ' עבודה מהבורג פילפס שעל המצערת. יש לבדוק שחיישן מצב מצערת TP מכוון על 0.5 וולט כשהמנוע פועל בסרק. יקיר. עמית 30-07-09, 14:06 טוב. אז ככה בדיוק בדקנו את זה בעבודה.... ואקום תקין, הבאתי שעון מהבית. התחברתי לצינורית ואקום של וסת הדלק. שפכנו מים הכל תקין. אבל.... שמתי לב שהאגזוז שלו, מגמגם, זאת אומרת פולט את האוויר בפולסים, אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה סימן להצתה לא נכונה.- יש לציין כי זה נשמע גם מאזור המנוע. זה נשמע מעיין פולסים כאלה.. עם הפרדה קבועה בינהם. זה אומר שהצתת המנוע לא תקינה. בנוסף ישנו מעין רעש של יניקה/ בריחה שמגיעה מאזור וסת הדלק/ חנוכיית מזרקים. עוד משהו ששמתי לב , היא שכאשר פותחים אצלו סוויץ, המשאבה לא מפסיקה לעבוד. אצלי ברכב כאשר פותחים סויץ שומעים את השאבה לכמה שניות ואז שקט. אצלו המשאבה לא פסיקה לזמזמם ממש בשקט. זה בעצם מיתקשר לי לרעש שאני שומע מאזור הוסת. אגב המפלג , נמצא עד הסוף לכיוון קיר האש- ז"א קידום הצתה גבוה. מזכרוני כאשר הרכב מגמגם בפליטה זה מצביע על איחור בהצתה ויש צורך לקדמה, העיניין שאצלו ההצתה עד הסוף קדימה. אז יאללה ממה מתחילים? הרכב אצלי בבית לסופ"ש. ויש לי יד חופשית לפרק הכל במנוע.... (אל תדאגו) אני יודע גם להרכיב בחזרה. אז הנה מתחיל לו פרוייקט דיאגנוסטיקה -DIY. תרגישו חופשי להציע רעיונות, אני מבטיח לנסות הכל ולעדכן במהלך כל הסופ"ש. אגב הוא שיחק כבר עם הבורג שמעל הסעפת יניקה- אך לא ביצע גישור לפני.... יקיר- אתה אוהב את הנושא זה...:idea: יקיר 30-07-09, 15:14 אז ככה, קודם כל לבדוק חוטי הצתה, ולהחליף פלאגים NGK BKR6E-11 אם הווסת של הדלק עושה רעש אולי בורח ממנו וואקום, שפוך עליו מים ובדוק. המשאבת דלק ברכב הזה לא אמורה לפעול בפתיחת הסוויץ, יש במשאבה שסטום אל חזור, ששומר על לחץ דלק גם כשהרכב מכובה, נתקלתי גם בדמי BA שהמשאבה פועל רק למשך 2 שניותאצלי היא לא פועלת בפתיחת סוויץ). יתכן מאוד והמשאבה לא מפסיקה לעבוד כי הווסת דלק תפוס על מצב פתוח, ואין לחץ דלק כי הלחץ חוזר למיכל דרך צינור ה"עודפים". פרק את משאבת הדלק, יש בחיבור למשאבת דלק צינורית דלק קצרה כ 5 ס"מ, ובגלל שהצינורית הזו כל הזמן טבולה בדלק היא נוטה להיסדק ומשם בורח הלחץ. מדוד לחץ דלק בפתיחת הסוויץ ותוך כדי התנעה, ובדוק אם יש צניחה בלחץ. האם המנוע מתקשה להניע? עמית הייתי מת להיות ליד הרכב איתך ולבדוק את העניין הזה. יתכן והוואקום בורח מהמגבר בלם(בוסטר) האם בתוך הרכב שומעים בריחת וואקום? כשמכבים את המנוע דשוות הבלם נשארת רכה לפחות 2 לחיצות? כשהמנוע פועל בסרק, סגור עד הסוף את הבורג במצערת ובדוק אם הטורים יורדים נמוך(ללא גישור בשקע!) אם הטורים נישארים גבוהים יש יניקת אוויר לא רצויה!. אם הטורים יורדים נמוך עד כדי כיבוי המנוע, רוב הסיכויים שאין יניקת אוויר לא רצויה. פרק את המצערת תניח אותה על שולחן בצע לה ניקוי ייסודי, רסס עליה מלא ספריי ועם בד יבש נגב היטב את כל הפיח, יש כניסת אוויר של מנוע הצעדים לשם תרסס מלא ספריי, תשקשק ותשפוך את הספריי, בצע את הפעולה כמה פעמים, ומידי פעם תן לספריי זמן לעשות את שלו לפני שאתה מרוקן אותו מהמנוע צעדים. מדוד את המתח בחוטים של חיישן מצב מצערת, אם המתח בסרק מעל 0.5 המנוע הצעדים (כשהמצערת סגורה) לא יכנס לפעולה!. המתח חייב להיות על 0.5V. לגבי ההצתה, כמו שאמרתי בדוק את חוטי ההצתה(אולי החוטים ברכב שלך יתאימו לבדיקה ברכב שלו), אם אין שינוי החלף פלאגים חדשים. לאחר מכן אפס את המחשב(נתק את המינוס 10 דקות וחבר חזרה) ולאחר מכן תניע את המנוע, חכה שיגיע לטמפ' עבודה, גשר בשקע הדיאגנוזטיקה פינים TEN ו GND, חבר שעון וואקום לסעפת יניקה, קדם הזז את המפלג עד שאתה מגיע לוואקום הכי גבוה שאתה יכול, נניח והגעת ל 29 אינצ' תאחר את ההצתה ב 2 אינצ'(27 אינצ' נניח), וזה הכיוון המדוייק. גם שטום EGR תפוס חלקית על מצב פתוח חונק את המנוע. כשהמנוע לא עובד "עגול" יתכן ויש חוסר בניצוץ MISSFIRE, או פלאגים,חוטי הצתה,מכסה מפלג,רוטור,מפלג ****. אם יש שאלות אשמח לעזור. יקיר. עמית 31-07-09, 00:01 טוב אז כמו שהבטחתי. עדכון. מצערת פורקה לגמרי, EGR פורק גם כן. על הדרך פירקתי את כל סעפת היניקה (הכל יעבור ניקוי). אני חייב לציין שהפירוק עבר ממש בקלות. עכשיו לשאלת השאלות... על המצערת , EGR קיימים חיישנים, ניסיתי להפרידם מהמצערת, שסתום EGR אך הברגים יושבים ממש חזק (כרגע ריססתי שמן כדי לתת לברגים זמן ל"התרכך"). חיישן אחד הצלחתי לפרק ושמתי לב כי הוא נע בצורה סיבובית בתוך המצערת. האם זהו חיישן מצערת, האם יש צורך להרכיבו בחזרה באותה זוית? כגון מפלג? האם אפשר לנקות את כל בית המצערת עם ספריי קרבורטורים בזמן שהחיישנים מורכבים? (פשוט אין דרך לפרקם). יקיר / חיים יוד. ממתין לתגובתכם. עמית. יקיר 31-07-09, 01:11 עמית חבל שפירקת את חיישן מצב מצערת! יש לו כיוון מדוייק יותר מהכיוון של במפלג, צריך לכוון אותו עם וולטמטר או סורק תקלות על 0.5V בדיוק, החיישן הזה צריך להיות מכוון בדיוק כל חצי מ"מ משפיע. היה אפשר להשאיר את החיישן מחובר ולרסס ספריי לתוך המצערת. על השסטום EGR יש חיישן שלא כדאי לפרק אותו ותכף אסביר למה, נקה את יחידת הEGR, תכניס לחורים שלו מברג ותגרד בזהירות את כל הפיח(יצא מלא פיח), לאחר שגירדת את כל הפיח, תמלא את החורים של השסטום עד הסוף בספרי קארבורטורים ותן לעסק להתרכך עם הספרי כמה שעות טובות, שהפיח יצא, תעבוד בזהירות לא לדחוף בכוח את המברג כי ישנה "בוכנה" שהיא למעשה השסטום בתוך החורים לכן זהירות. על הדיאפרגמה של השסטום EGR ישנו חיישן שמדווח למחשב ניהול כמה אחוז השסטום פתוח, בין החיישן לגוף, יש אטם גומי שמונע בריחת וואקום, לכן לא כדאי לפרק את החיישן כי אם האטם יקרע יהיה קצת קשה לחפש גומיית O בגודל הזה. עמיד לא הבנתי, מצד אחד אתה אומר שהEGR פורק, ומצד שני אתה אומר שהברגים לא נפתחו... בהצלחה, אם יש שאלות אשמח לעזור. יקיר. עמית 31-07-09, 01:20 EGR פורק מהרכב. אני מתכוון לאי יכולת לפרק את החיישן.- אבל אני כנראה אשאיר את כך. (כפי שהסברת) לגבי חיישן מצערת שפורק, כיצד אני בודק שהמתח הינו 0.5? יש לי רב מודד דיגיטלי. באיזה מצב אני שם ברב מודד? מינוס לאן ופלוס לאן? אתה בטוח לגבי ריסוס כאשר חיישנים מחוברים? יקיר 31-07-09, 01:26 עמית אין שום בעיה לרסס ספריי קארב' למצערת במזמן שהחיישן TP מחובר למצערת, הרי החיישן הוא חיצוני ואין לו קשר לפנים המצערת. אותו הדבר לגבי השסטום EGR, החיישן בחוץ ואתה מרסס לפנים. לגבי כיוון החיישן TP, כתוב לי איזה שנה הרכב בדיוק כי יש הבדל בין 95 לבין 97, ואוכל להסביר לך איך מכוונים. יכלת לפני פירוק החיישן לחרוט שריטה בין החיישן למצערת(כמו שעושים למפלג) ולהרכיבו בחזרה בדיוק למקום. יקיר. עמית 31-07-09, 01:31 מה שנעשה , נעשה. אגב מה אמור להיות השינוי המורגש(לרעה ולטובה) בעקבות שינוי מצבו של החיישן? יקיר 31-07-09, 01:40 חיישן TP לא מכוון יגרום ל: *חוסר סחיבה *סל"ד סרק לא יציב *זיהום אוויר *צריכת דלק מוגברת *העברת הילוכים(אוטומט) לא חלקה. תלוי בשנה של הרכב עדיין לא עידכנת אותי איזה שנה הרכב יקיר. עמית 31-07-09, 02:01 שנת 96 , מה ההבדל בין השנים? על פי EPC בין השנים 95-97 הכל זהה. השינוי בוצע בשנת 98. יקיר 31-07-09, 02:29 עמית טעות בידך, יש שינויים :blink1: בין השנים 94 עד ל חודש 8 שנת 95 ישנו חיישן בשם CTP, שהוא מדווח נתון מאוד פשוט למחשב, שהוא או שהמצערת פתוחה או שהיא סגורה (הוא לא משדר כמה המצערת פתוחה). בין 95 עד ל חודש 10 שנת 96 החיישן בעל 4 פינים, והחיישן נקראTP. הוא חיישן הרבה יותר מתוחכם ומשדר למחשב בדיוק כמה המצערת פתוחה. החיישן משדר נתונים כמעט זהים(טיפה שונים) מהחיישן המתקדם יותר (כמו זה שאפרט למטה). ובין חודש 11 שנת 96 עד 98 החיישן שונה טיפה החיישן בעל 3 חוטים. כשהמצערת סגורה מתח צריך להיות על 0.5 וולט. בפתיחה מלאה של המצערת המתח משתנה ל 3.4-4.7 וולט, ז"א ככל שנפתח יותר את המצערת ככה המתח משתנה. לכן חשוב לדעת בדיוק באיזה שנה מדובר כי יש שיניים. המצערת שונה בין 94 ל תחילת 97. ובין סוף 97 ל 98 המצערת שונה (המנוע צעדים מורכב שונה). יקיר. עמית 02-08-09, 20:16 טוב אז ככה. ביום שישי הכל הורכב בחזרה, נקי ומצוחצח. תגובת הרכב לא השתנתה כלל. הטורים עדיין תקועים על סל"ד גבוה, שיורד רק עם משחררים את הקלאץ , וכאשר לוחצים על הקלאץ הטורים חוזרים שוב ל1500 סל"ד. באגזוז עדיין ישנו בעבוע כך שהרכב אינו עובד עגול מבחינת הצתה. אגב במידה ומסובבים את הבורג כלפי מטה כאשר הסלד נמצא למעלה, הסל"ד מתייצב על 700 בול ,אך הרכב עדיין מגמגם מבחינת הצתה. כל זה יכול לחזור שוב בהתנעה הבאה, כאילו לא נגעו בבורג כלל. הרגשה שלי, המפלג מזייף קשות, ז"א ההצתה הינה פגומה. מה גם שהרכב אינו סוחב , אך צריכת הדלק לא השתנה... הכיוון הוא לבדוק משאבת דלק, לחץ דלק . עדכון: בחלקו התחתון של המפלג ישנה נזילה , ההייתכן שבעקבות הנזילה הנ"ל המפלג מזייף?? הרכב עדיין אצלי לעוד כמה ימים. אני די בטוח שהבעייה היא במפלג. מה נראה לכם?? ואיך בודקים בכלל??? יקיר 03-08-09, 01:18 עמית, הבעיה היא בהצתה הבנתי את הבעיה. מה שקורה לדעתי הוא שההצתה מזייפת, המחשב ניהול מנסה לתקן את הבעיה ע"י העלאת הסל"ד עם פתיחת מנוע הצעדים. אם הנזילה היא חיצונית אז אין קשר, אבל אם אתה פותח את המכסה מפלג והוא מלא בשמן בפנים אז המפלג גמור. פרק את מכסה המפלג ותסתכל אם הוא רטוב בשמן. בנוסף בדוק את מצב מכסה המפלג והרוטור, ובודק אם יש חופש בציר של המפלג. פרק את הפלאגים ותבדוק אם הם רטובים בשמן, האם יוצא עשן לבן מהאגזוז? עמית אם אתה לא מצליח לעלות על הבעיה, אין ברירה רק חיבור לסורק תקלות ובדיקת כל הנתונים של החיישנים יצביעו על הבעיה, אני כמעט בטוח שלא יופיע קוד תקלה, אבל בטוח ישנו פרמטר לא תקין באחד החיישנים. יקיר. | |