צפייה בגירסא המקורית : מבקש עזרתכם בניקוי המצערת (323F-BA)

סלבה גופמן
22-08-09, 14:47
שלום לכולם

האם אפשר לנקות מיצערת עם ספריי קרבורטור?
תהיה תוצאה ?

שחר
22-08-09, 15:10
הנושא הזה כבר נטחן המון והוסבר כבר מאות פעמיים.
השיטה הטובה ביותר היא לפרק את המצערת (4 ברגים מס 10)
לשים אותה על סמרטוט "ולפוצץ" אותה בספריי קרבורטור ואז עם מברשת שיניים
או סמרטוט לשפשף אותה טוב טוב מכל הכיוונים.
צריך להשפירץ ספריי גם לתוך התעלות שיש במצערת ולתת לו להתפרק בפנים.
תעשה חיפוש קצר בפורום יקיר העלה לא מזמן מדריך.

סלבה גופמן
22-08-09, 15:12
עשיתי חיפוש! ולא מצאתי.!
העם תיהיה שינוי בסחיבה?

יקיר
22-08-09, 16:19
יש לך את המדירך של גיורא הוא מפורט מאוד.

אני רק אומר לך אל תפרק כמו במדריך את המצערת ל2 החלקים אין צורך בכך!.

יש את החלק של שסטום ה IAC אל תפרק אותו מהמצערת לזה אני מתכוון.

http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?t=283

יקיר.

סלבה גופמן
22-08-09, 18:07
יקיר.

אני לא הבנתי לפרק את המיצערת ולנקות?
ללא פירוק ל 2 חלקים?

Stasik
22-08-09, 20:10
בתמונה שסטום ה-IAC! יקיר ממליץ לא לפרק אותו ואת כל החלק שהוא יושב עליו.אם תפרק את השסטום אז כשאתה מחזיר אותו חזרה הוא דורש כיוון בד"כ ולכן מומלץ לא לגעת בו. למרות שגם בתמונה רואים שקשה לא לזוז והוא דורש שימון. אם אתה לא יודע איך לכוון אותו ואין לך מי שיעזור לך עדיף שלא תיגע בשסטום!

http://img5.imageshack.us/img5/1809/p2060039resize.jpg

שים לב על שני תפחים ליד הבורג הימני של השסטום (בתמונה בצד ימין). אם אתה לא מפרק את השסטום אפשר קצת לשמן אותו דרך הפתחים האלה...

סלבה גופמן
22-08-09, 20:55
ומה מרגישים הבדל לאחר כול הניקוי הזה?
מה נותן שסתום IAC ?

Stasik
22-08-09, 21:33
שסטום IAC מכוון את הטורים בהתאם לטמפרטורה של המנוע. אם שמת לב כש אתה מניע את הרכב על קר אז הטורים יותר גבוהים ועם התחממות המנוע הם יורדים. זהו התפקיד של השסטום - הוא פותח כניסת אוויר נוספת לסאפת יניקה ומעלה את סל"ד. הניקוי של השסטום לא יוסיף כח לרכב אבל הרכב יעבוד יותר יציב. אם מדובר בגיר אוטומט אז השסטום משפיע גם על פעולות הגיר. הוא מייצב את הטורים בעת העברת ההלוכים. כמן כן לפעמים השסטום הזה מתחיל להרעיש (כמו לעידן!) ודורש שימון קל...

ממליצ בחום לבצע את הניקוי במיוחד אם לא ביצעו זאת מעולם ברכב שלך!

יקיר
23-08-09, 00:44
סטס ידידי אתה טועה ומטעה.

קודם כל בתמונה שהעלת לא מדובר בכלל בשסטום אלא בחיישן מצב מצערת(TP), ואסור בכלל לשמן את החיישן הזה!!

שסטום ה IAC מופעל תמיד כשהמנוע פועל בסרק, תפקידו לייצב את סיבובי הסרק ע"י פתיחת מעקף אוויר.
ואין כ"כ קשר להתנעת בוקר למנוע הצעדים(שסטום IAC), כי מה שמגביר את הטורים בבוקר זו היחידה הטרמית שנימצאת יחד עם השסטום.
שסטום הIAC לא משפיע בשום דרך על פעולת הגיר, ולא על הסחיבה.

מי ששאל את עצמו, למה מתחברים 2 צינוריות נוזל קירור למצערת, אז התשובה היא כי יש במצערת יחידה טרמית שמקבלת נוזל קירור, כשהנוזל קירור קר בתוך היחידה הטרמית יש טרמוסטט ששולט על שסטום אוויר, אז השסטום פתוח כשהנוזל קירור קר, כשהנוזל קירור מתחמם, הטרמוסטט שבתוך היחידה הטרמית סוגר את מעקף האוויר ומנוע הצעדים(IAC) ניכנס לפעולה, למרות שתמיד הוא פועל, כשהמנוע קר השסטום IAC נותן רק ייצוב עדין.

אגב, גם את חיישן מצב מצערת אין צורך ולא מומלץ לפרק, כי לחיישן הזה יש כיוון מאוד עדין שכל תזוזה שלו שלא תהיה במקום תגרום לבעיות בסל"ד הסרק, צריכת הדלק וזיהום אוויר, החיישן מכוון מהיצרן ואין ליגוע בו שלא לצורך, אלא אם כן כבר פירקו אותו לא בעיה לכוון אותו בחזרה בעזרת רב מודד..

לדיע הכללי מנוע צעדים, שסטום IAC שניהם אותו הדבר IAC= IDLE AIR CONTROL
והשסטום הזה לא מרעיש כלל! האשכול שניפתח לגבי רעשים מהמצערת זו אבחנה לא נכונה, הבעיה בסוף הייתה באק פיירים בכלל, שזה נשמע מכיוון המצערת אבל אין לה שום קשר.

כדי לשמוע את מנוע הצעדים צריך מכישר כמו שיש לרופא ששומעים איתו את הריאות ואת הלב, סטטוסקופ.

יקיר.

בצלאל
23-08-09, 02:29
יש מצב טיפול במצערת יעזור לרעידות "בהילוךD" בעמידה במקום?

אם כן אני כבר קונה אטמים מתחיל לעבוד.

יקיר
23-08-09, 02:51
אם הסל"ד סרק יציב על 700-750 שום טיפול במצערת לא יעזור לרעידות.

רעידות(ןיברציות) זה מתושבות מנוע פגומות/לא מקוריות מאיכות ירודה.

אם הסל"ד סרק משחק מעלה ומטה אז טיפול במצערת יכול לעזור.

יקיר.

בצלאל
23-08-09, 03:00
סל"ד יציב , תושבות החלפו ועדיין הכל רועד -היום כשאני ברמזור אני מעביר לN בגלל הרעידות
BG אטו'
חשבתי על נקוי כללי למערכת הדלק אבל זה יקר.

יקיר
23-08-09, 03:13
אולי סל"ד הסרק נמוך מידי?

כשהידית על P/N על כמה הסל"ד?
ועל D על כמה הסל"ד?

יקיר.

בצלאל
23-08-09, 03:17
כאשר הרכב בN \P הסלד מראה 750 בD הוא יורד ל600 בערך.

יקיר
23-08-09, 03:35
בצלאל, האם התושבות מקוריות? אני מניח שלא, נכון?..
כל התושבות הוחלפו?

אם התושבות חליפיות בטח הן הספיקו להיקרע, בדוק את התושבות בקפידות מקרוב אחת אחת, אם יש תושבת קרועה זה יגרום לרעידות האלו.

בכל מקרה אם חוטי ההצתה לא הוחלפו, או שהם מאיכות ירודה זה בהחלט יגרום לרעידות.

כשאני החלפתי חוטי הצתה היה שיפור קל בויברציות, למרות שלפני כן לא היו ממש ויברציות מורגשות כי אצלי כל התושבות חדשות.

יקיר.

Stasik
23-08-09, 06:19
לגבי התמונה אני מצטער... טעות שלי! לא העלתי את התמונה הזאת. אני לקחתי את הקישור לתמונה מהאשכול שך GIORA, טעיתי בתמונה ולא בדקתי! התמונה הוחלפה! :blink1:

יקיר
קראתי את ההסבר שלי ושלך 3 פעמים!
ניראה לי שרשמנו את אותו דבר אבל במילים שונות... לא?!

מצטט:

אני רשמתי:
שסטום IAC מכוון את הטורים בהתאם לטמפרטורה של המנוע. =>
הוא פותח כניסת אוויר נוספת לסאפת יניקה ומעלה את סל"ד
אתה רשמת:

שסטום ה IAC מופעל תמיד כשהמנוע פועל בסרק, תפקידו לייצב את סיבובי הסרק ע"י פתיחת מעקף אוויר.
=> בתוך היחידה הטרמית יש טרמוסטט ששולט על שסטום אוויר
=> ומנוע הצעדים(IAC) ניכנס לפעולה, למרות שתמיד הוא פועל, כשהמנוע קר השסטום IAC נותן רק ייצוב עדין.

כמו כן: אפשר להגדיר את השסטום IAC כיחידה משנית למנוע צעדים. כאשר המנוע רק ושסטום לא פועל נכון (למשל תקוע על טורים נמוכים), מחשב ניהול לא יכול לייצב את הטורים על ידי מנוע צעדים כי הוא עדיין מנסה לעשות זאת בעזרת השסטום שתקוע. כתוצאה מכך רעידות כשהמנוע קר והעברת הלוך (בגיר אוטומט) בטורים לא נכונים. אם הגיר הוא תקין אז לא מרגישים את העברה הלא נכונה. אבל אם תעשה בדיקה עם סורק מקצועי, תגלה שהעברת הלוכים לא מתבצעת כראוי כאשר המנוע קר. חוץ מזה אם השסטום תקוע בנקודה המקסימלית שלו (על טורים גבוהים) זה גם יכול לגרום לזיהום אוויר קבוע באותה מידע כמו שעם מנוע צעדים תקול. מצב כזה בד"כ לא קורה כי ברוב המקרים השסטום נתקה על טורים נמוכים ומתקשה לעלות לנקודה המקסימלית שלו...

יקיר
23-08-09, 06:35
כמו כן: אפשר להגדיר את השסטום IAC כיחידה משנית למנוע צעדים. כאשר המנוע רק ושסטום לא פועל נכון (למשל תקוע על טורים נמוכים), מחשב ניהול לא יכול לייצב את הטורים על ידי מנוע צעדים כי הוא עדיין מנסה לעשות זאת בעזרת השסטום שתקוע. כתוצאה מכך רעידות כשהמנוע קר והעברת הלוך (בגיר אוטומט) בטורים לא נכונים. אם הגיר הוא תקין אז לא מרגישים את העברה הלא נכונה. אבל אם תעשה בדיקה עם סורק מקצועי, תגלה שהעברת הלוכים לא מתבצעת כראוי כאשר המנוע קר. חוץ מזה אם השסטום תקוע בנקודה המקסימלית שלו (על טורים גבוהים) זה גם יכול לגרום לזיהום אוויר קבוע באותה מידע כמו שעם מנוע צעדים תקול. מצב כזה בד"כ לא קורה כי ברוב המקרים השסטום נתקה על טורים נמוכים ומתקשה לעלות לנקודה המקסימלית שלו...

סטס, תסלח לי אבל באמת תסלח לי על מה שאני הולך להגיד.

מה שכתב כאן זה ממש שטויות במיץ עגבניות.

שסטום ה IAC הוא המנוע צעדים.
זה לא שתי חלקים שונים מנוע צעדים ושסטום IAC, שסטום IAC הוא המנוע צעדים.
וליתר דיוק מנוע הצעדים ברכב הזה הוא למעשה סלונואיד.

אם מנוע הצעדים ניתקע לגמרי, למשל על טורים גבוהים למחשב ניהול אין שום דרך לתקן את הסל"ד, לא עם מנוע הצעדים ולא עם היחידה הטרמית, פשוט הסל"ד ישאר תקוע והמחשב לא יכול לעשות כלום.
היחידה הטרמית שמגבירה את הטורים כשהמנוע קר לא מבוקרת מחשב היא יחידה עצמאית לחלוטין.

אני לא מבין איך אתה כותב את הדברים האלה, בזמן נסיעה שהגז לחוץ מנוע הצעדים סגור נטו ולא מתפק בכלל, אין לו שום קשר להעברת ההילוכים.

כשהמנוע קר, ההילוכים מתחלפים טיפה מאוחר, אין לזה שום קשר למנוע הצעדים או למחשב הניהול, וזה ביגלל שהגיר עדיין קר, בתוך הגיר יש חיישן טמפ', כאשר הגיר קר הוא לא נועל את ממיר המומנט ולכן הסל"ד טיפה גבוה בנסיעה(באוטומט).

ואם מנוע הצעדים ניתקע על סל"ד גבוה, לא יהיה שום זיהום אוויר המנוע עובד עם אותה התערובת דלק, זה פשוט כמו שאתה לוחץ על הגז.

בקיצור מערכת הניהול מנוע היא הרבה הרבה יותר מתוחכמת ממה שאתה חושב, יש המון חיישנים שהמחשב לוקח בחשבון לפני שהוא גורם לזיהום אוויר, למשל ככל שהמנוע צעדים(שסטום IAC) ניפתח, אז ניכנס יותר אוויר למנוע שזהו אוויר מבוקר ע"י חיישן הMAF, ושהמחשב מבחין בכניסת אוויר גדולה יותר הוא מזריק דלק בהתאם לאוויר, כך שאין שום גורם שיגרום לזיהום אוויר כי התערובת תקינה לחלוטין(במידה וכל החיישנים תקינים).
בכל מקרה תמיד המחשב ניהול יצור תערובת תקינה כל עוד כל החיישנים תקינים, ואין כשל מסויים במזרקים או משהו כזה.
במקרה הזה למנוע הצעדים אין קשר לתערובת הדלק.

מחשב הניהול מנוע הוא קלט-פלט, כל מה שהוא קולט מהחיישנים הוא מעביר פקודות לשאר היחידות השולטות בכיוונונים של המנוע.

ולידע הכללי, עוד טעות קטנה, אסור בהחלט לשמן את מנוע הצעדים, כי השמן יצבור אבק, ותערובת של שמן+אבק תתקע שוב את מנוע הצעדים לאחר הניקוי.

סטס, אני באמת מקווה שלא תפגע ממה שכתבתי כאן זו לא המטרה שלי.

יקיר.

Stasik
23-08-09, 07:05
יקיר!
אני לא ניפגע ממה שאתה כותב... תרגיש חופשי!

בוא לא נמשיך את הויכוח ונלך לישון. שעה 4 לפנות בוקר ואנחנו חופרים פה אחד לשני על החיישנים. החיישן הבא שאני רוצה לראות זה הכרית שלי... ולא כרית אוויר עם סליל תקול שמדליק לי נורה HOLD! :laugh:

לילה טוב ושבוע טוב שיהיה לך!

ליאור
07-09-09, 03:09
סטס, תסלח לי אבל באמת תסלח לי על מה שאני הולך להגיד.

מה שכתב כאן זה ממש שטויות במיץ עגבניות.

שסטום ה IAC הוא המנוע צעדים.
זה לא שתי חלקים שונים מנוע צעדים ושסטום IAC, שסטום IAC הוא המנוע צעדים.
וליתר דיוק מנוע הצעדים ברכב הזה הוא למעשה סלונואיד.
מנוע צעדים ברכב הוא ממש לא סולונואיד.
אם מנוע הצעדים ניתקע לגמרי, למשל על טורים גבוהים למחשב ניהול אין שום דרך לתקן את הסל"ד,יש לך טעות מחשב מנוע יבצע ניתוק הצתה כשיש אובר טורים. לא עם מנוע הצעדים ולא עם היחידה הטרמית, פשוט הסל"ד ישאר תקוע והמחשב לא יכול לעשות כלום.שוב טעות.
היחידה הטרמית שמגבירה את הטורים כשהמנוע קר לא מבוקרת מחשב היא יחידה עצמאית לחלוטין.ממש לא נכון הרכב כשהטמ"פ מתחת ל 65 מעלות נכנס למצב מעגל פתוח כך שחיישן חמצן אינו מתפקד, חיישן טמפ' מדווח, ומנוע צעדים נכנס לפעולה ע"י מחשב ניהול. ונפסק מתי שהרכב עובר את ה- 65 מעלות או לסירוגין 3 דקות.

אני לא מבין איך אתה כותב את הדברים האלה, בזמן נסיעה שהגז לחוץ מנוע הצעדים סגור נטו ולא מתפק בכלל,מנוע צעדים יתפקד שוב כאשר יש מזגן פועל. אין לו שום קשר להעברת ההילוכים.

כשהמנוע קר, ההילוכים מתחלפים טיפה מאוחר, אין לזה שום קשר למנוע הצעדים או למחשב הניהול, וזה ביגלל שהגיר עדיין קר, בתוך הגיר יש חיישן טמפ', כאשר הגיר קר הוא לא נועל את ממיר המומנט ולכן הסל"ד טיפה גבוה בנסיעה(באוטומט).

ואם מנוע הצעדים ניתקע על סל"ד גבוה, לא יהיה שום זיהום אוויר המנוע עובד עם אותה התערובת דלק, זה פשוט כמו שאתה לוחץ על הגז.,יקיר ממש לא נכון יש זיהום אוויר היחס הוא אינו יחס סטכיומטרי 1 ל- 14.7 ...

בקיצור מערכת הניהול מנוע היא הרבה הרבה יותר מתוחכמת ממה שאתה חושב, יש המון חיישנים שהמחשב לוקח בחשבון לפני שהוא גורם לזיהום אוויר, למשל ככל שהמנוע צעדים(שסטום IAC) ניפתח, אז ניכנס יותר אוויר למנוע שזהו אוויר מבוקר ע"י חיישן הMAF, ושהמחשב מבחין בכניסת אוויר גדולה יותר הוא מזריק דלק בהתאם לאוויר, כך שאין שום גורם שיגרום לזיהום אוויר כי התערובת תקינה לחלוטין(במידה וכל החיישנים תקינים).
בכל מקרה תמיד המחשב ניהול יצור תערובת תקינה כל עוד כל החיישנים תקינים, ואין כשל מסויים במזרקים או משהו כזה.
במקרה הזה למנוע הצעדים אין קשר לתערובת הדלק.

מחשב הניהול מנוע הוא קלט-פלט, כל מה שהוא קולט מהחיישנים הוא מעביר פקודות לשאר היחידות השולטות בכיוונונים של המנוע.

ולידע הכללי, עוד טעות קטנה, אסור בהחלט לשמן את מנוע הצעדים, כי השמן יצבור אבק, ותערובת של שמן+אבק תתקע שוב את מנוע הצעדים לאחר הניקוי.

סטס, אני באמת מקווה שלא תפגע ממה שכתבתי כאן זו לא המטרה שלי.

יקיר.
יקיר היקר אני ממש מתנצל שאני חייב לתקן אותך אך אני לא יכול לקרוא דברים מהסוג שאתה כותב כאשר זה סותר את כל הספרים שנלמדים כאן בארץ.
נ.ב
התמונה שהוא שסטאס הראה מקודם זה ממש אבל ממש לא חיישן TPS (מצב מצערת), חיישן מצב מצערת ממוקמת על ציר "הפרפרית" (מצערת).

אני מאוד מקווה שלא תיקח את זה אישית
ושוב מתנצל.
ליאור

יקיר
07-09-09, 03:15
ליאור, אתה מחזק את דבריי.... :weird:

יקיר.

josefgor
14-11-09, 12:56
שלום לכולם

יש לי בעיה דומה וגם בעיה נוספת שונה.
אוטו: מאזדה לנטיס 323 1600 שנת 2002
יום אחד שמתי לב שהטורים בסרק כשהמנוע חם בסביבות 500-600.
ולפעמים אף פחות מזה ומרגישים רעידה קלה.
בנהיגה בינעירונית אין סימנים כלשהם.

גלשתי בהרבה פורומים והחלטתי לנקות בית מצערת עם ספריי לניקוי קרבורטורים.

אחרי שהרכבתי הכל חזרה (החלפתי אטם) והפעלתי את המנוע התופעה הייתה דומה למה שנכתב למעלה.
לאחר פרק זמן מסוים חזרה התופעה כשהטורים בסרק בסביבות 500 אך זה קורה לעיתים רחוקות ונסבל.
אבל מה שמדאיג אותי שכאשר אני נוסע במהירות 30-60 קמ"ש הטורים ~1500 ללא גז (לא לוחץ על גז - גולש) האוטו מעיט פתאום בקטנה והטורים יורדים ל-~1000 ואז עולים שוב ל~1500 והאוטו כאילו מאיץ (נזרק קדימה קלות).
אולי מישהו נתקל בבעיה דומה? אולי אחרי ניקוי בית מצערת?

במהירות גבוהה אין זריקות כאלה. זה קורה במהירות נמוכה וכשהאוטו גולש.
ניסיתי בעקבות זאת לנקות IAC VALVE ו-EGR VALVE. אין הבדל.
איפסתי מחשב ע"י ניתוק מצבר.
תודה מראש על כל המלצה או רעיון

יקיר
14-11-09, 18:14
האם צינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת ללא סדקים/קרעים? (בדוק היטב!).

יתכן שמנוע הצעדים אינו תקין, ויכול להיות שיש משיכת אוויר לא רצוייה שמשגעת את המחשב.

יקיר.

ציון ט
14-11-09, 20:58
יש לי מאזדה לנטיס מודל 2001 323 כשאני מכניס ל-D הטורים יורדים לי מ 800 סלד ל 600 סלד
ולפעמים משחקים רק שאני בהילוך
אני לא יודע מה לעשות מבקש עזרה

josefgor
14-11-09, 23:13
האם צינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת ללא סדקים/קרעים? (בדוק היטב!).

יתכן שמנוע הצעדים אינו תקין, ויכול להיות שיש משיכת אוויר לא רצוייה שמשגעת את המחשב.

יקיר.

תודה יקיר על מענה

צינור יניקת אויר הוחלף לחדש תחליפי לפני כמה שבועות כדי לפתור את הבעיה הנ"ל ולא עזר

אתה מתכוון למנוע צעדים של IAC?
את השסתום IAC כן פירקתי וניקיתי אבל לא ידעתי איך בוחנים אותו.
אולי אתה יודע איך בודקים אותו?

אם זה משיכת אויר או דליפת אויר אתה יכול לזרוק כמה רעיונות מהיכן זה יכול לבוא?

לחבר שלי הייתה בעיה דומה גם קשורה לטורים על סרק ואצלו פשוט מצאו קרע בצינור שמחזיר אדי דלק ממיכל הדלק.
תודה מראש

יקיר
15-11-09, 02:11
JOSEFGOR מנוע צעדים= (idle air control) קיצור IAC

בדוק צינורות וואקום, צינור נשם בין הצינור יניקה העבה לבין מכסה השסטומים, בדוק צינור שמתחבר למכסה השסטומים ועליו מורכב שסתום פלסטיק(PCV).

בדוק משיכת אוויר מגומיות המזרקים, לשם כך צריך שהמנוע יהיה בטמפ' עבודה, פועל בסרק, ואז לשפוך קצת מים על המזרקים תוך כדי שהמנוע פועל, אם המנוע באותו הרגע נחנק/התכבה יש משם משיכת אוויר.

שפוך מעט מים בין המצערת לסעפת היניקה(החיבור של המצערת) יתכן והאטם פרוץ.

בקיצור ניתן לבדוק משיכת אוויר ע"י מים בזהירות.

אסור לרסס ספריי קארב' על מנוע חם לשם בדיקת משיכת אוויר, סכנת התלקחות!

בנוסף יתכן ויש חוט הצתה או סליל הצתה פגום שגורם לMISSFIRE, או אפילו פלאגים שלא מתאימים למנוע.

ציון- גם אתה בדוק שצינור יניקת האוויר בין הפלטר למצערת תקין כפי שהצעתי, ומשיכת אוויר בכלל.

יקיר.

יקיר
16-11-09, 21:46
ציון, התגובה שלך נמחקה, יש לך אשכול שפתחת תמשיך בו!.

http://www.mazdaclub.co.il/forum/showthread.php?p=7439#post7439

יקיר.