צפייה בגירסא המקורית : נקודות על הצבע

אזולאי
23-08-09, 18:45
כשאני מעביר את היד על גבי המכונית, ולא חשוב איפה, אני מרגיש מין גרעיניות כמו גרגירי חול. מדובר במאזדה חדשה ואני בטוח שזה לא היה לפני שבועיים.

מה זה יכול להיות והאם יש פתרון?

תודה
בני אזולאי

Stasik
23-08-09, 19:52
כל הרכב הוא ככה או שרק חלקים מסויימים?

אזולאי
23-08-09, 21:44
אז ככה, על המכסה מנוע יותר וביתר חלקי הרכב פחות, על הדלתות עוד יותר פחות.

האם יכול להיות שזה מוואקס נוזלי שעשיתי?

תודה

Stasik
24-08-09, 04:09
מתי עשית ווקס?
אם זה לא מזמן ואתה בטוח שזה לא היה לפני, אני מציע לך לפנות למקום שבו עשו לך ווקס ולהתלונן על הבעיה...

דרך אגב, רואים את הניקודות האלה בעין? אולי משהו השפריץ על האוטו. יכול להיות כל דבר... אולי נסעת איפשהו והיה משהו על הכביש (שמן, לקה וכ'ו)

GERA
24-08-09, 04:48
מוכר החנתי כמה פעמים את האוטו באזור תעשיה אצלינו ואחרי שחזרתי האוטו כולו היה מלאה בגרגירי חול מענצבנים כאלה שבשטיפה רגילה אינם יורדים, הפתרון הוא פוליש וואקס ידני לרכב.

אזולאי
24-08-09, 10:03
את הוואקס עשיתי לבד

ואת הנקודות לא רואים בעין, פשוט מרגישים אותן כשמעבירים את כף היד על המכונית (כמו ליטוף).

יקיר
24-08-09, 14:18
האם הרכב ניכנס פעם לתיקון צבע? למשל צביעת פגוש או משהו כזה?

אם כן, אז יש צבעים שלא מכסים את כל הרכב בשביל לצבוע חלק קטן, והצבע שמתפזר באוויר בתוך התנור צביעה נוחת על פח הרכב וזה מה שגורם לצבע להיות מחוספס למגע.

והפתרון הוא פוליש עם מכונה. קשה לי להאמין שווקס יגרום לנקודות האלו.

יכול להיות גם שאתה גר באיזור שיש בו ארובות או משהו כזה, וחלקיקים שעפים מהארובה עלולות לחדור לצבע הרכב, וזה קרא להרבה רכבים חדשים שהגיעו לנמל מהחברה. והיה על זה כתבה שהייתה תקלה בארובות שפלטו חלקיקים לוהטים.
הנה הכתבה:
http://www.ashdodnet.com/?p=1848

יש גם מקומות בארץ למשל ליד מפעלים לחומרים כימיים, שאם אתה רק עובר ליד האיזור הצבע של הרכב נהרס.

למשל לבת דודה שלי היה קוואליר, והיא הייתה עושה הרבה נסיעות בשבוע לאיזור ים המלח וערד, ויש שם איזה מפעל של חומרים כימיים, אם אני לא טועה מייצרים שם ברום או חומצה זרחתית(כמו שיש בקולה) או משהו כזה לא כ"כ זוכר, בקיצור אחרי חודש של נסיעות לשם הצבע של הרכב ממש נהרס וראו שהצבע שינה גוון באיזורים מסויימים ברכב.

עוד אפשרות, היא יכול להיות שהחנת את הרכב באיזור שבו חותכו ברזלים עם דיסק, וגיצים עפו על הרכב, אני נתקלתי במקרה כזה בו הגיצים חדרו ממש לתוך הזכוכית השמאלית אחורית!.

יקיר.

אזולאי
25-08-09, 20:02
תראו חברים, מדובר במאזדה חדשה, כמה חודשים על ני הכביש. חונה קבוע מתחת לגג, ובעבודה אני מקפיד על כיסוי בד.

אני לא גר קרוב לים ולא לייד אזור תעשייה.

יש לי הרגשה שזה קרה אחרי שעשיתי וואקס טורטל לבד.

זה פשוט מעצבן. חסכתי המון זמן כדי לקנות מאזדה חדשה ועכשיו עוגמת הנפש הזאת.

מה לעשות?

תודה

יקיר
25-08-09, 20:54
תוכל לצלם בשמש את הנקודות ולעלות לפה כדי שניראה בבירור במה מדובר?

תשמע זה לא סוף העולם ניתן לתקן את זה, תחשוב על הגרוע מכל שתצטרך ללכת למכון העוסק בדיטיילינג לרכב כמו "קלין קאר"
והנזק יסתכם בכ 400-500ש"ח..
שעם ציוד ייעודי כמו מכונת פוליש עם פוליש עדין ווקס והנקודות יעלמו כלא היו.
האם השתמשת בווקס כשהרכב היה חונה בשמש, או שהפח של הרכב היה חם? כי אסור בשמש.

יתכן והווקס שקנית לא מתאים לצבע, קרא לי פעם שהשתמשתי בטרטל עם ספוגית צהובה שמקבלים וזה הרס לי את הצבע בפגוש ממש הרס אותו ושינה אותו מצבע שמפנייה לכסף.

יקיר.

GERA
25-08-09, 21:51
דבר זהה היה לי באוטו אחד לאחד !!
הלכתי ועשיתי פוליש וואקס ידני מקצועי לרכב והכל ירד כאילו מעולם לא היה.
זה גם מה שעליך לעשות.

אזולאי
27-08-09, 21:01
תודה רבה לכם על הייעוץ.