מדובר על "תושבי הצמתים", דהיינו קבצנים, נרקומנים ועבריינים מובטלים למיניהם:
הם עומדים קרוב לשפת הכביש, מחכים לרכב שגולש לרמזור ואז נותנים עם היד מכה
בכנף האחורית.
אח"כ הם טוענים שפגעת בהם (דבר שלא היה כמובן) עושים הצגה שדרסת להם את הרגל,
ומאיימים ללכת למשטרה.
לפעמים יש איתם אדם נוסף המשתף פעולה וטוען שהוא עד למקרה.
לבסוף הם מבקשים 5000 ש"ח כדי "לסגור את הסיפור בלי משטרה".
מי שמסרב, מיד מקבל איומים שהנפגע הוא ממשפחה עבריינית.
לסיכום:
לא יודע אם זה נכון, או שמדובר בעוד מכתב שרשרת מטופש שרץ במייל,
אבל היה חשוב לי לשתף אותכם.
אין לי מושג מה להגיד לך...
את האמת הכל יכול להיות. אחרי כל מה שאני ראיתי בעבודה בתור שוטר אני מוכן להאמין לכל דבר.
בכל מקרה זאת שיטה חכמה לאנשים שנלחצים ולא יודעים מה לעשות. מי שנתקל במקרה דומה יש מייד להזמין אמבולנס למקום בלי להקשיב לאף אחד. יש לדווח שמדובר בדריסת אדם ואז ביחד עם האמבולנס תגיע גם ניידת המשטרה כי מוקד של האמבולנס מחויבים להזמין אותה באופן אוטומטי. אני מאמין שכאשר אותו בנאדם שמשחק אותה פצוע יראה שהנהג לא מתייחס לאיומים שלו ועוד דקה יגיע אמבולנס ומשטרה הוא פשוט יקום ויוותר על הרעיון שלו. במידה והאמבולנס כבר הגיע, רוב הסיכויים ש"הפצוע" יסרב לטיפול רפואי. במקרה של סירוב יש להכריח אותו לקבל טיפול רפואי וגם אם זה בעזרת השוטר. כל בנאדם שטוען שהוא נפצע מהרכב חייב להיבדק על ידי רופא גם אם הוא כבר מרגיש טוב. כמו כן יש לוודא שהבדיקה תרשם על ידי הרופאים וגם על ידי ניידת משטרה שבלמקום. יש לוודא שנרשמו כל הפרטים של הנפגע ולבקש מהשוטר שיגיד לכם מהו מספר האירוע לצורך בירורים בהמשך. זה למקרה שלאחר כמה ימים תקבלו תלונה או איום מאותו בנאדם שנדרס. תוכלו לגשת לתחנת משטרה ולפי המספר של האירוא והתאריך לדווח על איום וכ'ו.
כמו כן במקרה שכזה (גם בכל תאונת דרכים אחרת שאתם חושבים שמנסים לעבוד עליכם) דבר ראשון תעצרו את הרכב שנסע מאחוריכם וראה מה באמת קרה ותבקשו מהנהג את הפרטים שלו - מס' פלפון, שם, תרשמו את המס' של הרכב. במידה וינסו לעבוד עליכם תוכלו להביא דרך המשטרה את אותו הנהג בתור עד לאירוע.
אני מאחל לכולם נסיעה רגוע ונהיגה זהירה ושלא ינסו לעבוד עליכם בכבישים.
כל אשם יקבל את עונשו! :blink1:
תודה על הפירוט המקיף.
אני חושב שבאמת אם יגיע אמבולנס והחובש יבחין שאין פגיעה ברגל, יקחו את הבנאדם למעצר.
המכתב מזכיר את הסרט "צ'רלי וחצי" שמיקו שיחק בכדור וקפץ לכביש שרכב חלף, ועשה את עצמו ניפגע מהרכב, כמובן שבעל הרכב שילם לצ'רלי 500 ג'ובות.
יקיר.
לא יקחו אף אחד למעצר מבלי שהנהג יגיש תלונה. בנאדם כזה אפשר לטבוע על רמאות בבימ"ש ולגבוע ממנו כסום לא קטן (אם יהיה מה לגבוע מאיזה נרקומן) :blink1:
ישנה תופעה אמיתי כזאת בדרך קבע בצומת מוצרט בקריות
בשעות הבוקר המוקדמות כאשר אנו חוזרים מבילוי כ3-5 לפנות בוקר עומדת אישה די מוזנחת בירידה מדרך עכו לתוך משה גושן ומדי פעה שרואה מכוניות במהירות גלשיה קופצת לכביש וישר אחריה מגיע גבר די מוזנח וישר מתחילים לתקוף את הנהג ולדרוש לאמבולנס.
קרה מול העניים שלי לרכש שניכנס מלפני לתוך הפנייה
וקרה לאבא שלי לפי התאור שלו עם אותם האנשים
חשוב לציין שיש במקום מבר חצייה ודבר זה יכול לפגוע בעדותו של הנהג.
ישנה תופעה אמיתי כזאת בדרך קבע בצומת מוצרט בקריות
בשעות הבוקר המוקדמות כאשר אנו חוזרים מבילוי כ3-5 לפנות בוקר עומדת אישה די מוזנחת בירידה מדרך עכו לתוך משה גושן ומדי פעה שרואה מכוניות במהירות גלשיה קופצת לכביש וישר אחריה מגיע גבר די מוזנח וישר מתחילים לתקוף את הנהג ולדרוש לאמבולנס.
קרה מול העניים שלי לרכש שניכנס מלפני לתוך הפנייה
וקרה לאבא שלי לפי התאור שלו עם אותם האנשים
חשוב לציין שיש במקום מבר חצייה ודבר זה יכול לפגוע בעדותו של הנהג.
לא ידעתי וטוב שאמרת!
הנושא כבר בטיפול! :blink1:
עוד משהו קטן אדם אכן יכול לסרב לקבלת טיפול רפואי לא ניתן להכריח אותו , מה שכן ניתן בעצם העובדה שהוא מסרב לקבלת טיפול רפואי צוות מד"א שמגיע למקום מציין זאת בדוחות הרישום שלו כמו כן ניידת המשטרה ואותם השוטרים הנמצאים בזירה חייבים לרשום את הפרטים המלאים שלו ולציין בדוחות כי הנפגע סירב לקבלת טיפול רפואי , כך שאם בעתיד יהיו תביעות משפטיות הנהג יוכל להוכיח שהכל היה בדיה .
אם אני לא טועה, למד"א יש איזה טופס על קבלת טיפול רפואי שבמקרה של סירוב בנאדם צריך לחתום על סירוב בתופס הנ"ל. ראיתי משהו כזה אבל מזמן. לא יודע האם זה עדיין קיים... לציין בדוחות זה ברור וזה הכי חשוב! :blink1:
אכן אדם שמסרב לקבל טיפול כאשר מדא חושבת לנכון שהוא צריך הוא חותם על ופס שניקרה סירוב פינוי.
אם מדא מגיע לאירוע וישנו אדם שחייב בטיפול מדא מחויבים לטפל ולתת מענה ראשני. אחר שלא נישקפת סכנה לניפגע הניפגע יכול לחתום סירוי פינוי! אין טופס כזה סירוב טיפול