צפייה בגירסא המקורית : נזילת מים מטרידה מהרדיאטור (323F-BA)

סלבה גופמן
27-08-09, 22:49
ערב טוב

היום בבוקר חזרתי לבית והבחנתי שמיצד ימין(צד של מיכל מיים) ישנה שלולית של מיים ירוקים בגודל של קופסת סיגריות.
נסעתי למוסך , הרכב עלה לליפת בדקו ולא מצאו כלום..
אחרי צהוריים הוספתי מיים ירוקים לאחר 10 דקות אני רוצה עוד פעם טיפטופים אוליי 20 טיפות.

ולא מיליתי יותר מה -------MAX--------

עכשיו הייתה לי נסיעה של 30 דקות לא הייתה טיפה אחד. גם לא נוזל שהרכב עומד בחיינה לאחר נסיעה ארוכה.
מה זה יכול להיות
רדיאטור הוחלף לפני שנה וקצת.

יקיר
27-08-09, 23:30
קודם כל לא לנסוע ברכב עד שלא תתקן, אחרת תצטרך להחליף מנוע. אם יש באיזור שבו הרכב חונה מוסך של נסיעה לא יותר מ-10 דקות, אתה יכול לקחת אותו לשם זריז, לפני כן תמלא נוזל קירור. בקש שיבדקו את מערכת הקירור בלחץ (עם משאבה מיוחדת שמתחברת לפקק).

עם הלחץ, יהיה ניתן לבדוק מהיכן בדיוק הנזילה ללא שום השערה או הערכה. בדוק מסביב לצינורות הקירור בחיבורים. זה שהרדיאטור חדש לא מעיד על כך שלא יכולה להיות בעיה ממנו, לפעמים הרכב חוטף מכה מלמטה והרדיאטור נסדק מחלקו התחתון שעשוי פלסטיק.

יקיר.

סלבה גופמן
28-08-09, 01:08
עכשיו גם נסעתי חזרתי הביתה אין כלום! אין טיפה 1 אפילו. לא יודע מה זה...!

יקיר תסכים איתי שאים היה סדק כול המיים היו כבר יוצאים מיזמן! או צינור קרוע...
ממש ראיתי 20 טיפות יוצאות.
אוליי היה עודף איפושהוא?

יקיר
28-08-09, 01:31
לא סלבה אתה טועה, זה בהחלט יכול להיות סדק, או קרע קטן בצינור, או צינור לא מהודק טוב, או נזילה מהאטם של הטרמוסטט..

תעשה בדיקת לחץ עם משאבה במוסך והנזילה תתגלה.

יקיר

סלבה גופמן
28-08-09, 01:33
הייתי במוסך (לא מורשה) הוא אומר שצריך לפרק את הרדיאטור.
לא חושב שיש לו שם מחשירים לבדיקת לחץ!

יקיר
28-08-09, 01:37
ברח ממנו!!!

לא לפרק שום דבר לפני שלא יודעים מהי הבעיה ומאיפה הנזילה, הדבר הראשון שעושים זה בדיקת לחץ, על הבדיקה כזו בדרך כלל לא לוקחים כסף אולי מקסימום 20-50ש"ח, פנה למוסך מורשה אפילו.

יקיר

סלבה גופמן
29-08-09, 14:10
יקיר

יום שישי על הבוקר נסעתי למוסך מורשה מאזדה, סיפרתי לו על הנזילה שרק בבוקר, הוא עשה לי בדיקת לחץ היה הכול תקין, אני הבחנתי שהצינור העליון שמתחבר לרדיאטור לא הוכנס עד הסוף אז ביקשתי מהמוסכנים לפתוח אותו ולהכניס יותר.

היום בבוקר הנעתי לא הייתה שו נזילה אפילו לא טיפה אחת, כניראה זה היה הצינור.

תודה על העזרה:peace: