GERA
22-08-09, 19:40
אשמח אם תעזור לי בערך להעריך גודל עלויות של אחזקת ג'פ שנת 05 ומטה טורבו דיזל אוט' בסגנון של מיצובישי פג'רו קצר , טויוטה ראב 4 , לאנד קרוזר.
טסט?
ביטוח?
טיפולים?
ובכלל אחזקה שוטפת .. ?
טסט?
ביטוח?
טיפולים?
ובכלל אחזקה שוטפת .. ?
|
צפייה בגירסא המקורית : עלות אחזקת ג'פ GERA 22-08-09, 19:40 אשמח אם תעזור לי בערך להעריך גודל עלויות של אחזקת ג'פ שנת 05 ומטה טורבו דיזל אוט' בסגנון של מיצובישי פג'רו קצר , טויוטה ראב 4 , לאנד קרוזר. טסט? ביטוח? טיפולים? ובכלל אחזקה שוטפת .. ? תומר 22-08-09, 22:05 מה דעתך על סאנגיונג רקסטון ? יש לאחי את הרכב הנ"ל והוא מרוצה עד השמיים ובחזרה. שנת 2003, טורבו-דיזל 2.9 ליטר, 120 כ"ס, אוטומטי, 7 מקומות בסידור 2-3-2. המנוע והגיר מתוצרת מרצדס מפגינים עד עכשיו אמינות פנומנלית. המנוע קצת חלש לדעתי,מיושן ורועש, אבל זה מספק את אחי שנוהג רגוע עם הילדים. צריכת הסולר מצויינת. בדגמים החדשים מ- 2006 המנוע הוא 2.7 טורבו-דיזל עם 165 כ"ס, כבר לא של מרצדס, אבל שמעתי שהם פחות אמינים. באגף הבטיחות יש ABS ורק 2 כריות אויר. אבל האבזור מרשים עם כל החשמול המקובל: מזגן בקרת אקלים עם פיצול לאחור, סאנרוף חשמלי ועוד. המרווח ליושבים מקדימה מצויין, תנוחת נהיגה טובה (נמוכה יחסית, כמו שאני אוהב). מאחור קצת פחות נחמד לשבת ובסה"כ המושבים די צרים לדעתי. נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים מהכביש מעולים. יציבות לא רעה ביחס לגובה ורק נדנוד המרכב קצת מעצבן כשיש רוחות צד. רמת הגימור מהודרת עם דיפונים דמויי עץ ונגיעות של ניקל כסוף בדלתות. איכות ההרכבה טובה, אולם לדעתי הפלסטיקה טעונה שיפור (שעדיף בדגמים החדשים). העיצוב הכללי נאה (עניין של טעם כמובן). לגבי העלויות - טיפולים, ביטוחים, צמיגים וכו' אני לא יודע, אבל אבדוק עם אחי ואחזור לעדכן. בסה"כ תמורה מעולה ביחס למחיר. GERA 23-08-09, 01:35 את האמת חשבתי להחליף לרכב גג עד 5 מקומות ואם ללכת עם פג'רו אז ללכת עם דגמים הקצרים -3 דלתות. מעניין אותי האם הפער הוא ממש גדול בין אחזקת רכב פרטי לבין אחזקת ג'פ ? תומר 23-08-09, 08:54 לרקסטון יש דגם מוזל עם 5 מקומות, אך לדעתי ללא מזגן מפוצל לאחור, וללא סאנרוף. אתמול שאלתי את אחי לגבי עלויות אחזקה והוא טוען שהן לא גבוהות יחסית לרכב שטח. לדוגמה, הביטוח המקיף הוא בסביבות 4000 ש"ח. רק לשם השוואה: השכן שלי משלם על פאג'רו 2005 בסביבות 10,000 ש"ח בשנה רק מקיף !!!! אגב, הרכב בקרוב יעמוד למכירה כי הוא רוצה להשתדרג לרקסטון משנתון גבוה יותר, זה עם המנוע החדש: 2.7 ל', טורבו-דיזל, 165 כ"ס. GERA 24-08-09, 04:46 השאלה עלתה היות ויש לי אופציה לרכוש ג'פ איכותי משנתונים יחסית חדשים בערך ב-30-40 % פחות ממחיר מחירון מהוצל"פ. השאלה היא האם ההפרשים הם הרבה יותר גדולים מאשר רכב פרטי כמו מזדה 3 1.6 אני סטודנט והעניין עם הכסף ואחזקת הרכב מהוטי. תומר 24-08-09, 16:12 לדעתי ההפרשים גדולים. אם אתה מתכוון לרכב כדוגמת פאג'רו או לנד-קרוזר, ראשית קח בחשבון מחירי ביטוח מטורפים, כ- 10,000 ש"ח בשנה. צריכת הסולר גבוהה בסביבות 1 ל- 9 בנהיגה נורמלית. צמיג מאיכות סבירה יעלה בסביבות 800 ש"ח (לאחד). מחירי הטיפולים גבוהים, בכל זאת רכב יוקרתי. אם אתה סטודנט, לדעתי תמשיך עם רכב בגודל נורמלי. אין טעם להכנס להרפתקה. gerdamen 24-08-09, 16:23 תומר צודק עלות "טנק" דלק היא 650 שקל! גיפים שוטים דלק,תתפנק לך עם מאזדה מהשנתונים החדשים ותהנה. GERA 24-08-09, 18:11 היום בדקתי את הדברים קצת יותר לעומק עם סוכן הביטוח שלי ומוסכניק שניהם אומרים שעם הק"מ שאני עושה עלות האחזקה תהיה בערך כפולה מהרכב שלי. טוב נחכה כבר לסיום הלימודים. itayr 21-09-09, 17:23 ג'יפ זה עסק יקר.. | |