צפייה בגירסא המקורית : דוושת בלימה רועדת בעת לחיצה (לאנטיס BJ 2003)

עידן
30-07-09, 22:51
שלום חברים,

הרגע חזרתי מסיבוב ברכב, קרה לי דבר דיי מוזר - לחצתי על דוושת הברקס, הדוושה רעדה, לחצתי שוב ושוב הדוושה רעדה. לאחר מכן כאשר לחצתי גז החלפת ההילוך לא הייתה רגילה, כאילו ההילוך קופץ. ( שום נורה בלוח שעונים לא נדלקה )

מה זה אומר? ה-ABS נכנס לפעולה?

הלחצות + הרפידות הוחלפו לפני פחות מ-8,000 ק"מ. כמובן, צלחות ורפידות מקוריות.

יקיר
30-07-09, 23:52
מה עם הדראמים מאחורה מצבם טוב?

יש לפרק גלגלים ולבדוק את מצב הבלמים, אולי הגיע הזמן להחליף את הדראמים והסנדלים זה מה שבעיקר גורם לרעידות בדוושה.

לגבי שההילוך קופץ אין קשר לבלמים, אלא אם כן בלמים תפוסים ומאטים את הרכב בצורה חדה אז תהיה לכך השפעה על העברת ההילוך.

האם אה מרגיש שהרכב מאט לבד בצורה חדה?

כשאתה לוחץ על דוושת הבלם במהירות גבוה זה בעיקר קורה נכון? אם כן זה נובע מצלחת או תוף(דראם) מעוות.

יקיר.

עידן
31-07-09, 00:07
תודה יקיר! 2 התופעות שציינתי קראו לי היו פעם ראשונה, בחיים לא קרה לי דבר כזה, לא עם ההילוכים ולא עם דוושת הברקס. הרכב לא מאט בצורה חדה. אבל, שמתי לב כשאשר אני נוסע רוורס ולוחץ על הברקס יש מדי פעם חריקות/ רעש מהברקסים. קורה בעיקר במהירות נמוכה.

יקיר
31-07-09, 01:18
אם יש חריקות כשאתה נוסע רוורס, רוב הסיכויים שהחריקות מהגלגלים האחוריים, והם כתוצאה מסנדלים שנשחקו והגיע זמנם להחליף.

אם אתה מטפל בבלמים האחוריים שים לב, אם אתה מחליף הכל בחדש דראמים+סנדלים אז אין בעיה.

אם אתה מחליט שלהחליף רק סנדלים, אז צריך לחרוט את הדראמים ואת הסנדלים אצל החרט, כדי שהסנדלים יהיו מתאימים לדראמים.

אני מציע לך להחליף את הדראמים יחד עם הסנדלים בחדש(אני קניתי חליפי ואין בעיה) המחיר ממש לא גבוה.

על הדרך בפירוק הדראמים יש לבדוק את משאבות האופן, יש 2גומיות שחורות על המשאבה, פשוט תפתח את הגומייה תזיז אותה לצד ותבדוק אם יש מתחתיה רטיבות, אם יש אז החלף משאבה חדשה.

יקיר.

עידן
31-07-09, 01:25
תודה יקיר, אעדכן במידת הצורך. :blink1: