צפייה בגירסא המקורית : רעשים מכיוון המצערת

יוסי
07-08-09, 18:01
שלום,

לאחרונה יש לי רעשים מוזרים לא של מתכת , נשמע כאילו באים מכיוון המצערת . התופעות שנגרמות כתוצאה מזה זה שהטורים משחקים סביב ה800 סל"ד , המנוע מתחמם מעל לנורמה וגם שם רואים שהמחוג קופץ כל הזמן . היום ראיתי ש-HOLD הבהב לי והפסיק פתאום.
רואים את הבעיה במיוחד בזמן העצירה ויש הרגשה שהאוטו כמעט נחנק.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש,
יוסי

רכב מאזדה לנטיס 323 98' 1600

יקיר
07-08-09, 22:37
נורת HOLD מהבהבת פירושה תקלה בגיר האוטומט, או חיישן מצב מצערת TP תקול.

האם הנורה מהבהבת רק במצב מסויים בלחיצה על דוושת הגז? אם כן אז החיישן TP(מצב מצערת) תקול.

לגבי חום מנוע, אולי התרמוסטט לא תקין או לא מתאים למנוע, רדיאטור סתום,משאבת מים שחוקה.

יש להתחבר לסורק תקלות וקרוא קוד תקלה, כל עוד הנורה דלקה יש קוד תקלה.

יקיר.

יוסי
08-08-09, 15:13
לא, HOLD הבהב רק לכמה שניות בזמן עמידה והפסיק והבעיה קיימת הרבה זמן, כלומר ישנם רעשים כמו של תוף (ממש בום בום) מכיוון המצערת והסל"ד לא יציב על 800 כאילו יש בעיית גזים במערכת
דווקא בנסיעה הגיר מתפקד טוב והשמן ורוד נקי

ואם יש בעיית מים במערכת זה יגרום לקפיצות מהירות של המעלות ? כלומר המחוג קופץ למעלה למטה ממש מהר ובאישזהו שלב חוזר ל90

תודה

יקיר
08-08-09, 16:58
אולי אתה שומע רעש של באק פיירים?

לא יכול להיות שום רעש מהמצערת, והמנוע צעדים משמיע רעשים מאוד חלשים שבקושי ניתן לשמוע.

לגבי חום מנוע תגדיר מה זה מהר? תוך כמה זמן לוקח לו לעלות מהחום מנוע הנורמלי לחום גבוה?

יקיר.

יוסי
09-08-09, 00:39
המחוג של הטמפרטורה ממש השתולל בקפיצות קטנות ועלה לאט לאט למעל החצי .. כלומר בערך 70 אחוז מכל הסקלה

תגדיר מה זה באק פיירים?

אם זה מה שאני מבין נראה לי שעלית על הבעיה..
כתוצאה מעומס חום חיישן טמפרטורת אוויר מתחיל לזייף ונותן נתון לא נכון למחשב וכתוצאה מזה התערובת משתנה וזה גורם לבאק פיירים.. יכול להיות?

יקיר
09-08-09, 01:13
בהחלט יכול להיות וזה מה שקורה.

המחוג של החום מנוע עולה ויורד כניראה בגלל שחיישן טמפ' נוזל קירור תקול בנוסף יכול להיות גם שחיישן טמפ' יניקת אוויר מזייף זה גורם לאיחור הצתה ותערובת עניה.

באק פיירים(הצתה חוזרת) זה פיצוצים כאלה שמגיעים מסעפת היניקה, זה ניגרם כתוצאה מהצתה מאוחרת ו/או תערובת עניה.

חיישן MAF(מד כמות אוויר) מלוכלך/תקול גם יגרום לבעיה.

במקרה הזה קל מאוד לעלות על הבעיה, חיבור לסורק תקלות ובדיקת נתונים מחיישנים אלו יצביעו על הבעיה.

יקיר.

יוסי
09-08-09, 01:22
כן אבל הבעיה שזה מופיע לא כל יום ובדרך כלל בימים חמים ואם הבעיה לא תופיע במוסך הכל יצא תקין בבדיקה..

אולי אני אנסה לנקות את הMAF (אם הוא לא היה תקין זה היה עושה לי כל הזמן)

חוץ מזה איזה מוסך אתה ממליץ בצפון?

יקיר
09-08-09, 01:31
לגבי מוסך בצפון אין לי מושג.

נסה לנקות את חיישן הMAF.

חיישן טמפ' יניקת אוויר שמזייף גורם לחאיחור בהצתה ולתערובת דלק עניה..

אולי התקינו במנוע טרמסוטט לא מקורי והוא הגורם לזיופים בטמפ' המנוע.

אל תתעלם מנורת הHOLD, היא מתריע על כשל כלשהו אולי חיישן מזייף.

חיישן TP תקול יגרום לנורה להבהב, אם החיישן הזה תקול המנוע לא יעבוד טוב, ובאק פיירים בהחלט יכולים להיות מחיישן TP תקול!.

האם יש לך מעט ידע טכני? אוכל להסביר לך בבירור איך לבדוק קודי תקלות במחשב הניהול, ופי זה נוכל לעלות על הבעיה.

יקיר.

יוסי
09-08-09, 01:42
יש לי ידע טכני רחב אבל ברכב קצת מועט אבל אין לי בעיה להבין.. אשמח לשמוע

מה תפקיד חיישן TP ואיפה הוא ממוקם?

בשנתיים האחרונות לא נגעתי בטרמוסטט

יקיר
09-08-09, 02:04
חיישן TP זהו חיישן מצב מצערת תפקידו לדווח למחשב ניהול כמה פרפרית המצערת פתוחה, ולפי זה המחשב יודע כמה דלק להזריק, והחיישן הזה גם אחראי לתפקוד הגיר האוטומט.

בתמונה שמצורפת, זהו שקע דיאגנוזטיקה, מיקומו בתא המנוע ליד קופסאת הפיוזים.

שים לב, אתה חייב להשתמש אך ורק בנורת לד(בשום אופן לא להשתמש בנורת ביקורת רגילה!!)

קודם כל שהסוויץ יהיה כבוי.

אחר כך אתה מגשר בשקע הדיאגנוזטיקה עם חוט חשמל דק, את הפינים TEN ו GND, לאחר מכן אתה מחבר נורת לד בין B+ ל FEN (ה+ של הלד יתחבר לB+ והמינוס של הלד יתחבר לFEN).

לאחר שהכל מחובר, בקש ממישהו שיפתח את הסוויץ בזמן שאתה מסתכל על הלד.

הלד אמור להבהב, היבהוב אחד ארוך בודד בעת פתיחת הסוויץ אומר שאין קודי תקלה רשומים במחשב.

אם מעבר לזה יש הבהובים נוספים ספור אותם, יש הבהובים קצרים ויש הבהובים ארוכים.

למשל 2 הבהובים ארוכים ולאחר מכן 2 הבהובים קצרים אומר קוד תקלה 22(הבהובים חוזרים על עצמם)

יכול להיות שיהיה כמה קודי תקלות בניהם תהיה הפסקה בהבהובים של מספר שניות.

בקיצור בדוק את הבהובים וחזור לעדכן אותי.

לפני שאתה פותח סוויץ בדוק היטב שחיברת הכל נכון, כי פה אין מקום לטעויות.

לגבי הטרמוסטט מומלץ שתחליף אותו באחד מקורי בלבד.

יקיר.

יוסי
09-08-09, 02:40
הבנתי.. הייתי בטוח שאת הבדיקה אפשר רק במוסך לעשות.. למדתי עוד משהו

אני אעדכן אותך

תודה רבה

יוסי
09-08-09, 02:43
הבנתי.. הייתי בטוח שאת הבדיקה רק במוסך אפשר לעשות.. למדתי עוד משהו

אני אעדכן אותך

תודה רבה

יוסי
14-08-09, 19:45
שלום יקיר,

ניסיתי את מה שאמרת אבל לא ראיתי שהלד דולק .

בנוסף גיליתי שהמצבר שלי חלש והיום הפסיק כבר להניע.. יכול הליות שהוא גרם לכל הבעיות האלה? כלומר הוא לא סיפק מספיק מתח למצתים וכתוצאה מכך השוק היה חלש ולא הספיק לשרוף את כמות הדלק הנזרק..

יקיר
14-08-09, 20:26
בעת פתיחת הסוויץ הלד חייב להבהב פעם אחד ארוך, ואם יש קוד תקלה יהיו הבהובים לאחר מכן.

אם אין קודי תקלה הלד לא יהבהב אבל בכל מקרה בעת פתיחת הסוויץ באתחול של המחשב הלד מהבהב פעם אחת ארוך.

כניראה שלא חיברת נכון את הלד, או שהוא בכלל שרוף.

יקיר.

יוסי
14-08-09, 20:42
עשיתי לפי השרטוט אין מה להתבלבל שם.. גם הפכתי את הלד.. יכול להיות שלא שמתי לב להבהוב הראשון.. אני מבין שפתיחת הסוויץ אתה מתכוון למצב ON ?

יקיר
14-08-09, 21:50
כן.

תוודא שהחיבורים כמו שצריך מחוברים לפינים בשקע, תהיה במקום מוצל כדי שתראה את הלד דולק.

יקיר.

יוסי
15-08-09, 21:21
סימלצתי את התקלה מחדש והצלחתי...

זה נתן לי קודי תקלה 11, 12, 13, 16

יקיר
15-08-09, 21:38
11 תקלה בחיישן IAT (חיישן טמפ' יניקת אוויר).
12 חיישן מצב מצערת (TP)
אין כזה דבר קוד 13.

16 סלונואיד וואקום EGR.

וואו כמה תקלות!.

חיישן IAT, בדוק שהקונקטור של חיישן הMAF מחובר היטב, מומלץ לנתק את הקונקטור לנקות את המגעים עם ספריי ולחבר.

חיישן מצב מצערת כניראה שהחיישן הזה תקול ואין ברירה אלא להחליפו.

סלונואיד וואוקם ERG, בדוק שכל צינוריות הוואקום מחוברות היטב ואין צינורית קרועה/סדוקה.
יתכן ותצטרך להחליף את הסלונואיד וואקום של הEGR (זהו ברז חשמלי השולט על הדיאפרגמה של הEGR).

אמרת שנורת הHOLD מהבהבת, זה קושר לחיישן מצב מצערת וזה בהחלט יגרום לבאק פיירים.
גם חיישן IAT(טמפ' אוויר) בהחלט יגרום לבאק פיירים.

אז איתרנו את הגורמים לבעיה, כל שנותר הוא לטפל בבעיות האלה, לאפס את המחשב ע"י ניתוק המינוס מהמצבר לכמה דקות ולחבר חזרה, ולאחר מספר ימים לבדוק שהתקלות לא חוזרות.

האם קרה מקרה שהסוויץ היה פתוח וניתצקת את הקונקטור של חיישן הMAF(הMAF משולב יחד עם הIAT), אם כן אז בגלל זה הקוד תקלה מופיע, נדיר מאוד שהחיישן IAT יתקלקל.

יקיר.

יוסי
15-08-09, 22:06
מה זה סולנויד ואקום ןאיפה הוא ממוקם?
אם כך כדאי להתחיל מחיישן מצב מצערת אחר כך חיישן IAT ובסוף סולנויד ואקום

דרך אגב ניקיתי את חיישן ה-MAF וזה לא עזר

האם כדאי להחליף בעצמי או לפנות למוסך? וכמה זה יעלה לי?

יקיר
15-08-09, 22:19
את הסלונואיד וחיישן הIAT בינתיים תעזוב זמן מה בצד, תתמקד בחיישן מצב מצערת TP, שהוא מדליק לך את נורת הHOLD ובוודאות הוא תקול.

לגבי חיישן הIAT, בדוק שהקונקטור של החיישן הMAF מחובר היטב.

הסלונואיד וואקום ממוקם בצד שמאל של מכסה השסטומים, אתה תראה שכל צינוריות הוואקום מתחברים אליו (יש שם 3 סלונואידים) שלכלום מתחברים צינוריות וואקום, מתוך ה 3 אחד מהם שייך ל EGR.

יתכן ושסטום הEGR תפוס עקב פיח רב שתקע אותו, והמחשב שולח פקודה לסלונואיד לסגור את הוואקום לשסטום, השסטום ניסגר אבל הEGR עדיין פתוח בגלל שהוא תקוע, והמחשב "חושב" שהבעיה בסלונואיד.

אז לגבי הEGR הייתי ממליץ לך לפרק את היחידה הזו היא ממוקמת בדיוק מתחת למצערת, יש צורך בפירוק המצערת, ולאחר מכן פירוק יחידת ה EGR המורכבת בעזרת 2 ברגים 12MM, ניתוק הקונקטור וצינורית וואקום והשסטום הזה בחוץ.

השסטום EGR בנוי מ 2 חורים ובניהם חוצץ שסטום, יש להחדיר מברג קטן לחורים לגרד בעדינות את כל הפיח, ולרסס הרבה בפריי קארב' עד שכל הפיח יצא מהחורים.
וגם לנקות את החורים בסעפת היניקה שלשם השסטום מורכב.

אם יש לך ידע טכני תוכל לעשות זאת זה לא מסובך, תצטרך כלי עבודה מתאימים כמו ראצ'ט וסט בוקסות, וכמה מפתחות סגורים/פתוחים, וקצת ניסיון במכונאות.

אוכל להדריך אותך.

אחרי שהחלפת את חיישן מצב מצערת (רכוש חדש ומקורי במוסך מורשה), או שתחפש כזה בפירוקיה, יכול להיות שבפירוקיה ירצו למכור רק את כל המצערת יחד עם החיישן וזה לא כ"כ כדאי כי זה יקר, לכן עדיף לרכוש את החיישן המקורי ממוסך של מאזדה, או מחנות חזי דלאל.

אחרי שהחיישן TP(מצב מצערת) הוחלף, ושסטום הEGR נוקה היטב, אפס את המחשב ולאחר זמן מה של נסיעה בדוק שוב את קודי התתקלות ובדוק איזה תקלה חזרה.

לגבי חיישן הIAT, אם שוב הקוד תקלה שלו יחזור, תוכל לבטל את החיישן הזה ע"י חיבור נגד של ערך 4.7K אום זמנית לבדיקה, ותוכל ליסוע כך זה יוסיף לרכב קצת יותר כוח.

יקיר.

יוסי
15-08-09, 22:33
חשוב לציין שHOLD לא מופיע תמיד כשיש בעיה ורעש של באק פיירים

לפני שאני מפרק .. תוכל לכוון אותי לתמונה של המכלול EGR?

יוסי
15-08-09, 22:39
אם אני אפרק את המצערת יש צורך להחליף שם את הגומי לא? לפני הרכבתו

יקיר
15-08-09, 22:42
מה שגורם לHOLD להבהב זה החיישן מצב מצערת.

החיישן הזה יכול גם לגרום לבאק פיירים זהו החיישן העיקרי בהזרקת דלק.

חיישן הIAT גם יגרום לבאק פיירים אם הוא תקול, אבל נדיד שהחיישן הזה מתקלקל, ואני משער שזה סתם תקלה שנגרמה עקב ניתוק הקונקטור בזמן שהמנוע היה מונע/סוויץ פתוח..

כך ניראה יחידת הEGR היא ממוקמת בדיוק מתחת למצערת, לגישה טובה חייב לפרק את המצערת.
הEGR שבתמונה זה לא של הרכב הזה אבל זה דומה ככה שתדע איזה חלק זה:

http://img01.static-nextag.com/image/1998-98-Ford-Explorer/0/000/006/683/075/668307551.jpg

בפירוק המצערת אין צורך להחליף אטם כי הוא עשוי מפלסטיק או מתכת, מספיק לנקות אותו.
גם לEGR יש אטם ממתכת ואין צורך להחליף, רק תקפיד שאתה מרכיב אותו בכיוון הנכון, לאטם של הEGR יש כיוון אז תזכור איך הוא היה מורכב יש עליו שקע מצד אחד, ומצד שני בליטה, אז תזכור לאן זה הולך.

לאטם של המצערת יש רק כיוון אחד אם אתה מרכיב הפוך אתה כבר רואה שזה לא מתאים.

על הדרך שהמצערת מפורקת תעביר עליה ניקוי טוב.

אם אתה מאיזור ב"ש אני מוכן לעזור לך.

יקיר

יוסי
15-08-09, 23:19
הבנתי

תודה רבה

אעדכן אותך

יוסי
17-08-09, 17:43
שלום יקיר,

סוף סוף פתרתי את הבעיה.. הבורג של המינוס שמחובר לגוף היה משוחרר טיפה (מגע רופף) והוא שיגע את המחשב..

בכל אופן תודה רבה על העזרה , למדתי הרבה..

יקיר
17-08-09, 22:45
ועכשיו התקלה נפתרה לגמרי?

קשה לי להאמין שזה יגרום לבעיה, המחשב ניהול מקבל את המינוסים מגוף המנוע ולשם יש כבל ישיר.

בכל מקרה אם המינוס היה רופף זה יכול לגרום לבעיות הזנת מתח, ולתזמון מזרקים לקוי.

יקיר.

יוסי
18-08-09, 00:26
כן ומרגישים בהבדל שהכל חזר לקדמותו

זה גם מסביר למה זה לא הניע לי , פשוט בגלל מגע רופף נוצרה מגבלת זרם לסטארטר וגם המחוג של חום מנוע השתולל כמו טורים שזה לא הגיוני שיקרה
פשוט נתן מתחים לא נכונים למחשב והתחילו כל ההפרעות במערכת

יוסי
18-08-09, 00:28
אגב רציתי לשאול לגבי הנגד 4.7K .. קראתי באחד המדריכים באתר שצריך לשים 3K ..
מה בדיוק שמים במזדה לנטיס והאם כדאי וזה לא פוגע בתפקודו של המנוע לאורך זמן?

יקיר
18-08-09, 00:38
3K אום זה בנוסף לחיישן הטמפ'.

4.7 זה כשמבטלים לגמריי את החיישן ומחברים נגד, ומרמים את המחשב שיש חיישן.

בקיצור אם אין בעיה זה כבר לא רלוונטי.

יקיר.

יוסי
18-08-09, 00:46
אוקיי

בכל אופן תודה רבה