צפייה בגירסא המקורית : רצועת אלטרנטור. או ה"כ חורקת לנטיס 97 1600

נועםנועם
27-07-09, 01:00
כשאני מניע את הלנטיס 97 1600 אני שומע חריקה מכוון רצועות ,איך מטפלים ברעש האם ע"י מתיחת רצועות ואם כן כמה למתוח

יקיר
27-07-09, 01:22
בדרך כלל 99% מהמקירם זו הרצועת אלטרנטור מחליקה.

אם היא יבשה מתיחה לא תעזור, זה רק יזיק לאלטרנטור ולמיסבים.

אם הרצועות הנעה לא הוחלפו 90 אלף, אז החלף אותן בחדשות זה עולה 100ש"ח לזוג חליפיות.

המתיחה ברכב הזה צריכה להיות קצת חזקה, במוסכים המורשים יש כלי מיוחד שמודד את המתיחה.

אני מציע שאם אין לך ניסיון במתיחת רצועות פנה למוסך זה לא יעלה הרבה, תמורת סכום סמלי הם יטפלו בזה, כי אם תמתח על יתר המידה תהרוס את משאבת המים,מדחס,משאבת מים,משאבת הגה כוח, אלטנטור.

כשמחליפים רצועות חדשות מותחים אותן קצת יותר חזק, ולאחר 1K ק"מ יש לחזור שוב למוסך לביצוע מתיחה חוזרת במידה המתאימה.

ואל תשמע לעצות כמו "מתח את הרצועה עד שיהיה לה חופש סיבובי של חצי ס"מ" כי זה לא נכון, ולא מדוייק בכלל מניסיון.
מותחים רצועות לפי הניסיון, או אם אין לך חוש כזה השתמש בכלי ייעודי.

יקיר.

Stasik
27-07-09, 06:35
יקיר
אל תגזים אחי!
כל אחד יכול להחליף רצועת אלטרנטור ללא שום כלי יעודיי וללא ניסיון.

נועםנועם
לך תקנה רצועה חדשה. תוריד ותזרוק את הישנה. תשים את הרצועה החדשה ותמתח אותה. לא צריך למתוח חזק. תראה שהיא תפוסה ויושבת כמו שצריך. תן לה סיבוב שמאלה ימינה עם האצבע. החופש צריך להיות מחצי ס"מ עד ס"מ. אחרי יום-יומיים של נסיעה תבדוק שהרצועה לא השתחררה ועדיין מתוחה כמו שצריך. אין שום סיבה שתהרוס משהו. אם אתה לא מבין איך לפרק רצועה או איך למתוח אותה, תרשום לי בפרטי או באשכול הזה.

בהצלחה! :blink1:

יקיר
28-07-09, 19:47
סטס, אני לא מגזים, מתיחת יתר של הרצועה תרגרום לנזק ואני בכלל לא נכנס לויכוח על זה.

רצועה שלא מתוחה כראוי תחליק, תגרום לרעשים וחוסר טעינה.

לא כל אחד יכול, יש אנשים שלא מסוגלים לפתוח בורג, להחליף רצועה זה פשוט מאוד רק נתתי את הדגשים.

למי שאין ניסיון בהחלפת רצועה ומתיחתה שלא יעשה זאת כי רק יגרום נזק!!
או שיפנה למוסך ומוסכניק בעל ניסיון/בעזרת כלי ייעודי למתיחת רצועות ימתח אותה.

יקיר.

יקיר
28-07-09, 20:07
סטס, ידידי שכחתי לציין עוד משהו.

במאזדה לאנטיס הרצועה היא ללא שיניים :
http://i18.ebayimg.com/03/i/001/4e/52/18df_1_sbl.JPG

ברצועה כזו חובה למתוח נכון מתיחה לא נכונה תגרום לנזק/החלקה.

ברצועה עם שיניים:
https://www.carpartsdiscount.com/auto/archive/pictures/21746/600/1/P/2005EAE/contitech_alternator_drive_belt.jpg

המתיחה ברצועה זו היא עם חופש של חצי ס"מ-ס"מ נכונה, אבל מומלץ גם עם רצועה כזו להשתמש בכלי ייעודי למדידת המתיחה, גם פה מתיחת יתר תגרום לנזק.

ואני ממליץ על רצועות של חברת CONTINENTAL או GOODYEAR.

לאחר החלפת הרצועה יש ליסוע עם הרכב כחצי שעה, לחוזר על המתיחה, ולאחר אלף ק"מ למתוח שנית.

זהו הכלי למדידת המתיחה:
http://www.matcotools.com/ProductImages/btg6673.jpg
נתוני היצרן למתיחת הרצועה במאזדה לאנטיס מנוע 1800 BP:
רצועה חדשה:
מתיחה בעזרת הכלי

אלטרנטור 5.5-7 MM
מדחס, משאבת ה"כ ומשאבת מים 8-9MM.

מתיחה נכונה תאריך ימים של הרכיבים החשובים האלו, מתיחת יתר תקצר באופן משמעותי את חיי הרכיבים.

יקיר.

Stasik
29-07-09, 04:11
עכשיו בוא נספור את המוסכים בארץ שיש להם את הכלי הזה למדידה...
אני בטוח שגם במוסכים המורשים של מאזדה אין את זה. אני שמעתי על הכלי הזה אבל רואה אותו פעם ראשונה בתמונה שאתה העלת. בחיים שלי החלפתי כ-30 רצועות גם עם שיניים וגם בלי ועוד לא גרמתי נזק באף רכב.

לגבי האנשים שלא יודעים לפתוח בורג... אני לא חושב שאחד כזה יחליט להחליף רצועה לבד. בד"כ אנשים כאלה גם לא יודעים איפה פותחים את מכסה המנוע.

דעתי לא השתנתה ואני עדיין חושב שכל בנאדם שיודע להחזיק מפתח ביד הוא יכול להחליף רצועת אלטרנטור ללא שום נזק לרכב! :blink1:

יקיר
29-07-09, 14:08
סטס, במסכים המורשים חובה שיהיה את כל הכלים היעודיים כולל הכלי הזה.
זה שהם לא משתמשים בזה זה לא אומר כלום, כל מכונאי חדש מתחיל למתוח עם הכלי הזה עד שהוא תופס ניסיון וכבר מסתמח על מתיחה ללא הכלי.

לא אמרתי שקשה להחליף רצועהות זה מאוד מאוד פשוט, עניין המתיחה הוא החשוב ביותר.

אתה לא גרמת לנזק ממתיחת רצועה כי אתה כבר החלפת כמה פעמים, אבל שמישהו חדש יבוא וינסה להחליף לא יהיה לו מושג איך המתיחה צריכה להיות.

זה שאתה אומר שלא צריך את הכלי הזה, זה כמו שתגיד שאפשר לחזק ראש מנוע ללא ידית מומנט(כלי ייעודי לחיזוק ברגים במומנט מסויים הקבוע מראש).

לכל בורג ברכב יש חוזק סגירה מסויים, לכל רצועה יש את החוזק מתיחה שהיצרן קבע.

יקיר.