צפייה בגירסא המקורית : החלפת שמן גיר לנטיס 1600 97

נועםנועם
23-07-09, 00:32
בהחלפת שמן גיר יש צורך בםירוק הקרטר והחלפת פילטר או שרק מחליפים את השמן

יקיר
23-07-09, 00:35
אין הנחיות לגבי הפילטר שמן גיר, לכן לא מחליפים אותו, אפשרי להחליף אותו, צריך לפרק את האגן שמן, ואם איני טועה אפילו אפשר לנקות את הפילטר הזה כי הוא עשוי מרשת ברזל, אבל אם כבר פותחים עדיף להחליף באחד מקורי.

כעקרון לא חייב להחליף כי אין הנחיות יצרן.

אי אפשר להחליף את השמן גיר לבד בבית כי אתה תחילף רק כ 2-3 ליטר מתוך 7 ליטר.

כדי להחליף את השמן גיר צריך משאבה שעושה סירקולצייה ומחליפה באופן אוטומטי את השמן הישן בחדש, וזה נעשה בדרך כלל במוסך מורשה עם המכונה הזו.

יקיר.

Stasik
23-07-09, 00:48
מדובר בגיר אוטומט? :weird:

HawHaw
23-07-09, 00:51
אם איני טועה יש להחליף שמן בגיר האוטומטי כל 60000 ק"מ .

gerdamen
23-07-09, 15:41
לפי מה שמוסך אמר לי צריך להחליף כל 50000 3-4 ליטר (בגיר יש 12) ואז כל 5000 מחליפים עוד 4 ליטר ככה פעמיים עד שלבסוף מקבלים תערובת כמעט חדשה....

בשביל להחליף קומפלט את כל השמן גיר יש צורך בשיפוץ הגיר, זאת אמורת בפירוקו שזה דבר די יקר.

עמית
23-07-09, 16:54
אם כבר אנחנו בנושא.

בגיר ידני, כל כמה זמן צריך להחליף שמן גיר?

ואיך בודקים עם חסר? הרי אין מדיד בגיר ידני.

יקיר
23-07-09, 18:29
gerdamen, חבל לזרוק את השמן פעמיים השיטה הזאת אפשרית וטובה אבל לא חבל על השמן?
במקום לבצע 2 החלפות פשוט פונים למוסך שמבצע את העבודה עם משאבה מיוחדת, שגם מרוקנת את כל השמן מהגיר ובו זמנית ממלא שמן חדש, המשאבה שואבת בכוח את כל השמן מהגיר.

עמית, על הגיר הידני יש בורג בדיקה, פותחים את הבורג ומחניסים את האצבע לחור אם מרגישים את השמן אז לא חסר.

בדרך כלל שפותחים את הבורג אז קצת שמן גולש החוצה וכבר יודעים שלא חסר.

ראה קובץ מצורף.

יקיר.

עמית
23-07-09, 18:58
תודה , אני אבדוק, לא נראה לי החליפו כבר כמה שנים טובות...

Zigi
23-07-09, 19:45
דווקא כשפירקת את המנוע זו היתה גם הזדמנות מצויינת לטפל בגיר וגם לשדרג אותו עם גלגל תנופה קל או איזה קצאץ' סטייג' 2 נחמד

עמית
23-07-09, 21:00
אל תדאג, יש כבר קלאץ קל...:blink1:, מעשי ידי בני להתפאר

gerdamen
24-07-09, 01:39
וכמה עולה לפרק גיר ולשים 12 ליטר שמן?

יקיר
24-07-09, 03:05
בחיים שלי לא שמעתי מישהו שפירק גיר בשביל להחליף שמן!.

כבר הסברתי כמה פעמים שיש משאבה שמבצעת את העבודה, אז מספיק לחפש דרכים אחרות כאילו שאין דרך להחליף את השמן!

לא מפרקים גיר בשביל להחליף שמן נקודה.

יקיר.

idan
26-07-09, 03:05
התפוצץ לי צינור של הגיר חשבתי הלך הגיר כולי באסה אני נותן גז בD והאוטו לא מגיב רק טורים כאילו אני על N

גררתי את הרכב למוסך שם הוא הרגיע אותי ואמר לי שזה צינור

צינור + שמן 7ליטר+עבודה עלה לי 350

אני חושב שאני צריך לבצע שיפוץ גיר כי בין ראשון לשני לפעמים ישנה בעיטה במעבר
וליפעמים הכל חלק עובר בלי בעיה שאני בנסיעות ארוכות זה מסתדר אני חושב שהגיר מחליק
זה גם מה שהמוסכניק אמר לי והוא אמר שזה מסתדר אחרי כמה דקות נסיעה
הבעיה הזאת הייתה לי לפני הפיצוץ של הצינור ככה שאין קשר למקרה

יש עוד מישהו עם הבעיה הזאת?
שמעתי שזה מחלה בBA

יקיר
26-07-09, 04:30
אני לא מאין שיש לך כבל קיק-דאון אבל תבדוק זאת, אם יש לך 2 כבלים שמתחברים לגלגל המצערת אז יש לך כבל קיק-דאון שדרוש לו כיוון והבעיה תסתדר.

אם אין כבל קיק דאון, כמו שאני כמעט בטוח, אז יש לבדוק כשהמנוע פועל בסרק יש למדוד מתח על חיישן TP(מצב מצערת)(על חוטים C ו B) המתח חייב לביות בדיוק על 0.5V אם המתח הזה לא מכוון הגיר לא יעביר טוב הילוכים.

הבעיטה בין ראשון לשני בדרך כלל מופיעה שלוחצים חזק בהאצה, אם תרפה את הרגל מהגז מעט לפני שההילוך הולך להתחלף לשני הבעיטה לא תורגש כלל.

יקיר.

idan
26-07-09, 23:24
אתה צודק עם אני ירפא בגז אבל זה מציק כל הרכב שלי פיקס ברוך השם רק הבעיה הזאת נשארה

שאלה שלא קשורה לנושא זה נכון שהמחירון של הרכב שלי 18 ויצחק לוי ולפי המחירון הזה הולכים?