לאחרונה החל ציפצוף מהבלמים (ציף..ציף..) וזאת לאחר נסיעה ממושכת ולא בתחילת נסיעה ונישמע כנראה מקידמת הרכב . הדיסקיות במצב בין החצי לרבע , הדיסקים ללא חריצים . בלחיצה על הבלמים הציפצוף מפסיק . בהעברת הגיר במהלך נסיעה במהירות 40 קמ"ש ל N מפסיק הציפצוף , יש לציין שהוחלפו דיסקיות ו דיסקים לפני כ 35K לפי הקבלות במוסך מורשה , מרבית הנסיעות שלי מחוץ לעיר ואחת לתקופה אני בודק את מצב הבלמים . יתכן כי יש התיבשות של הדיסקיות בגלל שעברו הרבה ק"מ ? או אולי דיסק אובאלי ? או שהגיע הזמן להחליף דיסקים ודיסקיות בגלל השחיקה שלהם? (בדקתי מיתחת לרכב ולא נימצאה שם ציפור שמצפצפת:becky: ) מה נראה לכם הבעיה ?
בדוק ברקסים קידמיים ואחוריים
ניבדק ורשמתי מה מצבם , מה הסיבה לציפצופים ?
בדוק האם ברקסים מקוריים והאם הורכבו נכון במיוחד האחוריים
הבלמים לא חדשים , לפי הקבלה הוחלפו במוסך מורשה למקורי.
האם בבלימה במהירות 90-100 יש רעידות קלות בדוושה?
כי אני משער שיש בעיה באחד מהצלחות אולי צלחת אחת מעוותת והיא נוגעת ברפידה.
בהם כשאלה פונה ימינה או שמאלה הרעש מפסיק?
פנה למוסך לפתיחת גלגלים ובדיקת מצב הבלמים, יכול להיות גם שרפידה אחת לא מוזרת טוב והיא נוגעת בצלחת(דיסק).
במנוסף בדוק שהברגים של הגלילים מחוזקים כראוי.
מבלי לבדוק אלה רק השערות.
יקיר.
:smile1:אין רעידות בשום שלב של לחיצה על רגלית הבלמים והרכב עוצר טוב . אני אבדוק ציפצופים בפניה ימינה ושמאלה , וחיזוק בירגי גלגלים.
יש מצב שהציפצופים לא מהבלמים אלה מהרצועת מנוע או משהוא אחר ?
לא ניראה לי שהרעש יהיה ממקום אחר, אתה אומר שבעת הלחיצה על דוושת הבלם הציפצוף מפסיק, אז זה קושר לבלמים או למשהו אחר בגלגלים.
מבלי לשמוע את הרעש ולבדוק לא אוכל לענות לך ממש, זה רק השערות.
יקיר.
רק לידע כללי ניצן צמיגים יבשים או עם עיוות כל שהוא עלולים לגרום לרעש של ציפצופים כמו
של ציפור מנסיון!!
רק לידע כללי ניצן צמיגים יבשים או עם עיוות כל שהוא עלולים לגרום לרעש של ציפצופים כמו
של ציפור מנסיון!!
הרעש שאתה מתכוון אליו קורא רק בפניות, ולא בנסיעה בקו ישר.
יקיר.
שחר ,תודה על התשובה . הצמיגם שנת יצור אמצע 2008 במצב חדש , כמו כן בודק לחץ אויר אחת לשבועים . ניראה לי שלא יהיה בררה ואחליף דיסקים ודיסקיות גם קדימה וגם אחורה . כנראה שהגיע הזמן לאחר 35K ולאחר שהדיסקיות הגיעו למידע בין החצי לרבע.
יש מצב שהפחית שנימצאת על הדיסקיות גורמת לציפצופים ?
הפחית גורמת לרעש רק כשלוחצים על הבלם.
ואצלך זה הפוך לכן לא סביר.
יקיר.