צפייה בגירסא המקורית : מדריך מצולם: החלפת לוח המגעים המודפס בלוח השעונים (323F-BG)

BG323F
25-06-09, 10:15
שלום חברים.

לפני זמן מה גיליתי שיש לי בעיה במחוג שעון הדלק. כמובן שחפרתי בצמת החשמל, כולל מצוף הדלק, עד שהגעתי למקום הכי פחות לא צפוי שהיה יכול להיות, והוא לוח המגעים המודפס מאחורי לוח השעונים. היות והפירוק הראשוני של לוח השעונים התבצע אצל חברינו מייק, החלטתי שכצעד התחלתי אני אבצע הלחמות קטנות על הלוח, באותם המקומות שמצאתי בהם קרעים.

לאחר כשבוע ניגשתי ל'חזי דלאל' בתל-אביב, והזמנתי לוח מודפס חדש. היות והיבואן לא החזיק בחלק הזה, הלוח הוזמן בדואר אווירי מיפן. היום ניגשתי לקבל את הלוח, וכמובן שישר הרכבתי.

הלוח הישן היה קרוע במספר מקומות, ואני מהמר שאפשר היה לעשות עוד כמה גישורים. להגיד את האמת, אני מעדיף שהכל יהיה מקורי וחדש, אז החלטתי פשוט ללכת להזמין לוח חדש, ולסגור את הסיפור הזה לעוד הרבה שנים.

התיסכול של לוח שעונים חצי מתפקד, גרם לי לא לחשוב פעמיים, ולרוץ להזמין לוח מגעים חדש. בהתחלה, הבעיה הייתה רק במחוג הדלק, ולאחר הפירוק הראשון נוספה בעיית הארקה של הלוח, שגרמה כמעט לכל הלוח להבהב ברגע שאני מפעיל ווינקר. אם הייתי מפעיל אורות מצוקה, כל הלוח היה מהבהב, כולל השעון הנמצא בלוח השעונים.

מה ששבר את קש הגמל הוא עוד מגע קרוע, שאני לא זוכר את הכיתוב עליו. אגב, אני חייב לציין שעכשיו הכל מתפקד פיקס. אפילו הנורה של מיכל הווישרים נדלקה לי, לאחר שסיימתי להשתמש בנוזל הווישרים הנוכחי במיכל.

גם החשש שאתה לא יודע איזה לוח תקבל מהפירוקיה, גרם לי ללכת על מוצר חדש ומקורי. זהו אחד החלקים שבראש שקט אפשר לומר עליהם שקונים אותם פעם אחת ולתמיד. המחיר עמד על כ-470 ש"ח, כולל מע"מ. זה אכן נשמע יקר, אבל שווה כל שקל כשהלוח מתפקד היטב.

השלבים בעבודה הם כדלקמן:

1. פירוק המכסה העוטף את מנגנון הווינקר.
2. פירוק מסגרת לוח השעונים (מומלץ להיות מאוד עדינים איתה, מפני שהיא נוטה להישבר בקלות).
3. ניתוק הצמות המגיעות לכפתורים של מסגרת לוח השעונים.
4. ניתוק כבל הספידומטר המגיע ללוח השעונים.
5. ניתוק שלושת צמות החשמל המגיעות ללוח השעונים.
6. שליפת לוח השעונים ממקומו, על מנת לפרק את הלוח המודפס מאחורה.
7. צילום כל הרכיבים המצויים על הלוח המודפס, על מנת שנוכל להחזיר הכל כפי שהיה.

ונעבור לתמונות עם תיאורים, על פי סדר רץ מימין לשמאל:

1. בתמונה הראשונה ניתן לראות את האריזה בה מגיע הלוח המודפס החדש.
2. בתמונה השנייה מבחינים במדבקה של היבואן.
3. בתמונה השלישית ניתן להבחין בצילום הצד השני של הלוח, על מנת לא להסתמך שוב על זיכרון אישי.
4. בתמונה הרביעית שמים לב להלחמות שביצעתי על הלוח הקודם, על מנת שהכל יתפקד בו כמו שצריך.
5. בתמונה החמישית הלוח החדש מורכב והלוח הישן בחוץ.
6. בתמונה השישית הלוח הישן בדרך לפח הזבל.

וזהו... כאן מסתיים הפרויקט. כל העבודה ארכה פחות מחצי שעה. מקווה שנהניתם מהתמונות.

בברכה,

אלכס.